Motor 2.0 TDI CR
219 témat v tomto fóru
-
Zdravím, mám dotaz, za chvíli budu majitelem Škoda Octavia 3 110kW, 2.0TDI, vůz má najetých poctivých 163 000 km, předpokládám rozvody udělat co nejdříve, že? Rok výroby září 2013. Máte případně doporučení na servis? Autorizovaný nebo klasický někde v Praze/Praha-východ? Díky moc za info a přijetí ? Jarda
-
-
- 81 odpovědí
- 187,1tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Všetkým želám príjemné sviatky, podelím sa o zrejme ďalší problém s mojou RS-ou, dnes som dolieval zmes do ostrekovačov a všimol som si, že v nádržke chladiaceho systému mám málo kvapaliny, už zase pod čiarou označujúcou minimum. Prikladám aj foto, kde je vidieť aj fixkou spravenú krátku čiarku, ktorou som si označil výšku hladiny chladiacej kvapaliny presne 30.08.2014. Vtedy som dolial na odporúčanie servisného technika čistú destilovanú vodu tak, že hladina kvapaliny bola tesne pod označením max. A teraz po cca 4 mesiacoch vidím, že je kvapaliny menej, teda už málo a môžem čakať, kedy mi zase zasvieti výstraha. Keď som auto kupoval, tak mi ešte niekedy koncom mar…
-
-
- 303 odpovědí
- 212,3tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Zdravím všechny, Minulý týden jsem v Praze absovoval servisní prohlídku po prvních 30 tis km, na moji otázku zdali je možné aby servisní interval výměny oleje byl 15tis mi bylo odpověženo: Lze to ale olej bude stále stejný tedy long life na 30 tis ale pokud chci můžu měnit po 15tis je to z důvodu DPF. Je to pravda setkali jste se tím ?
-
-
- 67 odpovědí
- 55,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Tady se můžete rozepsat podrobně o spotřebách. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy včetně fotografií), popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva (přesnějších výsledků se dosáhne až po několika natankováních).
-
-
- 318 odpovědí
- 116,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
2.0 TDI CR DPF 110 kW Maximální výkon/otáčky [kW/min-1] 110/3500–4000 Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min-1] 320/1750–3000 100 Motory 1.6 TDI a 2.0 TDI EA288.pdf
-
-
- 59 odpovědí
- 56,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den jdu si pro radu včera jsem jel do práce a když jsem šlápnul na plyn tak mě přišlo že auto začlo cukat při otáčkách.Dorazil jsem do práce tak jsem to nechal chvíli běžet a najednou vylítli otáčky nad tisíc a pak to rychle zase spadlo tak jak mají otáčky být a jak když něco v motoru přecvaklo.tak jsem zlehka šlápnul na plyn a cvakání. Jel jsem domů druhý den ráno a při jízdě cvakání a a když jsem chtěl přidat tak cukání...a vypnul se motor. Nevíte čím to může být ? Děkuji za odpověď nebo za radu. Octavia 3 RS TDI 135 kW CUPA 2014.
-
-
- 13 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
Zdravim. Chcem sa spýtat. Mam problem pri prudkom pridani(ak chcem niekoho predbehnut). Ze mi vyhodi zhruba pri 2000 ot/min poruchu travel assist a start stop system. Dnes som bol v autorizaku a spravili aktualizaciu softweru a vymenili baterku za original + nakodovanie. Cestou zo servisu uz som nepostrehol tento problem ale nasli kovove sponky na palivovom filtri a podla vyhadrenia servisu moze byt problem s nejakym vysokotlakovym cerpadlom. Preto sa chcem spytat ci uz niekto mal nejaky podobny problem.predpokladana oprava zo strany servisu mi povedali ze cca 5000€ je to realne?. Za odpoved a rady Vam vopred dakujem. Auticko ma najazdenych 148000km. Pred dvoma mesiacmi m…
-
- 4 odpovědi
- 928 zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Jdu si pro radu. Dělám g.o motoru 2.0 TDI 135 Kw ( Cupa) kvůli spotřebě oleje. Jenže jsme narazili na problém. Kvůli výbrusu válců se musí demontovat vyvažovací hřídele, to by až takový problém nebyl, ale problém nastal ohledně nastavení hřídelí. Ve Škodovce nemají pro tento úkon ( montáž a demontáž + nastavení vyvažovacích hřídelí) žádný servisní manuál, takže je průser na světě. Jde mi o to co by se stalo když by se vyvažovací hřídele odstranily. Bude to v pohodě ? Nestane se nic ? Díky za každou radu. Nikdo nic ? Nikde mi nejsou schopni poradit, tak prosím o každou radu. Díky
-
- 3 odpovědi
- 5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím,potřeboval bych poradit motor TDI 135kw kód motoru cupa v Octavii rs,při výměně oleje mě čekalo nemilé překvapení když jsem v oleji našel 2 kousky z jehlickoveho ložiska.potřebuji poradit s čeho by to mohlo byt.Diky moc
-
- 1 odpověď
- 276 zobrazení
-
-
Zdravím mám Octavii 2,0 TDi, 110 kw, CRBM, 2016, najeto 145 tis. bez močoviny. Chci se zeptat jestli vám také rak casto vypaluje dpf cca150-200 km. A jaké máte verze softwaru. Mam 23H 7608 . Nemá někdo jinou s tim ze mu to vypaluje po více km .
