Přejít na obsah

Zmrzlá směs v ostřikovačích


Heretic

Doporučené příspěvky

dolej nemrznoucí, počkej až ti rozpustí led v nádobce ostřikovačů, pak by měla začít pronikat i do motorku. Tehdy můžeš kraťounce zapnout ostřikovače a zase nechat působit, tak pomalu rozmrazíš celý systém.

Pokud si měl letní směs, tak ta nezamrzne do ničivého ledu, ale jen to krystalické kaše, pokud si měl jen čistou vodu, tak bych se už obával poškození systému, při současných mrazech tam budeš mít ničivý rozpínavý balvan ledu.

Trysky a hadičky můžeš pro urychlení polévat studenou vodou, ta nic nepoškodí a i když je studená, tak bude mít něco kolem 10°C a led rozpustí. Pokud možno (i když vzhledem k tomu, že ti to je jedno a nechal si ostřiky zamrznout..) nepožívej teplou vodu, prudká změna teplot, může toho dost popraskat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono se to možná i podelší jízdě celkem zahřeje.. mám do -5 a ikdyž je venku mnohem ěvtší zima není s tím problém při jízdě, ptže v motorovým prostoru se to teplo trochu udržuje že a nádržka ostřikovačů je poměrně blízko.. hadičky sice už asi moc ne, ale to snad nějak pojede.. Teda pokud to není opravdu jen čistá voda. A s tím polítím studenou vodou, nevím, použil bych spíš vlažnou, studená voda dokáže během 10min pěkně zmrznout.. vyzkoušeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Romario: ne nespletl, počkej, až zase bude slunko, nebude pod mrakem, t to pak vyfotím ;) to víš já su ze slunné Moravy, níže polženej :smich: takže když z podtoho smogu slunko vyleze je fakt krásně.

Jinak do Egypta bych rááááááááád, jezdí tam i se škodovkama :D a benzín tam je, no slovo levnej je už tak moc nízký :D

Editováno: , autor: dadacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož jsem "chytře" před zimou nenalil zimní směs, tak mi pěkně zamrzl celý ostřikovací systém. Bohůžel nemam možnost dát auto do nějaké vyhřívané garáže, nemáte někdo nápad, jak se zmrzlé směsi zbavit? :)

zkus natáhnout prodlužku a fén a zahřívat :smich: teda musím říci že ona přijde zima a nechápu jak někdo podcení takovou věc jako jsou zimní pneu nemrznoucí směsi do ostřikovačů a chladící kapaliny...... byl jsem teď v pátek v servisu a přijel borec s letníma a prý ať mu to přezují už mu to klouže tak kluci přezuli on si pro auto přijde bylo 12:15 a on ještě celý nasraný že musí být ve 14 hod. v Brně že jsou to debilové že to nedokázali udělat dříve.. nakopat takový lidi do ............ 9. Ledna přezouvat na zimní lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no mě taky zamrzly ostřiky světel a nádobka (sice to zatuhlo jen v -15t.C ale přece

u A4 je 5 L v blatníku a asi 1L v motoráku a je to propojeno hadičkou, spodní jsem měl skoro plnou a i když jsem nalil zimní -30 tak se to prostě nemá jak promíchat :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam taky problem s kapalinou do ostriku, sice ne kvuli zime, ale nechci zakladat novy tema. Pritelkyni se v octe porad ucpavaj trysky. Ma jeste predfacelift, takze trysky stejny jak Š120L (fakt na chlup stejny :-) ). Uz dyl jak rok to musim pravidelne prostouchavat jehlou jinak z toho nic netece. Kdyz sem jednu trysku zkoumal zblizka, tak to vypada jako drobny krupicky - jako vodni kamen ale nevim kde by se tam vzal. Minimalne 2roky tam nebylo nic jinyho nez smes do ostriku a nevi o tom ze by tam driv nekdo nalil obyc vodu. V garazi se mi vali novy torpedo i s tryskama na face, ale bojim se to tam dat, abych je neoddelal, pze by se asi blbe propichovaly :-( Poradi nekdo co s tim?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to si říkáš Moravák ???

slivovičku do ostřikovačů

to radši užiju s přáteli a pak budu na tu nádobku chodit chc.t :D

všichni si užijem a nadobka nakonec taky povolí :D nehledě na to že se vyzkouží dalších 10 nápadů co tě napadnou než dopiješ :D

Editováno: , autor: Vaša
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdo nepsal, že jí máš lít do auta. Máš jí hodit litřík do sebe a je to vyřešené - nějaká zmrzlá nádržka ti bude u pr..... ;)

Kolega si jednou na pumpě koupil nemrzku a ta voněla jak slívka, naprosto stejně. A určitě si umíte představit, jak uměla provonět celé auta. Když mě vez jednou domu, tak jsem myslel, že je snad nalitej.

Editováno: , autor: KaJe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...