Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, obracím se nejdříve na fórum před prohlídkou mechanikem neboť možná někdo z Vás tento problém řešil. Vlastním Octavii II - 1.9TDI už řadu let. Najeto 235 000. S autem jsem neměl problém až do začátku tohoto týdne. Auto je po celkovém servisu, který byl udělán v Srpnu 2019 ( nové rozvody, brzdy, desticky, kapaliny, fitry atd.) S autem zacházeno vždy co nejlépe. Poctivá výměna oleje každých 10k km. Nyní mi po zahřátí na 90 začne při vyřazení klepat něco u motoru když je vyřazeno na neutrál. Občas je to velmi nahlas (zvuk, jak kdyby sem za sebou pri jizdě táhl kovovou trubku :D, či něco takového). Auto řadí v pořádku, spojka nepodklu…
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, chtěl bych vás tu poprosit o vaše názory. Mám Octavii 2 1.9 tdi 77kw bxe Dnes jsem vyndal zhavici svíčky a všechny 4 měly zdeformovane špičky, jsou v nich promackle dulky. Někde jsem se dočetl, že to může dělat nesprávné napětí, mám vyměnit relátko zhaveni? Setkal se z vás někdo s touto závadou? Díky Dnes jsem ještě promeril listu, a při sepnutí relé tam teče 12,50 v a při vypnutí stále 3,15.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dneska jsem jel asi hodinu na tepomat max 80km/h. Poté jsem se dostal na dálnici, kde jsem přidal a najednou se ukazatel otáček “zbláznil” viz. Video. Tak jsem zastavil a auto jelo na 3 válce. Poté jsem chcipl motor a zapnul a už to jelo opět normálně. Podotýkám, že bylo dnes -1°. Nějaké rady, čím by to mohlo být. Do servisu půjdu až tak za týden. B5C6F596-3C5D-4865-A4CA-4254D0B964EE.MOV
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, řeším záhadu hlavolamu. Ráno, před odjezdem do práce, přicházím k zamčenému autu a běží ventilátor chladiče. (Auto stálo celou noc). Nastartovat samozřejmě nešlo, jelikož běžící ventilátor baterii vybil. Otázka zní: kde může být problém, když jel sám od sebe přes noc a bylo pod nulou? Mám Octavia II 1.9 TDI rok 2007
-
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
1.9 TDI PD BXE - nadlimitní kouřivost při měření emisí.pdf
-
-
- 30 odpovědí
- 35,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. mám delší dobu problém s duněním a vibracemi při nízkých otáčkách. (1100-1200ot.) Hodně mě to otravuje. S tím, jak to vibruje, tak mi vržou plast s interiérem. Přišel jsem zatím jen s jedním řešením, a to je si zapnout rádio na max a nevnímat to. Ale rád bych už s tím něco udělal. Někdo nějaké rady?
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Koupil jsem bazarovou OII, 1,9 tdi 77kw, řeším problém, že se motor někdy tak 50:50 při nastartování jakoby zaklepe, ihned po startu to přestane, dělá to studenej i teplej. Potom již vše ok, jen to zaklepání v momentě otočení klíčkem. Tuší někdo?
-
-
- 40 odpovědí
- 35,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám Octavii II 1.9 tdi PD 77kw DSG rv. 2009 zničeho nic, při jízdě začala ztrácet výkon a po dojetí ke křižovatce motor zhasnul a od té doby nejde nastartovat. Baterka by měla být OK První co jsem po dotažení domů zkoušel bylo napíchnutí na diagnostiku. Ukázala 2 chyby motoru... 2 závad nalezeno. 001139 - tlakovy snimac vyfuku 1 (G450) P0473 - 000 - signal prilis velky info o závadì: Stav závad: 01100000 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 254 Poèítadlo resetù: 255 Kilometry: 250270 km …
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, měl bych prosbu mám Octavii 2 krátce a stává se mi že při vypnutí motoru se ozve bouchnutí, většinou se to děje po delší jízdě. Motor jinak funguje bez problému. Jen mám tento problém..
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobry den, hledám kde se dá, ale bohužel jsem nenašel nic podobného, od pátku mi auto padá do nouzového režimu, diagnostika vypisuje chybu kapacita plnicího turbo/kompresoru nedostatečná, nechci opravovat pokus/omyl, nemáte s tím někdo zkušenost? Turbo nemá žádné neobvyklé zvuky, bez nouzáku tahne pěkně, motor bez vibrací, kontolka žádná nesvítí, jsem z toho už na prášky... moc všem děkuji za pomoc a názory.
-
- 0 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všem, může se stát, že mi začne blikat kontrolka žhavení (+ přerušované padání do nouzáku) a svítí kontrolka motoru, když dojde k přeplnění nádrže? Stalo se mi to včera, ale dnes přítelkyně jela do servisu, ale po poklesu ručičky na ukazateli hladiny nádrže vše zhaslo a auto jede normálně. Podotýkám, že tankovala přítelkyně. :) Mám OII, 1,9 TDi, 103 kw, L&K. Díky za info.
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdarec chlapi, již nějakou dobu řeším problém s tím, že auto pocitově netáhne a třeba do mírného kopce na dálnici se mimi od 120 km/h skoro nechce zrychlit. Ve škodovce mi řekli, že plnicí tlak turba je na spodní hranici (900 barů) a prý je nejspíš turbo přidřené. Chtěl bych se proto zeptat, kde koupit nové nebo to nechat repasovat. Nechci naletět nějakému podvodu. Ještě přemýšlím nad chip tuningem, nedělá někdo opravy turb i chipování současně? Na Moravě ideálně, díky.
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím členy Mám dotaz jestli by tu někdo nebyl schopen objasnit jev který se mi děje. Na chladiči spalin teče voda z kruhového otvoru. Chladič obsahuje tenhle otvor od výroby prohledl sem na internetu několik hladičů a všechny ho tam mají. No podstatné je to že otvorem teče voda jen mě, takže otazka je jestli pomůže výměna toho chladiče nebo je to pouze nějaky přepad kdyby byl oběh někne ucpaný? Otvorem vyteče do hodiny 5 litru chladici kapaliny ?? . Díky za všechny nåzory:) přikládám obrázky kde je ten otvor označen červeně. V nejbližši době bych to skusil vyměnit tak uvidíme jestli to bude ok. Octavia II , Motor 1.9 TDI 77kw BXE
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdarec, všiml jsem si, že po krátké jízdě (3,4km) mi drnčí v motoru něco, je to takové jakoby skřípání, každopádně, když jedu někde daleko a prohřeje se pořádně auto, tak už se z motoru nic neozývá. Máte tušení co by to mohlo být? Díky
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím , mám problém . Na autě se vyměňovali vstřiky. Po výměně auto začalo dělat strašné zvuky, po návštěvě mechanika se zjistilo že je u jednoho vstřiku stržený závit a vstřik je proto na volno . Bylo mi řečeno že závit se nový vyvrtat nedá , že na to je málo místa a bylo mi doporučeno nechat udělat závit vysokopevnostní závitovkou s tekutým kovem. Jenže ta nevydržela a vstřik je stále volný. Respektive závit není tuhý . A teď přede mě vstanulo ,že teď jedná možnost je koupit novou hlavu. Opravdu není jiná možnost jak závit udělat? Četl jsem o nějakých HeliCoil vložkách. Tak nevím zda by to šlo a nebo zda není jiná alternativa ,než měnit celou hlavu a nechávat pak moto…
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mizí voda...nyní drasticky nádržka suchá cca po 40km ? Samozřejmě mě napadlo těsnění, hlava...ale známé (alespoň mě) příznaky žádné...vůbec nekouří, voda čistá bez oleje a nafty, olej naprosto čistý (vicko), topení nebublá, hadice nejsou tvrdé, auto dělá vše tak jak má, žádný jiný zvuk, vibrace, žádná změna... Čerstvě po rozvodech s pumpu (100km), nová nádržka a sponky, pod autem sucho, teplota 90° Co ještě hledat než to půjde na test?
