Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
Čaute, chcel by som vás poprosiť, potreboval by som poradiť ohľadom rj komfortu na roomster. musím kúpiť novú a rád by som už keby podporovala aj tempomat a pod... momentálne mám 6Q2 937 049 F, podľa toho, čo viem, tak 6Q2 nepodporuje nič. aký je rozdiel medzi 6Q0 a 6Q1? 6Q1 937 049 C, 6Q1 937 049 F, 6Q1 937 049, 6Q2 937 049 B, 6Q2 937 049 C, 6Q2 937 049 D, čo znamenajú tie čísla 959 433 vs 937 049 sú zámenné, či nie? 6Q0 959 433, 6Q0 959 433 A, 6Q0 959 433 H, 6Q0 959 433 E, Ďakujem za všetky info a rady😊
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Tak jsem si mohl u OII odzkoušet, že při podržení tlačítka na otevření se otevřou i okýnka. Je to supr na dálku vyvětrat. Najde se někdo kdo ví (pokud to jde) jak to zprovoznit u Rumíka? Je to vážně prýma vychytávka.
-
-
- 125 odpovědí
- 41,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dobrý den, prosííím o pomoc......Včera se mi najednou rozsvítila kontrolka airbagu a nejde smazat.....Největší problém je, že v pondělí jsem objednaný na STK a takto neprojdu..... Vag mi vypsal tuto chybu, která ovšem nejde smazat ( píše to, že to řídící jednotka neumožňuje. Předem děkuji za rady....
-
- 9 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, autoelektrikář mi diagnostikoval vadnou jednotku : 6Q0937049F nefunguje cyklovač sběračů a zadní stěrač přehrání software jednotky nepomohlo. Mám možnost vyměnit za : 6Q2937049F Nevíte zda je možná výměna? Případně jaký je tam rozdíl? Děkuji
-
- 6 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam otazku, je mozne dodatocne namontovat originalnu BT sadu (5J0 035 729B) a ovladanie (5J0 959 441A) maxidot uz mam, aby to fungovalo? v servisoch mi hovoria ze to nepojde lebo sa to da len vo vyrobe. pripadne co vsetko k tomu este treba. vopred dik za odpovede Dragon
-
-
- 26 odpovědí
- 13,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, řeším problém s elektrikou - Fabia II, 1.2 HTP, 44 KW, 2006. Auto je opět v denním provozu od 11/2019, od té doby najeto cca 30 tis. km, před tím bylo dva a půl roku v garáži - do té doby bylo auto v denním provozu. Během posledního roku se mi nepravidelně vyskytl problém s elektrikou (asi 4x) kdy při vypnutí motoru nastala situace jako bych odpojil a znovu hned zapojil baterii - vynulovaný trip, hodiny, rádio. Pokaždé se jednalo o situaci v řádu sekund -> ihned šlo nastartovat, baterie rozhodně vybitá nebyla, startér točil bez problému a auto hned nastartovalo. Asi měsíc zpět se mi to stalo při startování po natankování -> po otočení klíče do pol…
-
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Přestala mně blikat kontrolka imobilizeru na dveřích při zamčeném autě Fabia II. Znamená to, že imobilizer "odešel"? Děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem, mam Fabii II Combi 1.6 benzín 2008 a topeni funguje následovně. Maximální ofuk čelního skla běží jen chvilku po startu a pak přestane ač je zaplé. A současně pak když normálně topi tak otáčky ventilátoru kolísají, chvilku to fuci hodně chvilku méně, pouze manualni nastaveni otáček funguje asi tak jak bych čekal, ale automat blbne. Jinak teplý vzduch jde, takže mít podezření na zavzdusneny okruh, ci ucpaný filtr nemám. Kamarad mi řekl ze může být v háji ten ovladaci panel klimy. Čím myslite že by to mohlo být, nez budu kupovat jiný panel. Třeba u bavoraka jsem měnil ježka topeni(odpor) ten dělal potíže s otáčkami ventilace, ale tady nevim po čem sáhnout. Dě…
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím osazenstvo fora a doufám, že mi poradíte s mým aktuálním problémem. Auto: Fabia II FL, r.v. 2011, najeto 150t km, 1,2 TSI, 63 kW. Věc se má tak - dnes jsme se vrátili z návštěvy rodičů manželky z Moravy, celou cestu (260 km a 3,5 hodiny jízdy) v pohodě, ale trochu mi auto zabrnkalo na nervy při dojetí... Parkoval jsem v ulici, chtěl ještě auto "dorovnat" (ve smyslu, abych neměl moc velkou mezeru od auta před sebou) a po opětovném nastartování a popojetí cca 0,5 m auto "zablblo" - nejdřív "probliklo rádio", tak jsem vypnul klíček, zkusil znova nastartovat a auto jen tak zaškytalo a zhaslo, následně když jsem otočil klíčkem znova,…
-
- 9 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, u Roomsteru při zmáčknutí kliky na 5 dveřích a otevření dveří lehce cca o 5cm poskočí zadní stěrač a problikne světlo v kufru a světlo na osvětlení SPZ. V čem může být problém ?? Dík
-
