Duben 25, 201510 r Tak jsem udělal vše co mi Ekkar_z_Bastlírny poradil. Pak jsem vymazal pamět závad a je to otestovat. Servo se chová pořad stejně, někdy po startu jde někdy ne. aktuálně tam mám jen jednu chybu Adresa 09: Centrální elektrika Řídící jednotka: 6Q1 937 049 Díl: BORDNETZ-SG. 1S30 Kódování: 09362 Dílna #: WSC 22641 Nalezena 1 chyba: 01309 - Power Steering Control Module (J500) 49-10 - No Communications - Sporadická ostatní chyby se už neobjevily. Tak už se asi pomalu začnu koukat po novem servo čerpadle. (když jsem na něj koukal tak je takové orezlé, plasty okolo se rozpadají a vypadá to že už se ho někdo pokoušel utěsnit montážní pěnou) poznáte podle tohoto popisu jaké tam mám? ""zelené víčko nádržky s měrkou a je na něm napsané Pentosin chf 11s PA 6.6""
Duben 25, 201510 r "Power Steering Control Module " je řídicí jednotka čerpadla - máš svýho "muže k likvidaci" .....
Duben 25, 201510 r no jo už hledám na netu kde bych koupil to čerpadlo, myslím že mám TWR. A uvažuji že bych rovnou vyměnil i ten senzor natočení kol. jak je časově náročná výměna, da se to zvládnout za den? uvažuji totiž že bych si to vyměnil sám.
Duben 25, 201510 r (když jsem na něj koukal tak je takové orezlé, plasty okolo se rozpadají a vypadá to že už se ho někdo pokoušel utěsnit montážní pěnou) tohle je bohužel normální a pravděpodobně to bude ještě nacucaný vodou. Zkontroluj svorkovnici na servu, případně si prohlídni celé vlákno, jsou tu obrázky jak ji proletovat
Duben 29, 201510 r Stalo se někomu, že měl následující problém s tuhnoucím řízením? Občas mi tuhne řízení při zatáčení (většinou jen na levou stranu), ale poslední dobou jsem zjistil, že jen když je zima, například po ránu. :-D Zdá se mi to k smíchu, ale neví někdo co s tím? VAG mi ukazuje tuto chybu: 01598 - Drive Battery Voltage 07-10 - Signal too low - Sporadická Baterka je úplně nová, tou to nebude. Altík taky asi ne, když v normálních teplotách nemám žádný problém. Možná zkontrolovat kabely u baterky, očistit jak tady kolega už psal? Díky. Fabia 1.9 TDI, r.v. 2005
Květen 10, 201510 r Mna bi zaujimalo ze kolky menili snimac a mali len studeny spoj v konektore na servo cerpadle stacilo wd40 a zmazat chybu a vag predtým hlasil vadny snimac
Červen 19, 201510 r Tak před dvěma měsíci jsem vyměnil snímač TRW a řízení stále nefungovalo. Měsíc na to jsem koupil kompletně zrepasovaný servomotor a řízení bylo až do včerejška naprosto v pořádku.Včera u nás opravdu hodně pršelo, po dešti sednu do auta, nastartuju a zase svítí ta prokletá kontrolka řízení. Dnes jsem vymontoval snímač a vytekla z něj voda, byla čistá jak z kohoutku tak usuzuju, že se tam dostala po tom vydatnem dešti. Vše jsem vysušil a bylo po problému. Pak jedu s autem do myčky, vyjedu a za chvilku zase svítí kontrolka. Opět sem tedy vyndal snímač a opět z něj vytekla čistá voda. Někudy že shora do toho řízení musí téct voda. Má někdo podobné zkušenosti popř.co s tím? Jinak řízení mi neteče a je měněno asi před 2 lety.
Červen 19, 201510 r Mám tam to těsnění, které k němu bylo. Takže až zasunu snímač tak okolo "napatlat" silikon nebo ho dát rovnou místo toho těsnění?
Červen 20, 201510 r Osobně bych silikon přidal k origo těsnění. Ale nějaký lepší silikon. A samozřejmě dobře předtím odmastit.
Červenec 6, 201510 r Omlouvám se za nové téma,ale nenašel jsem tady odpověď na můj problém. Mám Fabku 1,2 40 kW 2006 r.v. Asi přede 2 lety jsou projížděl zatáčky - pravá,levá pravá a v druhé pravé mi přestal fungovat volant a měl jsem problém zatočit.Jakoí kdyby vynechávalo servo, či co. Dolili jsem olej do serva a vše zmizelo. Asi před týdnem se mi stalo to samé - pravá.levá.pravá a druhá pravá opět s problémem zatočení, ubral jsem plyn a instinktivně zabral a volant zatočil jak má. Tu samou trasu projíždím denně a neudělá to , celé 2 roky klid.Tak začínám mít strach co s tím.Poradíte? Díky za info Milan Ještě chci doplnit, že žádná kontrolka nesvítí, neproblikávají světla a i na diagnostice nebylo nic zjištěno. Upraveno Červenec 6, 201510 r od sparcus
Červenec 6, 201510 r Píšeš,že jsi doléval v tedy olej do serva. Kolik? Olej někde teče? Jsou manžety suché?
