Podvozek
Vlastníte alu kola a nemáte typový list?
194 témat v tomto fóru
-
Zdravím, mám Superba 3.6 4x4 Sedan na standardních pružinách, měl bych zájem o výměnu pružin za originální sportovní, popř. za tuningové snížené, pokud by měl někdo zájem.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, potřebuji na superba 2 na zimu dát poklice a zamlouvají se mi poklice Tekton 16" určené na disky 6.5" na octavii 3 Disky na sup 2 jsou šíře 7" máte někdo zkušenosti jestli sedí patky a poklice drží dobře???? ve škodovce v dílech bohužel nic neví a jen doporučujou originál Solaris které se mě tak nezamlouvají..
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosím o radu: mám Superb, 3.6, ročník 2009, najazdených 70 000 km - v poslednej dobe registrujem zvuky z karosérie (narážanie kov o kov) pri prejazde nerovnosťou, ktorá má šírku celej cesty. Prejazd napr. kanálovým krytom jedným kolesom zvuk nespôsobuje. Paradoxne, po daždi a jazdení na mokrej vozovke tieto zvuky na pár dní zmizli a dnes sa znova objavili. Prehliadka karosérie v servise (vizuálna) neobjavila žiadne chyby. Má niekto predstavu, čo by to mohlo byť? Ďakujem
-
-
- 10 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, zacal se mi ozyvat zajimavy zvuk od prednich kol pri prujezdu nerovnosti, prirovnal bych to ke klepani uvolnene jedne kovove soucastky o druhou. Behem jizdy se volant neklepe, auto drzi smer, gumy vyvazene, sjizdeji se rovnomerne a pohledovou kontrolou pod autem nenalezene zadne vytlaceny nebo jinak poskozeny dil napravy. Nemel nekdo podobnou zkusenost? Kdysi jsem resil to same na octavii 2, ale auto driv odeslo k jinemu vlastnikovi nez jsem to vyresil. Diky
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nevíte někdo jakou velikost má mít 12 hran ořech na šroub vnějšího kloubu poloosy? díky.
-
- 1 odpověď
- 4tis zobrazení
-
-
ahoj muzete mi prosim nekdo poradit co se muze stat kdyz mi do diferencialu nalili olej ktery patri do haldexu?dik za odpoved
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Nazdar přátelé. Provozuji SII FL 2013, má najeto 240.000 km. Mám ještě SII 2008, a mám pocit, že facelift má trochu měkčí podvozek. Při plném zatížení si více sedne, občas někde brousím zpomalováky. U staršího auta se zadní pneu také sjíždí více na vnitřní straně, ovšem u faceliftu je to katastrofa viz. foto. Nechal jsem komplet zkontrolovat zadní nápravu, byla udělaná geometrie i vzadu, tlumiče origo, ovšem pořád ještě funkční. Nemáte někdo prosím podobnou zkušenost? Dík, J.,
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, začal jsem měnit zadní kotouče a desky, ale když jsem chtěl sundat držák brzdiče, tak mě zaskočil šroub s vnitřním tisícihranem :-( šroub č. 3 nevíte jakým přesně tisícihranem povolit? Moc díky
-
-
- 20 odpovědí
- 15,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny majitele SUP2. Na mém Superbu se při rychlosti nad 100km začne projevovat hučení z přední napravy, po překročení 120km se tento jev ztratí, při prujezdu pravé zatáčky se hučení více projevuje.Předpokládal jsem ložisko levého kola a také jsem ho vyměnil, hučení je stále,zkontroloval jsem i ostatní ložiska,všechna jsou v pořádku. Nemá někdo stejný problém nebo ho už neřešíl??? Dík všem za jakékoli poznatky...
