Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

1. Zahájeno uživatelem JAN-roomik,

Zdravím, zjistil jsem, že rozdíl Citiga oproti Upu je v instalaci podběhů vzadu. Nemá někdo jak jich instalovat a hlavně kde koupit? 1S0 810 971 B - podbeh holy-umela hmota vlevo vzadu 1S0 810 972 B - podbeh holy-umela hmota vpravo vzadu Má někdo skušenosti s instalaci, je u citiga připravená? Dík za odpověď.

2. Zahájeno uživatelem sakioda,

Po 20000 Km nam zacal vibrovat brzdovy pedal, podla servisu su zvlnene brzdove kotuce. Vobec to nechapem, pretoze s autom ziadne rally nejazdime, hlavne ked zena nosi deti ... na predchadzajucich Skodach ani po 80000km netrebalo menit kotuce. Teraz to nechce ani servis, ani Skoda vziat na zaruku a vymena vratane dosticiek 6000Kc ... Nemate niekto skusenosti s kotucmi na citigo ?

3. Zahájeno uživatelem Krupicak,

Zdravím, včera jsem měl auto zvednuté na zvedáku abych zjistil co mi vepředu na nápravě klepe. Mám 2016 Citigo 1.0 ... Nejvíc to klepe na Prahou milovaných kostkách (asi jsme pořád ve středověku kde ještě neměli asfalt) je to vyloženě kovový zvuk, stejný jako vydávají vyklepané kulové čepy. Nejsem mechanik profesionál, spíš jsem mechanik jako hobby, tak jsem se zeptal jednoho chlapa co tam byl se mnou a ten zkusil zacloumat s tyčkou řízení a spodním čepem řízení. S oběma jde volně hýbat v tom "pouzdru" ne moc volně, ale nejsou ani zatuhlý. Řekl mi, že to je špatně a jsou na výměnu. Co je na tom, prosím vás, pravdy? Já měl za to, že volné být mají. (Vůli, že by při tom hýb…

• 0 odpovědí
    • 660 zobrazení
  4. Čauves, chci se zeptat, nema nekdo zkusenost s sirsima pneumatikama nez jsou tovarni 185/55 R15? Jaky jsou maximální? Jak velkej vliv na spotřebu?

5. Zahájeno uživatelem mike_k,

Resil nekdo problem vrzani na pricnych nerovnostech nebo treba i pri zhoupnuti auta pri prudsim zabrzdeni. Zajimalo by me, co to zpusobuje. Zacalo to tak po najeti cca. 70k a nyni po 100k je uz to natolik intenzivni, ze mi to vadi. Uplne totozny problem jsem mel kdysi davno na jednickove Fabii a autorizovany servis to nebylo sto vyresit. Vymenili postuplne asi 5 dilu v podvozku, nez se trefili, coz bych nerad opakoval. Tehdy to bylo hornim ulozenim prednich tlumicu, coz jsem u citigo vymenil preventivne nedavno pri vymene prskle predni pruziny a nepomohlo to.

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Marcelius,

Zdravím všechny zkušené vlastníky citigo. Mám jednu otázku....je nějaký specifický znaku u citigo, (podvozek, motorový prostor, karoserie.....), kde jasně nebo alespoň orientačně zjistím že má auto najeto kolem dejme tomu 100 000 a víc. Díky všem za rady...

7. Zahájeno uživatelem Galileo2209,

Dneska sem přehazoval na autě kola a jen pro zajímavost sem vyndal rezervu a k mému překvapení sem zjistil, že tam je klasický plechový disk s normální pneumatikou (stejnou jako mam na letních) akorát je na něm nálepka max 80 km/h a 50km. Předpokládám že za to může zase nějaká směrnice EU protože nevidím jediný rozumný důvod proč tam dávat plnohodnotné kolo a uvádět ho jako dojezdové.

• 3 odpovědi
    • 7,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Xaxe,

Dobry den, mam citigo s najezdem 260tis km, rok 2012. Nedavno se mi z niceho nic zacal kroutit levy predni brzdovy kotouc, az nakonec pri brzdeni v jiste poloze seslapnuti pedalu skoro bouchal. Vymenil jsem kotouce a desticky, a byl klid. Jenze pak po cca 2tis km se problem zacal vracet, nyni po 4tis km od vymeny, je to uz v podobnem stavu jako predtim. Jedina souvislost co me napada je ze od toho stejne kola jdou pri jizde po nezpevnene komunikaci obcas hlasitejsi zvuky, podobne tem pri prudsim brzdeni, jakoby to souviselo s odpruzenim, nebo zavesenim kola (tlumice jsem delal nedavno, cca pred 10tis km, tycky stabilizatoru menim pravidelne, ale toto je jiny zvuk). Nevite…

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem ferokulda,

Zdravim, mám teď na UPíkovi 14" plecháče a chci mu pořídit nějaký 15" kola z lehkých slitin (liťáky). Auto má základní bílou barvu a nevím, jaký design kol mám zvolit. Máte někdo bílýho UPa (popř. Citigo) a jaký tam máte kola? Díky.

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 31 odpovědí
    • 20tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem ferokulda,

Zdravím. Vadí nějak dnešním hliníkovým kolům zimní podmínky? Konkrétně mám na mysli kola Škoda Apus (dělají se v černé, bílé a klasicky stříbrné barvě). Vadí jim nějak posypová sůl, mohou začít např. oxidovat?

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Mr.Black,

Ahojte, jsem tu nový a potřebuji radu. Chci u Citiga demontovat orig. výfuk a nahlédnutím pod auto se mi zdá, že je "složený" z jednoho kusu od motoru až po zadní část, která vede nad nápravou. Dá se výfuk demontovat v celku (bez nutnosti jeho rozřezání)? Ptám se proto, že po koupi auta (r.v. 2017 před FL) po nastartování motoru cítím spaliny v kabině (pouze při otevřené klapce ventilace). Po vyndání krytu vzduchového filtru jsem jsem objevil malou prasklinu na sváru mezi katem a svodem k motoru. Chci tedy výfuk demontovat a prasklinu vyvařit. Díky. PS: omlouvám se, pokud se na fóru toto téma již někde řešilo, ale brouzdal jsem dlouho a nenašel jsem :)

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem HWSpeedy,

Dnes jsem po cca 200 km v MR2018 přesedl do MR2013 a okamžitě jsem zjistil, že posilovač působí naprosto jinak. V MR2013 jde řízení daleko tíže. Rozměry pneu jsou stejné. Může na to mít vliv nějaké opotřebení, má najeto cca 220000 km? Nebo snad nějaké nastavení přes diagnostiku? Některá auta s elektrickým posilovačem mají nastavitelnou přípomoc posilovače, tak si dovedu představit že by to přes diagnostiku mohlo jít nějak nastavovat. Co Vy na to?

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Dodi 15,

Ahoj. Jak vysoko vam jde ruční brzda? Máme asi 1,5 roku od koupě a je dost vysoko. Jak popr.přitáhnout, aby byla níže? Díky.

14. Zahájeno uživatelem ferokulda,

Zdravim, dnes jsem u VW prodejce objednával sadu zadních plastových podběhů a zjistil jsem, že pro VW UP! existuje i kryt pod motor. Ne tedy pro "normální" UP!, ale pro e-UP!, prodejce mi ho ukazoval v Etce (s montážním materiálem stojí asi 3000 Kč). Tak se chci zeptat, zda nevíte, jestli pasuje kryt pod motor z e-UPu! na "normální" UP!? Máte ho tam někdo? Díky.

15. Zahájeno uživatelem Lappi.w,

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s předělánim zadnich bubnových brzd na brzdy kotoučové u Citigo. Děkuji

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 4,3tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem HWSpeedy,

Zdravím, mám dlouhodobě "problém" s "ťukáním" od asi přední nápravy při menších rychlostech, hlavně při odbočování nebo jízdě po hrbolaté cestě. Přijde mně to že to je při odlehčení kola. Při normální rychlosti se to neprojevuje a nebo to není vlivem ostatního hluku slyšet. V servisu mně to hledali už 3x při garančkách a nic. Dnes jsem poprosil na STK technika aby se na to pořádně kouknul a taky nic, říkal přímo na nápravě absolutně žádné vůle. Nenapadá někoho něco, případně nedělá to někomu také?

• 5 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem mike_k,

Po 4 letech provozu jsem si vsiml, ze leve predni kolo je na nasem Citigo ojete o dobry milimetr vice nez vsechna ostatni kola. Geometrie byla nedavno delana a pred i po mereni byla OK. Co je jeste zajimavejsi je, ze na nasi Octavii se tentyz problem vyskytuje take po cca. 6 letech jezdeni. Napada nekoho, cim by to mohlo byt? Napadlo me jedine snad, ze v obou nasich autech jezdi 99% casu pouze ridic, takze je vice vahy na leve strane ale nezda se mi ze by to udelalo takovy rozdil. Je to viditelne pouhym okem i z dalky. Pneu jsou oboji pred vymenou, takze ten milimetr navic je za celou zivotnost pneumatiky.

• 5 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem HWSpeedy,

Zdravím, má někdo zkušenosti se silentbloky Powerflex? https://www.powerflex.co.uk/products/Citigo+%282011+-%29-3076/1.html Někde uvádějí že by měly řešit i chronické problémy s vibracemi brzd u Octavie 1. A právě i CG s tímto mají občas problém.

• 0 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem RST,

Má někdo zkušenost s továrním sportovním podvozkem? Případně s jinými? Koukal jsem, že se dají pořídit pružiny Eibach, HaR, Weitec a i celý stavitelný podvozek Weitec.

• Pozitivní
    • 31 odpovědí
    • 26,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem dundaa,

Ahoj nemá někdo zkušenost s praskáním z levé části auta(asi od kola) co by to mohlo být?Citigo najeto 14tis. dělá to při brždění, přejetí nerovností i při zatáčení.Děkuji za případné zkušenosti

• 2 odpovědi
    • 4,3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem HWSpeedy,

Zdravím, jaké máte zkušenosti s životností tlumičů? Po kolika jste měnili? Já mám 155000 km a už se to nachyluje. Podotýkám, že mám CNG a to mělo v základu snížený podvozek.

• 11 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Galileo2209,

Dnes sem přehazoval kola na zimáky a všiml sem si že u letních pneumatik se z vnitřní strany kolem ráfku objevili takový jemný prasklinky jak kdyby byla guma zpuchřelá, je to na všech 4 kolech z druhé strany jsou úplně v pohodě. Teď tedy přemýšlím co s tím, naložit kola a jet reklamovat do SA? Přece jen nejsou ani 2 roky staré.

23. Zahájeno uživatelem jurdadavid,

Tak opět další nemilé zjíštění. Jak se ochladilo, již v prosinci minulého roku, začaly šíleně pískat brzdy. Prostě lokomotiva jak prase... Servis mi říká ať je nechám vyčistit, ale chce to u rok starého auta už plně uhradit :-/ Pokud je ale vyčistí stále nechápu, proč by to tak hučelo až pískalo jen někdy. Jednou v -5 jednou v +10 ale v létě byla pohoda... Těch závad co je na mojem citigu už začíná být moc :-/ Nemluvě, že během té ledovky co byla tak mi "umrznul" držák na parkovací lístek. Normálně příjdu do auta za 3 dny po opuštění a hle, držák na palubní desce...

• 6 odpovědí
    • 13,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem MartinZZ,

Nevíte někdo jaká je délka toho náboje jak se nasazuje kolo? Objednal jsem podložky 12mm a chtějí po mě, abych to změřil, že to musí bejt dlouhý, aby to šlo udělat se středícím kroužkem... Nechcou se mi sundávat kola, mám CNG verzi a tudíž nemám ani zvedák na kolo... ale řekl bych, že to bude minimálně 14mm... čímž pádem bych možná mohl mít klasicky 10mm bez středícího osazení.

• 2 odpovědi
    • 5,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Sir_Jarek,

Mám v plánu ihned po přivezení nového auta nalakovat brzdové třmeny, válcovou část kotoučů a bubny - ještě než se to stačí pořádně umazat, nedejžto začít korodovat. A tak mám dilema, jakou barvu použít a další "poddilema" zda ve spreji nebo v pixle. Bubny by se docela dobře stříkaly, páč je snadné zakrytí místa, kam se barva nemá dostat, ovšem vpředu je to složitější, takže jsem spíš pro štětec. Nicméně dilema jakej druh barvy zůstává. Pročetl jsem pár stránek na Oktávkách a Fábiích abych zjistil, že každej dává přednost něčemu jinýmu. Celkem dost lidí ale preferuje před speciálními barvami na brzdy barvy Hammerite a Alkyton, které přímo pro brzdy určené nejsou,…

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.