Přejít na obsah

Projektorová světla


ntr23

Doporučené příspěvky

Treba dodať, že stretávacie svetlá u F2/R sú aj pri 4x H7 úplne na hovno. U mňa to skôr či neskôr skončí s HID sadou v projektoroch.

 

Radzimko: ak by si chcel, a budeš mať niekedy cestu večer do BA, môžeš porovnať moje svetlá.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam projektory no nejak nemozem povedat ze by to svietilo zle. Co citam tak niektory to maju katastrofu no ja nejak nepocitujem ze by som zle videl. Zase nemozem povedat ze vidim az do Ciny ale neprekaza mi to nijak

 

Raz v lete som išiel v Maďarsku po asi novej ceste v noci. Nemala namaľované žiadne čiary, hladký čierny asfalt, po stranách vysoké stromy ale nie hneď pri krajinici ako v lese a k tomu zamračené, takže žiadne svetlo od Mesiaca. Normálne som musel zastaviť a skontrolovať svetlá, lebo som mal pocit že mi svietia iba parkovačky, alebo ako keď ideš v noci a máš na sebe ešte aj tmavé slnečné okuliare. Jednoducho nebolo v okolí nič, čo by poriadne odrážalo svetlo a mal som pocit ako keby som išiel naozaj bez svetiel. Naozaj nechutný pocit, nikomu to neprajem. Podobné to je, keď ideš v noci po mokrej ceste ktorá nemá namaľované čiary. V zime keď bude už bude skoro tma a denne budeš jazdiť za tmy na mokrej vozovke a v zlom počasí, so špinavými svetlami, tak pochopíš o čom tu píšeme. Teraz je to ešte v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svítivost +30% je dneska běžná u každýho trochu lepšího výrobce - porovnávají to totiž s obyčejnou NEHALOGENOVOU žárovkou, takže se jim to přehání fest. Zato ta cena je opravdu masakr - 30€ neboli přibližně 750 českejch korun jen za o něco kvalitnější žárovky než běžná sériovka opravdu přestřelený o světelný roky. Nějaký zdůrazňování o vývoji v Kanadě na tom vůbec nic nezmění - pro mne za mne se můžou vyvíjet třeba na Měsíci, ale nic to nezmění na tom, že popis je snůška reklamních kydů. To samý jsou kecypindy o unikátní geometrii vlákna - ta je daná normou pro typ H7 (H4), aby žárovka pasovala do světlometu navrženýho pro použití danýho typu žárovky. Nezachrání to ani žvanění o unikátní utajovaný směsi xenonu a kryptonu v báni - oba dva jsou inertní plyn, takže umožňujou provozovat baňku za vyšších teplot aniž by vlákno shořelo. Na dobu životnosti má daleko větší vliv obsah halogenidu v baňce - a o tom tam strategicky není ani čárka.

 

Najdi si na netu cenu za páreček Osram Night Breakerů +90% - ty svítí opravdu jako peklo, dělají se jak H4, tak H7 - a nestojí v porovnání s tím "kanadským vtípkem" takovou raketu. Mně odešly dvě tyhle osramky najednou po odsvícení roku a půl - a po ujetí přibližně 15 000km...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tieto XENESIS TruMatch som narazil aj ja asi týždeň dozadu presne na tej istej stránke. Už tá modra farba skla mi na nich vadí, lebo tá znižuje svietivosť, takže nesvietia tak silno ako môžu. Samozrejme začal som hľadať aj nejaké užívateľské recenzie, a na každom fóre kde som našiel nejaké info bolo písané že farba svetla je dobrá, ale Osram NBP svietia lepšie. Ďalej nebolo čo riešiť, ostávam zatiaľ pri Osram NBP za polovičnú cenu, alebo pôjdem už rovno do HID sady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkar, neviem o akých NBP hovoríš ty, ale moje určite nemajú modrý nádych. A tvrdiť že evokujú výbojkové svetlomety je tiež blbosť na n-tú. Xenóny z výroby majú farbu svetla 6000 K, oproti tomu Osram NBP 3500 K. Rôzne HID sady dajú kúpiť s farbou svetla od 3000 K až do 12000 K. Väčšinou stretneš na ulici 6000 K a viac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozrel som si technické listy xenónov od Osramu a veru máš pravdu, 4150K bežné a modré 5500K. Asi sa nám časy menia a už (konečne) nie je v móde svietiť na fialovo ani u áut z výroby. Dávnejšie to ale určite nebolo pri xenónoch 4150K, lebo farbu svetla ako fotograf dokážem dosť dobre odhadnúť a pamätám sa ako svietila napr. Octavia mojej sesternice.

Ďalej stále platí o NBP to, čo som písal vyššie, 3500K (3600K u Limited Edition) stále nie je 4150K. Bežné Osram majú farbu 3200K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...