Motor 1.4 16V / 1.6 16V
171 témat v tomto fóru
-
co na to hovorite ? je to bezpecne ?
-
-
- 18 odpovědí
- 13,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz pro znalejší. Pročítám a hledám informace k motoru 1,4 16v 63kw. Podle všeho by mnělo jít o motor od VW určený hlavně pro Golfa, který se časem modernizoval a výkonově se posunul od 55kw přes 59 kw až k 63kw současnost a je nabízen u nás ve škodovkách snad od počátku výroby fabie (63kw někdy od roku 2006). Procházel jsem modelové řady VW Golfu na cars.cz nejstarší ojetiny z roku 1997 mají v bazarech vozy s motorem 1,4 16v 55kw. Časem to někdy od roku 2003 přeskakuje na motor s výkonem 59kw a tím to hasne. I Golfy z roku 2011 jsou v hojeném počtu v motorizaci 1,4 16v 59kw. Když se člověk koukne pod kapotu, tak tam vidí prakticky stejný motor včetně box…
-
- 17 odpovědí
- 20,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím vás škodováci, vie mi niekto povedať pri akej teplote zhasína kontrolka studeného motora? neskutočne mi tam tá ručička chýba a aby som sa asi vedel orientovať(nerád nahánam studený motor). Na htp (moje druhé auto) mám v tých miestach kde zhasne kontrolka zhruba 60°C. Jedná sa o 1,4 16v 63 kw. Díky
-
- 12 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Nazdar zaujima ma kolko toci motor 1.4i16V 63kw Skoda Fabia combi pri jednotlivych rychlostiach a zaradenych stupnoch - 50km/h na 4 alebo 5 - 90km/h na 5 - 120-130km/h na 5 popripade ake ukazuje hodnoty pal.pocitac na spotrebu ak sa niekomu podari dakujem za postrehy
-
-
- 23 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
zdravím páni, chcem sa len spýtať kolko bar. filter má mať f ll 1,4 63kw rv 2007 díky
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat, mám F2 1,6 16V 77 KW najeto 90000 km a právě jsem se vrátil z dovolené, kde jsem najel cca 2300 km. Před výjezdem na dovču jsem kontroloval stav oleje a na měrce byl stav oleje na horní hranici. Po příjezdu z dovolené jsem na druhý den mrkl na stav oleje a bylo to přesně na spodu měrky. Dá se říct, že to sežralo cca 1 L oleje na těch 2300 km. Nikdy se mi nestalo, abych musel olej mezi servesníma intervalama dolpňovat, žádné úbytky oleje nebyly. Stalo se vám to někomu ? Nebo je to nermál ? A ještě jsem si všiml dalšího jevu, při startu studeného motoru něco v motoru klepe. Sice to z cca 10 s přestana, ale před výjezdem na dovču to nedělalo. …
-
- 6 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, Fabka má už skoro dva roky (v červenci končí záruka) a přijde mi, že na tenhle motor má hrozně slabej výkon. Když to srovnám třeba se starou Octávkou combi 1.6 55kw 1998, tak to je oproti fabii dělo, hlavně teda co se týče akcelerace. 1., 2. a 3. rychlostní stupeň je v octávii doslova odpich oproti fábii. A to nemluvím o zapnuté klimatizaci. Když zapnu klimu tak auto vůbec neakceleruje a navíc žere (to se dá ještě pochopit). Ale v Octávii není zapnutá klima na výkonu skoro poznat. Fabia je navíc hrozně hlučná. Když točím 3000 ot. tak je motor hrozně hlučnej, oproti ostatním autům. Jste na tom stejně? Nepřijde vám, že je ten motor slabej? Myslíte, že by to mohlo b…
-
- 20 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, jedná se sice o Seata ale se stejnym motorem BXW..auto se dnes po týdnu nastartovalo a při popojetí z parkovacího místa chcíplo, jde hned znovu nastartovat a už se to nestane a chová se to normálně...stalo se to už podruhé, minule to taky udělalo při delším stání..prostě po prvním startu a popojetí chcípne a hned jde nastartovat a nestane se to znova..diagnostika je čistá...nesetkal se s tím někdo?
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Dobry den, stala sa mi zaujimava vec, zistil som ze mi prestala svietit na palubovke kontrolka pasu kontrolu pasou nemam ale predtym ta kontrolka vzdy sa rozsvietila a potom zhasla, tak som chcel vybrat poistku cislo 3 v navode je pod trojkou panel pristrojov ze vyskusam ci to neako nezablblo ale vybral som poistku a nic panel isiel dalej, tak som odpojil na chvilku par sekund baterku samozrejme minus, pripojil naspat kontrolka nesvieti tak neviem co s tym ale potom som nastartoval auto nabehlo na tri valce a rozsvietila sa kontrolka emissi, najpr zacala blikat potom svieti, vzdy okolo otacok 2200 az 2500 zacne blikat a rozsvieti sa. Volnobeh je tiez neaky traslavy, tak m…
-
- 12 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, hledám minimálně jednoho majitele tohoto vozu přesně s tímto motorem 1.6 77 kW, nejlépe z Ostravy, který by byl ochotný i se svým vozem podstoupit měření výkonu na Válcové zkušebně. Ostravu píši protože zde se nachází zkušebna, ve které by se měření konalo, takže pokud by chtěl někdo dojet odjinud, není problém :-). Ptám se, protože budu psát diplomovou práci, ve které se budu věnovat a porovnávat motory 1.2 TSI 77kW a právě atmosférické 1.6 77kW. Po stránce výkonu, průběhu, spotřeby a pod.. Z tohoto důvodu musí být motor "v původním stavu" bez nějakých sportovních filtrů, chip tuningu a pod :-). Bohužel nemohu za to nabídnout žádnou finanční odměnu a p…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, hledal jsem na fóru, ale nenašel jsem. Dokázal by mi někdo poradit, jak demontovat celý airbox? Potřebuju se dostat ke škrtící klapce. Skončil jsem tím, že odšroubuju vršek airboxu, vyndám filtr a pak drží co jsem si všiml na 3 ani nevím čem. Děkuji za případnou odpověď
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Dobry den. Potreboval by som vediet ci pasuju na tento motor 1.4 16v 63kw kod motora BXW, piestne kruzky so starsich 1.4 16v 55,59,74kw, nakolko ma objem vrtanie a zdvih ten isty. Lebo konkretne neviem nikde najst kruzky ake tam maju ist. Etku nemam tak neviem. A este ojnicne loziska ake tam idu? pozrite vlakno http://forum.skodahome.cz/topic/123511-kontrolka-emisii/ takze problem je v druhom valci zapecene piestne kruzky, neskor aj poslem foto ked budem mat hotove. Takze autorizovane servisy klamu na vymenach oleja ako sa len da.
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Prosím kde sa nachádza termostat na tomto motore??? foto
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, pro F II 2009 1.6 BTS jsou v Etce uvedeny zapalovací svíčky BOSCH F7HER02, číslo dílu 101 905 601 F. Našel jsem k nim následující: pocet polu 1 průměr v mm 2,7 průměr vlákna [mm] 19 Rozměr klíče 16 rozteč [mm] 1,25 Umisteni jiskry [mm] 7 Utahovaci moment [Nm] 28 vnejsi zavit (mm) 14 vzdálenost elektrod 0,9 Na stránkách Brisku doporučují z řady Extra svíčky DOX15LE-1, z řady PREMIUM+ svíčky P1. Zaujala mne ta P1 - má však délku činné část 22 mm, proti 19 mm u Bosch nebo Brisk Extra. Nebude to na závadu? Vzdálenost elektrod je u Bosch 0,9 mm, u Brisk Extra 1 až 1,1 mm a u Brisk P1 není nikde udán. Máte někdo prosím zkušenosti s použitím svíček Brisk…
-
- 3 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Aka znacka splynovaca je naj pre tento motor, resp. ktoru by ste doporucili.
