Prosinec 21, 200915 r Ja teda nevim, ale podle me je ten solar skoro k nicemu, pokud teda nemas auto pres tyden zaparkovany a hlavne ... elektronika odpojuje zapalovac po nejaky dobe vypnuti klicku, takze bych rekl na 99,9% ze to relatko ti zadnou stavu ze solaru do baterie nepusti, leda to napojit naprimo pres vypinac a odpojovat to pri kazdy jizde pred startovanim ... Tak to všechno vím že se zásuvka po vyndání klíčku odpojí a nepropustí nic dál, (u komfortky 2.5G ,u 3G myslím zůstava průchozí pořád, ale to je jedno, v zásuvce bych to neměl, značne nepraktický) , to už mám vymyšlený jakto technicky bych vyřešil, to je to nejmenší na tom. Elektriku v Octě už mám prolezlou celou. Spíše se mi jedná jaké to mám pozitivní učinky na tu baterku a její dobíjení, ted v zimě moc nejezdím a auto stojí třeba několik dní v kuse, tak právě na zimní starty si myslím že by to mohlo byt dobrý. Tak se ptám jestli s tím má někdo zkušenosti právě.
Prosinec 21, 200915 r Spíše se mi jedná jaké to mám pozitivní učinky na tu baterku a její dobíjení, ted v zimě moc nejezdím a auto stojí třeba několik dní v kuse, tak právě na zimní starty si myslím že by to mohlo byt dobrý. Se solárním panelem nemám osobní zkušenost v autě ale v práci jsme něco podobného řešili a pro zimní období to nedopadlo dobře.V okolí Brandýsa nad Labem je v zimě často inverze a je málo slunečných dní, takže na efektu výkonu tvého panelu záleží kde bydlíš a kolik slunečných dnů v zimě u Vás je.Pokud bude svítit sluníčkoo panel bude fungovat a něco do baterky nabije otázkou spíše je jestli to bude dost.Ve tvém příspěvku jsem nenašel výkon toho panelu.Já sám tento problém u svojí OII 1.8TSI s baterkou 63Ah řeším dobíječkou Banner 1800 mA a musím říct, že baterku dokáže nabít na max 83-87%, víc ne ale to stačí.Teď se u nás teploty pohybovaly pod -10°až -14°C a to už dobíječka trochu nestíhala, kapacita klesla na 75% a musel jsem baterce pomoci klasickou nabíječkou a dobít ji na 95%.Pak jsem zase připojil Bannerku, tu mám připojenou 24 hod a pokud jsou teploty do -10°C dobíjí bez problémů, při nižších teplotách už nestíhá. Tvůj panel může efektivně pracovat cca od 11.00 do 15.00 hod. před a po už je sluníčko příš nízko(teď v zimě) a jeho paprsky už nestačí dodat dost energie do panelu.Pokud tvůj panel dá 2000mA určitě baterce pomůže.Je ale fakt, že OI má menší spotřebu proudu nežli OII a tak i menší výkon panelu by mohl pomoci ale samozřejmě čím má baterie více Ah tím to bude horší.
Prosinec 21, 200915 r Do mé staré mazdy 626 jsem koupil AKUMU 60 ah,ale ta k...a odešla po 26 měsících,poté nákup aku Perion 61ah (střeva Varta ,ale ,cena mnohem lidovější na doporučení kamarádky co dělá v mototechně) a ta byla bez problemů až do prodeje auta. Upraveno Prosinec 21, 200915 r od j.jack
Prosinec 21, 200915 r Mě v OII odešla baterka Banner 61 Ah po 2 letech a je to značková firma.Nyní mám opět Bannerku ale 63Ah a doufám, že bude lepší-taky ji věnuji větší pozornost té původní (cena této nové baterky byla 2 100,00 Kc což se mi zdálo být velice solidní-hodně si ji chlapi kupovali do Oktávek s dieslama).
