Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
auto (1.2 HTP, 47Kw) projelo myckou a od te doby nejde nastartovat. Nechali jsme ho par dni vysusit v garazi a porad nic. Motor jen toci naprazdno a nic. Zkusili jsme i propojit pres kabely s jinym autem-jestli to neni slabou baterkou. Jinak na Vagu zadna zavada. Mohl byt to byt prohliny kabelovy svazek popr vstrikovaci civky? popr neco dalsiho?
-
- 37 odpovědí
- 28,4tis zobrazení
-
-
Tak se mi přiblížila výměna svíček a vzduchového filtru a když už to budu dělat, rád bych dal něco "lepšího" než je originál. Rád bych namontoval nějaký výkonnější svíčky a sport. vzducháč... Navíc začínám pokukovat po nějakým sport. výfuku (asi jenom poslední díl).... takže jestli někdo máte zkušenosti, nápady, vyzkoušený kombinace a tak, napište...díky všem
-
- 11 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
-
Na celém fóru je toho hodně, ale nic konkrétního takže napíší své postřehy s demontáží a prohozením vstřiků. Motor najeto cca 60 000Km. Rozebrání/složení se sice zdá jednoduché, ale zase tak jednoduché to není. Tedy je, ale problém, že jde všechno velmi ztuha a není problém něco zničit. Vstřikovací ventily drží pouze za své konce v "O" kroužcích a to na obou koncích -jak v liště tak v sání. Problém, že tyto těsnící kroužky časem ztvrdnou. Pozor, veškeré práce provádějte na studeném motoru! Postup , který se mi osvědčil.: -nachystat pár čistých hader -odtlakovat palivový systém -motor BMD má jen jednu benzínovou hadičku- na druhém konci je odvzdušňovací ventil př…
-
- 2 odpovědi
- 15,7tis zobrazení
-
-
Zdravím.Chcem sa spýtať ako sa chová ručička teplomera na Fabii 1.2 HTP 12V 47KW,pretože na felde keď sa mi auto prehrialo tak sa zopol ventilátor an ručička teploty sa vychílila zo svojho pôvodného miesta.Na Fábii sa mi minule zapal ventilátor a ručička bola stále vo zvislej polohe,žiadne vychýlenie k napr 100C som nebadal.Auto sa rýchlo zohreje no ručička je vždy vo zvislel polohe,nerobí také občasné vychýlenia ako to bolo na felícii.Je to správne?
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Vedel by niekto poradit ako zmerat multimetrom cidlo teploty a zapalovacie cievky? ake hodnoty mam namerat pri vypnutom motore a pri zapnutom. Pozna niekto postup ako to urobit? cidlo teploty ma ak sa nemylim dva kontakty a cievky styri,je to tak? fabia 1,2htp blueline 47kw
-
- 9 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
zdarec neví někdo jakej je rozměr závitu olejového filtru u 1.2 htp, chtěl bych pod oil filtr dat redukci na čidla tlaku a teploty oleje a pan googl nic a prodejci přímo na škodovku nic nenabízí ,
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
1,2 HTP , 47kW LPG , 2006 ,Viem ze toho tu bolo strasne vela , no skorej bol problem ze svieti kontrolka motoru aj za jazdy. NO ja mam problem ze ked startujem mi vobec nesvieti kontrolka motora. Presnejsiu diagnostiku to este caka ale predbezne na emisii vypisalo nieco ... vela zmesi a nieco s 2 valcom .. ze nepracuje nespravne ci co ... Dakujem
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Chlapi prosím vás, nedávno jsem si pořídil fábii 1,2 47kw a asi po dvou měsísích mi začala svítit kontrolka elektrika motoru. Po absolvování kolotoče po ,,značkových servisech" se chci obrátit na vaše forum o radu co s tím. Na vagu to píše závadu 16804 řada válců 1. účinek katalizatoru příliš malý. V servise mi řekli, že to může být od sondy po kataliz. cokoliv, ale opravu cca 20 000. Prosím kdo má nějakou zkušenost at mi poradí. Děkuji
-