-
- 8 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, po výměně sání mi auto padá do nouzáku a hlásí chybu 05580( porucha tlakového spínače oleje). Nesetkal jste se stím někdo? Octavia 110kw. Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 317 zobrazení
-
-
Zdravím chlapi na diagnostice mi našli tuhle chybu ,,Pozdější nastavení předstihu vačkového hřídele (řada válců 1) požadovaná hodnota nedosažena’’ kontrolka motoru svítí jen občas a celkově mi připadá že auto jede normálně jen zvuk při studeném startu trochu hlučnější. nesetkal se stim už někdo ? Abych třeba věděl co mě čeká. Díky
-
-
- 24 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Před několika měsící jsem koupil O3 sedana s motorem CKFC r.v 2014 a nájezdem cca 370.000 km. Auto mělo v podstatě jednoho majitele, koupila ho firma kde s ním jezdila paní která ho po leasingu od firmy odkoupila, vypadá to, že jezdila dlouhé trasy. Nyní s ním jezdí moje žena v podstatě jen do práce 15 km tam 15 zpět, občas něco delšího. Auto vypaluje co 370 - 420 km, výfuk naprosto čistý. Firma, ani po ní majitelka s DPFkem nic nedělala (vyměna, čištění) a tak mi je divný že se v podstatě to DPFko chová skoro jak u novýho auta. Oil ash Residuje po koupi dle Vag DPF a i VCDS 88,8 g. Mechanik mi po kontrole stáhl Oil ash Residuje na 10% že prý by to mohlo padat do nouzáku…
-
- 6 odpovědí
- 804 zobrazení
-
-
Ahoj, Mám následující problém s motorem 2.0 TDI 110KW (s DSG): Mám najeto cca 210 000km a nyní po ujetí 50-80km od startu se objeví cukání motoru a auto nemá výkon, při zvýšení otáček se cukání zesílí, při zastavení a na volnoběh cukání není patrné. Když zastavím na cca 10s, problém zmizí a auto jede zase normálně a problém se už neprojeví (po problému jsme ujel vždy tak max 40km) Zatím se mi to projevilo při dvou následujících situacích: 1) rychlost 90km/h, na 6rychlost, cca 2100otáček 2) rychlost 40-50km/h, na 4-5rychlost, cca 1700otáček V diagnostice není uložena žádná chyba! (ani žádná kontrolka nic nesignalizuje) …
-
- 3 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, vím, že jakákoliv diagnostika na dálku je víc než nejistá, ale přecejen se zeptám, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Včera se mi při pohodové ustálené jízdě po dálnici zničeho nic rozsvítil vrtulník. Infotainment v sekci Stav vozidla nehlásí žádné chyby. Auto resp. motor se chová normálně, bez změny zvuku, poklesu výkonu nebo čehokoliv jiného. Všechny provozní kapaliny jsou ok jak množstvím tak stářím. Před pár tis. km auto bylo na větším pravidelném servise (olej, filtry, brzdová kapalina...). Dnes ráno ikonka svítila hned od nastartování a svítí stále. Ročník 2019, nájezd 172 tis. km. Neměl někdo podobnou zkušenost? Lze alespoň na…
-
-
- 8 odpovědí
- 30,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravým , Mal by som otázku či sa niekto nestretol s problémom kedy mu takzvane tvrdla brzda, následne vyhodilo kontrolku žhavenia, nedostupne acc a závada štart stop + auto hodí do núdzaku . Tento problém sa opakuje keď je vonku trocha studenšie počasie . Diagnostika nič neukázala Jedná sa o OIII RS 2.0TDI 135KW Za každú radu ďakujem.
