Přejít na obsah

Neoriginální autoradio


Doporučené příspěvky

Pomalu planuji koupi oct II 1,6MPI v eleganci. a rad bych si auto poridil bez origo autoradia. mozna to neni nejlepsi volba ale zatim jsem videl pouze jednu jedinou fotku oct II s jinym nez origo radiem. co vy na to?

a pokud uz bych se rozhodnul pro jine radio prosim vysvetlete mi kolik je v oct reproduktoru. v konfiguratoru jsem z toho byl tak trochu zmateny. chtel bych si tam dat alpinku CDA-9853R. a potreboval bych vetet jak zda-li jsou vlastne v oct II bez origo radia uz natahany draty, pripadne repra.

zajima me jestli je vubec mozne dodani v takovem stavu abych si hudbu do auta poskladal podle sveho

diky budu rad kdyz ze sebe neudelam pitomce u prodejcu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne toto som spravil ja pri objednavke....objednal som si len predpripravu s tym, ze som si musel dokupit ramcek pre neorigos radio aj so speci kablovym adapterom(skodovka to predava spolu za asi 2500sk) .

Predpriprava v sebe zahrna antenu + 4x Predne repro(vysky basy) . Zadne repra do dveri si doobjednas podla cennika(ja som si dal len dotiahnut kable k zadnemu platu a osadil som si tam 300W ovaly JBL) . Totiz tie zadne repra su strasne blizko pri prednych reproduktoroch a potom to neznie az tak dobre , a hlavne si hudbu nemozes posunut co najviac do zadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Nojmis: Tuto variantu si dobře zvaž.Já jsem viděl dvě Okty s neorigo rádiem a je to hrůza.Podotýkám, že je to můj názor.Nikoho nepřesvědčuj.

Nevím, jaký je tvuj důvod, dát tam neorigo rádio, jestli to je jen cena,tak vím na koho se obrátit na origa rádia za cca poloviční cenu.

Jinak Okta má v základu:přípravu, to je iso konektor + 4x repro ve předu,Elegance má i zadek.Jinak je to za příplatek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tim neorig radiem to muzu jen potvrdit, mam ted na chvili OII s neoriginalnim radiem a je to strasny, ale da se na to zvyknout.

Prijde mi, ze to radio s dirou pod (jako ve fabii) ten interier uplne znehodnotilo. Navic jsem jeste nevidel, ze by se delal nejaky suplik, ktery by ten vzhled mozna trochu vylepsil. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani podľa mňa to nevyzerá dobre. Na salóne som nafotil stav, ako by si to mal dostať. Ale toto ešte vyzerá dobre. Ak tam vložíš rádio, tak jeho rámik a čelný panel už budú vytŕčať z roviny toho panelu. Ja som neváhal ani minútu a kúpil som originál rádio a neľutujem. Perfektný veľký displej a tie veľké tlačidlá. Predtým som mal vo Fabii rádio Pioneer a hralo super, displej super, ale tie tlačidlá sa neovládali tak ergonomicky.

post-57-1156403645.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je prave ono. pro neorigo radio bych se chtel rozhodnout prave z duvodu ze v nynejsi felicii jsem puvodni audio s dvemi reproduktory vyhodil a udelal upgrade. lepsi radio na cd, 4 reproduktory. a sw. ted sw je spis navic. do dalsiho auta uz nebude.

ja se origo radiu nebranim. je pravda ze na te fotce to neorigo radio zkazi cely interier. jeste jsem myslel ze bych tomu nedal takovou ranu kdyz bych do octII vybral alespon radio v tmavem a ne stribrnem provedeni. ale i tak je to docela pest na oko.

a popravde kdyz jsem videl to podsviceni origo radia v noci tak myslim ze neni co resit a necham si tam dat origo i kdyz ta cena je dost vysoka

jen se zeptam. jake jsou vase pocity z kvality a vykonu hudby v aute pokud tam mate origo radio. ja vim tezko se to formuluje. ale precejen kazdy mel pred oktou nejaky auto, tak prosim poradte. pokud bych mel v eleganci tedy 4 repra vpredu a 2 vzadu, a predpokladam radio stream s mp3

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz srovnam kvalitu zvuku v O1 a O2, tak v O2 je to o 100% lepsi. Urcite to je dane reproduktory, ktere budou asi kvalitnejsi (i kdyz jsou od stejneho vyrobce, jako v O1) a nejvic asi radiem, ktere je zase o par velkych krucku vepredu oproti symphony.

Mam moznost srovnat symphony + 8 repro (O1) a stream + 8 repro (O2). V O2 to hraje moc hezky a hlavne nechybi dobry basovy zaklad oproti O1. Jedina vec, kterou bych O2 vytknul je spatne tlumeni dveri. Pri vyssi hlasitosti je to drnceni nesnesitelny. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež hlasujem za originálne rádio do O2. Hraje naozaj veľmi dobre. Ok, cena je niekde inde...

Keď sa človek uskromní s rádiom za pár tisíc a chce sa mu babrať s odnímateľným panelom, tak nech. To ma vždy hnevá, keď presadnem do Fabie, starať sa o panel :wacko:

Neorigi rádio však tak dobre v O2 nevyzerá. Odporúčam potom zvoliť lacnejšie Melody s CD, komu sa zdá Stream moc drahý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po mojej skusenosti s O1 (neorigo radio Sony + origo 4x repro v Elegance vybave + predpriprava radia) tak uz len a len origo radio.

Doslova neznasam mat starost o panely, kody, karty...atd...

OII - ja mam konktretne elegance (8x repro) + Audience - mozem povedat ze som bol veeelmi prijemne sokovany, mne ako cloveku ne-audiofilovi to uplne staci. Dokonca aj ked radiu riadne prikurim tak nie je pocut ziadne "drncanie". Tato kombinacia pre mna nema konkurenciu. -_- ALE TO HOVORIM O ZVUKU CD. Tuner je zase velkym sklamanim, ale o tom uz je tu vlakno.... <_<

-----------

Na druhej strane v OI som musel menit predne repro aby to hralo aspon pocuvatelne, ale konstrukcia tapaciru dveri a priestoru pre repro bola zufala, bez dalsich uprav tapaciru a vytlmenia dveri je prakticky nemozne to dostat aspon na standardnu uroven.

Pre porovanie uvediem Opel Astra F (zakladne radio s kazetou Blaupunkt CAR300, nemal ani autoreverz a ked som ho otvoril tam som nasiel jeden plosak + mechaniku a inak prazdna krabica), alebo Opel Astra G.

OI sa ani po vymene repro sa vooobec nechytala, co sa kvality zvuku pri "normalnych" hlasitostiach tyka na Opel, jednoducho Opel mal ovela lepsi zvuk.

Ale mozno som "nenormalny" lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tady je můj příspěvek k neorigo rádiu. Nezlobte se na mě, ale ty peníze co chce Boleslav Mladý za origo rádia (když celkem ani nic neumí) mi přijdou vyhozený oknem. A když přijdou nové zajímavé funkce v rádiích provedu hw upgrade o kterým si majitelé origo rádií můžou nechat zdát.

PS: omlouvám se za kvalitu fotky, je to z telefonu a ještě proti sluníčku

post-57-1157376659.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to PANASONIC a moc toho neumí, ale když jsem auto objednával (10.2005) tak bylo k mání rádio které umí mp3 akorát Audience za 21.000,-Kč, Stream uměl akorát CD za 11.000,- Kč a Melody s kazetou bylo trochu mimo mísu za 7.000,-Kč. Tohle stálo asi 3.500,- a umělo všechno co jsem chtěl a hraje taky slušně. Jasně, uznávám že origo rádio vypadá pěkně, ale cení si je v Boleslavi celkem vysoko!

Pro zajímavost jsem se byl dívat u SUZUKI na SWIFTA (pro manželku) a tam je origo rádio v sérii i s ovládáním na volantu a žádnou vědu z toho nedělají.

Omlouvám se, dneska jsem se rozepsal neboť se částečně nudím, mám zaštepovanou nohu :D a nemůžu prohánět moto (a je tak hezky :angry: )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, origos rádio hrá ozaj pekne, ja mám 12 repro. Na obhajobu originálneho rádia len dodám, že hoci je citeľne drahšie, u nás ho obvykle poisťovne poistia sadzbou rovnakou, než celé auto. Neoriginálne rádio môže mať sadzbu až okolo 20%.

HonzaKLE - a neuvažoval si nad tým, že Audience je rádio aj s CD meničom na 6 CD? Ono to tiež niečo stojí. Nehovorím, že Audience je najlepšie či najlacnejšie rádio na svete, ale vie tvoj Panasonic Radio text? Zobrazuje aj vonkajšiu teplotu? (posádka si to u mňa pochvaľuje). Vieš ho ovládať integrovanými tlačidlami priamo na volante? Zobrazuje ti informácie aj na MaxiDot-e? Ovláda sa ti tak pohodlne a intuitívne, ako obrovské tlačidlá na Audience?

Suzuki je typický príklad spotrebného tovaru dnešnej doby. Vyrobíme dobre vyzerajúce auto, naskladáme tam kopec výbavy, nech sa to zákazníkom v cenníku dobre číta, nalepíme na to nálepku "Japan". A urobíme to extra extra LACNO, lebo to zákazníci nevidia. Zákazníci budú spokojní, málo zaplatia, servis bude spokojní, pekne zarobí, trhová ekonomika prekvitá. Manželkina sestra chce auto a vymyslela Suzuki. Ani som nevedel, že je to až také otrasné auto! Všetko super jednoduché, slabé, tvrdé, tenké, lacné, mizerné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No autorádio za 21.000,- by toho asi mělo umět víc než rádio za 3.500,-. Ale o tom to není, jenom říkám, že rádia jsou předražený jenom kvůli tomu, že mají na rámečku, nebo někde jinde namalovanou slepici. Podle mě do základu slušný rádio a je to, jako ostatní. Kdo chce lepší ať si připlatí.

Co se týče zvuku, každý autorádio hraje podle repráků. Mám tam sérii a stojí to za prd, zvuk je plochý bez basové složky. Ve Felici jsem měl dvoupásmový repráky PIONEER a zvuk byl daleko lepší (zas ale nebyly kvůli hluku motoru moc slyšet :D ). A zase, proč tam v Boleslavi nevrazej rovnou něco lepšího, pardon je na tom slepice, takže dobrý.

Pánové stavte se u SUZUKI a koukněte na jejich auta. 12 let záruky na kastli, komplet výbava v ceně, moderní motory, pěknej vzhled. A to jsem starej škodovkář neboť jsem pilotoval a vlastnil takové stroje jako škoda 100, 110, 105, favorit, felície a teď vytoužená octávka. Ale koupit fábii jako druhý auto do rodiny se mi nezdá být takový kauf. Srovnejte si výbavu a cenu, nepovedenej (podle mě) tříválec 1.2 proti 1.3 u suzuki a hlavně se svezte, auto se nekupuje vždycky rozumem. Mám doma motku kawasaki, tak možná nejsem proti japoncům tak vysazenej, ale škodovku za každou cenu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, kupovať srdcom. Teda pokiaľ nekupujem LEN približovadlo.

Suzuki už dávno nie je japonské, ale skôr maďarské. Kedysi bolo Suzuki o inom. Dnes je len a len o cene. A príspevok dozadu som písal, že sa tam naseká výbava, aby sa na to zákazníci chytili (ty si sa chytil ako ryba). Ale ako je tá výbava vyrobená, to je už druhá vec. Ja som práve bol v Suzuki a sme to aj skúsili a veľké sklamanie.

Ale stále si myslím, že Audience má aj iné výhody mimo spomínaného vzhľadu. Ale to tu nebudem riešiť, lebo som to už raz napísal. Okrem toho si stále myslím, že rádio za 3500 nemôže hrať rovnako, ako rádio za 10.000. Ja som mal vo Fabii vymenené repráky a mal som výborného Pioneera. Vyzeral super a hral super, vedel aj MP3. Potom som ho predal, lebo mi ho bolo ľúto nechávať v aute a kúpil som tam Sony s CD za 4000. Zvuk mizerný! To bolo utrpenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrdzujem Diamantove slova - velmi, velmi zalezi aj od radia.

Darmo mas kvalitne repro ked mas Sony radio ako som mal ja, aj ked vtedy stalo 9000....

Nikdy viac Sony do auta!!!

Ani si neviete prestavit moje slamanie a ako som bol nahnevany ked som zsitil ze origo Symphony ma o moc lepsi zvuk s origo repro ako moj Sony s dobrymi repro za 4000 v OI!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...