Přejít na obsah

Zadní sklo


HanyZ

Doporučené příspěvky

mne také ruplo minulý rok zadní sklo na combi r.v.03, ale celou dobu asi fungovalo v pohodě, nevím co se stalo, měl jsem folii, takže aspoň to drželo, na pojistku jsem měl jen přední sklo, ale havarijní mi to vykrylo, jedině v čem je problém, že se o to sklo musí někdo opřít nebo něco ho rozbít, ne samovolně, momentálně už mám všechny skla připojištěné, tak to nebudu v budoucnu řešit, prostě zajedu a vyměním. Jinak od začátku hřeju i s folii a v pohodě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja nevím,psal to hanyZ o pár řádků víše.tak podle toho soudím. ;) pokud se plete tak vítej v klubu..... ;)

Tak jsem s váma v klubu, protože jak napsal Octávka ,,U vsech co maji po stranach plastove lišty se projevuje tato zavada,, a já tam ty lišty mám :feve: , ale jak jsem napsal, když praskne, tak to půjde přes pojistku ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak, je to u OC s lištama.... četl jsem ale, že to bylo do roku 1998, pak už to opravili ...

na orošení skla bych to neházel, přece jen spíš jde o konstrukční vadu, sklo pracuje a s těma lištama má špatnou hustotu či něco takového a proto praská...

na pojistku to neuhraješ, ptal jsem se na to v servise a žádný zákazník s tím neuspěl. Raději ušetři v tom případě penízky a nech si to udělat bez papíru. Pojišťovny totiž přesně vědí, že u těhle OC to je klasika a neproplácí to. Aspoň takhle jsem to četl a bylo mi řečeno technikem i dalším známým, co dělá přímo na pojišťovně.

Když už tam ty lišty nejsou, jedná se o nové sklo, které nepraská. Může být namrzlé, orošené apod. a nic se neděje. Je již jinak konstruované.

Ámen -_-

Editováno: , autor: HanyZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se o seriovou vadu skel u předface do modelového roku 99 (tj. cca polovina r. 98). Pokud je vůz pravidelně servisován v aut. servisu, škodovka řešila po kontrole výr. čísla kulancí zadarmo i po garanci - nám v jednom případě i takřka po 3 létech po skončení garance.

Tak postupuje dodnes i v jiných případech, kdy některé závady jsou obdobně řešeny i po garanci resp. preventivně při pravidelném servisu - například nedávná výměna zadního stěrače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Jo jo vada jak prase a ted to vsem v zime prdne a ani o tom netusi co je ceka - silene uklizeni a vysavani v aute - i do dnes nachazim furt nekde kousky - dokonce az vpredu - proste kdyz to rachlo cistil jsem i palubku od skla

muze ta rana poznamenat i psychicky ci dusevne - ja mel sok ze me za jizdy spadl strom na auto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdraví všechny a hlásím se taky do klubu prasklých skel.Prave teď mi stojí moje Kokta (1,6 74kW SLX/ 1998) v servisu a měním již po druhé :feve: zadní sklo. To druhý jsem sebral na vrakovišti a samozřejmě taky s plastovýma lištama.

Tak snad teď už naposledy a dobře! Poprvé mi to jeblo minulou zimu na dálnici a teď při cestě na lyže a za nádherného deště,jo prostě,když se daří tak se daří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Kluci,

tak předevčírem jedu po mostě, vypnu vyhřívání a asi po 30 vteřinch rána jak z děla - prasklé( i když zatím v celku ) sklo.:(

Sklo bylo z 1/3 mokré z 1/3 pod snehem a 1/3 led.

01, r.v. 97 AGR, sedan

Chci se zeptat - podle lišt / nelišt poznám, že už asi nepraskne tedy že je z neprakající serie? možná i podle čísla na skle ( tedy 2000 a výše )?

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
[Lze ze starých dveří ( face ) nechat vyříznout sklo a znova použít? NA co dát pozor?

díky kluci

Jo na vrakáči tě to většinou nechaj vyříznout ze dveří,ale je to strašná práce a ještě to očistit,radši nový!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...