Domiinoo Posted May 20 Share Posted May 20 Zdravím , mám 2.0 TSI 140kw combi s najezdem 53000km a rv. 2019 , na autě pozoruju vibrace od rychlosti cca 100kmh a pokračují dal s narůstající rychlosti , kola jsem zkoušel dvoje , sadu origo 18” i zimní 16” a na obouch stejný výsledek … tak mám dotaz jestli se s tím taky někdo setkal a jaké bylo řešení. predem děkuji za každé info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marfan Posted May 20 Share Posted May 20 Pozri silentblok nápravnice či je OK. Ale pri tak malom nájazde bude podľa mňa OK. Mne to robil on. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domiinoo Posted May 20 Author Share Posted May 20 Mě každý odkazuje na poloosu ale nevím no , servis mi dal termín až za týden tak se to snad do té doby nerozpadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marfan Posted May 20 Share Posted May 20 Ak ti to vibruje v ťahu tak sú to kĺby prípadne polos určite ak aj pri ustálenej rýchlosti tak to ide od podvozku. Ja som menil silentbloky, tlmiče, pneu, disky a stále som to tam mal. Potom som dal vymeniť tento dvojitý silentblok nápravnice a vibrácie konečne zmizli a môžem mať hocijaké pneu. Ale to pomohlo možno len mne, ty máš o 200tkm menej najazdené tak možno to bude niečo iné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domiinoo Posted May 20 Author Share Posted May 20 před 5 hodinami, marfan napsal: Ak ti to vibruje v ťahu tak sú to kĺby prípadne polos určite ak aj pri ustálenej rýchlosti tak to ide od podvozku. Ja som menil silentbloky, tlmiče, pneu, disky a stále som to tam mal. Potom som dal vymeniť tento dvojitý silentblok nápravnice a vibrácie konečne zmizli a môžem mať hocijaké pneu. Ale to pomohlo možno len mne, ty máš o 200tkm menej najazdené tak možno to bude niečo iné. update na zimních 16” to he cítit o poznání méně , ovšem slyšet je to porad stejně .. Od 110 to zní jak bubnování (char. Zvuk pro nevyvážené kola) … Z bádání nad tím co by to mohlo být už mě bolí hlava , jen se modlím aby to nebylo něco s převodovkou ikdyz ta za mě pracuje jak má , brzdy vylučují protože při brzdění pedál nekope, jen mě zarazi ze to děla furt , v tahu , plachtění ale i brzdění Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domiinoo Posted May 21 Author Share Posted May 21 před 14 hodinami, marfan napsal: Ak ti to vibruje v ťahu tak sú to kĺby prípadne polos určite ak aj pri ustálenej rýchlosti tak to ide od podvozku. Ja som menil silentbloky, tlmiče, pneu, disky a stále som to tam mal. Potom som dal vymeniť tento dvojitý silentblok nápravnice a vibrácie konečne zmizli a môžem mať hocijaké pneu. Ale to pomohlo možno len mne, ty máš o 200tkm menej najazdené tak možno to bude niečo iné. Tady jsem to dnes zkusil nahrát pro ukázku , jde to na konci slyšet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vápno Posted May 21 Share Posted May 21 Plasty na podvozku jsi kontroloval? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domiinoo Posted May 21 Author Share Posted May 21 před 1 hodinou, Vápno napsal: Plasty na podvozku jsi kontroloval? Že by plasty dělali tak citelné vibrace do volantu a pedálů ? 🤔 mrknu se na to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted May 21 Share Posted May 21 @Domiinoo Bezprostředně předcházející příspěvek se nncituje - viz pravidla fora. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojnar Posted June 9 Share Posted June 9 Tipuji to, stejně jako marfan, na klouby. Vnitřní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouchy Posted June 14 Share Posted June 14 Nad 100 km/h vyvážení kol a geometrie. Jestli je jistota, že jsou oboje vyvážené, správně ojeté (bez pily), pak tlumiče a díly podvozku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts