petr vlach Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Sem na to blbej,je to Xenon,nebo Bi-xenon??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laam Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Sem na to blbej,je to Xenon,nebo Bi-xenon??? z toho to nespoznas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr vlach Posted September 30, 2009 Author Share Posted September 30, 2009 z toho to nespoznas Aha a jak to poznam?Mámlevé světlo už dost zašlý tak chci pořídit nový. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomíno S. Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Podle dálkovejch světel......Maj vlastní žárovku?Maj,tak xenon.Jedna žárovka pro obé?Bi-xenon. Jak to vidíš ? Tom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sejis Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 pokud se ti xenon rozsvítí ještě jako dálkové světlo,pak je to bixenon ,né to přídavné,né mlhové Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr vlach Posted September 30, 2009 Author Share Posted September 30, 2009 Podle dálkovejch světel......Maj vlastní žárovku?Maj,tak xenon.Jedna žárovka pro obé?Bi-xenon.Jak to vidíš ? Tom takhle mě svítí dálkový Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr vlach Posted September 30, 2009 Author Share Posted September 30, 2009 takhle mě svítí dálkový takhle potkávačky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zer0 Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Do Supa se snad dávaly jen bixenony, ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomíno S. Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Ahoj Petře, jestli jsem to dobře pochopil,tak chceš kupovat nový celý světlo.Je to tak?Nebylo by lépe ho třebas jen rozleštit?Nevím,ale tvoje řešení mi příjde zbytečně drahý. Tom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr vlach Posted October 1, 2009 Author Share Posted October 1, 2009 Ahoj Petře,jestli jsem to dobře pochopil,tak chceš kupovat nový celý světlo.Je to tak?Nebylo by lépe ho třebas jen rozleštit?Nevím,ale tvoje řešení mi příjde zbytečně drahý. Tom Ahoj Tome, přesně jak říkáš,chci nový protože to stávající je dost zašlý zevnitř a já nevím jak to vyčistit.Jestli máte někdo radu jak na to,tak budu rád za každý typ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomíno S. Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Petře zkus si pročíst tenhle odkaz http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=19760 ,tam jsou popsany "postupy" a zkušenosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomíno S. Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Nebo ještě tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=40145 ,nevím jestli máš v řiti paraboly nebo skla.Popř. se poptej v okolí,kdo by ti světlo vyčistil,dneska už by s tím neměl bejt problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zer0 Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 (edited) Já jsem koupil ten Xerapol dle tohoto návodu, ale ty světla jsou tak jetý, že to chce fakt začít tím brusným papírem. Jinak téma okolo rozleštění předních světel je už i tady v Superb sekci. Edited October 1, 2009 by Zer0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr vlach Posted October 1, 2009 Author Share Posted October 1, 2009 Nebo ještě tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=40145 ,nevím jestli máš v řiti paraboly nebo skla.Popř. se poptej v okolí,kdo by ti světlo vyčistil,dneska už by s tím neměl bejt problém. Ony to právě nejsou skla,ale je to plast a proto to prej pujde blbě rozleštit.rozdělávací taky nejsou tak je skusim rozlepit tou horkovzduěnou pistolou protože je to zašlý aji zevnitř,páč se tam dostává odněkud vlhkost. Doufám že to nějak půjde protože nový světlo jsem viděl na netu za hafo peněz a mě teď čekají rozvody takže bych ty peníze radši určitě investoval do rozvodů. Snad mě to nepraskne ten plas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seler Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Ony to právě nejsou skla,ale je to plast a proto to prej pujde blbě rozleštit.rozdělávací taky nejsou tak je skusim rozlepit tou horkovzduěnou pistolou protože je to zašlý aji zevnitř,páč se tam dostává odněkud vlhkost.Doufám že to nějak půjde protože nový světlo jsem viděl na netu za hafo peněz a mě teď čekají rozvody takže bych ty peníze radši určitě investoval do rozvodů. Snad mě to nepraskne ten plas. No nevím Petře, už pár lidí se o to s tou horkovzduškou pokoušelo.. Abys nelitoval, že ses do toho pustil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vick Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 pokud se ti xenon rozsvítí ještě jako dálkové světlo,pak je to bixenon ,né to přídavné,né mlhové Tak teď jsem z toho v pasti já.Jirko jak jsi to myslel?Tak dálková světla jsou i na bixenonech ne?Je tam parkovačka,mlhovka,klasika xenon(bixenon) a dálkové ne? Aspoň já tam mám i dalková světla zvlášť ikdyž mám bixenony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivomb Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Superb I ma bud halogen nebo bi-xenon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humvee4 Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 (edited) Tak teď jsem z toho v pasti já.Jirko jak jsi to myslel?Tak dálková světla jsou i na bixenonech ne?Je tam parkovačka,mlhovka,klasika xenon(bixenon) a dálkové ne?Aspoň já tam mám i dalková světla zvlášť ikdyž mám bixenony Bixenon - jedna žárovka pro potkávací i dálková světla. Přepínají se pouze přesouváním clony a tim změnou ohniska. MÁŠ BIXENON Edited September 4, 2012 by humvee4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super(b)man Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Bixenon znamená, že výbojka má dvě (tedy bi) "vlákna" - tedy patří do patice místo H4, kdežto xenon místo H7, páč místo druhého vlákna má druhou žárovku (dálková světla) Teď jsem koupil xenony od firmy XENIUM a luxus....se divím, že už je tam nemám dávno. To je pořád dokola,Bixenon má clonítko,které se při přepnutí na dálková otevře! Žádná dvě vlákna nic typu d2s i v tlumených i dálkových... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humvee4 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 (edited) Edited September 4, 2012 by humvee4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsiano Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 co vim já tak žádnej Superb 1 nemá bi-xenony, jen klasický xenony s paticí H7 a dálkáče má zvlášt s paticí H3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr vlach Posted January 22, 2010 Author Share Posted January 22, 2010 (edited) už jsem chytřejší a vím že do superba se dávali jen halogeny,nebo bi-xenony. Takže mám bi-xenon Edited January 1, 2011 by petr vlach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SikiB Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) první omyl mé osoby, ale už jsem se poučil:-) Edited January 1, 2011 by SikiB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelSv Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Aha a na to si došel kde? :'> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SikiB Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 realita synku? :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts