Jump to content

Střešní nosič OII Liftback

Béďa01
 Share

Recommended Posts

Taky momentálně řeším tenhle problém. Předpokládám, že mluvíme o nosiči na OII liftback.

Pokud jsem zjistil, tak na OII zatím vyrábí střešní nosič jenom Neumann anebo origo Škoda. Oba jsou duralové, Neumann je o něco málo levnější. HAKR zatím nosič pro OII nevyrábí, nosič pod střešní lem jsem měl na Fávu a bylo to hrůza.

Má někdo zkušenosti s těmito nosiči ?

Guest Chipsik

Píšete o nosičoch ,ktore sa upevnuju priamo na karoseriu alebo na lyžiny(hagusy)

lebo inak si neviem predstaviť ako to moze premačknuť strechu ?

a jakou myslis, ze jsem mel zahradku ja? od vietnamcu? samozrejme, ze byla z originalniho prislusenstvi.

a to s tou jinou veci mimo strechy, no nevim, to jako mam prijit a rict: tak pratele, nechci reklamovat strechu, tak mi misto toho dejte treba sportovni podvozek?(hodnotu neresim, principielne...). tomu neverim, ze na to pristoupi

Ja by som to urcite tak skusil - pozri skodu ti spravili, uznali to (ako pises). tak to skus, napr. nech ti daju nejake doplnky, alebo servis zdarma (aspon pracu v cene striekania strechy) ak je to seriozny servis tak na to pristupia. Aj ked pravdou je ze serioznost servisov Skoda na Slovensku je ehm......zufala (podla mojej osobnej skusenosti), cize sa nedivim ze o tom pochybujes.

S tym nosicom - asi som to nepochopil spravne, mal som pocit ze si mal neoriginal.

Tak to bych byl vzteky bez sebe. Oni jsou slepci nebo co? Když dotahuji tak vidím co se s tím děje. Nehledě na zkušenosti. Fakt ty servisy,nevím.... Jo a když ti budou dělat podvozek,tak Ti mohou třeba poškodit prahy zvedákem. já bych to zvážil.

No tak to ti klidně mohu sdělit zkušenosti. když jsem mel favo,tak jsem ho byl přezout v nejmenované značkové firmě. Kdyz jsem prijel domů,všiml jsem si boule na podllaze pod kobercem. Ohnu se zespod a to prase to strčilo na podlahu a normálně ji prohl dovnitř. Samozřejmě vše podle něj už bylo,takže oni nic a bylo to vyřešené. Mám fakt mizerné zkušenosti. Radši si co mohu udělám sám.

• 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 months later...

Mám originál střešní nosič (OII liftback) asi druhá verze(střech nedeformuje). Celkem spokojenost, ale při posledním pokusu o demontáž nešel povolit resp. se protáčel (dříve cca 4x OK) jeden ze šroubu co drží nosič v karoserii - uvolněná matice uvnitř. V servisu (ještě v záruce) se začali vytáčet, že byla použita moc velká síla(nesmysl, křížák kdyby imbus), .... Auto bude u nich celý den musí dolu obložení stropu ..., jak budou bodovat matici aby nepoškodili lak nevím. Zatím jezdím s nosičem a čekám až budu moci být den bez auta. Máte někdo podobnou zkušenost?

• 3 months later...