Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vlastníte alu kola a nemáte typový list?

1. Zahájeno uživatelem Miroslav Sázovský,

Ahoj, koupil jsem Superba a má najeto 130.000 km. V autorizovaném servisu hned na mě vystartoval s úsměvem ve tváři: budeme muset vyměnit brzdné kotouče, brzdné destičky, vyměnit olej v převodovce, pak nás čekají rozvody, podvozek taky asi bude špatný, takže si připravte tak 100.000,- Kč a modlete se, aby vám neukradli navigaci. Takže navigaci Columbus mi už ukradli. Proč to škodovka vyrábí tak, aby to šlo ukradnout za minutu a proč na to nereaguje a nedá řešení, aby to krást nešlo? Za 60.000,- Navigace, když dnes stoji vymazlená radia s Androidem 10.000,- Kč by mohla mýt GPS vyhledávání i po odpojení radia a odhalení pachatele. Nebo to je smyslem, aby se to kradlo …

2. Zahájeno uživatelem David C3,

co vy nato????

3. Zahájeno uživatelem LadaT,

Nemáte někdo zkušenost s těmahle gumama v rozměru 225/45 r17.Zajímá mě jestli jsou tak hlučné,hučivé ? je prostě slyšet úplně všechno... sice už jsou na pokraji životnosti cca 3-4mm ale nepříjde mi to normální podotýkám že jsem je koupil s kolama. Máte s nimi někdo zkušenost??

4. Zahájeno uživatelem milanpf,

Ahoj vsem, Nemá nekdo zkušenosti s vymenou prednich tlumicu? Levej je ok, ale pravy moc ne ...baky postup? Dik Milan

• Líbí se mi
      • Pozitivní
      • Negativní
    • 61 odpovědí
    • 54,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem neon,

Dotaz - na novém SU jsou 16" - 18" alu - jaké budete dávat na zimu pneu vč.značky a raději alu jak plecháče ? Cena se u disku moc neliší od alu - ale jakou zvolit značku ? Nebude nějaká akce u škodovky,zatím nic není nikde uvedeno.

6. Zahájeno uživatelem Likkyss,

Ahoj, už nějaký čas přemýšlím nad upgradem brzdového systému. Problém je, že mam 16 palcová kola, takže dopředu se mi vejde maximálně 312 mm kotouč, který tam mám. Vzadu mám 282 mm plný nevětraný kotouč, tzn. že by se tam větší vešel. Našel jsem, že se na Supa dělal 310 mm vetraný dozadu, který byl používaný s motorem 3,6 - těžší auto, vyšší výkon, je jasný, že všechny brzdy byly větší... Nyní jsem ale našel, že i u motoru 2.0 TDI 103 kW CFFB ve verzi 4×4 snad mohla být kombinace 312 mm vpředu a tento větraný 310 mm vzadu. Prosím o informace: Byla prodávána kombinace 312 mm vpředu + 310 mm vzadu? Vzhledem ke změně velikosti kotouče se předpo…

7. Zahájeno uživatelem Red Dwarf,

Dneska jsem málem nedobrzdil křižovatku. Po nastartování jsem ujel jen pár metrů a pedál prošlápnul skoro na podlahu. Pěkně mě to vyděsilo, nikdy se mi to předtím nestalo. Zkoušel jsem pak po zahřátí hamtat na pedál a brzdilo to už snad normálně. Pak jsem ještě zkoušel šlapat pedál na volnoběh a po třetím šlápnutí už to bylo jako bez posilovače, pedál tvrdej, po dalších cca pěti vteřinách posilovač zase naběhnul, ale po našlapání to samý. Můžete to někd vyzkoušet, jestli to dělá jenom mě? Kontrolka samozřejmě žádná nesvítí a na nádržku, respektive hladinu, nevidím přes ty všechny baterky a tak. Mám 2.0 TDI 103 kW, najeto 85000. Už dřív se mi stalo, že přes noc stání byl p…

8. Zahájeno uživatelem Superbík 2,

Dobrý den mám dotaz ohledně zvuku od předního kola při zatočení doprava přirovnal bych to drhnutí destiček o kotouč😕tento zvuk se ozýval i při starém ložisku ale byl silnější tak jsem usoudil že je na výměnu po výměně zvuk stále přetrvává jen se to o něco zmírnilo není to tak strašné ale pořád to trochu slyším výrobce ložiska byl zvolen SKV díky za pomoc.