Červenec 7, 201510 r Zdravím uživatele tohoto fóra.Tak i já se zařazuji mezi postižené s nefunkčním řízením.Fabie 1.2. 47kw, r.v.2005 a nájezd 143000km.System KOYO.Jsem druhý majitel.Již jsem do serva dolil 2.5 dcl origo oleje(za 5let co ji mám).Manžety suché,nikde žádný viditelný únik.Asi po 10km jízdy ,se mi rozsvítil volantík.Vypnul zapalování a znovu nastartoval. Během těch dalších 10km(než jsem z OV dojel domů),se to opakovalo 2x. Pak to již svítí trvale.S tím mi problikával ERBEG.Volantík svítí dál, a ERBEG již nesvítí.Dá se i toto čidlo vysušit?Nemá s tím někdo zkušenost?V pátek jdu na WAG,tak uvidím.Dík za rady Franta
Červenec 8, 201510 r a jen svítí volant, nebo i podstatně ztuhne řízení? První je vada čidla, druhé čerpadla serva. A pak je také možné - vzhledem k problikávání airbagu - že je nějaká vytento elektrika.
Červenec 10, 201510 r Zdravím,nedalo mi to,a včera (než jsem jel dnes na VAG) jel asi 8km k sousedům do Polska . Měl jsem odpojené to čidlo natočení kol,a opět se projevilo,jak jsem popisoval v příspěvku výše, a navíc svítil i vrtulníček. čidlo jsem opět zapojil.Odpojil aku, rozdělal konektor na řídící jednotce motoru, profoukl vzduchem a opět sesadil.Pod světlem,kde je servočerpadlo, je ukostření serva.Též jsem to rozdělal a větším hasákem zmáčkl to očko a též to očko na káblíku asi 0.5mm2.Nepátral jsem od čeho je.Zřejmě ukostření od světla. očistil,namáz a sesadil. Zapojil aku a světe div se ,volantík zhas,zrovna i kontr.motoru(ten vrtulníček)a zůstal svítit jen Erbeg.Dnes jsem přijel k mechanikovi,všechny chyby vymazal a zatím pohoda.Uvidíme dále.Chyby mi nevypsal(že nemá aktualizovaný program V PC).Dělal to jen ručním skenerem.Možná,že i toto někomu pomůže při hledání chybi. Již jsem se domluvil,že asi nechám vyměnit celé řízení za přestavbovou sadu.Jsem již starší a na nové auto není.Poradí mi někdo, jaké jsou zkušenosti z repasovanými díly?Stojí to za to?Dík všem za info.
Červenec 10, 201510 r Ahoj,tak osobně bych do žádné přestavby nešel. Musíš vyměnit vše a není to nic levného. Píšeš,že zatím je řízení OK tak co řešíš. Až odejde servo tak ho pak řeš třeba repasem--cca4tis. Ani to TRW není bezporuchové!
Červenec 10, 201510 r taky jsem nějak nepobral, proč chceš "přestavovat" řízení. Možná TRW méně teče, ale za to více umírají čerpadla. Pokud ti jen svítí kontrolka a neztuhne řízení, tak je servo vpořádku. Chyba je maximálně v čidle natočení. Avšak vzhledem k tomu, že ti svítí jaksi příliš mnoho kontrolek, tak se spíše přikláním k vyhnilému svazku - viz http://forum.skodahome.cz/topic/21515-k%C3%A1blov%C3%BD-zv%C3%A4zok-a-probl%C3%A9my-s-n%C3%ADm-s%C3%BAvisiace/
Červenec 11, 201510 r Opět se hlásím.Má radost netrvala dlouho.Dnes, asi po 50km opět kontr.serva, vyskočil volantík .po minutě se servo chytlo, kontrolka zhasla. A opět to samé jako v mém prvním příspěvku.Opět volantík,kontr.erbegu. Zítra opět zkontroluji svazek.Již z výroby je vyvěšen.Při pročítání příspěvků na fóru,jsem jej kontroloval někdy dříve.Ještě může být chyba i v samotném servu.Třeba studený spoj na řídící desce serva. Je problém to vyndat? Dík všem za každou radu
Červenec 11, 201510 r mi tam nepasuje ten airbag, ještě bych rozebral zkontroloval a očistil pojistku pro servo. Tu plechovou. Chce to výpis z diagnostiky. ten by mohl napovědět.
Červenec 11, 201510 r Přesně chce to diagnostiku. Pojistky jsou samozřejmost. Jojo bývá chyba v té desce. Rozdělat to není úplně jednoduché. Ale jak je psáno už v předešlých dvou odpovědí co ten beg??
Červenec 11, 201510 r a hlavně jsi dosud nenapsal, jak se změní chování řízení při rozsvícené kontrolce - ztuhne úplně, jen "přituhne", nic se nezmění? pro diagnózu je to dost podstatné
Červenec 11, 201510 r také si myslím, ale mohou to být i dvě různé poruchy najednou - je to sice méně pravděpodobné, ale z nějakého všeobecně zlomyslného důvodu se to stává velmi často :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.