-
- 11 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chystám se kupovat zánovního Superba a vzhledem k hroznému stavu silnic v Česku (a obzvlášť v Praze) považuji za nutnost mít trochu zvýšený podvozek. Na mé stávající Octavii I jsem už dvakrát utrhl nárazník a jednou protrhl vanu na příšerné dlažbě ve Vršovicích. Jelikož mi ve všech parametrech kromě podvozku vyhovuje Superb, tak jsem se rozhodl pro něj. Zvýšený podvozek ale je jen u verze 4x4 s pro mne nesmyslně žravým motorem 125 kw a i pohonem 4x4x. Proto uvažuji o verzi 103 kw, ale ještě lépe 77 kw Greenline, u které bych měl jistotu, že spotřebuje nejméně co je možné. Od auta požaduji v první řadě malou spotřebu, klidnou tichou jízdu, a absolutně nevyu…
-
-
- 7 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
-
Sorry for google translate ))) Ahoj všichni! plz pomoc. V Rusku jsme prodali vynikající servis špatných cestách / s světlou výšku 160 mm / změnou pružiny mohou být vyrobeny konvenčním závěsných eur. Dal jsem na pevné pružiny Lesjofors. Přední seděla dobře dozadu a beze změny. řekněte mi, jestli víte, že vaše zadní pružiny pokoj nebo etke pro takové změny Superb 2 2012 1,8 TSI AQ6 Aisin Liftback 2WD děkuji!
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dnes jsem po rozhodování nakonec láknul brzdiče.
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdar. Mam 2.0 tdi 125 kw sedan a mam podvozek pro špatné cesty (+2cm) najde se někdo kdo má sport nebo aspoň normalni podvozek a chtěl by ho vymenit?
-
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Hoj kucka, Koupim Supika 125kw DSG v ex vybave bila barva. Jedine co nevim je ze tam sou 18ky ale lze dat na 17. Ted jezdim Supikem na 17 a je to luxus. Pohodlne auto a v Praze to zas tolik neskace o) Mam uprimne strach ze 18ky. z toho udelaji tvrdou nekomfortni krasnou bestii. Nekdo ma zkusenost jako ja s 17kama jeste k tomu zimni tedy mekke oproti 18kam? Ta kola jsou pekna, ale... Dekuji dekuji dekuji...
-
-
- 85 odpovědí
- 30,4tis zobrazení
-
-
Cus, název hovoří skoro za vše, kdy otočím volant a pojedu do zatačky nejdejbože ktera je do kopce (třeba vyjiždím z vedlješí na hlavní) Tak se z napravy nebo tam odněkud linou zvuky až se bojim, projevuje se to pouze jen zvukem žádné vybrace nic takového. Je to kovového rázu a je to přerušované a podle toho zvuku čekam kdy mi upadne kolo. Čím větší akcelerace tím vic na hlas ale když se rozjedu na plnej rovně tak je klid. Pls poradí někdo ?
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Netušíte, jestli je možné dát řetězy na pneu 225/40 R18 (kola 7,5J x 18“, ET 46), podvozek mám standardní, případně jestli máte tip na nějaké konkrétní řetězy. Dík P.S.: tak po troše hledání jsem našel, že výrobce pro tento typ pneu řetězy zakazuje: http://www.e-pneumatiky.cz/Snehove-retezy/...perb-ii-od-2009 ALE prodejce na vlastní riziko na tento typ pneu řetězy prodává (http://www.e-pneumatiky.cz/pewag-snox-snehovy-retez-par-SX550SNOX.html)???
-
-
- 81 odpovědí
- 16tis zobrazení
-
-
Zdravím.......omlouvám se ale nic podobného jsem tady úplně nenašel tak píši..... už cca 14 dní pozoruji zvláštní ránu od předku .....když jedu po nějaký "špatný silnici" tak nic neslyším ale v tu chvíli jak přejedu nějakej slušnej retarder to auto s prostě víc zhoupnetak se ozve rána od levého kole a ten zvuk je jako když by jste vzali kus kabelu, lanka, nějaký bužírky a bouchli do auta......do volantu do pedálu nic necitím, cejtím to když mám nohu položenou vedle spojky....je možné že by to nějak souvíslelo s přezutím kol......děkuji
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, řeším již přes 2 měsíce nezvykle vleklý problém. Na Superbu se mi začalo ozývat tlučení - ťukání na přední nápravě hlavně u pravého kola. Vyměnil jsem postupně, čepy, stabilizátory, ložiska i tlumiče, ale stále hlavně při pomalé jízdě např. po nerovné silnici - výmoly, apod...se ozývá tento tlumený téměř "kovový" tlukot. Prosím o radu, co s tím. Napadá Vás něco? Budu velmi vděčný za nasměrování. Lukáš
-
-
- 23 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Méte něko zkušenosti s 19´ koly na Sup II kombi (ET, rozměry pneu, komfort, ...)?
