Přejít na obsah

YETI s 1,4 TSI dvojkolka


VladoFII

Doporučené příspěvky

no já myslím, že na to nepřišla, ale že s tím bylo počítáno :palec2:

při náběhu výroby se většinou dávala chudší paleta motorů a pak se přidávaly další ;)

viz. třeba OI r.v.1996 - 1,6 55Kw, 1,8 20V 92Kw, 1,9 TDI 66Kw v dalším roce + 1,6 74Kw, SDI, v dalším silnější TDI, 1,8T atd atd. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Popis motoru 1.4 TSI, který vyplní poměrně hlubokou mezeru mezi 1.2 TSI a 1.8 TSI.

Jedná se o variantu naladěnou na 92kW (125 koní), kterou známe z modelů Octavia a Superb s přímým vstřikováním a výfukovým turbodmychadlem.

Motorizace 1.4 TSI, budete pouze s pohonem přední nápravy. Nabídka převodovek zahrnuje šestistupňový manuál nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG.

Akceleraci z nuly na 100 km/h zvládá Yeti se čtrnáctistovkou pod kapotou za méně než 10 vteřin a dosáhne maximální rychlosti 185 km/h. Kombinovanou spotřebu výrobce udává 7,4 litru na 100 km, což odpovídá emisím 176 g CO2 na km.

Nová motorizace se na trhu objeví ještě v prvním čtvrtletí. Cena prozatím nebyla zveřejněna, ale vzhledem k rozdílu cen u Octavie 1.2 TSI a 1.4 TSI, který činí 41 000 Kč, se dá očekávat, že u Yetiho bude cenový rozdíl mezi těmito dvěma motorizacemi podobný. Pro připomenutí, nejlevnější Yeti s motorem 1.2 TSI stojí 362 800 Kč včetně DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta 1,4 v tom vozidle špatná nebude. Je tady vidět ten deficit rychlosti díky té vyšší kastli a většímu odporu, možná i hmotnosti, oktávka uvádí přes 205 maximálku. Jediné co mi na těhle motorech trochu vadí je ta rozežranost. Nevím jak 1.2 ,ale 1.8 má problém se dostat pod deset litrů a jezdit skoro za 12 není žádnej problém. Ta 1.4 lítá pod devět, což také není žádnej zázrak, ale záleží na tom, jak na to člověk šlape. Jenže já pomalu nejezdím a tak předpokládám, že těch devět u té 1,4 bude naprostej reál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Motor je stejný, hmotnost skoro taky 1375kg proti 1310kg kombinovaná spotřeba podle tabulek 6,8 proti 6,3l/100 km. V neprospěch hraje jen ta vyšší stavba vozu. Omlouvám se, ale nečekal jsem, že reakce na můj příspěvek budou takto nepřátelské. Rovněž bych se býval zdržel jakékoliv reakce k tomuto tématu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...