libero Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 ten zvuk si počul aj keď si auto preberal z opravy?...já osobne by som to riešil ako reklamáciu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 Dělal to známej, který nyní marodí.Zkusím ten zvuk nahrát a hodit ho sem.Nicméně do Chorvatska a zpět jsem i s tímto pazvukem dojel v pohodě ale docela mě to deptá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neony Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Dobrý den, nedávno jsem si koupil Octavku SLX, 1.6 , 74kW combi s klimatizací, rok výroby 2000, má najeto něco kolem 70 000 km, dočetl jsem se, že se mění rozvody po 90k km, ale řemen nevypadá na ujetých 70k km, a proto se chci zeptat jestli nevíte, jaké se dávají originální řemeny z výroby ? - teď tam je řemen s číslem 06A 109 119 C (PA66)... Předem děkuj za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 vyzerá na ujetých viacej alebo menej ?? ak si nie si istý či boli vymenené rozvody,tak ich vymeň+vodnú pumpu (tá má dosť častú tendenciu sa u tohto motora pokaziť a následne prichádza k prehrievaniu motora) viď foto http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a198119-rozvody-sada-rozvodu-remen-kladky-fabia-octavia-octavia-2-superb.html http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06b121011l-vodni-pumpa-s-tesnenim-cerpadlo-octavia-octavia-2.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neony Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 vyzerá na ujetých viacej alebo menej ?? Vypadá docela nově, tedy o dost méně než na 70k km....Náhodou nevíte, jestli tohle je originál z výroby (číslo viz min. příspěvek)?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 názov výrobcu sa na tom remeni prečítať nedá ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neony Vloženo 25. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2011 názov výrobcu sa na tom remeni prečítať nedá ?? je tam napsáno Audi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2011 hoď sem foto ak sa dá...takto sa budeme len dohadovať Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neony Vloženo 26. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2011 Tak zde zasílám foto, konec toho čísla, které na fotce již není, jsem psal výše... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2011 je to originál remeň... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neony Vloženo 27. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2011 je to originál remeň... dobra, dekuji moc za odpoved.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalkc Vloženo 11. Únor 2012 Sdílet Vloženo 11. Únor 2012 Tak ted sem nechával manželce měnit rozvody na Octavia I 66kw motor AGR po 90 tisících a rozvodák popraskanej, vodní pumpa tekla, kladky už hučely, a při opravě sem taky měnil napínací element kterej klepal, klínový řemen, a zaseklou volnoběžku alternátoru, a i se všema filtrama, olejem a prací mě to vyšlo na 14. Ono bych řekl že nezáleží jen na počtu ujetých km ale i na tom jak dlouho tam ty rozvody jsou. Auto má od roku 2001 najeto 180000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanch83 Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 je to tak, do 7/2003 výměna po 90000km, od 8/2003 výměna po 120000km a kladky po 240000km. Osobně i kdybych tam ten rozvoďák nechal těch 120000, tak ho vyměním i s tou kladkou a vodní pumpou. Moje zkušenosti jsou takové, že i kdyby to ta kladka vydržela, vodní pumpa těch 240000km nevydrží, většinou začne prolínat chladící kapalina. jen dotaz rozvody jsem nechal vymenit ale stejne by me zajimalo zda tam je namontovano to co jsem jim dodal trebe remen dayco a pumpu da se tam nejak podivat treba na pumpu a remen?kupoval jsem tyto rozvody ale vis jak duveruj a proveruj :-) diky http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-rozvody-4-4 a http://www.cc-autodily.cz/cerpadlo-vodni-s-tesn-9-9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 ak sa chceš pozrieť na remeň,tak treba zhodiť vrchný kryt rozvodov...s vodnou pumpou to bude zložitejšie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Faja12 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Ahoj,najde se někdo šikovný z VČ nejlépe Pardubicko na výměnu rozvodů? U mojí kokty 1,9 Tdi 81kw ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 (editace) Zdravím, potřeboval bych názory nebo rady ohledně rozvodů. Přesněji takhle: V sobotu jsem si nechal vyměnit rozvody na Octavii (ASV). Koupil