-
- 12 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám SII combi, od března co jsem přezul jsem najel 36 tis. km a je po gumách. na předku jsou úplně v řiti, vzadu je to trochu lepší. Byl jsem zvyklej na gumy najezdit 55 - 65 tisíc ( u Oktávky I) a tohle mi přijde jako fakt dost bída. Gumy byly origoš Dunlop sport 2 myslim. Má někdo podobnou zkušenost prosím? pořád skrytě doufám, že jsem měl špatnou sérii gum a že až vyměním, tak budu zase jezdit na gumy celou sezónu. Díky za info
-
-
- 31 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Ahoj. Chystám se nechat si překontrolovat geometrii a rád bych předešel případným problémům kvůli nesprávnému postupu. Jde mi především o to, jak se hlídá, aby byl úhel natočení volantu 0° pro přímý směr nebo se to nehlídá? Laickou úvahou bych řekl, že by měl být nejdřív nastaven volant do nulové polohy (to zjišťují diagnostikou?) a potom teprve nastavena geometrie, ale na druhou stranu se obávám, že takhle to v servise asi nebudou dělat. Jaké máte zkušenosti?
-
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Má někdo sportovní podvozek z výroby? Může popsat zkušenosti?
-
- 25 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám 1.6TDI, elektrické servo. Když točím volantem doleva, tak při tom pohybu otáčení volantu do leva je slyšet servo. Jakoby slabé hučení. Začnu otáčet doprava a zvuk není. Za jízdy není slyšet ani na jednu stranu. Při popojíždění např. po parkovišti do 5km/h když zkouším ostře zatáčet hodně doleva, pak hodně doprava, opět je slyšet jen do leva. Samozřejmě vždy je nejvíce slyšet při otáčení na místě. Přijde mi, že silnější zvuky jsou ráno, když je auto studené, méně slyšet potom po např. 50km.. ale to je už možná můj dojem. Myslíte, že je to skutečně servo, je to běžné? Nebo dá se s tím něco udělat, nějak tomu pomoci? Na diagnostice žádná závada. Moc díky za jak…
-
- 8 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mohla by mi prosím nějaká dobrá duše změřit výšku mezery mezi blatníkem a pneumatikou? Já mám vzadu 10 cm a vpředu 9 cm a kousek- zdá se mi to nějak moc vysoko, je to taková trochu koza. Chci to poslat dolů -30, ale nejsem si jist, jestli nemám paket pro špatné cesty, tak abych veděl, kolik reálně mohu počítat, že to spadne dolů.. Díky!
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
ahoj vespolek, -odeslo horni ulozeni tlumice na prave strane, aspon si myslim, pri vypnutem motoru a otaceni volantem lupe u tlumice a kdyz mam nastartovano, tak to tam zacina vrzat, mohl by se mi nekdo podivat do dilenske prirucky, jestli se musi delat geometrie a jestli by se melo udelat rovnou i druhy ulozeni, povezu to do skodovky na garanci, tak aby ze me zase nedelali noumu, -tece mi olej pod tandemovym cerpadlem, dle infa by tam melo byt kovove tesneni, sundaval jste uz nekdo tandem? jestli je to nejaky vopruz na pul dne -menil jsem napinak + klinovy remen, po case se ted stava, ze pri startu si remen piskne, ale ne vzdy, je tam ten s gumovym povrchem, znacku ne…
-
- 8 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-