Přejít na obsah

Yetti nebo Roomster ?


tentacle

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Chtěl bych vás požádat o radu (ikdyž jsem v sekci Yetti) pokud možno s nadhledem a bez zaujetí, nejlépe ty z vás, kteří měli možnost řídit či dokonce vlastnit oba vozy. Mám si vybrat nový služební auto a jako každá firma, máme určité limity - takže se slevou od prodejce, kterou dostáváme, si můžu vybrat za cenu do 450 tis. Kč .

Za tuto cenu mi vychází Roomster Scout 1.2 TSI 77 kW, 17'' ALU kola, climatronic, všechna elekrtická okna, navigace Amundsen, panoramatická střecha, halogeny a mlhovky s natáčení, tempomat, MAXIDOT, ESP..... atd. atd.

U Yettiho tam dostanu se stejným motorem jen to nejdůležitější ale v podstatě to hlavní ..tedy centrál na dálku, 16" ALU kola, multifunkční ukazatel, přední mlhovky, rádio Swing, sklopný stolek, vyhřívané trysky ostřikovače s tím, že Yetti má některé věci v základu ... tedy například automatickou klimatizaci Climatic, ESP, ABS,EBV,MSR,EDS,HBA,DSR, el. okna v předu apod.

Do čeho byste šli vy ? Preferovali byste spíš tu bohatou výbavu Roomstera a nebo novější model Yetti ???? Mně osobně si zatím víc získal Yetti a moc se mi líbí - znáte asi ten pocit, když vás něco osloví na první pohled. Ale je fakt, že ještě před rokem jsem pokukoval po Rommsteru :) U Roomstera jednoznačně vítězí panaromatická střecha, kterou jsem si vždy přál.

Můžete napsat své zkušenosti a proč byste volili ten či onen vůz ? Zda byste využili spíš bohatší vybavu a nebo byste vsadili na image Yettiho a novější model ? Jsou jízdní vlastnosti srovnatelné ? Co například prostor uvnitř a kufr apod. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

este zalezi od urcenia na ktore chces auto pouzit .. ci na jazdenie v 2 ludoch ci ako rodina v 4 kusoch atd ..

osobne si myslim ze viac priestoru na dlzku a v kufri je v Romsteri, (vacsi razvor)

kym zase Yeti je na baze OII tudiz lepsi podvozok, lepsie spracovanie, lepsie odhlucnenie.... velkostou golf na vyssom podvozku ..

v pripade ze by som auto pouzivla v dvoch ludoch tak by som sa mozno priklanal skor k Yeti .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky - další názory uvítám. Máš pravdu, zapomněl jsem napsat využití. V práci budu samozřejmě auto používat převážně sám. A doma potom hlavně ve 2 lidech, vyjímečně ve 4. Šlo mi hlavně o to rozhoupat se mezi bohatou výbavou Roomstera a pro mě trochu dospělejším a líbivějším Yetim, který ještě není tak rozšířený a okoukaný. Například ten motor 1.2 TSI 77kW s Roomsterem zahýbá samozřejmě víc než s Yetim a maximálka je vyšší :) Takže pokud jsou jízdní vlastnosti srovnatelné a prostor v Roomsteru také nebo větší, tak asi logika věci a rozum říká jdi do bohatší výbavy ..pokud se mám řídit pocitově, tak je to bod pro Yetiho ...sakra chlapi co s tím ? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Troufnu s s klidem tvrdit, že jízdní vlastnosti Yetiho jsou o třídu výš než u Rooma.

Proč si sám nezajdeš po práci do salonu škody a nevyzkošíš si projet se v obou vozechh.

Pro Yetiho mluví komfortnější jízda, vyšší a pohodlnější posaz., širší a vzdušnější interiér.. (především pro řidiče)

V neposlední řadě i trochu lepší image vozu.

Climatronic je plně automatická klimatizace (tzn. že je vše řízeno elektronikou)

Climatic je jen poloautomatická (zde si musíš nastavovat průduchy, teplotu a výkon ventilátoru sám)

Podle mě, to hlavní.. tj. ESP je u obou vozů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj píšeš že auto má být do 450 tis, myslím si že na Yetiho ve výbave Ambition s motorem 1,2 ti daj slevu a bohatě se do této ceny vejdeš, ve výbavě Experience když by ti dali pěknou slevu tak taky a třeba výbava Ambition ta je už dost slušná. Je to jen můj názor, ale já bych šel do Yetiho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsal jsem to asi trochu špatně. Sleva od autosalonu pro naši firmu je už daná, takže jsem to už spočítal na cenu auta před tou slevou ....tedy 450 tis. je max. strop, na který mi autosalon potom dá tu slevu :) Jinak obě auto jsem chtěl opravdu po práci projet a porovnat ale nebudete věřit, autosalon momentálně nemá na prodejně ani jednoho Romstera a ani jednoho Yetiho - vše jenom Fabie, Octavie a Superby :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji chlapi za příspěvky, každýho si vážím, protože musím jít vybírat už hned zítra. Můj limit na auto se trochu řešil (krize atd.), nakonec mi zůstal ten vyšší, ale rozhodlo se to až v pátek a během pondělí max. úterý to chtějí mít na stole ke schválení, protože je během tohoto týdne už uzávěrka na hromadný objednání služebních aut. :)