- 15 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Najpr vam predstavím klienta do vašej ordinácie : 1.2 HTP 47 kW AZQ mr04 najazdene cca 105.000 Km taka vec je ze sa mi dost zdvyhla spotreba ale aj ZVYSIL VYKON citelne,,,, Rozhodol som sa po veelmi dlhej dobe vymenit vzduchovy filter.... bol hrozne zasrany, tak som vycistil skrtiacu klapku ktora bola celaa komplet od sazde.... to sacie potrubie pod nou som moc nevedel...a moze sa stat ze mi spadlo coto bordelu do tej medenej rurky ktora ide zo spodnej ceasti sktriacej klapky... Tu rurku som demontoval, a rozhodol sa ze ju vyberiem a vycistim.... no nejak som sa k tomu nedopracoval koli zlemu pristupu.. ODPAJAL SOM SKTIACU KLAPKU a LAMBDA SONDU od kabelaze...…
-
- 15 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, bol som na vymene oleja na fabii 1.2 htp a ked som kontroloval olej tak bol az na max. chcem sa spytat mozem ho nechat tolko alebo mam odpustit. Dakujem za odpovede. (pisem novy prispevok, lebo prispevok Olej skoda fabia 1.2htp sa neda otvorit lebo bol vymazany. dakujem)
-
- 5 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
Caute borci. Viem ze tu je tem ohladom problemov s motorom strasne vela,ale ked som sa snazil otvorit par ktore by mohli byt s podobnym problemom mi akosi nechce otvorit.(Sorry, the link that brought you to this page seems to be out of date or broken.) Predstavte si situaciu.Cely den vam ide auto tak ako ma,zleziete z jedneho sidliska ku obchodu,nakupite nasadnete do auta a.....ani skrt.Na budikoch vsetko v normale a po otoceni kluca vsetko pohaslo na budikoch len ciarky a vynulovany cas....a ani neskrtlo.nic ,ani ten zvuk pretocenia motora.Skusil som to tri krat,nic.Potom zrazu zazracne chytilo.Neviete v com moze byt chyba?Sice pred par dnami som tam dal novu baterku (…
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj kluci, mám fabii 1.2 HTP 2004 bez klimatizace, měnil jsem drážkový řemen a koukám napínací kladka v čudu. Nevíte někdo, dá se koupit samotná kladka? Škodovka nabízí celý napínák. Dík
-
- 6 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Čau, nemáte někdo možnost oměřit tyto aretační přípravky? Měla by to být sada čtyř aretačních trnů. Díky.
-
- 2 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdarek.Viem ze sa tu o olejoch uz popisalo vela ,len moj problemik som tu akosi nenasiel.Mam f1 1.2 htp 2004 a asi pred piatimi mesiacmi (asi 4-5tkm) som menil olej.Ked som ho kupil,tak tam bol castrol txt 5w30.No kedze mi zacala svietit serviska tak som sa vyzvedal a bolo mi povedane ze tam mozem dat aj 5w40 plne synt.Takze teraz tam mam MOBIL 5w40.Lenze pred nedavnom som riesil aj podpaleny ventil a chlapik co mi menil aj palivovy filter mi povedal ,ze sa mu ten olej nezda,ze je moc cierny.Auto taha ako ma,len ma stale tisne kupit novy a pre istotu ho vymenit.Podla coho by som to mohol zistit ,ze s tym olejom fakt nieco nie je v poriadku?Ako som sa dostudoval na OLEJE.C…
-
- 10 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
ahoj chlapy mam fabii HTP 40KW a chtel bych abys te sem psaly vase skusenosti a postrehy rady atd ohledne primeho sani na htp jaky filtr privod vzduchu atd dik
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Nalezena 1 chyba: 16555 - rada valcu 1: system odmerovani paliva: system prilis chudy P0171 - 35-10 - - - Sporadická mám problém s Fabiu 1.2 vie niekto poradiť?
-
-
- 25 odpovědí
- 83,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím odborníky, měnil jsem si na 1.2 egr ventil, protože vag psal že je vadný a při akčních členech ani neťuknul.Po výměně už kontrolka nesvítí, ale píše mi to že potenciometr je mimo rozsah co mi poradíte ? Ventil je nový.Musí se to nějak kalibrovat ?
-
- 10 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Dobry den,koupil jsem si budiky jom a konkretne i teplotu oleje,ale nevim kam to zapojit,dival jsem se na manual k fabii a cidlo by melo byt vlevo od te dlouhe tycinky na kontrolu oleje,jenze tam nic neni,je to teda jine misto u HTP 40kW?
