Přejít na obsah

1.9 TDI - zahřívání motoru


Doporučené příspěvky

dneska sem to ohral po 11 km coz je brutalni pokrok natoze je jen o 3 stupne tepleji. mozna to je tim,ze ten motor hrozne podtacim kdyz vidim kolik zere :D sem to trosku vci vytocil ke 2 tis a bylo to lepsi,ale topeni sem zapl az po 10 km coz asi udelalo nejvic.ten termostat asi bude fakt dobrj. ale radiator ne:( horky vzduch jako HTp z toho nejde, divne to smrdi a blbne klapka cirkulace vzduchu nekdy nejde sepnout jindy sama vypne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:kol-47:  Tak jsem to taky zkusil sledovat a poznatky jsou  takové , venkovní teplota +1 st. ,  6 km zahřáto k první čárce , 12 km ne úplně ale ručička na 11, 16 km zahřáto ručička na 12 , rychlost cca 100 km otáčky  2000 . po dojezdu spotřeba 5,3 l. a to bylo s  EGR ON .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a mas vse OK? to ja mam totozny. spotrebu 5,3 sem zatim mel jen chvilku kdyz sem to prohnal,ale jinak stve me topeni. obavam se,ze me ceka vymena radiatoru coz je pry 8 hodin prace x 400 to se teda prohnu. letos to asi resit nebudu. hele kluci je tady nekdo ze zlinska?napisu to aj jinde,rad bych se sesel s nekym kdo ma fabii TDI. klidne ve vetsim poctu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nebudu počítat nižší výkon - 4Kw po chipu  ( teda i před , nevím proč  ) , tak je všechno zatím OK. Dokud se motor dokonale neprohřeje, tak topení nabíhá opravdu vlažně :kol-31:  , ještě že tam jsou vyhřívaný sedačky :kol-47: . Pokud Ti to špatně topí i po zahřátí motoru, tak bych asi taky hledal chybu někde v radiátoru . Nebo ještě pořádně odvzdušnit systém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s fabii HTP se to neda srovnat. ta topi uz po 4 km  vrele proti tomudle. todle zacne neco foukat po 5,ale pak se to nezahreje nikdy:D jako docela me stve takovy stiplavy smrad nikdy sem to nezazil. ale nejak se okna nezamluzuji klasika venku zima uvnitr topeni naplno,tak se zamlzi,ale to mi dela kazdy auto. kapalina se neztraci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co takhle se podívat na kabinový filtr ? Ta zamlžená okna tomu nasvědčují, že je řádně zanešený .

Pak už jedině asi vyndat topení a řádně ho vyčistit .  A venkovní a vnitřní cirkulace funguje ?

Editováno: , autor: jh-pop
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

samozrejme cely auto je prolezeny jen sem se este nedostal na na radiator. nechce se mi sundavat palubka nemam na to nervy a cas. ale potrebuju se dostat k velkym pojistkam a relatkum a ani nevim,kde jsou takze asi pujde palubka dole..

vcera zase mrzlo jak svina,takze se to nezahralo nikdy. trosku to topi,ale v aute to dokaze udelat jen prijemny prostredi,ale prohrat moc ne.cirkulace blbene bude tam asi spatny ten motorek ,protoze nekdy to zapnu a po 5 minutach se to samo vypne nebo pri urcite poloze nejde zapnout. a jde nesmyslne pri natoceni na okna. jak kdy zije si to svojim zivotem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dalsi novinka uz nevim co si myslet. oteplilo se takze topeni fakt poustim az  je to temer zahrate coz je ted po 11 km (porad hrozne) no a pustil sem topeni ne na plno asi 22 stupnu a zacalo to najednou topit jak felina proste fakt hrozne horkej vzduch si rikam kua co to je tak netopi ani HTP.  tak me napadlo jestli nejak nejsou blbe klapky dal sem na plno,ale topilo porad stejne silne. po minute spadla teplota budiku tak o 5é stupnu. z 90 na prvni carku.

takze nevim jestli cidlo,termostat nebo radiator nebo co vlastne a jak to zjistit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě se zahřeje 1,4tdi po 9,5km při -10C ,nastartuji(nezehřívám,ventilátor na 2, ) rozjedu se vyjedu 500m kopec pak 1,5km rovina, 3km volnoběh z kopce, 4,5km jízda po rovině a po té 500m dojezd na firmu kde to odstavím a týden mi to stojí a pak totéž nanovo

samozřemě jen takto navyužívám svůj dísláček(pozn. pro rejpali) jenom popisuji jakým způsobem se mi to zahřeje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...