Přejít na obsah

Letní pneumatiky


PetrHrudka

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

na příští letní sezónu budu potřebovat nové letní pneumatiky na moji Octavii IV RS.

Na internetu jich je nepřeberné množství a je složité se v tom vyznat. Pokud by jste někdo měl vyzkoušené dobré pneu, budu rád za jakýkoliv tip.

Ovce je čistokrevná, tudíž předohrab a pneu potřebuji v rozměru 225/45 R18 95Y.

Byť je to RSo, žije se mnou spíše poklidný život a nepotřebuje extra sportovní pneumatiky, ale občas se samozřejmě rád svezu trochu rychleji. Spíš mi jde o co možná nejnižší hlučnost a nízký vliv na spotřebu. Především ale o vynikající přilnavost za sucha i mokra a o nic horší celkové jízdní vlastnosti. Pokud by kdokoliv tedy měl jakýkoliv tip, budu moc rád. Díky 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Letní pneumatiky

nechci extra sportovni pneu, ale rad se svezu .. chci spickove chovani za sucha, za mokra ... maji byt potichu a to další si prelozim tak, ze maji mit nizky valivy odpor, at to moc nezere ...  je fajn, ze jsi nezminil, ze maji byt jeste levne a dlouho vydrzet ...

 

omlouvam se za ironii, ale 

 

bud chces

komfortni pneu

nebo sportovni pneu

nebo ekonomicke pneu 

 

ono se to moc dohromady nepotkava ...

 

to, co pises, bude z tech "limuzinovych, komfortních" ...

 

cokoliv z prémiových znacek bude fajn. jen si vyberes řadu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skús trebárs toto

https://www.test-pneu.sk/autobild/letne/2023/225-45-r18/brzdnadraha/

medzi víťazom a posledným je 20m rozdiel v brzdnej dráhe! Domáce značky sú na tom o 10m horiše ako víťaz. Takže ak ich bude mať niekto na aute za tebou na D1 potom "potěš bánbů".

Ja som mal na mojej O4 z fabriky pneu ktoré sú na 2.mieste.

Na aute predošlej značky boli fabrická výbava víťazi tohto testu.

 

Ja vyberám podľa hluku na štítku pneumatiky ak sú ostatné tebou spomínané vlastnosti približne rovnaké - snažím sa dostať 68-69dB

Ale všetko je na tebe.

Ako píše kolega vyššie - také pneumatiky ako chceš ty ešte nikto nevyrobil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PetrHrudka No musím trochu souhlasit s @hamoun :D, ale tvoje požadavky na druhou stranu chápu, já hledal podobné gumy, nakonec jsem na O4 RS na léto kupoval GoodYear Asymetric 6. Vyborné na suchu, velmi dobré na mokru. Komfort a hluk na sportovnější gumu vynikající. Musel jsem jimy nahradit (z výroby nasazené) naprosto příšerné GoodYear Pilot Sport (které byly skvělé na suchu, ale jinak ve všem katastrofa) a jsem s nimi nadmíru spokojený. Ideální kompromis mezi sportovní a komfortní gumou. Další kandidát byl Pilot Sport 5 - nakonec jsem vzal GY z duvodu ceny, ale PS5 mají asi trochu vyšší životnost, takže cena za km by měla být nakonec šulnul. Pak jsem měl ještě v hledáčku SportContact 7, která je ale už hodně na sportovní stranu, stejně jako Pilot Sport 4S.

 

Z toho co jsi napsal bych šel do PS5 nebo ASY6.  

 

Gumy vybírám podle www.tirereviews.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najlepšie bude ak pôjdeš na stránky Tyre Reviews a tam si zadáš aby ti zoradilo pneumatiky podľa tvojich preferencií. Vidím to tak, že budeš mať problém už aj s tým, aby si nadefinoval, že čo je pre teba prioritné, lebo nedá sa všade zadať 100 %. Potom daj vedieť, že čo ti vyšlo! :)

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2023-Tyre-Reviews-Performance-Tyre-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2022-Tyre-Reviews-UHP-Summer-Tyre-Test.htm
....a nezabudni rozkliknúť "Change subgroups"

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keby si bol výrobca/predajca pneumatík, kam by si dal svoju reklamu? Do ženského magazínu, alebo na web o pneumatikách?
Inak ja mám skôr pocit, že autor toho webu preferuje skôr značku Michelin. Vždy je z ich noviniek veľmi nadšený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale to nie je o výrobcovi ale o ľuďoch, ktorí prevádzkujú takýto web. Ten ak vynáša nejaké úsudky a poradia má byť nestranný aby nevzbudzoval pochybnosti.

Možno to robia dobre a nestranne (ale asi ani nie, keď hovoríš, sám že sú vždy nadšení z Michelinu) ale na mňa toto vyskočilo hneď ako prvé a pôsobí to na mňa ako reklamná stránka Continentalu. Naviac ak na prvom mieste je pneu od Continentalu.

Za mňa palec dole.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozrel si si všetky testy? Vyhráva tam aj Michelin a Bridgestone a ku všetkému si môžeš parametre hodnotenia nastaviť ako chceš (čo sa nikde inde nedá), takže prakticky to môže "vyhrať" takmer každá pneumatika. Oproti tomu keď si pozrieš taký test ADACu, tak parametre testov sú nejakým záhadným spôsobom nastavené vždy tak, že to najviac pasuje aktuálnej novinke od Continentalu. Ale ani neviem, že prečo ti to píšem. Ak chceš, kľudne sa rozhoduj podľa toho, že aká reklama je alebo nie je na nejakom webe, aká značka ti je, alebo nie je sympatická, nakoniec ty budeš ten kto na tom bude jazdiť. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, zrejme si si nevšimol, že v žiadnom príspevku som ani len nespomenul aké pneu používam ani to, či je continental alebo michelin dobrá alebo zlá voľba.

Ja mám v pneu úplne jasno po 30 rokoch a ca 1.5mil km. Za tie roky prišlo na autách namontované všeličo - Bridgestone, Gislaved, Hankook, Goodyear, Michelin, Nokian, Dunlop, Pirelli. Samozrejme v rôznych rozmeroch s rôznymi dezénmi a za roky sa pneumatiky u jednotlivých výrobcov rôzne vyvíjali.

Len píšem ako na mňa pôsobí takáto stránka s nestrannými testami. Osobne ako nestranný pozorovateľ by som nedovolil na svojej stránke takú masívnu reklamu jednej značky. Ale vidím, že Continental nasadil ťažký kaliber aj na iných stránkach - možno majú malé predaje 🤣.

V inom vlákne tu píšem len o veľmi zlých skúsenostiach s Nokian a za tým si stojím 100%.

A napríklad Hankook, ktoré by som si sám nikdy nevybral mali prekvapivú odolnosť voči aquaplaningu aj na úplnom konci životnosti s hĺbkou dezénu ca 2mm. To nemali v rozmere 245/45R18 žiadne iné.

Tiež sme mali taký príklad, že kolega síce dostal "prémiovú značku" ale dve pneu boli vyrobené v krajine "originálneho výrobcu" a dve inde ale v Európe. Tie dve z lacnejšej krajiny boli na ľavej strane auta. Vydržali 10 000 (slovom desaťtisíc) km. No, asi tak z mojej strany k pneumatikám.

Editováno: , autor: OpelIns1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 12. 2023 na 18:18, PetrHrudka napsal:

ještě dodám, že mám vyhlídnuté tyto: PIRELLI CINTURATO P7 225/45 R 18 95Y

co si o nich myslíte? díky za rady 😁

Já je měl (když to byla novinka) jako náhradu gum z výroby na slabším a lehčím (než RS) TSI, v rozměru 225/17", a byl jsem spokojenej. Teď je tu lidi v sekci SIII spíš haní. Jsou to ale spíš "touringové" pneumatiky. Na RS na jaře koupím buď Eagle Asymetric 6 nebo Pilot Sport 5, podle aktuální dostupnosti a ceny. Conti mají menší ochranu ráfku, jinak ale v testech vychází taky výborně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak úplne najtichšie boli do dnešného rána tie moje - ležali v pneuservise a nerobili vůbec žiadny hluk 😁

je to originálna montáž GY Eagle F1, majú teraz 57 000km. vydávajú len tlmený šum na rozdiel od zimných 17" - GY Performance tie mali teraz 65 000km a nezdali sa mi hlučné ale takto ihneď po výmene je rozdiel podstatný.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je třeba rozlišovat GY Eagle F1 můžou být SuperSport - ty jsou snad nejhlučnější gumy na kterých jsem jezdil a pak Asymetric 6, ty jsou výborné co se týče hluku i jizdích vlastností... Jinak já vybírám podle tyrereviews.com. Je tam mraky testů a má i kanál na youtube. Na léto doporučuje PremiumContact7 případně Asymetric6 neno PilotSport5.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...