cross Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Ahoj, je to normální vlastnost / dá se to prosím přenastavit? Jezdím na režim Normal, Start Stop mám vypnutý. Pokud během jízdy pustím plyn, pod tachometrem se rozsvítí bílá ikonka "ECO" a pak bílá ikonka "A" v kolečku a otáčky spadnou na nulu. Pokud sešlápnu plyn, obojí zase zmizí. Pokud zastavím, motor naskočí. Četl jsem, že takto by se to mělo chovat v režimu ECO. Normal režim jsem nepřenastavoval - je v něm vše nastaveno na "Normal". U režimu Sport se to takto nechová, motor běží pořád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Popisované chování není S/S, ale režim plachtění. A podle toho, že píšeš, že to motor vypne odhaduji, že máš eTSI motor. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 29. leden 2024 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Aha, díky, už se dívám do manuálu. "Jízda na volnoběh: Pokud systém vyhodnotí, že při jízdě nemusí být zařazený rychlostní stupeň, automaticky přeřadí na volnoběh. U vozů s pohonem e-TEC se navíc může při rychlostech 10 - 160 km/h vypnout motor." Tzn. opravdu se vypíná motor. Jen jsem se nedočetl, zda to jde vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Obávám se, že to vypnout půjde jen přepnutím do S nebo konfigurací profilu Individual. Jinak vypnutím v D to pak ztrácí ten eko význam a oproti (ne)e-TEC to veze jen mrtvou váhu té baterie pod sedadlem spolujezdce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 29. leden 2024 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Myslel jsem si, že to půjde leda tím individualem Tak možná mám jen hloupý názor, ale žiju s tím, že S/S motoru ve výsledku spíše škodí. To je jediný důvod, proč bych to chtěl vypnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 S/S funguje tak, že při zastavení vozidla vypne motor (pokud není vysoká spotřeba el. proudu např pro klimu, vyhřívání sedadel, skel,...) a při puštění brzdy před rozjezdem opět nastartuje (vycházím z fungování u DSG). U funkce Hill Holder se nastartuje až při sešlápnutí plynu. U manuální Fabie to zastavovalo motor při zastavení - vyřazení rychlosti - puštění spojky. No podle mě S/S má význam při delším stání v koloně, ale ne např. při krátkém stání na semaforu. Už se mi také několikrát stalo, že S/S zaúřadovalo když jsem při odbočování vlevo zastavil v křižovatce a čekal až projede protijedoucí auto. Už jsem se naučil lehce povolit brzdu, kdy si S/S myslí, že se pojede a spustí motor, ale brzdy nepovolí natolik, aby se auto rozjelo. A u toho mě napadá, že jsem tu kdysi viděl fotku/screen z infotainmentu, kde byl seznam aktuálních žroutů elektriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 29. leden 2024 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Souhlasím s tebou - v koloně to dává smysl. Já jezdím s Auto hold, takže reaguje na sešlápnutí plynu. Nicméně mívám ho právě vždy vypnutý (pokud nezapomenu). Takže mi to vadí jen při té jízdě - jestli to nepůjde nějak obejít přes ten Individual, tak se s tím asi budu muset smířit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz_honza84 Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 S/S ještě startuje motor ve chvíli, kdy se pohne auto přede mnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 31. leden 2024 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2024 @cz_honza84Vyzkoušel jsem to a fakt, to auto mě asi nepřestane překvapovat : )) Nicméně díval jsem se na ten individual režim a nejspíš bych musel nějakou část nastavit na Sport, aby to nevypínalo za jízdy, takže se budu muset smířit s tím, že to plachtění prostě bude aktivní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 31. leden 2024 Sdílet Vloženo 31. leden 2024 V 29. 1. 2024 na 22:12, cz_honza84 napsal: S/S ještě startuje motor ve chvíli, kdy se pohne auto přede mnou. Jo jo, spíná to radar. Jenže to má i nevýhodu, že to nastartuje i když auto před tebou nervózně pocukává na semaforu, aby co nejrychleji vystřelilo z místa a pak když mu padne zelená, tak mu to chcípne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davep86 Vloženo 18. Květen 2024 Sdílet Vloženo 18. Květen 2024 Přišel někdo na to jak se zbavit vypínání motoru na D? Občas mi to nepřijde špatné, třeba při sjezdu delšího kopce nebo na prázdné silnici. Ale když mi motor během pár set metru vypne a zapne několikrát při každém pouštění plynu, Nebo se vypne na půl vteřiny při odbočování, tak mám strach o jeho životnost. Zatím to umím vypnout jen prepnutim na S na DSG nebo sport v jízdním režimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 18. Květen 2024 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2024 Asi leda nastavit individual, pokud nechceš mít čistě Sport. Ale tam musíš nějaký parametr zřejmě nastavit právě na Sport, aby to nedělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polkin94 Vloženo 6. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2024 Ahoj, vyriešil si to nejako, či si sa s tým zmieril? Ja s tým mám taký istý problém a dosť mi to vadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 8. Červenec 2024 Autor Sdílet Vloženo 8. Červenec 2024 Ahoj, nevyřešil jsem to nijak. Zároveň jsem už skoro i přestal vypínat Start/Stop. Vypínám ho jen v případě delších tras po dálnicích kvůli turbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek777 Vloženo 13. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2024 Asi bych automaticke vypinani motoru i MHEF neresil - startovani probiha mnohem "elegantneji", nez klasicky starterem (spalovaci motor nastaruje elektricky motor-generator z 48V baterie). Jediny, cmi me take docela stve, ze dojde k nastartovani pri pohybu auto predemnou v kolone. Vzhledem k okamzitemu startu pri seslapnuti plynu u techto pohonu to vidim, jako uplnou zbytecnost - snad jen je timto ridic upozornen, kdyz napr cuci pri stani v kolone do mobilu, ze ten pred nim se uz rozjel. Kazdopadne bych uvital take dekativaci teto funkcionality - nema nekdo zkusenost? Nejde deaktivovat napr. pres diagnostiku? Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 13. Prosinec 2024 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2024 Tak tohle využívám v kolonách. Nastavím adaptivní tempomat a auto za mě samo tou kolonou popojíždí, i když auto zastaví. K deaktivaci podle mě stačí vypnout Start/Stop. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek777 Vloženo 13. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2024 Ja ale prave chci opak - aby v kolone nestartovalo auto automaticky, ale az po seslapnuti plynu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 13. Prosinec 2024 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2024 Aha, už chápu. Tak to netuším. Na druhou stranu z mého pohledu mi ta deaktivace připadá zbytečná, když stejně následně řidič sešlápne plyn, aby k nastartování došlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek777 Vloženo 13. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2024 To ano, ale dost casto ridic predemnou popojede jen o pul metru a pak napr, jeste nekolik minut stoji. Moje auto zbytecne nastartuje a pak uz zustane nastartovane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petronel123 Vloženo Sobota v 20:40 Sdílet Vloženo Sobota v 20:40 Přemýšlím o nákupu nového vozu, tohle vypínání mě taky štve. Snad jako jedinou možnost vidím motor 2L TSI 150 kW, který je ještě původní… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo Sobota v 23:30 Sdílet Vloženo Sobota v 23:30 Sám seba pokladám za konzervu a v súkromnom aute som ihneď deaktivoval start/stop natrvalo, avšak firemne jazdím FL 1.5tsi dsg mhev a musím uznať, že to funguje veľmi dobre a nevtieravo. Reakcie na štart motora, prípadne plyn sú bleskové, vypinanie nepostrehnuteľné. Ozaj, toto si treba skúsiť osobne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petronel123 Vloženo včera v 00:46 Sdílet Vloženo včera v 00:46 Děkuji za bleskovou odpověď. Měl jsem půjčené auto po FL se stejným motorem. Fungovalo to dobře, otázkou je, co to udělá s motorem a start generátorem po pár letech provozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo před 23 hodinami Sdílet Vloženo před 23 hodinami Zatiaľ po piatich rokoch využívania tohto systému v octaviach, golfoch a iných MQB derivátoch, som nepostrehol ani tu ani nikde vrámci webov nejaké systémové zlyhanie. Je to priskoro hodnotiť, ale vyzerá to, že to funguje obstojne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek777 Vloženo před 22 hodinami Sdílet Vloženo před 22 hodinami U automatu tohle lze vyresit trvalym pouzivanim Sport rezimu. Tento rezim SS deaktivuje v kazde situaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petronel123 Vloženo před 20 hodinami Sdílet Vloženo před 20 hodinami Díky pánové za odpovědi 😀 Jedinou možností je tak po městě jezdit v S módu, což zní trochu komicky. Sice bude asi větší spotřeba, ale nějaké řešení to může být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.