Přejít na obsah

Automatické rozsvicení světel


Kovar Pavel

Doporučené příspěvky

Asi to taky nebudu neřešit, jen mi to bylo divný, zapojoval jsem DS i v Octavii I a tam to nedělá. Proto jsem se raději zeptal jestli nejsem sám. Všimnul jsem si toho až když jsme k večeru zajížděli do garáže. Venku to vidět nebylo. Ještě to projdu zkoušečkou, ale asi se na to vykašlu, díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se díval do návodu, o regulaci osvitu, kterou mám, tam není sice ani zmínka, ale je tam popsána funkce DS a na konci je poznámka, že nesvítí,nebo lehce svítí podsvícení budíků. Tak je to asi normální a dál to řešit nebudu. Díky všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Mám naprosto stejný problém. Před půl rokem to přesně takhle začlo a teď už asi měsíc se to nerozsvítí vůbec Přesněji řečeno, parkovačky se rozsvítí, ale po nastartování se nerozsvítí velký světla a musím to zapnout ručně. Nechce se mi to ted v zimě rozebírat, kdyby někdo poradil, na co konkrétně se zaměřit, bylo by to fajn.

Honza

Ahoj, máme na naší Fabii stejný problém. Občas to funguje, ale většinou ne. Přední světla normálně zapnem ručně, ale nerozsvítí se přístrojovka a teď jsme zjistili, že ani zadní světla - ani při ručním zapnutí - v noci docela problém. Vyndali jsme pojistku SB55, tudíž by se dle návodu mělo automatický svícení "odpojit", ale problém přetrvává. Myslíte, že je teda problém taky v tom relé? Jinak sada je tam pravděpodobně originál, jsme druzí majitelé a dostali jsme k autu k dokumentaci i originál návod škoda na denní svícení.... Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

 Už jen z toho důvodu, že světla dole u země jsou daleko hůř vidět než normální "potkávačky" hlavně v místech horizontálního zvlnění silnice ("horizonty") bych to nedělal. Svítit sice budeš, ale DOSTATEČNĚ VIDITELNÝ  nebudeš... A o to v případě denních světel jde - nejsou na parádu, jak si někdo myslí.

Ale zapojení je jednoduché - stačí přepojit ovládací vodič relátka mlhovek k vodiči, který vede na relé potkávaček od ŘJ denního svícení. Spojení s přepínačem světel nad levým kolenem musí zůstat zachované - to znamená oddělit všecko diodami. Jestli nevíš, jak bys to měl zapojit, radši na celou věc zapomeň. 

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U F1 se spds-led homologované montují do mřížek vedle mlhovek.Tak-že výšku bych neřešil-je podle normy.Nejsem zastáncem přidávání čehokoliv na auto ,Nepatří to tam vypadá to divně. Ale co mi napadlo:Na přepínači světel je kontakt+po klíčku a výstup pro mlhová světla.Mezi tyto body připojit pulzní fet regulátor,nastavit cca.50-60procent svítivosti mlhovek a doplnit o obvod vypnutí při rozsvícení.Vím,že homologované to není,ale pro zapomětlivce jako jsem já -alespon něco svítí a vypadá to na první pohled jako dení 5W originál dení světla.Co vy na to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam denni sviceni diodove - dole v narazniku a kdyz jsem projizdel po hlavni krizovatkou tak me zenska prehledla z vedlejsi a ja musel dupnout na brzdu - vsiml jsem si proc me prehledla - to denni sviceni je nizko - vsude jsou hromady kup snehu a tak me nevidela, mazec jak ty kupy snehu docela zastini nase diodova svetla- tak jsem hned zapnul hlavni svetla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky origo denní svícení a chci se zeptat jestli je možno to nějak přepojit aby fungovalo vše v noci i bez zapnutí vypínače světel. Tzn. že bych už ten origo vypínač nemusel v noci zapínat. Vim že by to tak nemělo bejt, ale docela mě to otravuje.

Případně tedy co a kam přepojit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pro denní svícení jsem použil kulatá LED světla z Fabie RS, zapojené přes relátko namísto původních mlhovek.

LED TFL z FII RS - zapojen pin 2 a pin 3, kabeláž použita původní z předních mlhovek. Při instalaci jsem z původních mlhovek použil přední část s uchycením, do které jsem zacvaknul novou zadní část s LED svícením.

Spínač světel T17a - pin 10,15,8(predni mlhovka),6,3(pozice při vypnutých světlech) připojen na vstup relátka denního svícení, výstup z rele pouze uzemnění + kablík k mlhovkám (původní pin 8).

Uvažuju nad připojením i zadních světel při zapnutých LED (relatko se umí pripojit na obrysovky a výstup na osvětlení SPZ), jen nevím, kde bych našel na FI možnost napojení se na zadní světla (bez zapnutí předních obrysových). Netušíte někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdrávím, chtěl bych se zeptat, při koupi mojí fábie tam bylo aut. rozsvěcení světel. Jde mi o to, že pokud dám klíček do polohy start tak se cca po 10 sec rizsvítí a to samé udělá po nastartování. Dále k problému, když stojím a dám páčku blikače do leva nebo prava vytáhnu klíček tak by mi ta daná strana měla svítit, ale svítí kompletně vše jako kdybych jel... co s tím?

Editováno: , autor: davcatuma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

takže vyřešeno pálilo se denní svícení. Byl roztavený ten drát co v něm vede +. Sice nechápu proč a kdo to dělal ptž. tam dal skleněnou pojistku a servisák mi sdělil, že mohu být rád, že to nechytlo... pojistka by totiž ani nepraskla jak je silná :-) ale proč se to začlo pálit??

Editováno: , autor: davcatuma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ja se chystam denni trochu poupravit... Momentalne po zapnuti klice sviti predni + zadni parkovacky, potkavacky, pristrojovka ! Na hlavni privod k modulu BEA409001A chci umistit "elektroniku" ktera snima dobijeni tj. sepne pouze po nastartovani (vim, ze takova "elektronika" existuje - jen nevim kde ji koupit*). Dale z napajani modulu odebrat predni + zadni parkovacky a pristrojovku - nechat svitit pouze potkavacky.

 

kamarad si objednal takovou kvalitnejsi "elektroniku" z MADE IN CHINA - po pul roce mu shorela a roztavila dalsi kabely kolem... Mel stesti, ze neshorelo cele auto! Proto shanim neco predimenzovane od nejakeho znackoveho vyrobce PHILIPS, OSRAM, MOLPIR...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...