Prosinec 23, 200915 r Zdravim hosi,mel bych problem tak kdyby jste mi dali nejake rady,predem dekuji.Mam octu 4x4 74kw r.v. 2003 a s baterkou jsem nikdy nemel problem,typuju ze je tam baterka puvodni.Pracuju v horach a to fest vysoko,meli jsme tady -31 stupnu a jednomu hostu nechytlo auto,tak ze ho nabijeme pres moje!A opla moje taky nenaskocilo!:(Takze jsme pak po dlouhem boji obe auta startli pres 3 auto.Hned jsem to jel projet at se trosku dobije(50km).Ale na druhy den no bylo -20,ale auto to same!Tak jsem si pujcil nabijecku,a nabijel!Nejak se mi to nabijeni nezdalo tak jsem baterku donesl do servisu ale tam mi rekli,ze baterka je dobra a ze je nabita.Tak jsem ji dal do auta a vse bylo v poradku!Jenomze den nato jsem si chtel zkusit jestli chytne a ono nic!Az po chvili jsem nastartoval a to je jenom -2stupne.Mohl by byt problem nekde jinde (starter) nebo tak?DIky za typy!
Prosinec 23, 200915 r Zdravim hosi,mel bych problem tak kdyby jste mi dali nejake rady,predem dekuji.Mam octu 4x4 74kw r.v. 2003 a s baterkou jsem nikdy nemel problem,typuju ze je tam baterka puvodni.Pracuju v horach a to fest vysoko,meli jsme tady -31 stupnu a jednomu hostu nechytlo auto,tak ze ho nabijeme pres moje!A opla moje taky nenaskocilo!:(Takze jsme pak po dlouhem boji obe auta startli pres 3 auto.Hned jsem to jel projet at se trosku dobije(50km).Ale na druhy den no bylo -20,ale auto to same!Tak jsem si pujcil nabijecku,a nabijel!Nejak se mi to nabijeni nezdalo tak jsem baterku donesl do servisu ale tam mi rekli,ze baterka je dobra a ze je nabita.Tak jsem ji dal do auta a vse bylo v poradku!Jenomze den nato jsem si chtel zkusit jestli chytne a ono nic!Az po chvili jsem nastartoval a to je jenom -2stupne.Mohl by byt problem nekde jinde (starter) nebo tak?DIky za typy! pokud ti starter toci tak je to oki, videl bych problem asi ve zhavicich a mozna v cidle teploty ja ho mel uplne vykurv*ny a odpalova lo zhavice dal jsme novy a bez problemu baterku jsme ted kupoval novou Vartu modrou 74/680 za 2050
Prosinec 23, 200915 r a to že je baterka dobrá ti jen řekli nebo ukázali protokol z nějakýho přístroje kterým jí měřili? jestli na ní voltmetrem změřili 12V ještě neznamená že je dobrá Upraveno Prosinec 23, 200915 r od notobi
Prosinec 23, 200915 r Meli na to takovou hracku,jsou tady na takove problemy zvykli!Jenom se mi tam nechtelo vezt cele auto at to proklepnou,protoze jak je znam vezmou za to 100ecek udelaji kulove a budu tam kde jsem byl pred tim!Ty zhavice to by mohlo byt no uvidim.
Leden 1, 201015 r Chci se vás zeptat, budu muset koupit novou baterku, teď tam mám 60Ah a já bych chtěl 74Ah Vartu Silver Dynamic a má otázka zní, jestli se mi ta Varta vleze do toho ,,plátěného fusaku,, co chrání baterku? Ta Varta bude o 3cm na délku větší než ta původní a já nevím, jestli se mi tam pod ten fusak vleze... Předem díky za odpověď Zde přikládám obrázek toho fusaku:
Leden 1, 201015 r KONNY: Je zbytocne davat tak silnu baterku 74Ah do tvojeho auta. Baterka do auta: http://www.battery.cz/autobaterie-varta-va...0-061-316-v2792 Upraveno Leden 1, 201015 r od PROCHY603
Leden 1, 201015 r No chtěl jsem dát větší baterku, ale dám na tebe a koupím tu 63Ah, ta je rozměrově stejná jako ta co mám teď. Jen se chci ještě zeptat, vím že je tu o této baterce (myslím tu Vartu) napsáno hodně, ale i tak se ještě zeptám, dá se u této baterky skontrolovat hladina elektrolitu? Vím že je to bezúdržbová, ale u některých bezúdržbových to jde zkontrolovat, jde to i u této? Pokud ne, nemusím mít obavy, že by se baterka odporoučela za několik let z důvodu malého množství elektrolitu?