jsem díly u seba - řemen Dayco,pumpa Graf, kladky INA. Mechoš to udělal a já si auto odvezl. Ale někdy v úterý jsem si všiml, že auto píská, nebo kvílí (zvuk podobný lehce jakoby turbu)těžko se to popisuje - píská/kvílí to o trochu dříve než turbína. Pozoroval jsem to a začíná to asi na 1800 ot. a končí někdy při 2200, pak je normální zvuk a tohle přestává. Dnes ráno jsem to zkoušel poslouchat celou cestu a zdá se mi, že když je auto studený, tak to nekvílí skoro vůbec a jak se ohřeje, tak je to slyšet víc. Navíc včera jsem se lehce koukal na motor, kontroloval kapaliny a docela mě překvapila teplota motoru. Auto najelo cca 30km během 3hodin s přestávkou cca hodinu a pak přestávka cca 30min. Teplý/horký byl i ten plast. dekl, černý co je na motoru. Tak jsem ho sundal, aby se auto lépe chladilo,ačkoli to asi moc velký vliv nemá. Ale napadlo mě, jak teplý bude motor v létě při 30.stupních. Nemáte někdo tušení? Je možný,aby si díly po výměně nějak sedali? Nebo to může dělat jen náš pocit, pač mi mechoš řekl, že tam našel původní pumpu s utrženým jakýmsi prstencem-ukazoval mi to a jedna pomocná kladka byla lehounce přidřená.Tak třeba neznám zvuk opraveného TDi. Zvuk mám nahraný, odpoledne nebo večer ho sem hodím,ať je jasné o co mi jde. Jinak nedělal to žádný nezkušený garagemeister,ale chlapik, co dělá auta přes 30let v servisu. Díky. EDIT: Přidán zvuk motoru. Jinak jsme s tím byl teď u kamaráda a ten si myslí, že je přišponovaný řemen a nebo kladka moc utažená. Tak jsme jel k tomu mechošovi a ten mi řekl, že je asi ten řemen přišponovanej, ale že by to zatím nechal, pokud by to dělalo furt, třeba za 500km, tak že to lehce povolíme, ale že když dělal ty rozvody, tak tam nechal nastavení co bylo původně. Jinak jsme si tam zjistil, že mi jde do háje ještě ten tlumič vibrací nebo co to je za cajk:D takže uvidím. Hlas001.wav Editováno: 11. Duben 2012, autor: Angel@Devil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RuleZZzz Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Ahojte, chcem sa opýtať, že aký rozvodový set by mal ísť na auto Škoda Octavia 1 - 1,9 TDI 66kW AGR, 1999/2000, nakoľko som v katalógoch našiel na kód motora AGR až 2 typy setov kladiek od INA. Jeden set má číslo 530008209 a druhý set má číslo 5300060. Rozvodový remeň by som chcel dať Bosch 1987949450 a drážkový remeň tiež Bosch 1987947978. Vedeli by ste mi poradiť, ktorý set tam má ísť? Rozdeľuje sa to podľa VIN-ka alebo podľa čísla motora? Ďakujem. Peťo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 ten druhý set nemá mať číslo 530006009??....mne v tých sadách chýba ešte jedna prevodná kladka prečo si neobjednáš celú sadu remeň+kladky..napr.tu to máš http://www.turboduchadlo.sk/site/1_9_TDI_038198119E_VAG_GROUP http://www.autodiely-kovo.sk/autodiely/eshop/0/0/5/594-Rozvody-sada-1-9TDI-1-9SDI-50-66-81KW-038198119E a nezabudni na vodnú pumpu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RuleZZzz Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Ďakujem ti za link, teraz som sa tomu trošku venoval, tak som zohnal túto sadu: INA 530 0082 10 za 120€ a ku tomu vodnú pumpu Airtex v cene 25€, ale pozerám, že tá sada sa dá z toho prvého linku od teba zohnať o 10€ menej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 inak ak by si chcel presné objednávacie číslo tej sady,tak zavolaj do Škodovky a na základe tvojho VIN-ka ti ho povedia...to potom stačí hodiť do Googlu a máš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RuleZZzz Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Akurát som volal na ten prvý link čo si mi poslal, tak zoberiem ten kompletný kit od Contitechu za 110€ + 5€ je tam doprava. Pumpu už mám Airtexovú za 25€, tak by to malo byť všetko. Ešte som si kúpil tu u nás v meste drážkový remeň Bosch za 10€. Ale tými rozvodmi si mi ušetril peniažky, ďakujem ti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikaldac Vloženo 13. Červen 2012 Sdílet Vloženo 13. Červen 2012 Ahoj, za chvilku mně čeká výměna rozvodů. Můžete mi doporučit dobrého mechanika v Brně, co umí rozvody kvalitně ? Prosím o zaslání kontaktu. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikaldac Vloženo 18. Červen 2012 Sdílet Vloženo 18. Červen 2012 Nikdo nic ? Nebo telefonní číslo na člena p. Humla ? V některém článku jsem četl, že je machr a hodně toho umí. pište na email - mikaldac@email.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 Máš SZ/PM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky