Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
Dobry den. Poprosim o radu - ked otvorim po odomknuti centralneho zamykania spolujazdcove predne dvere, tak po cca 1 min. sa vozidlo samovolne zamkne. Robi to iba po otvoreni tychto dveri. Riesit to vymenou zamku alebo to moze byt aj ina pricina? Dakujem za pomoc.
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nějaký čas mi blbnou pravé zadní dveře. Občas se otvírají, občas ne. Dost dlouho mi trvalo vypozorovat nějaký faktor, kdy fungují a kdy ne. ( kromě toho, že fungují, když je nepotřebuji :-D) Asi je to blbost, ale fungují od okamžiku, když připojím do elektriky k tažnému přívěs, který potřebuje redukci z 13 pinů na 7. Pak nějakou chvíli fungují i bez vozejku a nakonec zase zůstanou zamknutý. Když ale použiju nosič kol na tažné, který má už 13 pinovou zásuvku, tak to s dveřmi nehne. Starý vozík je ale jistota, to pak jdou dveře otevřít vždycky. A teď co s tím? Tažné jsem si nechala dodělat v autorizáku tak 3 roky zpátky a od té doby dveře zlobí. Jenže ne…
-
- 5 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
-
Stává se mí (dost často), že ventilátor začne foukat, až po nastavení 5 a vyšší čárečky. Jinak nic. Nastavení ofuků či jiné nastavení (auto/econ atd.) na Climatronicu na to nemá vliv. Někdy to zase běží bez problému. Mám nově vyměněný ventilátor. Vymazal jsem chyby a provedl základní nastavení. Dělo se to už před výměnou ventilátoru. Ten jsem měnil kvůli pazvukům, které začal vydávat v mrazech a které pak po prohřátí vozu přestaly. Doufal jsem, že to vyřeší i tento problém. Věděl by někdo co s tím?
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dnes rano mi po starte nezhasla oranzova kontrolka "System kontroly vyfukovych plynov". V manuali je pisane zajst s autom do servisu. Kontolka svietila aj po 2. starte ked som presiel asi 500m. Siel som smerom k servisu,no skusil som este zhasnut motor po cca 5km jazdy. 3. start uz znamenal zhasnutie kontrolky. Potom nasledna jazda 30km bez problemov (servis som tak nenavstivil lebo bolo este velmi skoro rano). Vonku boli cca 4 stupne, hmla, vlhko. Je to divne ale v manuali pisu,ze RJ sa prepne do nudzoveho rezimu. Ale pocas jazdy 5km ked kontrolka svietila sa mi nezdalo,ze by ma auto nejako obmedzovalo.Aj ked je to velmi subjektivny pocit,lebo som sa obaval nejak vyt…
-
- 11 odpovědí
- 34,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti a neví čím by to mohlo být? Už mi to dělá vcelku dlouho a stupňuje se to. Začlo to asi před 2-3 roky, kdy jsem si všimnul, že pouze v zimě, když zavřu řidičové dveře, tak se auto samo zamkne - sem tam, třeba jednou týdně. V létě to úplně přestalo. A další krok byl, že to začlo dělat při vlhkém a mokrém počasí a současný stav je takový, že se mi auto samo zamkne, nebo odemkne klidně za jízdy nebo i během stání - jsem v autě, automaticky zamčené, dojedu na křižovatku a za chvíli cvak a auto je odemčené. Asi to bude nějaký elektronický problém bych tipl - nění to žádným pohybem auta, že se někde něco pomele, protože …
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Mám Fábii před FL a hledám ve spínací skříňce PIN na kterém bude napětí až do vyndání klíčku ze spínačky. Tj. ten který umožní, že originál rádio hraje dokud nevytáhnu klíč a pak se vypne. Našel jsem zatím PIN ACC na kterém je napětí když je klíč v ACC poloze. Nainstaloval jsem rádio které je na CANBUS 2.0 a pořídil převodník, který se napojí na spínací skříňku a podsvětlení a předá rádiu tyto informace po CANu 2.0. Převodník CAN 1.6 - 2.0 řešit nechci. díky za pomoc
-
- 3 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
Ahoj, měl bych na vás tři dotazy: 1. Kde se všude dá vytáhnout S-kontakt (je tam 12V dokud je klíček v zapalování) 2. nevíte někde co je to za piny v pojistkové skříňce? (na velké i malé pojistky) 3. jak se dají sundat plasty pod volantem? Díky za rady Honza
-
-
- 25 odpovědí
- 28,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute, chcel by som vymenit budiky bez PP za budiky s PP na Roomster Praktik r.v 2008, je to mozne? Staci ich iba vymenit a bude to fungovat? Dakujen
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj chtěl bych poprosit o radu dá se nastavit u Fabia FL bez maxidotu podsvícení ručiček u denního svícení? Předem Děkuji za rady a pomoc.
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravim. Zima sa blizi, tak ma napadlo vyrobit do FII vyhrievanie sedadiel.. zatial to mam tak, ze kupil som v *** za par € taku vec co sa da na sedadlo, zastrci sa to do zapalovaca a zohrieva to sedadlo. Chcel by som (si dat) to urobit tak, ze sa to napoji cez poistkovu skrinku priamo na el. sustavu v aute a pekne cez tlacidlo. Potom tie ohrievace staci dat na sedadlo pod potahy a hotovo. Len neviem, kde a ci vobec sa daju zohnat tie original tlacidielka co su pri riadiacej pake, lebo predpokladam ze to su tie na vyhrievanie (asi som to niekde tak videl) a tiez ci to mozem len tak na drzovku zapojit do poistkovej skrine a aku poistku tam treba? No a samozrejme este …
-
-
- 13 odpovědí
- 16,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, jen bych se chtěl zeptat, když couvám a mám parkovací senzory, tak jestli se mi zobrazí na tý obrazovce radia symbol auta, jako třeba u OII. Nebo to u roomsteru jenom pípá? Dík
-
-
- 32 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, na Fabii HTP som menil prevodovku z faceliftu za dlhsiu, uz mi netoci tak vysoko ako s povodnou prevodovkou ale po vymene mi prestal ist tempomat na 5tke. 3 a 4ka idu v pohode ale akonahle zaradim 5 uz nejde...pritom na prevodovke je iba spiatockovy spinac
-
- 7 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den , Mohl by mi někdo poradit ohledně dozapojení park.kamery BC SKO-01 na radio MNS 710. Po zařazení zpátečky kamera zobrazuje přes cinch AV Input ale tato funkce se musí ručně zvolit.Nevím jak docílit toho, aby se obraz přepnul automaticky po zařazení zpátečky. Kamera by se udajně měla projit přes cinch CCDavin ale přes tento mi to nezobrazuje vubec. Na Youtube je návod , že se musí přes diagnostiku něco nakodovat ale je to na Octavii II. Muže mi někdo poradit jak to zprovoznit na Fabia II 2008 ? Díky za odpověd
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych vyměnit žárovky v parkovačkách, nechce se mi s tím do servisu a nevím jak se tam dostat. Děkuji za rady
-
-
- 19 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám problém s pátými dveřmi u mojí fábky. Dveře mi původně špatně dovíraly, tak jsem pošteloval dorazy a zámek jsem prostříknul wédéčkem. Dveře už dovírají perfektně, ale nastal nový problém, když přijdu k autu a centrálně odemknu a otevřu zadní dveře, tak nesvítí kontrolka otevření dveří, po chvíli se auto zamkne jako by nezaznamenal otevření pátých dveří. U ostatních dveří se kontrolka normálně rozsvítí. A když dám klíček do zapalování a nastartuju, tak se mi rozsvítí kontrolka otevřených dveří a už nezhasne. Po vypnutí motoru ještě chvilku svítí a po chvíli zhasne. Záhada. Jinak centrál normálně funguje, vsechny dveře zavírají otevírají. Nevíte čím by to mohlo bý…
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahojte, včera večer po naštartovaní pri odchode z parkoviska mi začal blikať displej klimatizácie (Climatronic) na dobu asi 10 sekúnd. Neviete, že o čo by sa mohlo jednať, či je to nie nejaký spôsob VAG morzeovky, že sa niečo deje? Stalo sa to už niekomu? Mám Fabiu II po facelifte, tj. CAN 2.0. Dnes ráno to neblikalo.
