achi Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 (editace) Tak moje poslední zkušenost: Pardubice - Holandsko, naprosta většina po dálnici. Dva dospělí, dvě děti, plný kufr, zapnutá klima (pršelo, aby se nemlžila okna), průměrná rychlost 108 (je to možný?) průmerná spotřeba 7,5, čekal jsem že to bude horší, protože aktuální se pohybovala kolem 8-9... Motorizace je 1.4 63kW, pneu 205/45 R16. Zatím má natočeno do 5000, úplně čerstvé. Jen ten kravál kolem 130 kdyby nebyl, tak by to bylo fajn. Ale když se drží otáčky kolem 4500, tak je najednou klid... Jo a jedná se o Roomstera, ten předchozí příspěvek. A jen tak mimochodem, i když to sem vůbec nepatří, dnes kolem jedné v noci jsme potkali na dálnici dva Yeti, s F-kovými RZ, jeden s přívěsem. Viděl jsem zezadu ta c-čková světla a dole odrazky, říkám si že je octa Scout, ale bylo to takové divné:-) Editováno: 18. Květen 2009, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PMA Vloženo 12. Červen 2009 Sdílet Vloženo 12. Červen 2009 Zkoušel jsem jízdu na spotřebu: Praha Zličín - Rozvadovská spojka - Radlická - Jižní spojka - Praha - Černý Most na okruhu tachometrových 80km/h na tempomat, jinak tachometrových 55km/h normálně tak za 5-5,5l/100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PMA Vloženo 14. Červen 2009 Sdílet Vloženo 14. Červen 2009 Dnes v neděli Praha - Vídeň - Bratislava - Vídeň - Praha, 776km, průměrná rychlost 80km/h (dálnice 120, mimo město 80 - 100), spotřeba dle PP 6,5 l/100km - já myslim, že dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_K. Vloženo 21. Červen 2009 Sdílet Vloženo 21. Červen 2009 Zdravím všechny. Díval jsem se na WWW stránky Spotřeby.cz a vypadají docela dobře, líbí se mi víc než ty německé Spritmonitor.de a hlavně je to v češtině . Mrkněte taky, já jsem se tam už zaregistroval a už tam mám i svého Roomika, ale zatím jsem ještě netankoval, tak tam nic nemám. Jinak ikona jde vložit do podpisu jako u těch německých stránek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 21. Červen 2009 Sdílet Vloženo 21. Červen 2009 ja sem zatim na www.tankujeme.cz, ale nejak zvlast to neresim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_K. Vloženo 21. Červen 2009 Sdílet Vloženo 21. Červen 2009 (editace) Mrknul jsem na to a vypadá taky dobře, hlavně, že je v češtině . Jinak taky to moc neřeším, mám Maxi-DOT a spotřebu vidím. Editováno: 21. Červen 2009, autor: Blacky Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alespilot Vloženo 21. Červen 2009 Sdílet Vloženo 21. Červen 2009 Tak mé cesty Vrchlabí MB, Vrchlabí HK (120 Km/h obce 55Km/h) + výlety po okolí do 20 Km a má spotřeba u 1,4 16 V combi v obsazení 2x dospělí + dítě (prázdný kufr)+občas klima 6,1 - 6,2 L/100 km :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.4 TDI Elegance Vloženo 25. Červen 2009 Sdílet Vloženo 25. Červen 2009 Moje zatím nejmenší spotřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barnak Vloženo 27. Červen 2009 Sdílet Vloženo 27. Červen 2009 (editace) MOJA TRASA- Kosice SR--- Haduszoboszlo MR 2+1 dieta plny kufor cca 220km daialnica 110km+110 ostatne cesty tam 6.9l / dazd/ pred vjazdom na dialnicu to bolo 5.5l potom to slo hore az na 6.9 cesta spet to iste spotreba ale 6.5l /jasno/ klima vypnuta problem ziaden Editováno: 27. Červen 2009, autor: barnak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muchapuk Vloženo 2. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2009 (editace) ahojte vsetci som si vsimol ze ked mate maxidot ale aj nemaxidot tak ukazujete aktualnu spotrebu ale mozte ukazat aj dlhodobu by ma zaujmala dakujem Editováno: 2. Červenec 2009, autor: muchapuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 3. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2009 (editace) Stále se snažím jezdit na spotřebu.Nějak mě to začalo bavit ,až mě mrzí,že si té mojí 1,6 neužiju v pořádných otáčkách....Momentálně mám celkový průměr okolo 6,6 lit. Ovšem na takovou spotřebu je třeba jezdit na dálnici do rychlosti 120 km/h.(taky si mě všichni prohlížejí). Při 130 už je to kolem 7 litrů. Editováno: 3. Červenec 2009, autor: stanmar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2009 nemá cenu to dusit - mně přijde, že rozumné držení motoru v otáčkách na spotřebu moc nemá vliv, možná dokonce pozitivní... asi nejlepší, co sem doteď objevil je rychlejší akcelerace a dál už jenom velmi mírné lechtání plynu. pokud člověk sundá nohu úplně, převody jsou akorát na to, aby auto dost brzdily. no a i když má nohu na plynu bez nějakého zrychlování, stejně to papá. nevim jestli to není nějaká blbost, ale čím vejš noha a čím rychlejší dosáhnutí požadované rychlosti, tím nižší spotřeba. dost by se hodila šestka.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 4. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2009 Tak nemůžu říct,že bych to nějak zvlášť dusil,spíš se snažím o plynulou jízdu. Takhle nějak jezdím na spotřebu : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 5. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2009 šak já to neříkám tobě. dneska sem zkusil na dálnici 120 a 140 a při 140ti byla nižší spotřeba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 5. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2009 Tak to jsi dobrej Mě to totiž při 140 a víc bere nad 8 litrů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 No obecně co tak pozoruju, tak rychlosti kolem 120km/h mají stejnou a nebo mírně vyšší spotřebu než 140km/h. Ale přisuzuju to hlavně kopcovitý trati a křivkám výkonu a momentu - rozjetýmu autu se líp jede z vyšší rychlosti do kopce, navíc, kolem 140ky by to mělo mít největší kroutící moment. Může to být ale taky nesmysl, docela by mě zajímalo, jak to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 No tak dalece to teda nezkoumám,každopádně to chce na měření alespoň stejnou trasu,když už nic jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 (editace) Tak pridám aktuálnu skúsenosť - cez celé Rakúsko a Slovinsko dole do Chorvátska a naspäť: Cesta tam spotreba 6,7 pri priemernej rýchlosti 96 km/h, klíma vypnutá, zamračené, teplota max 22. Cesta späť spotreba 7,6 pri priemernej rýchlosti 94 km/h, klíma stále zapnutá, teplota nad 26. Rozdiel v spotrebe pripisujem zapnutej klíme, no hlavne opačnému profilu terénu, kedy sa cestou tam šlo "z kopca" a cestou naspäť "do kopca". Doma výpočtom vyšla kompletná spotreba za celú cestu 7,21 l/100km, čo sa mi nezdá až taká katastrofa... V aute 2 dospelé osoby, plný kufor, na diaľnici tempomat 140 km/h kde to len šlo. Problém robili len tiahle stúpania, kedy bolo nutné motor vytáčať takmer až do obmedzovača - proste platí zlaté pravidlo, že naložené HTP nemá rado diaľnice v členitom teréne. Pre zaujímavosť, minulý rok sme boli Focusom 1,6 74kw, šli sme tú istú trasu a spotreba výpočtom vyšla 8,62 l/100km. Ušetrených 1,41 l/100km v prospech HTP svedčí o tom, že s HTP na diaľnici to nebude až také hrozné a reči "odborníkov" o tom, že na diaľnici žerie 10 litrov, sú naozaj len kecy Editováno: 6. Červenec 2009, autor: Igor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Mě žere 10 litrů, ale když mám nohu na podlaze:-) Já mám dlouhodobou spotřebu 6.8l po nasazení 17tek a změně poměru tras:-) teď nějak tak 1/3 město 1/3 mimo 1/3 dálnice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 ona ta spotreba roste hlavne pri vetsim zatizeni. ja sem tam jel s HTP 47kW loni ve ctyrech, kufr natriskanej a pod 7,4 sem se nedostal - a to sem treba v dlouhych klesanich hezky vyradil a jel pet minut za 0,6... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikroflex Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 tak s epridam taky se spotrebou, 1,2htp, cesta do italie (1400km - spotreba 5,3l/100km, cesta zpet (uz trpsku spechem pres rakousko) stejna vzdalenost 5,7l/100km :-) na zacatku cesty melo auto najeto 1800km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 Tak to je hodně dobrá spotřeba, máš 44 nebo 51 kW? A jak bylo auto obsazeno a jakou rychlostí si zhruba jel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 hmmm tak to je hoooodne slusny. to je na klidek. Ja sem se v patek dostal na trase UL-PHa a zpet na 6,5, pri kliiiiidouuunnkee jizde. 110-120 na dalnici, kolem 100 na zbytku po meste jak to slo, bylo to vecer, takze i Praha byla prazdna, ze sem z Novyho Smichova, prez Vltavu kolem tanciciho domu, magistrala an a D8 projel naprosto plynule. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikroflex Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 (editace) k tomu obsazeni.. ja to zapomel dodat.. jen dva lidi, plnej kufr + prostor za sedadly (nikoli na sedadlech, takze cca 60kg to dalo urcite (kufr + za sedadlama) :-D ono po te italii, tam je to rovny (placka), tam se jede nadherne, kor kdyz se nejaky 3hodky v kuse nehejbe s nohou na plynu,tak to krasne drzi je to 51kw verze (rv cerven 2009), po italske dalnici (prvnich 250km to byla jizda 100km/h) pak uz se jelo po vedlejskach (tak ta 90tka se dodrzovala), kde se to taky dalo, jen jak pak navazovaly mesta za mestem, to byl uz opruz...ale pak se to zase dalo :-) a cesta zpet stejna, jen pres to rakousko se jelo az do vidne (366km podle ceduli) temer porad 120km/h (kdyz se zrovna nestoupalo do kopecka), spotreba me tedy hoodne prekvapila :-) prvnich 1800km auta melo spotrebu (cca 40% mesto, zbytek mimo mesto) spotrebu 6,3l/100m Editováno: 12. Červenec 2009, autor: Mikroflex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 (editace) Že by ta nízká spotřeba byla také dosažena tím, že máš již inovované HTP? A jak byla příjemná jízda? Podle mě má FII pohodlnější přední sedadla, takže delší cesta by mohla být pohodlná celkem... Editováno: 12. Červenec 2009, autor: Pandora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.