Přejít na obsah

Zámek kufru (pátých dveří)


rolbař

Doporučené příspěvky

skus rozpojit svorkovnice v kufru na leve straně ja to tak udělal a jde to bude tam přechodak :palec2:

Mám teď ten samý problém,přes zámek v kufru odemknu všechny ostatní dveře,ale kufr samotný ne.

Nejsem v tom tak sběhlý,kde přesně na levé straně najdu ty svorkovnice v kufru,popř.foto neuškodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám teď ten samý problém,přes zámek v kufru odemknu všechny ostatní dveře,ale kufr samotný ne.

Nejsem v tom tak sběhlý,kde přesně na levé straně najdu ty svorkovnice v kufru,popř.foto neuškodí.

Zkusil jsem všechno cu tu psali a nakonec to byl jen motorek bylo zaseknuté táhlo, stačilo ho trochu promazat a je klid !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 5 měsíců později...

Dobrý den prosím Vás o radu.

Nelze zamknout dálkovím ovládání zadní páté dveře kufr. Můžete mi poradit čím by to mohlo být. Odemčení je funkční , ale už nezamkne. Odkuj je brané napájení nebo možná závada. Nebo elektro schéma. Moc Vám děkuji.

Prosím Vás ještě o radu jaký by mohl být problém řídící jednoutce, která přehazuje polaritu pro odemčení kufru. Moc děkuji za radu.

Editováno: , autor: zol1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

motorek centralu je napajeny primo z komfortky (RJ centralu) z pinu 23b/18 a 23b/3, podle polarity se bud zamkne nebo odemkne

zkontroluj jestli je machanicky ve dverich vse OK, jestli nejde zamykani moc ztuha a motorek ho neutlaci, zmer napeti na konektoru motorku pri zamykaní

Editováno: , autor: zdesim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpověď . Kde prosím Vás je umístěná RJ jednota?Je to u předních dveří u řidíče. Zámek v kufru vypadá v pořádku a vše jde lehce. Při zadání dálkovým ovladačem zavřít kufr už motorek nevyjede. Jak ho mechanicky vytahnu a dám povel otevřít tak motorek zajede. Z toho usuzuji že jedna polarita chodí a vodiče jsou v pořádku. Máte pravdu , že to chodí podle polarity jak jste psal. Může být vada v řídící jednotce. Jak se nechá tato závada odstranit? Přímo v centrální jednotce .

Děkuji za rychlou odpověd

EDIT:

Pravdě podobně jedna polarita nechodí.To máte pravdu. Vodiče od konektoru vedou přímo bez konektoru do řídící jednotky. Kterými místa auta vedou?. Děkuji za odpvěď

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek a edituj příspvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

kdyz rozeberes spodni plast pod volantem a podivas se prudce nahoru tak ji tam spatris - cernou krabku - zalezi jaky rocnik mas - nektera s jednim konektorem, jina se dvema

post-3876-0-58488900-1313919591_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za 1, NECITUJ predchozi prispevky

za 2, kdyz chces jeste neco dopsat, tak edituj tvuj posledni prispevek, kdyz jeste nikdo neodpovedel

ridici jednotka centralu (pokud mas el. okna, tak komfortka) je umistena nad pedaly, nad relatkama, nad volantovou tyci

aby ses k ni dostal, tak musis sundat plast u pedalu, ten drzi na 2 torxech, pak sundat spodni dil palubky u ridice, ten drzi taky na torxech, krom tech dobre viditelnych jsou i u pojistek a pod ovladacem svetel, ten se vyndava zamacknutim a pootocenim ovladaciho hmatniku, pak jde vytahnout, vyndat ramecek a pod nim je torx

na foru to tu najdes i s fotkama

edit: koukam, ze uz jsem druhej :)

