norbou Posted May 10 Share Posted May 10 (edited) Ahoj vespolek, mám Octavii III 5E5 08/2015 a auto začalo být hlučnější bez ohledu na otáčky motoru. Hluk se projevuje od cca 70 km/h a nejsilnější je při cca 120 km/h. Nejprve jsem si myslel, že o nic nejde a dělají to zimní pneumatiky, nicméně problém přetrval i po výměně na letní. Co mě ovšem zaráží je fakt, že ten hluk se projevil prakticky skokově. Vše bylo ok a při další jízdě už bylo auto hlučnější. A nebylo možné identifikovat, odkud hluk přesně jde. Další domněka byla, že budou opotřebovaná ložiska a nechal jsem vyměnit oba zadní náboje s ložisky, nicméně se to zlepšilo jen nepatrně. Od té výměny mám subjektivní pocit, že hluk jde spíše zpředu. Dnes jsem zavolal do autorizovaného servisu a prý mě vezmou za tři týdny na diagnostiku za 2 000 Kč... Není tu náhodou někdo, kdo něco takového již řešil a vyřešil? Letní i zimní pneu mám z roku 2016, takže je také budu měnit, ale že by byla příčina v pneumatikách se mi k výše uvedeným skutečnostem úplně nezdá. Díky, Jirka Edited May 11 by norbou formální Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiVi Posted May 11 Share Posted May 11 meni se ten hluk na ruznem povrchu nebo je staly? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbou Posted May 11 Author Share Posted May 11 RE TO JIVI: Míra hluku je závislá jen na rychosti jízdy, ne na povrchu, takže má spojitý průběh a konstantní hlubší tón. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiVi Posted May 11 Share Posted May 11 neni uvolneny kryt pod motorem nebo na podvozku? pripadne polystyreny v predni masce? muze to byt neco, co rozechveje naporovy vzduch - to mi tak navozuje ten hlubsi ton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbou Posted May 13 Author Share Posted May 13 Zmíním to v servisu, ale vibrační charakter to podle mě nemá, asi tedy vyměním i ty přední ložiska a náboje, pneu se bude muset vyměnit do roka určitě tak jako tak. Pak už to snad zase bude v pohodě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koudy71 Posted May 13 Share Posted May 13 Máš haldex? Pokud ano hledal bych problém v něm . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbou Posted Saturday at 09:29 AM Author Share Posted Saturday at 09:29 AM Re to Koudy: jestli myslíš olej pro 4x4 tak ne, mám Motorový olej - 05W30 Shell a auto je dvoukolka CNG. Hluk se objevil až cca 4 měsíce po výměně oleje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted Sunday at 03:40 PM Share Posted Sunday at 03:40 PM Někde zde na fóru se zmiňuje u této motorizace resp. převodovky DQ200, že odchází ložiska diferenciálu, jsou nekvalitní, pak se ozývá hluk, hučení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts