Chudej student Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Tohle je vzdy o budicich,komfortce a nakodovani budiku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Tohle je vzdy o budicich,komfortce a nakodovani budiku... komfortce ? co ta ma stim spolecneho ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chudej student Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Tohle je vzdy o budicich,komfortce a nakodovani budiku... komfortce ? co ta ma stim spolecneho ? Pokud doladujes vybavu tak hodne veci...myslel sem to obecne...se symbolama na budicich to ma spolecneho prd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Strojvůdce Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Jo komfortka. Já ji nemám a tak mi dveře svítit nebudou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 komfortka nema nic spolecneho se signalizaci otevrenych dveri ,ta jde z RJ elekrtiky tzv. BSG do panelu pristroju pres CAN .snimac hladiny v nadrzce ostrikovacu jde primo do panelu pristroju.proto myslim ze v tomto pripade je komfortka lhostejna... :-8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Strojvůdce Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 To by bylo dobry, ale proc mi to teda nesignalizuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 strojvudce: mozna ze3 to neposila BSG,jakou mas? cislo... jeste me napada ,kdyz v aute nemas komfortku,asi ti nevede ti komfortni can do budiku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Strojvůdce Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 Jednotku mám 6Q1 .. .. , měnil jsem jí kvůli tempu. CAN komfort tam vede, píchnul jsem na něj radio a zobrazuje na maxikovi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 strojvudce: zkus to vedeni zkontrolovat i na konci u BSG,jestli tam opravdu vede,to ze to zobrazuje z radia do maxiku znamena ze do budiku to vede :-) takze bud vedeni nebo kodovani maxiku,v bsg se to kodovat snad neda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Strojvůdce Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 Ani v maxiku jsem nenašel možnost to nakódovat. A Cosby tu tuhle psal, že když nemám centrál, tak to chodit nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 ja jeste verzi co nema central ani nevidel :-) proto nevim jak je tam udelane ovladani svetylka atd.. stejne bych ale zkusil podivat se na BSG kde vedou draty od dveri a zkusil je uzemnit jestli se to na maxiku objevi..pokud tam ty draty nejsou tak tam treba dat jine spinace...na maxiku se mi libi jedina funkce a to rozliseni ktere dvere jsou otevrene :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 Honzik to vystihl presne Taky chci maxik snad nejvic prave kvuli teto funkci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Strojvůdce Vloženo 19. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2006 Tak jse stáhnul novější verzi DP z FTPka a tam jsem našel, že pro panely 6Y1 ... a 6Y2 ... platí 16 - aktivní funkce hodin v displeji MFA, ale pro panely 6Y0 920 ... . (můj případ) platí 16 - kontrolka otevření dveří. Tak jsem to chtěl zkusit a naivně jsem sjel do místního servisu (origo) DRUPOL v.d. a požádal je, zda by mi mohli změnit kódování panelu přístrojů. Za stolem seděl přejímací technik a vedoucí servisu a OBA na mě koukali jak TRUBKY a kroutili hlavou, že to nedělaj nebo neuměj či co. Po dotazu, zda to myslej vážně, zase kroutili, že jo. Tak jsem zase já koukal jako tydýt a přesvědčoval je, že to uměj (nebo by aspoň měli umět). Nakonec prej až po osmý, to tam bude ještě jinej technik (ještě větší trubka) a ten to možná bude vědět. Tak jsem jim poděkoval a myslím, že už mně tam neuviděj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 ja jeste verzi co nema central ani nevidel :-) proto nevim jak je tam udelane ovladani svetylka atd.. stejne bych ale zkusil podivat se na BSG kde vedou draty od dveri a zkusil je uzemnit jestli se to na maxiku objevi..pokud tam ty draty nejsou tak tam treba dat jine spinace...na maxiku se mi libi jedina funkce a to rozliseni ktere dvere jsou otevrene :-) honzik: ja som do takej robil radio a central, ale od molpiru LightLock a alarm portman) a veru je to divočina. svetielko je ovladane len vodičovymi dverami, v inych dverach neni NIČ:-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mahudo Vloženo 23. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2006 pls, mohli by ste to niekto upresniť, ktorý káblik zapojiť a aký spínač kúpiť? výborné by boli aj nejaké fotky. Dík PS: pre takých menejzručných až ľavorukých ako som ja :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 23. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2006 (editace) dik za odpoved.vies mi pripadne poradit aj ktore farby kablov mam hladat ? ešte upravim honzika...spinač ktory určuje či ma svetlo v interieri svietiť alebo nie nevedie do komfortky ale do BSG:-) vodičove dvere po konektor T6f/2 za husim krkom v dverach (stlpik A) je to hnedo/žltý, potom do BSG vedie buď 0,5 čierny alebo 0,35 hnedo/fialový (zavisi od modelu) na pin 6 konektoru XS4 spolujazdcove dvere po konektor T6g/2 za husim krkom v dverach (stlpik A) je to fialovo/biely, potom do BSG vedie fialovo/biely na pin 4 konektoru XS4 zadné lavé dvere po konektor T6h/2 za husim krkom v dverach (stlpik B ) je to hnedo/žltý, potom do BSG vedie čierno/šedý na pin 13 konektoru XS4 zadné pravé dvere po konektor T6l/2 za husim krkom v dverach (stlpik B ) je to hnedo/žltý, potom do BSG vedie čierno/zelený na pin 3 konektoru XS4 snad som pomohol:-) ps: konektory T6xx sú hnedé spínač je rozopnutý keď sú dvere zatvorené a zopne keď sa otvoria Editováno: 23. Říjen 2006, autor: profor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 23. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2006 jasne ze je to BSG..newim na co jsem zase myslel :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 23. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2006 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mahudo Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 Tak teraz sa to pokúsim zhrnúť: kúpim napr. 4 ks (do každých dverí) spínač dverí Felícia (6U0947561A) ks po 50 SKK, a napojím ho na tie káble čo písal "profor"? alebo na to treba ešte aj nejaké iné medzikusy? Pochopil som to správne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 Pochopils to správně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andy220 Vloženo 13. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2006 Ahojte chlapi.Potrebujem rychlu radu,zacali sa indivudua krutit okolo mojej fabce mam o nu strach i ked je zabezpecena 3x viac ako seria:) Je tu dotaz na autoelektrikara.Mam problem ineho razu suviasiaci zo signalizaciou otvorenych dveri.Potrebujem integrovat svoju elektroniku= pager,ktory sa aktivuje galvanicky zopnutym vstupom.Tento vstup potrebujem nejak pripojit (vidim to na medzikus) na mikrospinace v zamkoch,z ktorych si najdem signaly za husimi krkmi. Mam komfort central fabca z 10/2000.Zo schemy (47/3 z DP)mi nie je jasne ako funguju mikrospinace v zamkoch z elektrickeho hladiska.Vidim tam dva prepojene tym odporom.Jeden je spojeny z excentrom na kluc a prizemni ten 180 Ohmovy odpor vstup komfortky a tym odblokuje zo safe modu. 1.Ako funguje potom zatvaraci signal?Co zopina otocenie kluca v zamke?? 2.Druhy ma indikovat otvorenie dveri,ako??? Prizemni opat ten isty zlto-modry vodic na T6j/5,ktory ma v tomto pripade dualnufunkciu?Ten moj zazrak t.j. aj vystup by mal byt galvanicky oddeleny od palubnej elektriky (musim este overit).Pridavat dalsie spinace podla vasich navodov nechcem,vyzera to hrozne.Dik za kazdy podnet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 13. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2006 (editace) Kúp si diódový modul pre Fabiu, napr. FB DV, je k tomu aj podrobný návod. Na ten pripojíš pager. Neviem aký typ pageru chceš použiť, ale väčšinu je možné pripojiť cez tento modul - napr. jeden vstup na dvere (aktivácia zopnutím na mínus) a druhý na zapaľovanie (aktivácia +). Origo diódový modul má obidva výstupy, pripája sa na len na BSG. Zamyká spojením T6/5 s mínusom, odomyká spojením T6/5 cez 180 ohm rezistor na minus. Editováno: 13. Listopad 2006, autor: Koldo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andy220 Vloženo 14. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2006 Diky takze prva cast mi jej jasna,modul som si vygooglil Povies mi este ci mi ho samostatne predaju v Jablotrone a jeho cena? Stale mi neni jasne ako funguju tie dverne kontakty v F221.V scheme vidim dva spominane mikrospinace,ktore ovlada kluc, ale svorka T8g/8 (kam je vrazeny tvoj diodovy modul pred BSG) je pripojena na zem cez 2 ciarkami prerusenymi vodicmi (zeby mne neznama znacka pre mikrospinac)?? Teda ten mikrospinac klasicky prizemnuje po otvoreni/zatvoreni dveri? Napadlo ma vyuzit signal zo stropneho svetla z T3,je tam taky signal,ktory meni napatie podla otvorenia dveri a je nezavisly na prepinacoch na stropnom svietidle? Co sa tyka mojho pageru,ja musim len skratovat dve svorky na mojom pageri,neviem ci premostim delic a zmenim napatie na na nejakom vstupe,chcelo by to merat,vyrobca mlci a tvrdi,ze tam nesmiem zavliect napatie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 14. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2006 (editace) Mikrospínač v dverách spína na kostru. Na výstup diód. modulu pripoj relé, druhý koniec relé niekam na + 12V. Po otvorení dverí relé vzopne a môžeš bezpotenciálovo ovládať pager . Modul je dostať aj samostatne, stojí okolo 300 SK. Zapojenie pre predné dvere je na obrázku. Editováno: 14. Listopad 2006, autor: Koldo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andy220 Vloženo 15. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2006 Diky Koldo,ale nezabudni ze ja mam komfort system a tuto schemu co uvadzas je pre verziu klasik bez komfort systemu,ale pre princip budiz,treba to pichnut na bod 39 t.j. fialovo-biely do husieho krku.Na tej diode sa ale strati 0.3V nevadi to elekronike BSG?Aby to neblblo vo vyhodnocovani stavu.Tomu rele som sa chcel vyvarovat,lebo je to predsa mechanika a moznost dalsej poruchy. Este skusim jednu vec,premeriam si vstup pageru a mozno jeden pol je cez pullup odpor privedeny na jeho napajanie a druhy na zem a potom tam mozem vrazit optoclen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.