Červen 14, 201015 r Nevíte kde zjistím ke byl můj motor vyrobený jestli ještě v Německu nebo Polsku ? V TP mám Německo ale to ještě než mě vyměnili motor za nový.
Červen 14, 201015 r Zdar chlapi takžě minulý týden vyměněný vstřik a auto jede !!!! Upraveno Červen 16, 201015 r od luk59k
Červen 15, 201015 r Poslední dobou pozoruji divné chování motoru, nepravidelně - v rámci jedné nádrže- mám menší výkon(musím víc šlapat na plyn, jako když jedu s vozíkem)) a tudíž spotřeba vyletí o litr.Když je to v normálu, tak i se zapnutou klimou se vlezu na 10km trase do 6.5l, v poruše tak 7.8l(hodnoty dle PP-krátkodobá spotřeba na tuto trasu). V normálu mi to sice nejede jak urvané z řetězu , ale nejsem žádný louda a jízda je radost.
Červen 16, 201015 r Escrito- mám polský- na spodní hraně hlavy mám napsáno Poland VW......Je to vidět když otevřeš kapotu a nad výfukovým potrubím je ten nápis.
Červen 21, 201015 r cawte, chcem poziadat o radu, uz som tu pisal skor, ale nejako som as tu v casovej nudzi nedostal... motor jemne poklepkava, skoro ako diesel, alebo ako keby chcel menit rozvody, necitit ani znizenie vykonu, priam opacne, ide ako dive, co ma tesi, ale bojim sa o motor... co s tym ??? Moze to byt v vstrekoch alebo mape ???
Červen 26, 201015 r Cawte, chcem sa opytat. V "mudrej" knizke som sa docital, ze motor 1.4 16V 63kW vychadza v podstate z motora, ktory sa montoval do FI 1.4 50 kW a 55 kW. Docital som sa v jednom clanku o fabii, kde motoru vyrobili vyfukove zvody, v bloku motora vymenili vackovy hriadel, upravili kanaly v hlave i tvar spalovacich priestorov a jej jemnym prebrusenim sa zvysil kompresny pomer. Tymto zmenam sekunduje seriovy soft v RJ motora. Po odmerani vykonu dostali z motora 69kW(94k) z povodnych 50kW(70k). Preto ma zaujima, ci vie niekto poradit, ci by sa to dalo aj na tomto nasom motore... samozrejmostou, ze pride aj komplet vyfuk k tomu dakujem za rady
Červen 26, 201015 r Motor 1,4 16V 63kw určitě nepochází z motoru 1,4 50kw,to je koncepčně úplně jiný motor.
Červen 27, 201015 r nooo v knihe, ktora obsahuje vsetko o medeli roomster, da sa povedat ze na rozobranie a poskladanie celeho Roomstra, popis jednotlivych montovanych motorov a tak... tam som nasiel, ze vychadza z motora 1.4 MPI, ktory sa montoval do FI rovnako ako cela predna cast s riadenim a napravou ked to je iny motor, ako dosiahnut narast vykonu bez chipovania???
Červen 27, 201015 r No, 3x uloženou kliku bych moc nehonil do výkonu, už těch 50kW/68HP z objemu 1,4 je takříkajíc dost na hraně s ohledem na životnost a u verze 55kW/74HP montované do FI to platí ještě víc. Ano, v soutěžní verzi se z takového motoru dalo "cucat" i víc než 100kW/136HP při bratru 8000otáčkách/min, jenže taky ten motor musel po každých 5h chodu na repasi a po 20h běhu byl zralý do šrotu - viz historie a typy Š200RS a Š130RS. Na tohle se právě poukazovalo už od 80. let minulého století, kdy přišel do výroby a na trh Favorit - proč Škodovka nepřešla už tenkrát na koncepci motoru s uložením kliky v 5 ložiskách, když celý svět včetně tehdejší RVHP "konkurence" (žigul, moskvič i další) už 3x uloženou kliku u 4válce opustil minimálně o 10 let dříve... Pokud chceš výkonnější "jedna-čtyřku" vhodnou i k čipování nebo dalšímu tuningu, sežeň si "jednačtyřku šestnáctiventil" - to je 5x uložený motor původní konstrukce VW. Anebo už rovnou 1,6ku nebo dokonce nové "té-es-íčko" 1,2 - pokud nezamíříš ke konkurenci a nepořídíš jinou značku...