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny , V rodině máme FII 1.4 16V a poslední bodou je cítit ubec výkonu. Musí se na to šlapat více než předtím , prostě jako kdyby to mělo třeba o 10kw méně. Všechny filtry měněny před 8tis km , jediné co nebylo měněné jsou svíčky na kterých je najeto 70tis km , může to být tím ? Vím, že mi ted napíšete at se na ně kouknu, ale nemám aspolutně čas, možná až příští neděli bych to vše zkouknul, tak jestli by jste mi napsali věci které zkontrolovat , popřípadě vyměnit. Na vagu to nic neukázalo. Chod je pravidelný startuje bezploblémy , jen prostě má méně výkonu.Tím ppádem i větší spotřebu, jak se na to musí víc šlapat. Díky všem
-
-
- 9 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Rád bych poprosil majitele roomsterů 1.4 16v 63kW, MR 2009, mohli byste šáhnout zespodu na plast sání(tu část, co jde po filtru do motoru)? Díval jsem se na motor,náhodou jsem zajel rukou na spodní stranu sacího potrubí (vypadá to jako šnek - černý plast) a málem mě trefilo - celý spodek tohoto plastu je zamazaný růžově zbarvenou olejovou "věcí"(nevím, co to je, po 6000km je olej hnědý a chladicí kapalina vypadá, že neubývá- ale je to fest mastné..) Má to tak být??
-
- 10 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Cafte chcem sa spytat kolko vam to spotrebuje alebo kolko musíte doliat oleja od vymeny po vymenu pretoze ja asi nieco cez pol litra a co som sa pytal v skodovke tak mi povedali ze je to v norme len ze nejde mi to do hlavy ze nove auto uz papa olej ma teraz 43000km a vsimol som si to pri 20000km Jak je uz tato tema ospravedlňujem sa a poprosím to preloziť. Dakuje
-
- 20 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
Máte někdo praktickou zkušenost s motory 1,4 16V a 1,6 16V? Rozhoduju se mezi 1,4 a 1,6, ale nikde nemají 1,6 jako předváděcí. Jel jsem s 1,4 a docela spokojenost. Předtím jsem si říkal, že půjdu do 1,6, ale prodejce mi řek, že když mi neřekne že sedim v 1,6 tak to ani nepoznám. Je to prý znát až když je roomster naloženej.
-
- 126 odpovědí
- 50,8tis zobrazení
-
-
Stalo se mě už dvakrát, poprvé asi před rokem při jízdě po dálnici cca. 120km/h a dnes také na dálnici taky kolem 110km/h, že z ničeho nic cuknul motor jaky by na sekundu vypnulo zapalování, stalo se vám to už někomu? Čím by to mohlo být? Dvakrát sě mě i stalo že za jizdy vyplo rádio Dance a zapnout šlo až po vypnutí a znovuzapnutí zapalování.
-
-
- 16 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
Zdravím lidi, chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor. Kontaktoval jsme mr. CIMBU ohledně motoru 1.4 16V 63 KW, proč se nechipuje....... dlůvod byl prostý a již tady rozebraný. Ale překvapila mě jedna věc, dpoporučil mě abych měnil olej (ne jak doporučuje serviska po 15.000 Km) ale po 7.500 Km a to z důvodu obsahu síry v palivě. Ta výměna problém nebude protože si to udělám sám. Můj dotaz a to DOST ZÁSADNÍ je v tom jak se starat o motor a teď budu citovat "každých 7 500 km olej (stačí polosyntetika 10V - 40 od kohokoliv ), aby Vám zůstala záruka, měňte si ho na 1/2 intervalu sám, a na celý si jeďte pro drahé razítko, vzduchový filtr max. 20 000 km, stejně tak svíčky.…
-
- 18 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-