- 5 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím! Asi před měsícem mi Fábka 2 (2010, Ambiente) začala občas vynechávat co se týče předních stěračů. Páčka spouští jen zadní stěrač a to jak směrem od sebe tak i k sobě. Ostřikovače nejdou vůbec přední ani zadní. Navíc jsem si včera všiml, že s tím asi bude spojený problém v klimatizaci (Climatronic), která se sice tváří, jako že jede, ale nikde nic nefouká. Záhada je, že to všechno nedělá konstantně, ale většinou když se znovu nastartuje po delší jízdě a kratší pauze. Pokud auto přes noc stojí, ráno se to napoprvé prakticky vždy chytne. Nějakou solidnější pravidelnost jsem v tom nevysledoval a pokud ji nechám chvíli (cca pár hodin) odpočinout,…
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, mam taky problem mam predmetne auto bol som na diagnostike a chalan mi povedal ze nemam RJ komfortu je to mozne?presnejsie mam 1.4 TDI 59kw elegance.docital som sa ze rj by mala byt nad plynovym pedalom nejaka tam je je mozne ze je to komfortka alebo to moze byt aj ina? A ak to je komfortka preco nekomunikuje s VAG.Dokonca nejde cez VAG vymazat ani servisny interval
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím mám Fabii II 1.6 16V s automatem Tiptronic. Šlo by na ní dodělat řazení pod volantem? Automat máme kvůli manželce, já používám jen manuální režim. Vím že Faceliftová 1.2 TSI tu možnost má. O peníze zase tolik nejde pokud bych se vyšel do 10k. Má s tím někdo zkušenosti? Přilpadně na koho se obrátit?
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Poprosím Vás o pomoc. Počas jazdy so studeným motorom po pár sto metroch nastane nasledovný problém: otáčkomer a rýchlomer spadne na nulu, rozsvietia sa kontrolky abs, ASR, servo, dynamické svetlá, tie blikaju a palubovka pipa. Maxidot vypadne (nesvieti), motor normálne beží. Odstavím, vypnem motor, otočím kľúčom, do polohy I., motor nabehne normálne, kontrolky, nesvietia, vynuluje sa čas a denné počítadlo km, ostane svietiť kontrolka airbagu. Vyzerá to ako chvíľkovy výpadok elektriny. Auto bolo v servise, prekontrolovane a premerané kontakty, urobená diagnostika, podľa servisu je problém v prístrojovom štíte, servis odporúča vymeniť prístrojový štít v cene cca 900,- Eu…
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahojte. Na mojej F2 2011 mam mensi problem s obrysovymi svetlami. cca 2 mesiace sledujem, ze mi zadne prave obrysovky nesvietia. Svetla zapinam velmi malo, kedze mam automaticke denne. Ked vsak zapnem klasicke svetla, na palubovke sa mi dost casto objavi kontrolka prasknutej ziarovky. No a vzdy mi nesvieti jedna alebo rovno obe obrysove ziarovky. "Oprava" je celkom zaujimava, staci dlanou buchnut po svetle a uz svietia. Lenze to problem nieriesi, v prvom rade mi kontrolka nezhasne dokym nevypnem motor, cize ma to pocas jazdy celkom otravuje a tato oprava buchnutim vydrzi velmi kratko. kludne mozem o par hodin/dni svetla zas zapnut a uz zas ziarovka nesvieti. …
-
-
- 6 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes jsem sundal středový panel a v zadní části pod panelem jsem našel tuto součástku. Ve středovém panelu je pouze AUX, zásuvka a pak připojení k ručce. Nevím o ničem jiném, co by tam mělo nějaký konektor. Dokázal by někdo poradit, k čemu slouží? Případně, zda vůbec patří do škodovky, ale jak jinak by se vzala zrovna na takovym místě, kam nemá nic možnost zapadnout. Na malém štítku má označení: GT/836055/F 20100908/D 6390/03477 a na těle je vyryto MD 823023. Pod žádným z těchto označení jsem na googlu žádný náhradní díl apod. nenašel. V autech jsem lajk, tak se omlouvám, ale nevím jak to má Fabie, ale zásuvka mi jede i po vyndání klíčků ze zapalování, …
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, mam taký menší problém. Keď počas jazdy pustím na fabii ventilator tak ide prerušovane, v takých akokeby sekundových intervaloch že chvilku fúkne potom sekundu ticho, potom zas fúkne a takto stále dokola. Niekedy je pauza medzi fúkaním aj dlhšia že je napríklad fúkne, potom 10 sekund ticho a zas fúkne. Občas sa stane napríklad rano ked cestujem do prace že prvú polovicu cesty fúka nepravidelne a v polovici cesty sa unormálni a fúka akoby mu nič nebolo, pekne bez prestavky. Neviete čo by tomu mohlo byt či treba nový ventolátor alebo niečo menej závažné? Ďakujem za každú radu Škoda Fabia 2 Elegance combi 1.6TDI 66kw r.v.2013 Climatronic
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo neřešil problém, kdy mu přestala svítit modrá kontrolka dálkových světel? Budíky jsem měl už 2x rozdělané, ledku jsem 2x vyměnil avšak situace je vždy stejná. Když zapnu dalkove, ledka se rozsviti, když je pak zapnu podruhe tak je už ledka spálená. Postřehl jsem, že při rozsvicení dálkových světel krátce probliknou i kontrolky předních i zadních mlhových světel, což za normální nepovažuji.. Je jasné, že není problém v ledce, ale v elektronice okolo.. Proto se ptám jestli to už někdo neřešil, případně nemá někdo el. schéma budíků? Děkuji za odpovědi.