-
-
- 25 odpovědí
- 24,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Mám fábiu 1,2 TSI r.výr 2012. Nešli mi na nej dobre okná. Okno u vodiča šlo len keď som držal tlačítko. Nemal dobeh. Kontroloval som káble prepojovacie medzi karosériou a dverami. Tie sú v poriadku. Potom ma napadlo pozrieť poistky. Po jednom som ich vyberal a premeriaval. Po mojom zásahu ale auto prestalo štartovať. Štartér točí, ale motor nenaskočí. Veľmi malá pravdepodobnosť, že som niektorú poistku dal niekde inde. Ale dúfam, že nie, lebo som ich vyberal po jednom. Nenašiel som nikde ani vyobrazené poistky Myslím poistkovú skrinku, preto to neviem skontrolovať. Nemáte niekto toto nafotené, alebo niekde v návode? Viete mi poradiť, čo ďalej? Pomôžte ak môžete. Ď…
-
-
- 5 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes jsem se celý den trápil tím, jak spárovat nový dálkáč (starý jsem nedostal, bohužel jen planžetu s prázdnným tlačítkovým obalem) s autem. Jedná se o II Fábku, rok 2008, 1.4TDi Snažil jsem se dodržet postup z VISu, kde stojí : 1. jít do 46 (jednotka komfortu) 2. adaptace 3. kanál 000 (smažou se aktuální dálky) 4. kanál 001 (nastaví se počet ovladačů) 5. mačkat ovladače až do bodu 3. v pořádku, jenže jakmile přejdu na kanál 001 tak dostanu hlášku že kanál není dostupný a končím. Má někdo tušení v čem by mohl být problém?? Jednotka je 5J0959433 (bez žádného písmenného indexu) a její kódování 00019 …
-
- 5 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, poraďte mam problém, servomotorek který nastavuje sklon pravého(ze strany spolujezdce) světlometu se porouchal a po sepnuti potkávacích světel stále bzučí. Jak ho vyřadit z činnosti. Ze světlometu nelze ho vyndat je to zalité v plastu. Není ovládán nějakou pojistkou. Kabelový svazek, který napájí tento pravý světlomet má plno vodičů, nevíte, který kablík(barevné označení) je zodpovědný za napájení toho to servomotorku, nebo jeho číselné označení na konektoru. Vím, že vyřazením motorku z chodu zruším nastavení sklonu světlometu, ale na tom mi nezáleží. Chtěl bych ještě dodat, že sklon se nastavuje manuálně točítkem. Díky za rady
-
-
- 2 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím, Prosím o radu, prestalo mi fungovat centralni zamykani auta. Nemam ho na dalku. Klíčem klasicky otevřu,ale jen jedny dveře, zbytek musím zevnitř pootvirat. Myslela jsem, že by to mohla být pojistka, ovšem kdyz jsem tam nakoukla a mrkla na schema na vyku, mělo by to vyt č. 45.....ja tam ale žádnou 45 nemam. Asi je to univerzalni schema...mozna proto. Poradi mi někdo, kterou mám vyzkoušet vyměnit,nebo....je to Fabie 2 r.v.2008 combi. Nic zam v elektrice jineho neni...zakladni vybava. Děkuji za info
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, nevím jestli to patří do elektriky, ale myslím že ano, protože co jiného by to bylo. Nesetkal se s tím někdo? Náhodně, nedělá to pokaždé, po zapnutí zapalování to z přístrojové desky divně cvaká, nastartovat jde normálně.... Dejte si to nahlas
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám problém s Fabii II 1.2 TSI 2013. Permanentně mi svítí oranžová ikona defektu i přesto že tlak je v pořádku. Pokud zmáčknu a podržím tlačítko u ruční brzdy ikona po 0.5s problikne ale nikdy nezhasne ani se neozve žádný gong. Svítí jenom ten defekt, žádné ESP apod. ABS funkční. Zkoušel jsem odpojit baterii na pár hodin ale beze změny ? Děkuji Petr
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém se světly. Vůbec mi nesvítí. Jezdím normálně na dálkové a neproblikne mě ani jedno auto. Lze vyměnit světlomety s funkcí corner za světlomety bez této funkce? Ty jsou totiž strašně drahé. Roomster r.v. 2006 1,9 TDI. Díky za radu
-
-
- 63 odpovědí
- 21,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Koupil jsem Fabii Combi Sport, se světly pro denní svícení (Day Light). Mohu s nimi jezdit přes den, aniž bych zapínal světla tlumená? Odpovídá to vyhlášce? Má s tím někdo zkušenosti? Díky
-
-
- 142 odpovědí
- 72tis zobrazení
- 1 sledující
-