Červen 27, 201015 r Mám tento motor a chci se zeptat jak vám jede.Já už nevím co s tím,mám najeto 65000 a auto musím skoro tlačit aby se hnulo.Jsem otrávenej s tohohle motoru,ve fabii má manželka 1,2 40kw a normálně mi ujede,v kopci mě běžně předjíždějí tyhle motorizace.Ve 110 už se mi zdá motor na 5 přetočený(3500otáček)a hlučný. Je mi to divný.Po krádeži mi měnili řj motoru,je možný aby to bylo softem?
Červen 27, 201015 r Mám 2letou zkušenost ne přímo s 63kw,ale s 55kw(je to skoro to samé).Výkon tohoto motoru byl naprosté zoufalství,a to nejsem žádný závodník.V nízkých ot. to nejelo a nad 3500 ot. hukot a nejelo to stejně.Favorit v kopci mi to nandal úplně bez problému.Asi se tady najdou zastánci těchto motorů,ale já jsem se doslova bál předjíždět.Přitom motor byl v pořádku a problémy s lpg to byla jiná kapitola.Asi jsem ti moc nepomohl,ale sám za sebe 1.4 16V už nikdy více.
Červen 27, 201015 r Zkusil bych ověřit rozvody no a pak opravdu ten soft - ale hlavně mechanickou čistotu motoru - veškeré komponenty v sání, škrticí klapka, váha, filtr, dál palivovou soustavu, podávací pumpa, vstřikovače a samozřejmě i zapalování. No a pak taky jestli není třeba "načnutý" těsnění pod hlavou nebo hnutá hlava... Při nájezdu 65 tisíc to nemůže být takovej krumpl, jak popisuješ, naprosto bezdůvodně...
Červen 28, 201015 r zdar, tak ja mam 72 220 km momentalne, auto sice v servise, po mensej kolizii (lavy zadny blatnik a naraznik vzadu), ale motor saaam o sebe ide bez problemu, na sprint v pohodicke stiiham s autami, ktore maju 95 koni. Motor bezi ako hodinky, proste super, nikdy neklamal. Som s nim strasne spokojny. Ale chcelo by to uz viac koni dumem ako P.S. prijimam rady
Červen 28, 201015 r 1,4 8V MPi z FI nemá nič spoločné s týmto 16V. 16V je made in germany, základ to má myslím z 1,6ky od VW. Do FI sa tiež montovali 55kw a 74kw 1,4 16V a FII to prebrala s menším vynovením.
Červen 29, 201015 r Ano - jde o dva různé motory: - 1,4 8V MPi 55kW je původní konstrukce Škodovky s 3x uloženou klikou a rozvodem OHV, koncepčně pocházející z období konce 2.světové války a používaný v různých variantách objemu/výkonu ve všech poválečných typech osobních vozů ŠKODA jako výhradní pohonná jednotka až do náběhu výroby Felicie (do které se začaly vedle tohoto motoru montovat i motory 1,6 a 1,9D původem z konstrukce koncernu VW) - jen v průběhu let postupně modernizovaný použitím jiných materiálů, hlavy s příčným prouděním plynů, vstřikování, elektroniky... Jestli se nemýlím, finální montáž vozů s těmito pohonnými jednotkami byla definitivně ukončena s výběhem typu FI z výroby. Do FII ani do R si myslím už tato pohonná jednotka montována nebyla. - 1,4 16V 63//74kW je původní VW konstrukce s 5x uloženou klikou a rozvodem OHC, pocházející ze 70. let minulého století a původně určená do typu Golf/Jetta - opět do dnešní podoby modernizovaná materiálově i technologicky. Osazována do typů FI, FII i R včetně FL verzí - a jestli si dobře vzpomínám, při náběhu výroby typu OI byla tato pohonná jednotka uvažována jako nejslabší motorizace řady - jestli byla někdy i sériově montována nevím. Původně byly v Boleslavi i Kvasinách osazovány motory vyráběné v Německu, později byla kompletace těchto motorů převedena do VW-Polska. Motor 1,4 16V má "silnějšího brášku" v podobě kubatury 1,6 - a z obou těchto motorů bylo vycházeno při konstrukci 3válcových pohonných jednotek 1,0 a 1,2 HTP určených jako nejslabší motorizace typů F a R. Celé toto vlákno se od založení týká druhého popisovaného motoru původní německé konstrukce - jen tazatel "Jacky707" sem na předchozí stránce zamíchal dotaz, týkající se právě té starší škodovácké "3x uložené" pohonné jednotky - naveden někde získanou naprosto nesprávnou informací, že motor 1,4 16V je "vývojovým potomkem" motoru 1,4MPi, protože FI existují v obou provedeních - jak 1,4MPi/55kW, tak 1,4 16V/74kW.
Červen 29, 201015 r Pozor, trošku sa to zamotáva. V prvom rade všetky motory či už 8V OHV alebo 16V OHC sú MPi. Teraz sa vrátim k FI kde je krásne vidieť rozdiel. U FI sa vyrábali celkovo až 4 motory s objemom 1400cm. Prvé dva boli klasické staré OHVčka prevzaté z Felície. Objem mali 1396cm kubických, 3 krát uloženú kľuku a vyrábali sa ako 44kw a 50kw. Ich výroba skončila v roku 2003 a ako náhradu za ne boli HTP motory. Ostatné dva boli celkom nové 16V OHC s 5 krát uloženou kľukou, objemom 1390cm a v dvoch výkonových verziách: 55kw a 74kw. Obe motory prešli rôznymi úpravami aby dodržali emisné limity, v roku 2006 sa 55kw motor posilnil na 59kw vďaka upravenému saniu. Nástupom FII sa práve táto 55/59kw verzia 16V poladila na 63kw. Týmto som chcel iba dokázať, že žiadny 1,4 8V MPi 55kW nebol do žiadnej Fabii montovaný.
Červen 29, 201015 r Já to bral podle označení auta - je jasné, že MPi neboli Multi Point injection = vícebodové vstřikování mají všecky moderní motory, ale v označení auta bylo MPi jen u verzí s motorem Škoda a ne s motorem VW.
Červenec 1, 201015 r takze je to len modifikovany 1.4 16V MPI 55kW nie, podla toho co som cital... cize pri upravach sa da postupovat rovnako ako pri tychto motoroch aj s 1.4 16V MPI 63kW???
Červenec 1, 201015 r Jacky, kolikrát ještě se optáš jako blbec? NE, 1,4MPi a 1,4 16V VŮBEC NEMAJÍ NIC SPOLEČNÉHO KROMĚ TOHO, ŽE OBA MONTOVALA ŠKODOVKA DO FÁBIÍ A ŽE OBA BĚHAJÍ NA BENZÍN - tím asi tak končí všecky společné znaky. Takže pokud chceš upravovat 1,4MPi, musíš postupovat podle pravidel pro úpravy motorů vycházejících z konstrukce motorů Favorit/Felicia !!! To, že jsou oba (jak škodovácký 8V, tak VW 16V) osazené vícebodovým vstřikem není směrodatné, to se používá na všech motorech - důležité je, jak auto s daným agregátem označuje výrobce. A pro možnost tuningu nějaké verze by snad bylo nejlepší sehnat si podklady k více verzím, myslím tím skutečné konstrukční podklady, ze kterých bude zřejmé, jaké změny jsou mezi jednotlivými verzemi - tedy zda je změna jen v jiných typech mechanických dílů (vačka, písty, hlava...) nebo zda jde i o jinou verzi ŘJ nebo jen softu ve stejném typu ŘJ... Upraveno Červenec 2, 201015 r od Ekkar_z_Bastlírny
Červenec 2, 201015 r Jacky707: Tieto 16V motory sú rovnaké. Len neviem či s 16V motorom sa dá vôbec nejak vyhrať. Užívateľ JohnyS dostal z tej 55kw verzie cca 80kw. Ale bola to veľmi nákladná investícia.
Červenec 3, 201015 r v označení auta bylo MPi jen u verzí s motorem Škoda a ne s motorem VW. Je to trochu mimo téma, ale v označování je dost bordel. Například 1.4/59kW montovaná do OII je jako MPI označovaná. Do FI a FII/R bývala 1.4/55, 59 a 63kW označovaná 16V. Těsně po nástupu mělo HTP na štítku 1.2 MPI atd. Mimochodem, v rámci koncernu někdo označuje motory jako TSI, někdo jako TFSI. Detailem je třeba (nevím z čeho) pramenící dost časté psaní malého i
Červenec 3, 201015 r Mimochodem, v rámci koncernu někdo označuje motory jako TSI, někdo jako TFSI. Detailem je třeba (nevím z čeho) pramenící dost časté psaní malého i Jestli jsem si dobře všimnul, tak to "F" si přidává Audi a VW, u škodovek je stejný motor bez "efka" - nevím, jak to mají seaťáci, ale tipoval bych že taky s "efkem". A k tomu psaní malého "íčka" ve zkratce MPi - podívej se pořádně zblízka na to logo, tu oddělenou tečku nad "i" tam najdeš - a nad kapitálkou se tečka nepíše...
Červenec 4, 201015 r U Fabie měla malé i jenom pod kapotou a tohle bylo na štítku. Na stejný font přešla OI tuším v MR1999. Malé i bylo na štítku u Felicie, ale jako součást výbavy (GLXi, LXi). zdroj - uživatelská recenze auto.cz
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.