Editováno: , autor: zdesim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam ten isty problem chova sa to tak ako keby komfortka nevedela v akej polohe su 5.dvere ci v zamknutej alebo odomknutej lebo nereaguje ani na pootocenie klucom v 5.dverach predtym som mohol zamknut alebo odomknut vsetke dvere aj z kufra ale teraz to nejde ,,iba mechanicky zamknem alebo odomknem iba 5.dvere,, mal by tam byt niekde polohovy spinac aspon tak je zakresleny v scheme ale este som nemal cas na to pozriet takze ak prides na to v com bola chyba tak napis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj. Já mám něco podobného. Dálkáč mi funguje bez problému. Ale když otevírám kufr klíčkem, tak se mi otevře jen kufr a když zamykám zas klíčkem, tak by se mi zamklo celý auto. Teď jsem ho tam namontoval, byl celej KO, stál mě litra a nefachá to. Jak to funguje vám? Otevřete celý auto a pak jej zase zavřete? A dáte klíček do vodorovný polohy? Já ho do vodorovna nedám, trochu mi chybí. Moc dík za jakoukoli odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Funguje (má to fungovat) to takhle:

Zámek (klíč) ovládá pouze mikrospínač.

Ten posílá impulsy do komfortky a ta zpětně napětí do (v případě kufru) motorku centrálu.

"...když otevírám kufr klíčkem, tak se mi otevře jen kufr ..." Jak? "zavrčí" motorek a odemkne? Jinak to totíž nezamyká, pouze motorek. Zámkem (klíčem) tam nic jiného neovládáš.

"...když zamykám zas klíčkem, tak by se mi zamklo celý auto.... " Rozumím této větě dobře, že se zamkne celé auto?

Já mám zámek zaslepený, byl KO, ale když jsem mačkal mikrospínač (simuloval zámek) tak to fungovalo: Zamknout CELÉ auto, Odemknout CELÉ auto.

Jakože zámek byl po smrti, tak nemohu říct jestli jde až do vodorovné polohy, ale tak nějak tuším, že úplně do vodorovna jít nemá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha aha.

Když mám zamknutý auto DO. A otočim v kufru klíčkem, tak se odemkne, ale mechanicky! A celý centrál i s motorkem v kufru nic nedělá.

A když mám auto zamčené Do a kufr odemčený klíčkem. A 2x za sebou otočím klíčkem v kufru do prava, tak mi zamknou motorky celý auto, kromě toho kufru..

Hledám na foru podobný problém,ale zatím beznadějně. Snad mi s tím pomůžeš.

Editováno: , autor: pajik88
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, napiš sem ještě MR auta, verzi komfortky, nebo alespoň výbavu: Centrál, DO, El okna, El zrcátka.

Centrál funguje resp. je jinak zapojen pokud je auto s el. okny, el. zrcátkama, atd, tzv. "komfortní systém" a jinak pokud je POUZE centrál.

Já popisuji jak je to v případě s komfortním systémem, tj. el. okna, el. zrcátka, centrál.

Anebo se sakra pletu?

Já jsem kufr zámkem nikdy neodemykal (koupil jsem to s už mrtvým zámkem), ale když jsem dával záslepku, tak jsem to měl samozřejmě rozebrané a nikde jsem nic mechanického od zámku krom váčku na mikrospínač nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mám to taky všechno v elektrice..Okénka, zrcátka (nejsou elektricky sklopná), mám DO. Já na to o víkendu kouknu a třeba mám nějakou mechanickou závadu. A nemůže být třeba rozbitý nějaké čidlo v tom zámku?

A teď jsem si nechal udělat a naprogramovat nový klíček a po tom programování se mi rozsvítila kontrolka imobilizéru ( žluté autíčko a místo podvozku má klíček) a nezhasne, jako všechny.. Normálně nastartuju s obouma klíčkama. Jedu a furt ta kontrolka svítí. Myslíš, že když ho připojím na WAG, tak tam půjde smazat třeba nějaká chyba, nebo zpráva o změně kódování?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je divné, že ti to nezkotrolovali a nesmázli tam kde přizpůsobovali klíč.