-
- 17 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Prosím o radu. Fabie mi začala dělat to, že si nedokáže zapamatovat nastavenou teplotu z posledního nastavení a vždy při ukončení jízdy- vypnutí klíče a opětovném zapnutí (je jedno jestli hned nebo za 3 dny) je tam nastavenou vždy 22 stupňů a klimatizace bez ohledu na venkovní teplotu... Na diagnostice žádná chyba nezjištěna a i pojistky jsou v cajku. Neví někdo co s tím? Díky moc, Venca
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, skusal som hladat krizom-krazom, ale nic podstatne som nenasiel :-( Roomster 2011 1,6 TDI, po nastartovani mi vzdy zapne klimu a teplota je 22 stupnov, aj ked to mam predtym nastavene inak. Neviete, kde moze byt problem? Ako keby sa po vypnuti motora a nastartovani vzdy resetovala. Ked nastartujem po chvili, tak este povodne nastavenie drzi, ale staci 5 minut a za je zapnuta klima a 22 stupnov. Za kazdu radu budem povdacny!
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, jdu si pro radu. Delší dobu se potýkám s problémem samovolného zhasínání zadní části vozu a předních obrysových světel. Našel jsem podobné problémy na tomto fóru, nicméně nic co by odpovídalo tomu mému. Uvedu informace na pravou míru a prosím nepranýřovat. Veškerou odpovědnost co se týče homologace beru na sebe a jsem si toho vědom. Auto bylo kupováno s běžnými žárovkami v obrysových světlech. Přední nahrazeny levnými led diodami z Číny. Zadní běžné žárovky které tam patří a mají být, vyjma bílé couvací led a led v mlhovém světle. Za běžného provozu zadní žárovky v obrysových světlech praskaly a pravidelně v intervalu měsíc a…
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj klubáci, předem se omlouvám, že zakládám nové téma, ale odpověď na mojí otázku jsem nikde nenašel. Mám fábii 2 facelift (teda moje mamka) a tento víkend jsem vyměnil stávající světla (potkávací čočka H7, dálka H7) za světla z monte carla (H7, dálka clonka). Vše skoro funguje, jen jsem zjistil, že při vypnutých světlech nejde světelná houkačka, protože výstup co ovládal dálkové světlo teď ovládá clonku. Už jsem našel příčinu a to, že pro světelnou houkačku je přidané relé, které pouští i "potkávací". A teď k mojí otázce. Ty co mají také vyměněné světla za monte carlo, jak máte vyřešenou světelnou houkačku? Dodělávali jste relé, nebo to máte řešené jinak, nebo máte…
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Mám Fabii rv 2008, 1,4 16 V 63 kv, najeto asi tak 98000 km a za vyšších teplot (nad 25°C a při delší jízdě) se mi rozsvěcuje kontrolka serva. Na co se mám připravit a zaměřit? Ze zdejších dotazů jsem pochopil že problém bude asi v kabeláži, ale nejsem si jistý. Eletrikář s diagnostikou zatím nemá čas. Předem se omlouvám pokud jsem porušil nějaké pravidla, ale takovou závadu jsem tu ještě nenašel.
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj chtěl bych si zeptat jestli se tady někdo s tím to setkal nebo jestli to je normální.Nechával sem namontovat na roomster scout sundavaci original tažné zařízení.Elktrika kodóvaní bylo uděláno v servisu škoda.Když nastaruji poprvé auto a potřebuji vycouvat a zařadím zpátečku tak se mi na rádiu objeví na rádiu(originál swing)symbol autíčka a káry.Což nevím jestli je v pořádku když vzadu v nárazníku mám čidla a káru nemám zapojenou.Čidla na couvání se zapnou až teprve když šlápnu na brzdu pak se změní i symbol na rádiu autíčka se vzdáleností a rádio se i samo stlumí.Jestli má někdo zkušenosti budu rád za radu diķ
-
- 5 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, dá se nějak u FII (2013) nějak dokódovat asistent rozjezdu do popce jako třeba u F3 ? pročetl jsem celou sekci elektrika a nikde jsem to nenašel.
-
-
- 32 odpovědí
- 36,6tis zobrazení
- 2 sledující
-