Přejít na obsah

Letní pneu R17


NoiseR

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

ahojte chalani chcem sa spytat na jednu vec. Doteraz som jazdil na 15 pirelli p6 cinturato. Tento rok som na auto obul 17 pirelli p7 cinturato. Tieto 17 hucia ovela viac ako 15. Je to normalne? Nemoze byt hluk sposobovany napríklad poskodenym diskom?

Octavia II combi, 2,0 tdi bkd.

Vdaka za odpovede

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šířka 195 nebo 225 je docela rozdíl. Jsou to 3cm, které se akusticky projeví. Já měl 2 sezóny 17" Pirelli P7 Cinturato a nepřišli mi nějak hlučné, že by mi to vadilo. 

Máš gumy nové? Pokud ne, nejsou špatně sjeté?

Třepe se ti volant při vyšší rychlosti? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pneu mi nahadzovali v pneuservise tak snad dobre...ako ono octavka je sama o sebe nahovno odhlucnena...mozno keby sa previezol niekto iny povie ze je to ok ale ja aj priatelka sme si vsimli ze su hlucnejsie ako tie patnastky. ale ked vravite ze je to normalne tak ok..pojazdim a uvidim ci sa daco prejavi okrem hucania

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na pirelkách se mi udělala taky "pila" a hučí to. Dá se na to zvyknout.... Vzadu to moc neslyším a kupovat kvůli tomu nové gumy, když mám ještě dobrý vzorek je zbytečné. Když byly vepředu, tak se to vydržet nedalo... jinak svařovaný disky by si asi poznal, případně v pneuservise by ti to asi řekli. Při vyvažování by to bylo znatelné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapi a co su ti tie pily co tu spomínate? :))

inac vsimol som si ze cim vyssia rychlost tym to menej huci. Je tazke na nasich fajnových cestách kde je kazdu chvilu iny asfalt zistit co vlastne huci, ci je to guma alebo co. a tak isto ked neni 5 metrov normalnej cesty je tazke zistit ci mi trase alebo netrase volantom ked kazdu sekundu nabehnem na nejaky kopec po oprave cesty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pila na pneumatice znamená, že je sjetá jakoby do "pilovitého" tvaru. Když objedeš rukou obvod gumy, tak ucítíš zuby. Je to u Octavii a 17" kol "běžné". Už se tu psalo, že geometrie musí být dělaná jinak, než u ostatních aut. Mmj. pilovitý tvar poukazuje i na špatný tlumiče. Ale už se o tom na foru psalo dost.

Ohledně hučení při vyšší rychlosti.. Je to docela logické, protože čím vyšší rychlost, tím menší kontakt gumy s vozovkou.

Jinak si zesil rádio :D a máš po problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem si byl udelat geometrii v origo servisu,, a rikam jim, ze chci udelst na zadku jiny odklon,ze tam ma kola 17'. Prijimavi technik o tom,ze se a 17' dava jiny odklon nic nevedel,a neco rikal ze se tam s tim neda moc hybat. Vratili mi auto s temito hodnotami,tak nevim,jestli to mam nejak dal resit.

post-17128-0-97362200-1435381843_thumb.j

Editováno: , autor: mbaud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vytiskni si tento papír a zajdi za technikem a pouč ho: odkaz zde

 

Až si sjedeš špatně kola a budou ti hučet, už bude pozdě.... Já jsem příkladem....

když jsem byl v autorizáku, tak jsem se na to ptal a věděli o tom, akorát mi řekli, že při mém nájezdu mi negarantují, že to tak udělají, že to může být už pořádně zrezlé, apod...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gumy tam mam puvodni bridgestone,a najeto na nich 30.000km a vzorek jeste tak na deset tisic, akorat ze hodne huci. V tom odkazu co jsou ty hodnoty,tak to jsou jen pro bridgestone a dunlopy,jak tam pisou,nebo se to nastavuje na vsechny 17? A kdyz na zimu davam 15, musim to nechat na zimu zas predelat na puvodni hodnoty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...