• 0 odpovědí
    • 473 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Radpav,

Zdravím Mám takový problém, že se mi od 50km/h začne třepat auto. Je to ale takové třepání, jak kdyby nahoru a dolu, jako by auto poskakovalo. Kola i gumy jsem zkoušel vyměnit a nic. Do volantu to nevibruje. Nevíte někdo na co bych se měl zaměřit ? dík za každou odpověď.

10. Zahájeno uživatelem Feri1,

Superb II combi 125 KW TDI automat najeto 45 000 km. - zhruba kolem 140 km/h dochází k vibracím volantu nejvíc to dělá pokud přidávám - jedu 130 a do 150 , nekdy 160 volant vibruje, potom se auto uklidňuje. Byl jsem na převážení předku - 1 kolo bylo v pořádku, druhé mělo 10g nevyvážení. Nepomohlo to, čím by to mohlo být?

11. Zdravím, na kolik vás vyšla výměna zadních ramen u Suberb II combi? 8x rameno 6x sady šroubu 2x stabilizace 1x sada uložení kompletní stabilizace Geometrie

• 0 odpovědí
    • 1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Rischwon,

Zdravím, může mě někdo poradit jak si mám interpretovat tohle? Na technické mě vyhodili skrz nižší rychlostní index a nechápu proč. vyhláška č. 153/2023 Sb., příloha č. 7, odstavec E, bod č.2: "V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, podle odstavce 13, s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kategorii pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidl…

13. Zahájeno uživatelem cosby,

Začlo mi z ničeho nic hučet od zadní nápravy.Najeto 123000km,pravidelný servis. Zjistil jsem podle návodu p.Sixty- http://www.prevodovky-sixta.cz/ že to jde od rozvodovky.Sehnal jsem tedy kompletní zánovní rozvodovku s Haldexem a...vyměnil.Rozebírat to a měnit nový díl-ať už ložiska nebo kola nemá smysl-je to dražší než za kolik se dá sehnat zánovní rozvodovka.Rovnou jsem udělal oleje v rozvodovce a Haldexu.Také jsem cítil zezadu vibrace,tak rovnou výměna hardy spojky-na fotce je vidět jak se guma separovala.Teď tichounko a bez vibrací :-) Práce mi trvala 7 hodin-ale s přestávkou na kafe-cca půl hodinky a na oběd-hodinka. Dávám i pár fotek-pro představu. Jinak…

• 9 odpovědí
    • 15,9tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Hlavi7,

Zdravím, Již nějakou dobu mi auto uhýbá na levou stranu. Kola jsem nechal vyvážit a zkontrolovat (letni i zimní) geometrii seřídit, ale vozidlo pořád stejně mírně táhne na levou stranu. Poradíte mi prosím? Děkuji.

• 5 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem maunik,

Ahoj všem. Mám na vás strašně velkou prosbou dotaz .Vlastním Superba Combi, 2011 s pohonem 4 x 4 a mám takový zapeklitý problém.Když jsem auto před šesti rokama kupoval, vše bylo v pohodě, ale Následně jsem si všiml problémů, že když automobil jede na 5 a 6 rychlostní stupeň tak v otáčkách okolo 2000tis jakoby něco na pohonu 4x4 seplo a začne mi od zadku auta takové jakoby hučení je ale zvláštní ,že to vždycky začne otáčkách okolo 2 tis. Pohon 4 x 4 funguje naprosto v pohodě zadní kola zabírají a všechno maká jak má. Olej v haldexu jsem nechal měnit a je to pořád stejné. Nevíte si to může být za problém?Diky moc za radu.

16. Zahájeno uživatelem Standa65,

Zdravím, rád bych se zeptal, zdali nemá podobnou zkušenost.Vozidlo Superb II 2015, DSG6, 4x4, 125 kw. Asi před týdnem se začal cca po 5 až 10 minutové jízdě ozývat valivý třecí zvuk,který kolísá. Objevuje se při konstantní rychlosti a je jedno jestli jedete 15 nebo 80 km/h (i pri couvání). Jakmile zrychlíte zmizí, nebo když vyřadíte do neutrálu přestane cca na 5 vteřin a opět projeví. Na autě jsem měnil kotouče a destičky 7/2022 značka ATE, najeto cca 50000 km.Kontrolu destiček jsem provedl a jsou v supr stavu.Před měsícem měněny přední ložiska FAG , najeto cca 2000 km.11/2023 při přezouvání na zimu zjištěno sjetí vnitřních stran pneu., následně provedena geometrie.( Při …

• 1 odpověď
    • 648 zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem perceptio,

Ahojte. Neví někdo jaký je odstín RAL šedé barvy na origo kolech Superb 2? Myslím ten vnitřek disku. Zvenku je stříbrná.... Ale vnitřní část je nějaká šedá. Diky.

18. Zahájeno uživatelem Stanislav Fáč,

Když se daří... Nájezd na obrubník a jedna guma ko a druha poškozená z boku ale neuchází Dá se ta druhá nějak spravit? Díky

• Pozitivní
      • Negativní
    • 25 odpovědí
    • 49,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Lucas23,

Zdravím pani nemá niekto skúsenosť ? Superb 2 2.0tdi dsg pri rozbehu keď sa chcem prudšie rozbehnúť dopredu alebo dozadu nieco pukne v predu od nápravy vymenene su komplet ramena v nápravnici tie Puky aj s držiakom prevodovky tlmiče uloženia ticky stabilizátora čapy ramena ulozenie motora na vodičovej strane jeden homokinetak vonkajší na sofvérovej strane na spolujazdcove strane bola dierka v manžete a z nej vytieklo mazanie vymenila sa aj s novým mazaním čo by mohlo robiť to puknutie je to počuť len pri zábere a len raz keď sa chcem o5 prudko pohnúť už to neurobí diky za odpovede

• 4 odpovědi
    • 6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Deepness,

Ahoj, neřešili jste prosím vás někdo výměnu zadního silentbloku na předním rameni u SII, tak jak se to měnilo u OI nebo OII, že silentbloky byli plné a nebyly tam ty díry co jsou u originálů? Zkoušel jsem ty z OII, ale ty jsou malé. Nevíte jestli by tam byla nějaká náhrada? Díky moc... Martin

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 7,3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem lebi,

Zdravím ve spolek. Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s přibržďováním. Konkrétně se jedná o Superb 2 facelift 2014, 2.0 TDI 103 kW, DSG - při delších jízdách přibržďuje levé zadní kolo, pískají brzdy a kolo se hřeje. Na kole byla provedene kontrola brzdiče a pořízena "repas" sada (všechny gumičky vyměněny). Po ujetí cca 2 000 km se problém vrátil a přetrvává. Děkuji za zkušenosti nebo rady.

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem David Skála,

Zdravím, po výměně oleje v Haldex se mi začalo při malé rychlosti, když zatočím blokovat zadní kolo. Při větších rychlostech ok a jízda rovně také. Máte někdo podobné zkušenosti? Potřeboval bych radu jak problém vyřešit. Díky moc!

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem RAD007,

Jakou značku výrobce doporučíte na zadní levé kolo, Superb 2, 2008, 1.8TSI BZB

• 6 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Filip V,

Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o radu, nedávno jsem pod autem zpozoroval mastný flek. Po otevření kapoty jsem zjistil, že je celý hlavní brzdový válec špinavý od brzdové kapaliny. Došlo k následujícímu: 1. Kontrola nádobky zda neteče - neteče 2. Výměna hlavního brzdového válce 3. Výměna gumiček mezi nádobkou a hlavním brzdovým válcem Po určitě době se problém začal znovu opakovat. Podezření bylo na to, že starý válec propouštěl dovnitř, je plný posilovač brzd a spojem při vybracích na nerovných silnicích kapalina uniká (stačí i málo a vyšší rychlost to rozprská po celém motoru). Došlo k následujcímu: 1. …

• 1 odpověď
    • 10,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem autofun,

Chystam se objednat Supcombi 170 PS DSG s paketem pro zle cesty, protoze hodne jezdim po polnich a lesnich cestach. Budu objednavat 17 " disky Trifid na pneu 225/45 R17. Rad by znal konstruktivni nazor na alternativu pouziti pneu 225/50 R17. Je mi jasne, ze to neni schvalene a ze by se tim zmenila rychlost skutecna vs. na tacho, ale nevim jestli nejak zasadne. Snad taky celkove chovani vozu pri vyssich rychlostech a v zakrutach, ale nevim nakolik a jestli vubec /nezavodim, jezdim relativne v klidu cca 60tkm rocne/. Tento rozmer pouziva Audi A6, mne oslovuje kvuli vyssimu komfortu jizdy /16"kola na SC maji sice vysoky balon, ale vypadali by strasne/ a pohledove lepsimu vyp…

• 8 odpovědí
    • 17,8tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.