Přejít na obsah

DPF indikátor

petr42

Doporučené příspěvky

Zdravím! Vzhledem k tomu, že už jsem párkrát vjel do garáže kde jde fakt o milimetry , vypnu motor a spustil se větřák. Mám strach jestli náhodou nešlo o vypalování filtru DPF, Proto jsem se rozhodnul koupit DPF indikátor. Jistota je jistota a pořád to vyjde levněji, než nový DPF filtr. Ale chtěl bych tady poprosit všechny, kdo toto mají v Superbu 3 o nějakou fotku, jak a kde to máte umístněné, uvažuji koupit 1m kabel OBD2, nebo opravdu nevím. Proto bych chtěl raději i poradit, jak toto máte vyřešeno. Děkuji všem za pomoc.

Editováno: , autor: petr42
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

otazka znie aku verziu si chcete kúpit. 

https://www.autodielypsw.sk/DPF-control-monitor-DPF-filtra-VAG-CR-Group-LED-dioda-d4161.htm?tab=description

https://www.facebook.com/WELFdpfmonitoring/?locale=sk_SK

isto ich je viacero. pokial len ledku tak niekde na viditelne miesto aby ste o tom vedeli. pokial ten z display tak asi ku Astlpiku aby to neprečnievalo v interieri. 

Odkaz ke komentáři

Ani jeden z uvedených uvažuji o tomto :  DPF indikátor pro motory Dxxx, provedení: standard

A uvažuji, že bych to dal na ten plast pod přístrojovku jak jsou ovládací páčky stěračů a blinkrů - no já opravdu ještě nevím oskenoval jsem fotku , ale není to superb, naa tom nezáleží, ale je tam vidět místo, kam uvažuji to nějak umístnit.

Bez názvu.png

Odkaz ke komentáři

No tak to právě nevím, nemám starý smartfon a to by bylo + nabíjení telefonu a pokaždé to zapnout vyhledat app spustit a já nevím co. Podle mě by bylo nejlepší, kdyby hned výrobce dal do přístrojovky cca 2 ledky jako signalizaci zaplnění a spouštění regenerace a bylo by to.

Odkaz ke komentáři

Ja som dal DPFKAPI na dvierka odkladacej skrinky, ale je to O3 a nie S3, takže neviem či ti to pomôže, no aspoň môžeš posúdiť ako to vyzerá.

Hlavne ale prečo píšem je, že som zistil, že v mojom prípade mi DPFKAPI moc nepomohlo, pretože LED ukazujú stav zaplnenia podľa Soot Mass Caculated a regeneráciu prevažne spúšťa Soot Mass Measured. Teda spustí regeneráciu aj keď ukazuje zaplnenie DPF na cca 70%. No aspoň DPFKAPI signalizuje, že je regenerácia spustená, takže sa vieš zariadiť.

Potom som si kúpil adaptér ELM a appku VAG DPF do mobilu. Môžem odporučiť, že toto riešenie je oveľa lepšie, stálo spolu iba 20,- €, čo je takmer štvrtinová cena DPFKAPI.

Síce VAG DPF pre môj motor CXXB tiež nedokáže ukázať hodnoty Soot Mass Measured, no poskytuje oveľa viac údajov a pre väčšinu motorov ukazuje obe hodnoty.

IMG_20241009_190601.jpg

• Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Thovt : No tak toto vypadá úplně suprově, mohl bych poprosit o nějaké bližší foto, jak je to tam upevněno. No já ten zub do zástrčky OBD2 mám , mám i v mobilu app, ale je to zbytečně složité, proto jsem se rozhodl spíše pro to DPFKAPI no a uvidím. Ale to DPFKAPI se nemusí nabíjet, zapínat vypínat vyhledávat a mě vlastně hodnoty jako takové moc nezajímají, já potřebuji vědět, teď jde regenerace, tak nezastavovat vjet někam, kde nemusím dodržovat 50 km/h a pořádně auto projet, aby proběhla regenerace , tak jak má až do skončení a neničil jsem zbytečně DPF filtr no. Takže mooc díky.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...