Davon Posted October 12, 2007 Share Posted October 12, 2007 Zajimalo by me komu to jak chodi, jelikoz bratrova Octa je jeste 2 mesice v zaruce a jiz ma novou prevodovku a je to stale stejne spatne, jednicka pri nastartovanem voze tam jde proste jedine strasnou silou a jeste jakoby pres nejakou prekazku. Jel s moji Octou a rikal, ze je to mnohem lepsi, ale take mi to jde blbe... Piste prosim sve poznatky a nazory na tuto prevodovku... POUZE VSAK MAJITELE 1.4, 1.6, 1.9 SDI (tusim ze ostatni motorizace maji jiz lankovou) Uvedte jeste prosim u prispevku kdo jaky mate motor a rok vyroby. Dekuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubikzovocia Posted October 12, 2007 Share Posted October 12, 2007 mne ide jednotka len obcas horsie...akoby jej tam nieco zavadzalo...najprv som myslel ze je to starym olejom. no ani po vymene sa to nezlepsilo. ale ako som napisal ide horsie iba obcas(vacsinou v najnevhodnejsiu chvilu;))ale neriesim to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 12, 2007 Share Posted October 12, 2007 Me jde perfektne furt. Vsechny rychlosti v pohode. Novej olej v prevodovce, razeni dukladne promazane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinca Posted October 13, 2007 Share Posted October 13, 2007 skoda octavi 1.6i 75kW r.v. 2002 - ta jednicka tam jde docela tezko, ale uz jsem si zvykl, jinak dalsi rochlosti jdou jednim prstickem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosta1.8 Posted October 13, 2007 Share Posted October 13, 2007 Zajimalo by me komu to jak chodi, jelikoz bratrova Octa je jeste 2 mesice v zaruce a jiz ma novou prevodovku a je to stale stejne. Piste prosim sve poznatky a nazory na tuto prevodovku, POUZE VSAK MAJITELE 1.4, 1.6, 1.9 SDI (tusim ze ostatni motorizace maji jiz lankovou) A o co ti jde, jezdil jsem jak s 1.6 MPI 55 kW, tak i s 1.6 MPI 74 kW a s jedničkou jsem nepozoroval nic zvláštního a u služebních vozů je zacházení s vozem vždy trochu drsnější. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosta1.8 Posted October 13, 2007 Share Posted October 13, 2007 skoda octavi 1.6i 75kW r.v. 2002 - ta jednicka tam jde docela tezko, ale uz jsem si zvykl, jinak dalsi rochlosti jdou jednim prstickem Mám podobné zkušenosti, někdy jde jednička špatně zařadit-musím dvakrát prošlápnout pedál ale ostatní rychlosti jsou OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masoprst Posted October 13, 2007 Share Posted October 13, 2007 1.6 55kw r.v. 98 jde ne zcela hladce 1 a zhruba 50/50 3, pomáhá zařadina napřed 2 nebo 4, ta trojka se navíc chová tak , že když tam spadne, tak se cvaknutím, ale ne zuby ale nějaký doraz v mechanismu řazení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jero Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Me treba jde jednicka vpohode,uz jsem na ni zvykly...,ale kdyz jsem zkousel radit v kamosovem TDi slo mi to jeste lip,zase byl novejsi,nevim..... co mi dela casto problem je trojka,proste nekdy nechce zapadnou,jinak zbytek se da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Me treba jde jednicka vpohode,uz jsem na ni zvykly...,ale kdyz jsem zkousel radit v kamosovem TDi slo mi to jeste lip,zase byl novejsi,nevim..... co mi dela casto problem je trojka,proste nekdy nechce zapadnou,jinak zbytek se da S trojkou jsem taky občas zápasil a pomohla výměna oleje v převodovce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jero Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Me treba jde jednicka vpohode,uz jsem na ni zvykly...,ale kdyz jsem zkousel radit v kamosovem TDi slo mi to jeste lip,zase byl novejsi,nevim..... co mi dela casto problem je trojka,proste nekdy nechce zapadnou,jinak zbytek se da S trojkou jsem taky občas zápasil a pomohla výměna oleje v převodovce vidis! to me kruci nenapadlo diq Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorejs Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Zajimalo by me komu to jak chodi, jelikoz bratrova Octa je jeste 2 mesice v zaruce a jiz ma novou prevodovku a je to stale stejne. Piste prosim sve poznatky a nazory na tuto prevodovku, POUZE VSAK MAJITELE 1.4, 1.6, 1.9 SDI (tusim ze ostatni motorizace maji jiz lankovou) Mam 1.6i/75kW MR 2002 a prevodovka a razeni uplne v pohode. Akorat kdyz je fakt hodne vedro tak pri razeni to trochu jakoby drhne od te konzoly, ale neni to nic co by mi az tak vadilo. Jo pri kazde garancce jim rikam at to vsechno promazou a pak to jde nejakej ten mesic uplne samo ;-) P. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davon Posted October 14, 2007 Author Share Posted October 14, 2007 Co to ctu, tak nejdivnejsi v jeho aute je to, ze dokud nenastartuje, tak jde vse dobre. Jakmile nakopne motor, jednicka tam skoro nejde dostat... Byl s tim u soudniho znalce, protoze to mel uz 3x v servisu se stejnou zavadou a dle zakona, po 3 stejnych, ci 4-rech ruznych opravach by mel mit clovek narok na vraceni penez, ci vymenu zbozi. On mu rekl, ze by tam sance byla, zrejme soudni cestou. Skodovka tuto chybu v prevodovkach nazyva vlastnosti auta a neni to udajne vyrobni vada, ikdyz hodne mechaniku reklo, ze tato "tyckova" prevodovka stoji za HO*NO... Jsem na to sam zvedavy, nadsenej z toho neni a to auto moc rad uz nema... Co sče prodeje tyce, dost o tom premysli, jen ho trochu boli vetsi ztrata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Co to ctu, tak nejdivnejsi v jeho aute je to, ze dokud nenastartuje, tak jde vse dobre. Jakmile nakopne motor, jednicka tam skoro nejde dostat... A nemá urvanej/vyčvachtanej silemblok na motoru, když to nakopne, tak se to nahrbí a už se jí tam nechce?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davon Posted October 14, 2007 Author Share Posted October 14, 2007 Co to ctu, tak nejdivnejsi v jeho aute je to, ze dokud nenastartuje, tak jde vse dobre. Jakmile nakopne motor, jednicka tam skoro nejde dostat... A nemá urvanej/vyčvachtanej silemblok na motoru, když to nakopne, tak se to nahrbí a už se jí tam nechce?? To nevim, ale snad by to ve 3 autorizovanych servisech a pri vymene prevodovky poznali Ing.-iri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Píst Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 Já osobně s řazením větší problémy nemám. Snad jen trojka. Občas i při plně vymáčknuté spojce v "klacku" cítím, že ve skříni jakoby křupně a jde řadit více ztuha. Ale dokud nevyskakuje, nebo nejde přes zuby, nevěnuji tomu žádnou větší pozornost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupica Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 Presne, 1tka mi ide velmi stuha- cela prevodovka mi pride priliz tuha, stale musim radit silou, a pri jednotke dvojnasobne- aj ked spomalim naozaj na pomalicku rychlost tak tam musi ist silou pri podradeni, pri pohynani sa je to o trosku lepsie ale stale to ma daleko od tip top...... a to som si myslel ze som sam- na octe jazdim pomerne kratko takze to berem ako vlastnost, nie ako chybu pomaly... 1,6- 75kW, 2003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiax Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 pridam sa, tiez mam tyckovy radiaci mechanizmus a je to horsie ako u lankoveho (skusenost z dvoch firemnych TDI)... jednicka sem tam ako keby narazila na nejaku prekazku, nieje to sice nic strasne, ale mohlo by to byt lepsie... olej mam vymeneny ah tiahla premazane... asi neostava, len si avyknut... ked bolo v lete horuco, tak to zase zvyklo zatuhnut, po premazani zatial ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milix Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 škoda octavia 1.6i 74kW r.v. 98 - ta jednička tam jde těžko jen když je auto v pohybu (popojíždění na křižovatce, 1-2-1), u stojícího se řadí OK jinak další rychlosti jdou jedním prstičkem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masoprst Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 U mě blbě jdoucí řazení nevyřešila ani výměna oleje, ale až výměna silentbloku převodovky, teď tam všechny kvalty padaj skoro samy, pro změnu kromě jedničky, která za jízdy jde přes zuby. To asi že synchron mi říká ahoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal9 Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 1,4 jednička jde občas těžko. Jinak už je to zvyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPSP Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 škoda octavia 1.6i 74kW r.v. 98 - ta jednička tam jde těžko jen když je auto v pohybu (popojíždění na křižovatce, 1-2-1), u stojícího se řadí OK jinak další rychlosti jdou jedním prstičkem Ta jednicka se tam ma radit jen pri stojicim aute - je tam nejaka zabrana v synchronech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stihacka Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Jednička jde hůř, ostatní kvalty lehce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupica Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 1,4 jednička jde občas těžko. Jinak už je to zvyk.a ja som bol v tom ze 1tka synchron nemaa...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janos_kadar Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 (edited) 1.4 nekdy do zpátecky jde blbe nebo z trojky do dvojky. Bohuzel muj Opel mel lepsí razení Edited April 14, 2008 by janos_kadar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panter_2 Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Skoda octavie tour 1.6 75kW r.v. 2007 - ta jednicka tam jde obcas neuveritelne tezko, dalsi rychlosti jdou jednim prstem , stezuje si vic ridicu, servis je bezradny........................................................................ ................................................................................. .................................................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts