Motor 2.0 TDI
352 témat v tomto fóru
-
Zdravim chlapci ako sa treba starat o 4x4? Je tam niekde v prevodovkach nejaky filter popripade ako casto menit olej prevodoviek a diferencialov ? A co hovorite o chiptuningu motora CBBB s 4x4 manualna 6 stupnova prevodovka. Kolko NM zvladnu diferencialy? Co potom nato povie DPF filter?
-
- 29 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, u vozu Škoda Superb II, 125kW mi při 240 tis. km začala svítit kontrolka "Systém kontroly výfukových plynů". Pročítal jsem tu různé články ale přímo k tomuto motoru u Superba jsem nenašel žádné informace. U ostatních článků stálo, že při podobném nájezdu jde z 90% o problém s DPF a je nutné vyčištění či výměna. Chtěl jsem se zeptat, setkali jste se s tímto problémem u Škody Superb 125kW? V čem by mohl být problém? Předem děkuji za jakékoliv rady a tipy.
-
- 7 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, mám dotaz. Když je motor studený do 80° tak auto docela hodně kouří(jedná se o bílý kouř). Po zahřátí motoru nad 80° bez problémů bez kouře. Dělal jsem regeneraci filtru přes VAG a proběhla bez problémů. Vstřiky jsou ok dle VAGU. Voda se neztrácí ani nepřibývá olej (žádná nafta v oleji). Auto má najeto cca 300tis. Poradíte mi na co bych se měl zaměřit? Díky
-
- 4 odpovědi
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, Drnčí mi horní plastový kryt motoru na SUP 2 2.0 TDI. Nenašel jsem na netu schéma uchycení. Neví někdo jak je tam kryt uchycený a jak se dá sundat? Předem díky za info. Odesláno z mého S2 pomocí Tapatalk
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, a vopred sa velmi ospravedlňujem....ale aj napriek tomu ze asi porusim pravidla mohol by mi niekto skuseny odpovedať .....vopred velmi pekne dakujem Zaujima ma či bola vykonaná zvolavacia akcia na výmenu vstrekov u 2.0 TDi (125kw);;CFGB; DSG(F1-radenie); datum uvedenia do prevadzky 5/2012 ...193 000km...... pripadne pri akom najazde km sa hlasia vstreky na výmenu... Este raz dakujem a ked budem pobliz niekoho z fora pozivam na pivo
-
- 17 odpovědí
- 29,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň. Za studena( keď auto stojí cez noc) po naštartovaní do cca 50 stupňov(potom už OK) trhá, nepravidelný chod. Po zahriatí ide ako nový, super výkon... dnes mi vyskočila pri obiehaní kontrolka žhavenia(blikala) , auto stratilo výkon a bolo počuť také fučanie,syčanie ako keby odniekial uniká vzduch. Motor som vypol, zapol a kontrolka zmizla. Ale výkon už nemalo, bolo počuť to fučanie aj z výfuku(keď som vystúpil) Môže to mať súvis s tým nepravidelným chodom ? Zajtra idem do servisu tak kto mal nejaký problém na čo sa mám pripraviť(alebo odhad skúsenejšieho). Typy som už dostal aj na EGR alebo DPF filter... Ďakujem
-
- 3 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, velice prosim o radu se startovanim Superb 2 CFGB 2.0 tdi CR 125kW 4x4. Prvni start po ranu znamena 2x az 5x 10 vterinove toceni starterem. V prubehu toceni motorem jde z vyfuku bily kour. Kdyz konecne nastartuje tak bezi jakoby na tri valce. Pokud vypnu klicek a znovu startuji, tak motor naskoci hned. Zlepsilo se to po te, co jsem zacal vecer parkovat predkem auta z prudsiho kopce dolu, to pak na 80% rano nastartuje hned. Behem dne, kdyz rano zaparkuji v praci, tak po 8 hodinach stani na rovine uz startuji dele. Cim dele auto stoji, tak tim dele startuje. Tedy predpokladam, ze pada nafta (zavzdusnuje se palivovy system)??? Dvakrat nebo trikrat, kdyz rano b…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravym. jedna sa o auto Superb combi II r.v. 2011 kod motora CFFB 103kw pri nastartovani sa oziva divny suchajuci zvuk od prevodovky. ked vytlacim spojkovy pedal nesucha nic, pustim pedal sucha opat. suchanie pocut aj za jazdy na zaradenom prevodovom stupni ale nie tak jasne ako ked auto stoji. co to moze byt?? lozisko, alebo zoptrvacnik. Popripade nejake vase skusenosti dakujuem
-
-
- 38 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdar, už jste ho někdo měnil ? Dnes jsem slyšel názor, že se u něj přidírá hřídel, ta hází špony do palivové soustavy a odnesou to i vstřiky. Čištění, vstřiky apod oprava 70tis. ???? Raději prý kolem 300tis km preventivně vyměnit ??
-
-
- 17 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím vás, jde vyměnit převodovka na sII 125kw kod kxz za převodovku z 103kw kod lhd? Jsou skříně převodovek, poloosy, startér stejné? Jde o snížení otáček hlavně na 6ku.
-
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, rád bych se zeptal na jednu maličkost, popřípadě zda se někdo nesetkal s něčím podobným. Mám SII, m.r. 2010, CBBB, 2.0 125kw, při kontrole hladiny oleje jsem zjistil, že jedna strana měrky značí množství dostatečné, tedy v horní třetině a druhá strana nedostatečné, tedy ve spodní třetině. (Samozřejmě měřeno na rovném povrchu) Kontrola byla provedena cca 1 týden od výměny. Tak nevím, zda olej doplnit či odsát, Děkuji všem.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím chtel bych se zeptat jestli se uz nekdo setkal s tim ze za jizdy z ničeho nic se ztratil výkon az motor chcipl a více už nešel na skočit točil na prázdno. V servisu mi zjistili špony v naftovem filtru i na sítku od vstrikovaciho čerpadla. Chtel bych se informovat jestli se stim někdo nesetkal a i jaká může být příčina?
-
-
- 27 odpovědí
- 16,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj koupil jsem si supa 2 a všiml jsem si ze než jsem vyměnil olej že v diagnostice v centrální elektrice snímač hladiny oleje píše :" špatná kvalita oleje " když jsem olej vyměnil (50700 castrol) tak i po cca 2500-3000km je tam furt špatná kvalita oleje, ale množství oleje ukazuje dobře... myslíte že je potřeba jej vytáhnout a třeba vyčistit?? Díky:) a ještě jedna věc, jak zapnout abych na maxidotu viděl teplotu oleje? Diky
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Mám S2 2014 2.0 TDI DSG 4x4 125kW + chip, najeto 150 000km Vše fungovalo normálně do doby kdy motor začal výrazně černě kouřit při zátěži tak od cca 3500ot. Kontrolovali mi hadice za turbem, vše ok. Na diagnostice žádná závada, DPF se samozřejmě více zanáší, auto černý jak bota. Po cca 14 dnech se přidalo, že při konstantní jízdě motor přidává a ubírá v intervalu cca 1-3s v rozmezí cca 50-100ot/min. Kdo mi poradí čím by to mohlo být, popřípadě co ještě kontrolovat?? Nechám v pondělí preventivně udělat kontrolu vstřiků. Co dál?
-
- 18 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Motor CFFB, najeto 215000, auto po natankování nafty na ONO do plna po 18km na volnoběh chcíplo a nešlo natočit, těsně před tím byl problém s lambda sondou před dfp-tu jsem vyndal a nechal přes noc ve wd-40- poté jsem ji dal zpět a chyba s lambda sondou zmizela a tak jsem ujel asi 50km než auto chcíplo a nešlo natočit, na diagnostice to psalo chybu snímače otáček (P0322) ale nevíme jakého tak se vyměnili oba jak na vačce (Bosch) tak na klice, chyba ale přetrvává, auto je již v druhém servisu a já jsem bez auta již přes měsíc a jsem z toho zoufalý, senzory prý měřili na osciloskopu a ty vlnky jsou pravidelné takže není pochyb o funkčnosti senzorů, prej i měřili kabelový s…
-
- 0 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, tak můj Superb se rozhodl mě asi trochu pozlobit...:-( Kromě toho, že mi odešla lambda sonda, kterou nechám vyměnit s e mi stalo toto: Auto na volnoběh z motoru cvrliká (nejsou to hydrostely), jde to někde od řemenů, zřejmě od alternátoru. Po lehčím přidání plynu to zmizí, dělá to jen na volnoběh. Akorát jsem si všimnul, že když vypnu klimu, tak to začne chrastit víc a když ji zapnu, tak to na chvíli i zmizí...Tipoval bych volnoběžku alternátoru? Která při zatížení nedělá hluk ale na volnoběh ano? Někdo už se a tím setkal ? Nebo nějaká napínací kladka ? Díky moc.
-
- 6 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Superb 2, 09, CR, 250tis. DSG. 125kW (chip), CBBB. Pri zohriatom motore kolísanie otáčok cca 1dielik na otáčkomeri. Na motore to nepočuť. Pri studenom motore ručička ako prilepená. Žiadny inýproblém som neregistroval. Možno iba slabé syčanie pri pridaní plynu. Otáčky kolíšu pri studenom motore keď sa má spustiť regenerácia DPF. Ale tu to kolísanie počujem aj na motore. Ale ako náhle sa motor zohreje a spustí sa regenerácia všetko je ok. DPF regeneruje pravidelne po 650 až 700 km. Ďakujem za rady. Ivan. 20180527_114635.mp4
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj. Při výměně oleje jsem zjistil že spodní kryt olejové vany je rozkousaný (asi) od myší. Chtěl jsem ho vyměnit ale našel jsem pouze prvovýrobu za skoro 3tis. korun, což mi přijde za hadrový výlisek dost mimo. Jedná se o tento kryt. Neměl by někdo tip na něco levnějšího? Díky za rady.
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Čaute, mal niekto z vás už zdemontovanú olejovú vaňu? (77KW/103KW/125KW) zaujímalo by ma, aký dlhý je tam závit pre výpustnú skrutku oleja? Mám strhnutý závit, ale po vypustení oleja vidím, že závit ešte pokračuje (je dlhší než originál skrutka M14), tak som tam skúsil dať dlhšiu M14 skrutku (z kolesa, len som zbrúsil ten polgulový nábeh a pre istotu som tam dal aj ako tesnenie konope, skrutka pevno drží a ani nikde nepresakuje olej), preto by ma zaujímalo, aký dlhý závit/otvor tam ešte je (voči originál skrutke), aby som mal ako tak predstavu, na koľkých závitoch/stúpaniach mi to ešte drží... do nasledujúcej výmeny oleja (cca rok) som to riešil takto, nabudúce budem…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím klubáci, takový dotaz. Kape mi ze spod motoru olej, ne moc jen vždy malá loužička, kontrolka zatím nesvítí o hladině oleje. Ale.... v Araveru prej filtr chlazení oleje, což mi řekl i kámoš servisák. V Araveru vyměnili těsnění cena cca 2900. Kaluž se ještě víc zmenšila, ale když kouknu na spodní ochraný kryt (plastovou vanu) tak je celá od oleje mastná což si myslím že to pořád utíká. Chci se zeptat jestli nechat vyměnit celý filtr v servise, nebo si ho dokážu vyměnit sám? Je potřeba vypouštět olej? Hodil by se i nějaký stručný návod, ale pokud bych to měl hodit do servisu, máte nějakou odhadovanou cenu prosím? V Araveru 7000,- + práce což mi přijde absurdní a tak …
-
- 0 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vas. Dnes jsem po nemoci, po cca 14 dnech nasedl a chtel odjet. Motor chytl, ale po zarazeni na D auto metr popjelo chciplo. Pak uz jen starter tocil, nez se vybila baterie. Dobil jsem, ale stale jen toci a nechytne - jako by tam nesla nafta ... ale je tam tretina nadrze. Nevite proisim nekdo, na co se zamerit? Auto nutne potrebuji zprovoznit, nejlepe doma. Jedna se o Sup II 2013 125 KW 4*4 DSG Moc dekuju za pomoc ci radu.
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, 2.0 TDI 103 KW CFFB, rád bych se vás zeptal na informace ohledně výměny palivového filtru a to zejména kdy menit a jaký zvolit. Co jsem koukal na skoda-dily, tak v mem případě (podle VIN) lze vyměnit pouze filtr jako celek i s obalem (ve vozidle mám koncové označení 400D) a pro tu žádný samostatný filtr není. Děkuji za každou informaci.
-
- 6 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim. Chcem poprosit o radu ci sa s tym problemom niekto stretol. 2011/5 najazdene 225 000km Ak ma auto studeny motor tak zacne cukat( trhanie) ako by mu dochadzala nafta od 1000 ot do 2500ot ale postupne ako sa motor zohrieva na 90 stupnov tak to prestava az prestane a slape ako hodinky. Ziadna kontrolka nesvieti ani neblikne, bolo to aj na diagnostike a bez chyby ale PDF sa nechcelo cez diagnostiku vypalit. Dekuji za postrehy.
-
-
- 37 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim neviem ci tu tato tema uz je nenasiel som nic takze sa zdvoverim tu .mam skodu superb 2.0tdi 170ps 4x4 rv2009 kod motora cbbb. pred nejakym casom som spozoroval ze auto casto spusta regeneraciu .asi po ujdeni 250km tak som zasiel za mechanikom kde som auto nechal. na druhy den odpoved ze to napichli a zisrtili ze je vadny senzor tlaku vyfukovych plynov a na lambasonde prehryznute kable asi kuna .od snimac aj lambda vymenena prisposobena cez vcds.auto som si zobral.na aute som spravil 700km po doalnici do nemecka kde som nic zvlastneho nespozoroval. az tu v nemecku kde jazdim do prace asi 25km tam aj spat som po ujdeni dalsich 100km spozoroval ze auto regeneruje do…
-
-
- 16 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
-
-
Ahoj chalani , som takmer mesiac majiteľom nového SII v prevedení 103KW TDI DSG 4x4 a stretol som sa jednou vecou , ktorá ma dosť zaskočila . Ide o veľmi nepríjemný pazvuk , ktorý nie je v takto pekne odhlučnenom aute vnútri počuť , ale akonáhle otvorím okno poprípade dvere a zošlapnem plyn čo i len minimálne niečo strašne rezonuje alebo drnčí spod kapoty , presnejšie na strane motora ako je nádoba na vodu do ostrekovača . Auto má najazdených cca 1200KM a pre auto za 1,2 mega je to celkom smutné Samozrejme hneď som zašiel s tým do predajne , kde mi auto vydali a snažil som sa o reklamáciu , no zbytočne . Nakopli predvádzacieho Yetiho údajne s rovnakým motorom , ktorý sa…
-
- 16 odpovědí
- 12,6tis zobrazení
-