Ta knížka je někde tu na fóru ke stažení. Nikdy jsem to nesundaval, tak ti neřeknu, zda to půjde vyměnit, ale podle fotky, co jsi postnul, by to jít mohlo.
Cla jsou nyní zjevně znovu zavedena, alespoň pro vozy, které nebyly vyrobeny ve Spojených státech. Prezident Donald Trump ve středu podepsal nové výkonné nařízení oznamující 25procentní clo na všechna vozidla vyrobená v zahraničí. V projevu z Oválné pracovny prezident řekl, že clo „urychlí růst“ a podpoří americký automobilový průmysl „jako nikdy předtím“. Tarif by také údajně přinesl USA 100 miliard dolarů nových příjmů. Cla budou platit již od 2. dubna Nejnovější tarif vstoupí v platnost 2. dubna, s výjimkou dalších zpoždění. Trump říká, že daň je „trvalá“ po dobu jeho funkčního období. Trump navíc zmínil snahu získat daňový odpočet pro […]
Článek Trump nařídil 25procentní clo na všechna auta vyrobená v zahraničí se nejdříve objevil na SKODAHOME.cz.
Zobrazit celý článek
Čauko, skúsim tak nejak odpovedať v krátkosti na tvoje poznatky:
1. Nedokážem posúdiť, ale je pravda že cca 2 týždne jazdím 18 + 18km (do práce a späť) a potom to zoberiem na dlhšiu trasu aspoň 100km
2. Naopak mám toho zapnuté úplne minimum, mám to sice v plnej výbave včetne nezávislého kúrenia, ale zapínám to minimálne. Vyhrievané sedadlá a volant skoro vôbec.
3. Teplota oleja mi vyskočí kľudne aj na 105 stupňov a už po 12km. Ten dvojliter sa zohreje relatívne rýchlo, ale k prehrievaniu podľa mňa určite nedochádza, myslím že to bude normálne prevádzková teplota, pretože sa mi stalo snáď iba raz, že by sa auto ešte dochladzovalo po tom čo som zaparkoval.
4. To určite nehrozí, do auta čapujem iba prémiovú 95 okt. zo Shellu, raz za 2 mesiace to preložím 100 oktánom. Na palive som nikdy vo svojich autách nešetril, chápem význam kvalitných aditív a ani do mojej druhej naftovej oktávky ktorá je mierne nad základnou výbavou nečapujem nič iné len V-power naftu zo Shellu. Hlavne je mimo moje rozlišovacie schopnosti, prečo si niekto kúpi auto za milión a tankoval by do toho nejakú "pančovanú" naftu alebo benzín. Ešte 4 roky dozadu som vlastnil aj BMW e46 touring, r.v. 2001. Dovoz z Talianska, kupované 2010 s nájazdom 180tis. km. Auto dostávalo po celú dobu vlastníctva iba w-power naftu zo Shellu a olej Mobil plus 5w-40. Mechanici v BMW mi povedali, že auto bolo skoro na 100 percent stočené, aj napriek tomu mi motor najzadil ďalších 400 tis. km kým praskla hlava valca. Na týchto veciach jednoducho nešetrím.
Ja si myslím, že to bude tak ako to písal Bouchy v tom bode 1, v každom prípade idem za 2 týždne do autorizáku (to auto na operák je odtiaľ) na prezúvanie takže sa kompletne na to DSGčko spýtam a o svoje poznatky sa tu potom prípadne podelím.
S pozdravom Honza.