Leden 1, 201015 r KONNY: Tu mas odpovede na tvoje otazky ohladne baterie. LINK: http://auto.idnes.cz/zivotnost-autobaterii...111845_pneu_fdv
Leden 1, 201015 r Prochy: moc ti děkuji za odpověď a přínosné informace (jak to chodí u bezúdržbových baterek), půjdu tedy do té 63Ah Varty
Leden 5, 201015 r Tak jsem si pročetl Vaše diskuze abych to shrnul, mám tedy vůz 1,6 55Kw altík jen 70Ah , můžu tedy klidně baterii 74Ah ? Mám dva zesilovače a slabší prostě nestíhá. Časem bych dokoupil altík bude stačit 90Ah nebo to bude slabé? co poměřit než se rozhodnu?
Leden 5, 201015 r to atony1:Fakt blbneš.... http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrick%C3%....C3.A9ho_zdroje no asi pojdem zabit profesora zo strednej ale uvazuj logicky : vo vseobecnosti tvrdy zdroj je ten co vydrzi primeranu konstantnu zataz pokial nezaraguje ochrana alebo nieco nezhori..(vo vseobecnosti sietove U,zvaracka a pod) ..a to bateria nieje aj ked na okamih dokaze dodat nejake ampere..ale kapacita linearne ci nelinearne zakonite klesa...a tvoja wiki nieje vseliek..tak cus
Leden 7, 201015 r Pri tvrdosti zdroja sa moc nehovori o case, kolko to vydrzi dodavat, aspon v pripade autobaterii. Ta je ratana ako tvrdy zdroj.
Leden 27, 201015 r Zdarec jiné téma o bateriích sem tu nenašel,dnes u nás -18st a baterky konec auto mám druhou zimu,1.9TDI RV.2001,zajímalo bymě jak se dá zjistit stáří baterie????udělal sem pár fotek z baterie.
Leden 27, 201015 r Na jednom z kontaktů je vyražený týden a rok, mě na podzim odešla baterka s datem 35/00. R.
Leden 27, 201015 r Mám Oktu 1.9 TDi, 81 kw a zajímá mne, jakou nejsilnější baterii tam mohu dát, abych něco nespálil? Přitom bych potřeboval hlavně kvůli zimě nějakou silnou. Poradíte? čauky já jsem tam nacpal 2roky starou 110 z BMW 7 a celou zimu jsem si ji nemusel ani všimnout. Je to největší co tam dostaneš měl jsem ji tam jen na zimu Mám také 1.9 tdi 81 Kw
Leden 27, 201015 r Zdravím, mám octu 2001, 1,9TDi, 81kw s klimou vyhřívané sedačky a odchazí mě baterka.Poradte jakou bych měl koupit kapacita atd.Ani nevim jaka tam ted je a jaka tam origo patri.Diky
Únor 18, 201015 r Zdravím,nějak se v tom nevyznám.Může mi někdo poradit ze kterého roku mám baterii s tímto číslem? H5B 1862610618.Dík.
Únor 18, 201015 r To ti nikdo neřekne, každý výrobce dává na baterky svůj kód, ve kterém je ukryto datum výroby, takže ti nezbývá než napsat konkrétnímu výrobci (Varta, Banner, Bosch apod.) ten kód a tam ti ho rozluští
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.