Ale pokud normálně startuješ, pak počítám s tím, že po několika nastartováních kontrolka zhasne. Chyba sice zůstane jako "sporadická", ale jelikož se už dál vyskatovat nebude, tak kontrolka by už svítit neměla.

Jinak zpátky tam kde Ti dělali ten klíč a dát dopořádku.

V zámku kufru jsou vlastně jakoby tři elektrické prvky.

- motorek zámku

- spínač zamknout/odemknout

- spínač informující, že jsou otevřené dveře kufru. Když je otevřeš, rozsvítí se kontrolka v palubce? Ta samá když otevřeš kterékoliv boční dveře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrolka se mi rozsvítí. A dneska jsem na něj koukal a připadá mi, že když otočím zámkem doleva, tak že vůbec nehne s tím centrálem (nějaký píst). Když s ním pohnu a celý ho zatlačím, tak se mi auto zamkne celé. To má taky dělat? Je škoda, že tam nemáš zámek, aby jsi to taky zkusil.

A ten program musím připojit přes VAG, že jo. Tak ten teda doma nemám :-D Jsem z Hradce Králové a často jezdím k Liberci. Asi tu není někdo s VAGem poblíž?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@john1:

Ty jsi někde v některém z příspěvků pajik88-a četl, že by něco takového dělal?

Já ne.

Za to jsem vyčetl: "Dálkáč mi funguje bez problému."

Takže tady problém nebude, co?

@pajik88:

Pokud jsi do teď v tomhle směru nic nedělal, pak to tak nech dal.

Kur*a, máš pravdu :kol-17: . Promíň.

Klíčem se opravdu mechanicky ovládá i samotný zámek. Včetně motorku, ale jakoby z druhé strany, tj., že ho vytahuje/zatlačuje mechanicky. Krom toho taky je vzadu vačka, která ovládá spínač pro komfortku. V okamžiku kdy sepne, vyšle impuls do komfortky a zbytek se děje už v réžii komfortky.

Je dost možné, že Ti jde dost ztuha ten motorek a Ty nemáš v klíči takovou sílu abys s ním otočil až do polohy aby sepnul spínač.

Když jsi mu rukou pomohl, tak to šlo. A tak to má dělat. Ano.

Motorek je pod takovou krytkou, že? Tu sundej, budeš mít k němu lepší přístup a nějakým sprejem promaž ten "pístek" co vylézá z motorku, když Zamykáš/Odemykáš pomocí DO.

Já měl něco podobného. Ačkoli Zamykám/Odemykám pouze pomocí DO, tak motorek mírně drhnul v zamykací poloze a nevyjel úplně. Tím pomoci těch vnitřní táhel nebyla docela uvolněná páčka pro otevření kufru a vždy když jsem při zamknutém autu chtěl otevřít (omylem) kufr, tak ta zůstala viset a nešlo to pak ani odemknout.

EDIT:

ještě jednou to čtu:

... připadá mi, že když otočím zámkem doleva, tak že vůbec nehne s tím centrálem (nějaký píst).

Čéče, nemáš tam něco ulomené/uvolněné :feve: ?

Když točíš klíčem, alespoň "nějak" by jsi tím měl hýbat.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Wojnar:

ja som o tom pisal lebo som si davnejsie aktivoval stahovanie oknien a az teraz som to nahodou zistil ze mi nezatvara kufor tak som zmeral kable ,polohovy spinac v kufri a vsetko okolo toho az kym som nenarazil na tento clanok v MKM a odskusal som to a bolo to v tom.

Co sa tyka dialkoveho bolo to jedno ci som zatvaral dialkovym alebo klucom zo soferovej strany nikdy mi ten kufor nezamklo presne tak to robilo ako opisuje zol1 ja som neriesil problem pajik88 temu zalozil zolt1 tak som reagoval na jeho problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...