-
- 2 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
-
-
Vag mi hlásí chybu snímače G40 vačk.klik.hřídel - hledal jsem v nějakym škodováckym manuálu a nikde jsem tam nenašel u 1.2´12V motoru tenhle snímač....Jen myslimG28 a G ... ale G 40 ne. Nevědel by jste někdo? Auto se chová jako kdyby měl motor přesně na 3 tis. ot. omezovač.
-
-
- 13 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém, auto v poho nastartuju, raději startuju teď s plynem, stává se mi totiž divná věc, když někde jedu a držím otáčky nad 2000 tak auto má tah a vše je v poho, pokud ale třeba zastavím na přechodu a otáčky klesnou pod 2000 zapne se kontrolka motoru, auto se začne víc a divně třepat, nechcípne, ale když se chci rozjet, už se nad 2000 otáček nedostanu, prostě ztratí výkon a přes 2000 otářek už mě to nepustí, takže jedu jak hlemýžď ( veřešit to jde tak, že vypnu motor, znovu zapnu a když držím plyn nad 2000otáček tak zas je vše v poho, prostě stačí abych se pak znovu dostal pod 2000 a je to v háji, když to ale udržím nad 2000 u křižovatky, mám neutral ale p…
-
- 18 odpovědí
- 16,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam takyto problem...mam fabiu 1,2 HTP 47kw 2003...pocas jazdy, najlepsie pri 50km/h je obcasne trhanie motora akoby nieco vynechavalo ale vacsinou to ide normalne...Na Vagu mi pise chyby 16490- tlak v saciom potrubi, tlak vzduchu (G71)/F96 nezmyselny signal....sporadicky a este jedna chyba 16 556- rada1: system odmeriavania paliva/ system prilis bohaty....sporadicky. Elektricke vedenie je OK, inak pred tyzdnom som bol na Emisnej a ziadny problem...Lambda sonda je asi este od vyroby lebo je uz celkom aj hrdzava okolo skrutky, mozno je to v nej? A este mi dotoho zacali kolisat otacky pri vyradeni padnu na takych 600 a nasledne sa vratia na cca 736 a obcas je volnob…
-
- 5 odpovědí
- 16,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, sháním fábku 1,2 a někde jsem četl, že není 1,2 jak 1,2 je víc typů těchto motorů? A popř. jaký rozdíly
-
- 1 odpověď
- 3,8tis zobrazení
-
-
Tak jsem po roce ježdění zjistil příčinu mejch problémů. Auto mi na volnoběh občas chcípalo a VAG mi hlásil chudou směs. Když už jsem mraky věcí povyměňoval a problémy zůstávaly, zkusil jsem nechat změřit tlaky ve válcích. A výsledek- jeden válec super a dva válce na levačku. Pročetl jsem fórum a dospěl k tomu, že to budou na 99% ventily. Zašel jsem se ještě pro jistotu optat tu do Škodovky, kde mi potvrdili, že to bude opravdu nejspíš ono. ...a nebylo (viz fotky dole) :-(( Prasklá vložka i s blokem. Každopádně můžu s klidným svědomím říct, že jsem motor nikdy neuvařil. Jiná možnost, proč by se toto stalo, mne nenapadla. Každopádně než jsem motor nechal rozebrat, jezd…
-
- 33 odpovědí
- 33,1tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, myslím, že jsem tady prošel kde co ale na tohle jsem odpověď nenašel. Po otočení klíčkem asi 5x problikne žlutá olejnička, pak zhasne. Motor běží normálně a VAG hlásí: číslo závady : 00562 spínač teploty/hladiny oleje-E266 druh závady: přerušení,zkrat na + Podle návodu by to měl být "vadný snímač hladiny motorového oleje", snímač cca 2000kč což je celkem pálka. Můžu s tím ještě chvilku jezdit?, je to velký problém. Volal jsem do aut.servisu a tam samozřejmě-auto okamžitě sem, velký problém. Motorizace: 1.2 HTP, 40 kW-motor AWY Děkuji
-
- 13 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Sem tam mi zacne dusit moturek pri zosliapnuti plynu. Stalo sa to par krat a vzdy to prestalo ked som mu viac pridal. Co to sposobuje ?
-
- 31 odpovědí
- 22,9tis zobrazení
-