Přejít na obsah

Drzak navigace/PDA


marfig

Doporučené příspěvky

Mam tady tento drzak pro PDA/navigaci

http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/124PBA-12...360-brando.html

Po cely rok vice mene bez problemu, spadnul snad vseho vsudy jen jednou. Ale jakmli zacalo mrznout na skle nedrzi. Patrne ta guma ztvrdne a nepricucne se ke sklu jak by mela. Zkousel jsem ji nastrikat silikonem, to pak uz nedrzelo vubec, tak jsem ji umyl mydlem a dva dny to fungovalo a pak zase spadlo.

Nemate zkusenosti, jestli to delaji vsechny drzaky toho typu, nebo je tento ze spatneho materialu

Nebo jak mate vyreseno uchyceni navigace vy?

Podotykam clip od Broditu ktery se dava pres ofuky nechci.. uz tak je v tom aute vedro.. a kdyz si zavru ofuky padnu uplne.

Uvazoval jsem o pevne montazi, nekam to prilepit, ale 1. nevim cim lepit aby to drzelo, 2. nechci nenavratne znicit plasty.

Diky moc za kazdou radu.

EDIT:

Jeste kdyz tak brouzdam po webu.. me napada, jake jsou ty pevne drzaky, mysleno

http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/124PHR-01...93-mm-1670.html

ale netusim jak to ve Fabii bude pasovat.. ale princip uchyceni je stejny a jestli to zase spadne.. ..

Editováno: , autor: marfig
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pricucavaci v zime spadne vzdy. hocijaky. uz ma nebavilo to vecne padanie tak som ustikol husi krk zapilnikoval, vyrobil zavit urobil dierku nad spinacom varovnych svetiel a uchytil tam. odvted plna spokojnost.

a este kde som mal povodne "banan" od nokie uchyteny a ako to vyzera uvidis v tejto teme http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...40&start=40 v poslednych fotkach ktore som pridaval.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

v zimních měsících, pokud okno není zahřáto, je problém držák přichytit. Okno je totiž namrzlé a tudíž držák klouže a padá. Sám vlastním navigaci a vím o čem mluvím. Rada: vozit ve vozidle fén na vlasy - 12V a inkriminované místo, kde má se držák přisát, osušit, či ohřát sklo teplým vzduchem z ofuků a poté se vše podaří. ( nevím zda fén na 12 V. existuje)

Mnoho kilometrů bez poruch a nehod Ti přeje Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Radomir:

A okno namrzle neni, obzvlaste, kdyz se utre, za to, guma, ze ktere je pricucka, tak ztuhne. Muj dotaz tedy smeroval jestli nejde ta guma napr. necim osetrit aby se zmenily jeji vlastnosti

Radu s fenem beru jako hloupy zert, co se ofuku tyce, ponekud neprakticke to drzet v ruce, nez se auto ohreje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No treba si zaobstarat lepsi drziak :p Ja mam original komplet sadu do auta k ASUS A639 a ten drziak je dost kvalitny (spracovanie i materialy) - drzi perfektne stale (nedavam ho dolu), nezalezi na pocasi (bol som aj v -15), nikdy neodpadol, ziadny problem :palec2:

Mam ho na skle v lavom rozku, husi krk stoceny tak ze pda je nad ofukom a vobec nicomu nezavadzia (+mam dorobenu zastrcku pod palubkou vodica). Ak chcete foto, napiste a dodplnim :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tím fénem byl opravdu žert! Za jízdy fénovat, to už by byl opravdu hazard! Něco jiného je před jízdou. Ale k té samotné gumě. Podle mne u tohoto zařízení si s ničím nepomůžeš. Jde o to, že ta samotná guma musí vykazovat takové parametry, aby na skle tu přísavku udržela. Pokud nedrží, něco není v pořádku - okno mastné, nekvalitní guma či další komponenty onoho zařízení. Pozeptal bych se raději při koupi nového zařízení ( držáku), na výrobce, a proč tento kus a né tady ten. Jen doufám, že Tě nenapadne něco někde šroubovat. To by bylo hodně ošklivé. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pinoccio: prosim... rad se inspiruji

Je to mozne, otec ma tusim dicotu a moc se napamatuji ze by s tim mel az takove problemy jako ja

Ale vis jak, kdyz je moznost se pred koupi preptat, tak bych si treba pak zbytecne nadaval

o koupi noveho uvazuji, akorat nikde neudavaji teplotni rozsah... a bojim ze to ani prodejce nebude vedet, kazdopadne zkusim se jich zeptat

S tim sroubovanim, do palubky se mi moc nechce.. ale napadlo me, jak jsou tlacitka pro zapinani vyhrivani zadniho okna, tak mam zbytek nevyuzitych, tak to nejak navrtat do nich.. jestli by to drzelo.. ta zaslepka pujde snad koupit nova..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak prikladam slubene foto ako to mam ja....

post-22671-1234471269_thumb.jpg post-22671-1234471242_thumb.jpg post-22671-1234471235_thumb.jpg

post-22671-1234471227_thumb.jpg post-22671-1234471211_thumb.jpg post-22671-1234471203_thumb.jpg post-22671-1234471195_thumb.jpg

Takto nie je ovplyvneny vyhlad ani nic nezavadzia v strede palubovky. Drziak je tam stale, ci uz tam zapichnem pda alebo nie, dal som ho dole iba pri umyvani skla z vnutra. Zasuvka je dorobena zospodu par cm za skrinkou na napoje (kde mimochodom skladujem aj tu nabijacku) tak, aby nezavadzala noham ci pri nastupovani. Kabel tiez nikde neprekaza. B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pinoccio: zdravim, chci se Tě zeptat jak si spokojen s touto navigací? Mám v plánu koupit Asus A696 :) . Jináč to uchycení držáku PDA se mi zdá docela dobrý, je ale dostatek místa otočit PDA na šířku?

Editováno: , autor: vit.x
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky pinoccio

vit.x - svoji jsem v tomto miste zkousel a na sirku to s nejveti pravdepodobnosti pujde, mi to neslo, protoze mi z horni strany, teda, pokud ho chci na sirku tak z leve couha tak 4 cm antena GPS a to uz trochu zavazelo.

Kazdopadne vidim ze mas ten typ s tou pruhlednou gumou a mnohem vetsi packou na podtlak nez ja.. a pokud tvrdis, ze to drzi mraz nemraz.. tak moje volba je patrne jasna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na sirku som to neskusal, vyhovuje mi mapa na vysku... ale asi by to tam nevoslo tak lahko, jedine trosku vyssie posunut a nie tak ako to mam oprete nad ventilackou.

Co sa tyka samotneho pda, som relativne spokojny... obcas je problem chytit signal gps (satelity), ak je napr auto uz v pohybe, alebo ked vypnem pda pri zapnutom igo - obcas to nejak zblbne a musi sa znovu vyhladat komunikacny port modulu gps a pockat na signal, to chvilu trva. Ale je to asi rovnake aj pri inych zariadeniach a urcite zavisi aj od navigacneho programu. Inak vybral by som si radsej pda s vyklapaciou gps antenou (696 ma internu), urcite to bude mat lepsi signal ked sa nastavi pekne vodorovne. Moja sa da vyklopit a natocit v 2 osiach (+je tam konektor na externu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky kluci, až koupím PDA a pořeším umístění a bezpečné uchycení držáku tak vložím též foto. Vidím to ale už teď na uchycení na levé straně předního skla, tak jak to má nafoceno "pinoccio" . Děsím se ale, aby se přísavka neuvolnila a navigace nežďuchla na zem, to raději pro jistotu přísavku ze spod podlepím čirým lepidlem které se používá na přichycení zpětného zrcátka čelního skla. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na adrese http://obchod.sunnysoft.cz/ je nabídka mnoha typů držáků (nejen origo k dané navigaci) od různých firem pro různé navigace s různým uchycením, (nejenom na sklo.např i na palubku bez vrtání,lepení ), jsou tam držáky i pro konkrétní značky typy aut. Je tam opravdu velký výběr. :palec2:

Editováno: , autor: Okoun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jop.. ten web jsem prochazel akorat bohuzel:

- bez vrtani, lepeni jsem nasel Brodit Pro Clip, jenze na Fabii co jsem nasel se montuje pres ridicuv stredni ofuk.. a to nechci

- uchyceni na sklo.. prave o to jde, zda to v zime pada

No nevím , ale já mám od nich univerzál na PDA a žádné problémy jsem v zimě vůbec nezaznamenal.....možná je to proto, že držák mám stále připevněn na skle už od léta a nasundavám ho.....a nikdy se mi nestalo, že by samovolně upadnul......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

marfig: Tak já mám tenhle, podobnej co jsi dával nahoře odkaz, a na něm aktivní brodit. Jednak se neklepe jako husí krk a drží i když držák otáčím do horizontální polohy, třeba na film. A to už celou zimu.  :palec2: Nevidím důvod, proč by měl padat. Před tím jsem měl takovej uplně obyč univerzál na husím krku z PLUSu a ten taky držel a za rok ani jednou nespadl. Jen se klepal, tak musel být opřenej o palubku.

post-3479-1236696329_thumb.jpgpost-3479-1236696342_thumb.jpgpost-3479-1236696360_thumb.jpg

Editováno: , autor: Strojvůdce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

marfig: Lepidlo se běžně používá v automobilech k vnitřnímu lepení zpětného zrcátka k přednímu sklu, je ale primárně určeno k lepení povrchu kov-sklo. Zkušenosti s tímto lepením ale žádné nemám. Rozhodně bych byl u tohoto postupu lepení držáku velice opatrný a určitě bych si zkušebně vyzkoušel předem nalepit nějaký starý držák k tabulce skla, abych se přesvědčil jak lepidlo bude s plastem-gumou reagovat.

Editováno: , autor: vit.x
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...