Editováno: , autor: tentacle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Yeti, platí vše co psali přede mnou + lepší bezpečnost, asi budeš hodně jezdit a dneska dají řidičák každému a technickou u nás projde i vrak, kterému cestou z ní upadne náprava.

A jestli bude auto polepené firemním, tak je vzhled jedno. To zprasí ten polep :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj ked osobne som si vybral Yetiho (uz je objednany) v tomto pripade by som az tak jednoznacne rozhodnuty nebol:)

Kazdopadne co sa panoramatickej strechy tyka... otec ked kupoval auto tiez sme boli z nej vsetci uneseny, ale po case uz musim zhodnotit, ze je to podla mna zbytocnost. Ked clovek soferuje, sleduje cestu a ta strecha je mimo zorneho pola... takze fakt ze mam nad sebou taku drahu paradu si vacsinou ani neuvedomujem. Kazdopadne je to pekne, je to stylovka a kto na to ma, prosim:) u yetiho je este aj otvaratelna co je jednoznacne plus (neviem ci aj u roomsteru) ale za tie peniaze by som si to nekupil:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajimave tema, sam nad tim ted premyslim, ikdyz trochu jinak. Mam Roomstera a uvazuju o prechodu.

Za chvili uz mu bude 3,5 roku. Laka me predevsim 4X4, motor 1.8, luxusni prostor a vyhled pro ridice.

Samozrejme mi vadi kufr, preci jen dva dospeli a dve deti (detsky autosedacky zabiraji hrozne mista) + kocarek a batozina, to chce skoro doprovodny vozidlo ;)

Idealni by pro me bylo nechat v prodejne Roomika jako akontaci a pak to docvaknout na lizacku, ale obavam se, ze mi za nej moc nedaj.

Neni tu nekdo kdo uz se k presedlani odhodlal? hodily by se nejake postrehy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já přesedlal z Fabie combi na Yeti, ale mám jen jednoho prcka už bez nároku na vlastní vozidlo :)

Ale věřím, že když se zadaří, tak tam kočárek vejde :palec2: mám verzi bez rezervy

Moc jsem asi nepomohl, ale kdyby jsme teď byly 4 asi bych volil O2 combi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzal bych Octavii 2 Combi s nějakou skromnější výbavou. Přece jenom je to furt vnitřním prostorem větší auto než výše 2 jmenované.

A pak ses z toho snu probudil. Tohle říct je hloupost už jenom kvůli tomu, že ani jedno z těch aut není lepší než ostatní jak ve vnitřní šířce, tak v podélném směru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 450k máš R s jakoukoli výbavou, na kterou si vzpomeneš. Za 450k máš Y se základní nic moc výbavou - na panoramu zapomeň, zapomeň na automatickou klimatizaci, zřejmě se při nákupu kol z lehkých slitin asi nevejdeš ani s Amundsenem nebo hlavovýma/kolenním airbagem. Nápad s OIIC je za daných financí mimo, protože úplná holota liftback s 1.2TSI je za 410k a nemá např. tónovaná skla.

Pro rodinu bych u takové kombinace bral R, Y má přecejenom menší kufr a pro děti je zadek v R super. Pro jednoho člověka bych asi volil Y, i když se skřípěním zubů. Ta limitní částka je totiž průserová - stačilo by 20k a máš už docela solidní Ambition.

Úplně bych nesouhlasil s těma jízdníma vlastnostma. On se totiž Y přecejenom naklání a R má podvozek velmi dobrej. Rozdíl tam je, ale při rozhodování by to u mě roli nehrálo.

Ač R není pasivní bezpečností vůbec průser, Y je těžší a robustnější.

Shrnutí - pro jednoho člověka Y, pro děti R. U Yetiho je potřeba se smířit s autem "vyšší třídy", na druhou starnu vykoupeným kompromisy..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste dodam, ze pro mne je to otazka volby mezi Roomsterem a Yetim vzhledem k jejich vysce. Pro moje dva metry jsou to idealni auta. Takze proto do volby nezahrnuju OII. U Yetiho bych musel brat variantu bez rezervy kuli kufru a dalsi veci co se nevejdou holt na strechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...