Přejít na obsah

olejový zápach v kabině octavia


67jitka58

Doporučené příspěvky

Ked uvedies konkretnu motorizaciu tvojho auta,tak sa dozvies,kde mas tu odv.hadicu.Lenze,ked je ozaj pravda ,ze pach je citit len z ofuku na okno,tak to s hadicou nesuvisi. Na druhej strane nechapem ako je to mozne,ved vzduch prudi cez spolocne priestori a reguluje sa len smerovanie do konkretnych ofukov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

post-32025-1236804680_thumb.jpgTo je právě to čemu nerozumím :aggressive: A dneska jsem zjistil, že to není cítit ani z postranních horních ofukú co míří na boční okna ani z ofukú na nohy.Myslím, že tak blbý nejsem, ale tohle mě začíná dostávat.Kdyby někdo měl vyndaný to topení,mrkněte co by mohlo olejově smrdět směrem k oknu. Tyto výstupy jsou snad propojené nebo ne?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsechno je propojeny a ten smrad je fakt zvlastni, jedina moznost ze by bylo v topeni neco napadany skrz ten ofuk.

Jsem si téměř jistý, že tam nic nenapadalo,jezdím sám a začalo to na konci loňské zimy.Přes léto nic, protože jsem netopil a znovu s topením letošní zimu.Napadlo mě, že by mohl být netěsný výparník klimatizace a z něj by vytekl i olej a ten by smrděl.Jenže,to by tedy musel smrdět ze všech výdechů a ne jen na přední okno.Každopádně klima mi utíká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak se musím vrátit k mému starému problému se smradem.Nakonec jsem vyndal palubku a zjistil,že ten olejový smrad jde z té tlumící hmoty co je na stěně k motoru a leží i nahoře pod palubkou.Jako kdyby jí někdo polil olejem.Hroznej smrad.Tak jsem jí vyndal,dal novou a bylo po smradu.Přitom samozřejmě plech pod tou hmotou i všude jinde po nějakém oleji ani potucha.Tak že OK.Jenomže teď po roce to začínnám zlehka zase cítit a to už mě docela vytáčí.Přeci nebudu každý rok kupovat nové tlumení.Nevíte někdo co by se tam mohlo dít?Eventuálně co tam dát za jiné tlumení a tohle vyhodit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte,

isiel som auto cez alpy a po dlhsom celodennom jazdeni som citil olej v interieri. A stava sa to uz aj teraz ked jazdim po meste, ked sa motor zahreje na prevadzkovu teplotu. Dost ma to prekvapilo. Olej budem menit za novy az na konci jula. Rozmyslal som ci to nemoze byt sposobene, ze mi niekde unika olej. Mam trochu zaspineny blok motora pod hlavou od oleja a ci ked sa ten zohreje od bloku motora tak ten zapach potom neprefiltruje ani pelovy filter..

Skusim to vycistit technickym benzinom a uvidim co sa bude diat.

Stalo sa to uz niekomu?

Alebo to mam povazovat za normalu vec pre O1 1.8 20V, AGN, r.v.: 1998?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...