Publikováno Září 28, 20222 r Mám dotaz, jestli se Vám při rozvícení tlumených světel, zbarví kontrolka na otočném ovladači světel do zelena. Jak při otočení ovladače přímo na tlumená světla, nebo i při rozsvícení tlumených světel při nastavení na auto. Mě svítí pouze zeleně symboly viz fotky (při rozsvícených tlumených světlech). Díky za reakce. P.S. u Golfa jsem viděl zeleně svítit i ten symbol tlumených světel.
Září 29, 20222 r Autor V 28. 9. 2022 na 10:09, pasik68 napsal: Jak lze teda poznat, při nastavení na Auto, že se rozsvítí potkávací světla, např. za slabé mlhy, deště, atd... když to není před autem ještě vidět. Upraveno Září 29, 20222 r od pasik68
Září 29, 20222 r Podle toho zeleně podsvíceného symbolu obrysovek. V režimu auto jsou světla buďto zhasnutá respektive svítí denní svícení nebo svítí potkávací světla, ke kterým vždy svítí i světla obrysová, jejichž aktivaci symbolizuje zezelenání symbolu obrysovek.
Září 29, 20222 r 58 minutes ago, Lancelot said: Podle toho zeleně podsvíceného symbolu obrysovek. V režimu auto jsou světla buďto zhasnutá respektive svítí denní svícení nebo svítí potkávací světla, ke kterým vždy svítí i světla obrysová, jejichž aktivaci symbolizuje zezelenání symbolu obrysovek. 1 hour ago, pasik68 said: Nejlépe je to zobrazeno na infotainmetu. Zapnout volbu CAR a přepnout položku Stav Vozidla. Zde je zobrazeno na 3D siluetě co je zapnuto anebo deaktivováno.
Září 29, 20222 r Nedávno jsme tohle probírali na srazu, že novější auta přišly o kontrolku na budíkách. Na mém S2 je to na přepínači světel řešeno stejně, ale navíc mám právě tu kontrolku před sebou. Ale jak píše @Lancelot, v režimu Auto nikdy jen obrysovky svítit nebudou, takže se tím řídit dá. Takhle jsem se orientoval u mého bývalého Rapida, který už samostatnou kontrolku neměl. Bohužel některá auta mají ten přepínač dost nízko a úplně ideální to není.
Září 29, 20222 r A proto mám v budíkách od @wirer led v místě s příslušnou průsvitkou. Ale taky to jde poznat ale i podsvícením budíků a přístrojů. Jestli je tahle možnost i novějších modelů nutno vyzkoumat.
Září 30, 20222 r Mimo jiné poznáš zapnutá světla na navigaci - při zapnutých světlech přejde to tmavého režimu.
Září 30, 20222 r To ale tak úplně neplatí. Pokud se světla zapnou při dešti (s ohledem na provoz stěračů) a zároveň není příliš šero, tak se tmavý režim na navigaci nenastaví.
Září 30, 20222 r Kontrolku na palubce mám (nemám digitální štít), ale není zapojená. @wirer měl někde návod na zprovoznění indikace "low beam".
Říjen 2, 20222 r Prva verzia - https://wirer.sk/ledlowbeam/ Druha verzia doplnena o kontrolku BSD - https://wirer.sk/f3_led-kontrolky/
Březen 10, 20232 r Mám Scalu a v návodu se uvádí, že kontrolka na přepinači světel (vpravo dole) slouží pro zapnutí potkávacích světel. Tato kontrolka se nikdy ale v této poloze přepnače nerozsvítí. K čemu tedy slouží. V případě polohy Auto jsou zapnuta podle potřeby obrysová světla a s nimi i tlumená (potkávací světla) automaticky. To je indikováno kontrolkou zapnutí obrysových světel na přepínači. Jediné vysvětlení mě napadá, že by mělo jít o vynucené zapnutí potkávacích světel (a zároveň i koncových) řidičem, ale přesto se kontrolka nerozsvítí. ??? Upraveno Březen 10, 20232 r od petersony
Březen 10, 20232 r V tom návode nie sú popísané kontrolky, ale polohy prepínača svetiel. O kontrolkách platí to, čo je uvedené v predchádzajúcich príspevkoch v tejto téme... Upraveno Březen 10, 20232 r od brrrrm
Březen 10, 20232 r Ano, v návodu nejsou popsány kontrolky, ale z výše uvedeného se také nedá odvodit proč kontrolka tlumených světel nesvítí i když je přepínač v její poloze. Je to tak správně? když přemístím přepínač do polohy obrysových světel tak kontrolka obrysových světel svítit začne, což indikuje, že se rozsvítla přední tlumená a zadní obrysová světla. Po přemístění přepínače do polohy tlumená světla kontrolka nevítí ale přední a zadní světla ano.
Březen 10, 20232 r Zeleně podsvícený je pouze AUTO a poziční světla. Jinak řečeno, máš to tak jak to má být.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.