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, všechny byl jsem dnes servisu na výměně oleje a automechanik mě upozornil na klepavý zvuk z podvicka motoru. Já nikdy víčko neoteviral za běhu, takže jsem to nevěděl a docela mě to překvapilo. Zvuk je lehce slyšet i u levé strany motoru, ale musí se člověk na ten zvuk soustředit jinak si ho nevšimne. Nevíte co by to mohlo být? Mám strach aby to nebyly ložiska, či něco závažnějšího v motoru. Automechanik říkal, že to na vačky nevypadá a že by to mohli dělat nějaká ta ložiska auto jsem si vyzvedával v 5, kdy už končil (příští týden to tam dávám na kontrolu aby se kdyžtak přišlo na příčinu), pro svůj klid duše se ale ptám i zde. Auto olej nežere, s…
-
- 0 odpovědí
- 653 zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se Vás zeptat na zkušenosti s chipem 2.0TDI 110kW (ne Rs). Má otázka je celkem jednoduchá, stačí pouze chiptuning od Tdifun(pokud ještě dělá úpravy, protože jeho stránky vypadají celkem neaktualizovaně a email se mi od něj vrátil zpět jako nedoručený). Nebo je potřeba (pokud budou vůbec pasovat, má někdo za sebou?) i vyměnit vstřiky za silnější z O3 Rs 135kw, + turbo-popřípadě jaké značení? Výsledek aspoň 135kW nechci ten motor úplně zničit. Motor CKFC,převodovka manuální, aktuálně najeto 70000km. Bylo by super, kdyby sem napsali zkušenosti členové, co již chip nějakou dobu mají a jak se vůz chová (pokud možno po pravdě :D), popřípadě jestli se vracel…
-
-
- 86 odpovědí
- 69,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím všechny. Snažím se vyřešit problém na bráchově Octavii 3 2.0 TDI 110KW 2016 najeto 270tis. vše původní Když auto jezdí každý den , není žádný problém. Jak se auto odstaví na 2-3 dny, tak po startu se rozbliká žhavení a grilovaný kuře. Stačí motor chcípnout a znovu nastartovat a je zase se vše chová normálně. v paměti závad je vždy : Adresa 01: Motor Labely: SVO\04L-907-309-V1.clb Objednací èíslo øídící jednoky: 04L 906 026 BN HW: 04L 907 309 R Systém a/nebo verze: R4 2.0l TDI H22 7759 Kódování: 01190012032401090000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI01104L906026BN…
-
- 1 odpověď
- 792 zobrazení
-
-
Dobrý den a prosím o pomoc. Mám motor CRMB, najeto 237tis. Auto mám asi 15tis km a co ho mám DPF regeneruje každých 130 - 150km Filtr dle vag zaplněn 55g, jezdím hlavně město, ale i tak mi to nepřijde normální. Prosím o rady na co se zaměřit, nebo zda je to normální a neřešit, a nebo nejlépe někoho z Prahy, od tuď, nebo doporučení, kdo se v tom vyzná a uměl by mi diagnostikovat problém. Předem moc děkuji za názory, doporučení, pomoc. Mějte se.
-
-
- 130 odpovědí
- 99,5tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Zdravím chcel by som sa vás spýtať na čudný zvuk motora za studena na volnobeh...je to štrkotavý pravidelný zvuk z pravej spodnej strany motora...keď sa motor zohreje tak to už počuť len fonedoskopom medzi remenicou a olejovou vaňou...r.2016 najazdené 45000 Octavia 3.ma s tým niekto skúsenosť ?prikladám subor: najlepšie to počuť od 40dsiatej sekundy kedy som vložil telefón medzi pravé predné koleso a podblatnik Ďakujem motor.mp3
-
-
- 212 odpovědí
- 145tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
IMG_5294.mov Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně zvuku z oblasti kolem rozvodů na Octavii 3 RS 2019 2.0. TDI 135 kw. Rozvody i s vodní pumpou byly měněny zhruba před 7tis. km. Alternátor ani kompresor od klimatizace by to byt neměl, můj tip je vysoko tlaké čerpadlo. Poměrně hlasitě je slyšet takový škrundavý zvuk.
-
- 2 odpovědi
- 700 zobrazení
-
-
Dobrý den, mám takový problém… Octavia 3 110 kw 2.0 tdi r.v. 2019 při jízdě jednou za čas se rozsvítí kontrolka EPC a auto ztratí výkon a posléze se rozsvítí kontrolka motoru….. na diagnostice v neautorizovanem servise to píše regulace tlaku turba …. Smaže se závada auto třeba funguje 2-3 dny a pak se zas opakuje, někdy se to opakuje hned. V servisu si neví rady , má někdo nějaký tip ?? Kabely zkontrolované, auto má najeto 68 tis. Nechce se mi měnit zbytečně různé věci než se to zjisti ….. kolikrát se jen rozsvítí epc a když to chcipnu tak se to smaže a třeba to funguje par dni a někdy zase ne, někdy třeba se rozsvítí motor a to už musim do servisu na diagnostiku na sm…
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřebuji poradit. Po natankování prémiového paliva na ONO mi vyskočila kontrolka motoru. Vše běží standardně a nevšiml jsem si žádných změn v chování motoru. Až dnes jsem jel do kopce cca 50 km/h a auto se na chvilku v malých otáčkách začalo trochu cukat. Nevěděl by někdo v čem může být problém ? Díky za odpovědi.
-
- 3 odpovědi
- 719 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Neřešil prosím někdo tenhle problém? Motor je na volnoběh dunivý a celkově tvrdý chod. V nižších otáčkách to po přidání plynu cvaká. Mam zkušenosti, že paseku umí dělat vstřiky,ale ty mam fungl nové a samozřejmě kódované. Rozvody jsem zkoušel dát na přípravky a krásně sedí. Už mi zbývá jen tenhle nastavovač. Údajně by nemusel fungovat správně a je pořád v poloze "výkon " Neřešil někdo něco podobného?? Díky 😊
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-