-
- 0 odpovědí
- 707 zobrazení
-
-
Ahoj . Mám takovej dotaz. Nevíte někdo jestli nevyšla nějaká aktualizace softu na motor BXE r.v 7/08? Jde mi o to ,že jsem byl dneska v servisu se objednat na garančku a při té příležitosti jsem nahlásil ,že na volnoběh občas lehce poškubává motor-je to cítit v sedačce. Řekli že se podívají na aktualizace.jestli to není tím. Jenže dneska přijel kamarád se pochlubit novou OII FL tak jsem ji projel a všiml sem si jedné věci. Rozjezd s jeho autem je krásně semetovej a i při nechtěném podtočení motor nezatluče což se o mojí OII nedá říct. Rozjezd lehce kobercoví a při (podotýkám) nechtěnému podtočení motor zatluče. To podtočení myslím 1100-1200 ot. Bohužel občas se to stane t…
-
-
- 74 odpovědí
- 64,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, omlouvám se jestli je tady už takové téma ale už nevím. Dnes asi po týdnu jsem nastartoval svoji Octavii 2 1.9 TDI PD 4x4. Na volnoběh jde slyšet že něco "klepe" a že jak kdyby jel jeden válec na prázdno. Pod plynem se to ozývá docela už dost, snad aji takové kovové klepání, start po týdnu úplně v pohodě na brnk jak nic. Když přidáte plyn tak se celé auto rozklepe a neříkám že hodně ztratilo výkon ale trošku ano. Tady jsou hodnoty z Delphi : Tohle jsou hodnoty které jsou ukázalo na 4. kvalt pod plným plynem. Docela to kouří ale né moc jak obvvykle. Kdyby někdo chtěl video mám též. Díky za radu
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
mám motor 1,9 77kw BLS, po cca 200metrech jízdy se začne z výfuku valit hustý světlý dým, po 100m to přestane. kde hledat chybu? Mám cca 5000km po výměně oleje a chybí asi litr, chladící kapalina neubývá, ale dělá to pouze pokud auto stojí víc než 8hodin.
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdar, mam Škoda OII 77kw. 1.9tdi a uniká mi olej přes tesneni u víka na vačce, těsnění jsem vyměnil a pořad to teče po prave straně nemáte někdo zkušenost?
-
- 5 odpovědí
- 13,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim mam najeto 340 km a pul nadrze v haji je to normalni??? pokud jezdim a cumim na aktual spotrebu tak pokud tomu slapu(seslapnuty plyn-akcelerace) podle maxidotu spotreba mezi 3,5-7,5 l ale pokud jedu na 4ku 1600otacek ukazuje treba 33 a takove hausnumera....nema to psat spotrebu vyssi prave pri seslapnutem plynu? pokud brzdim motorem naskoci carky --,--...auto tahne nedymi.poradi nekdo.? na diagnostice nic nevyjelo jo jeste na maxidotu prumerna spotreba skoci 10l staci parkrat pribrzdit motorem nebo mit kousek plynu a spotreba jde na 12-14l kdo pomuze budu rad
-
- 14 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, mám problém se svým autem, jedná se o Škoda Octavia II 1.9 tdi 77 kw PD rv. 2006, najeto 165 000 km. Při ujetí cca 15-20 kilometrů (a při zahřátí motoru) začne auto v motorové části cukat, většinou když jedu po dálnici cca 130-140km/h a cca 2800-3000 otáčkách a motor občas zdechne->( při vyřazení a dojetí například na křižovatku), za studena je vše v pohodě a auto jede normálně. Chtěl bych se zeptat, zda někdo neměl stejný problém, nebo někdo neví o co jde. Diagnostika ukázala chybu škrtící klapky a špatnou žhavící svíčku. Měnil jsem škrtící klapku, svíčky, vyčistil EGR ventil, vyměnil váhu vzduchu, všechny filtry jsou taky nové, čidlo teploty taky nové. Kon…
-
-
- 10 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám zatuhlou regulaci turba na mé octavce 1.9 Tdi PD 77kw BXE. Dá se to táhlo k regulaci naklápění pomocí spreje (WDcko) zespoda auta nějak rozhýbat? Nebo je k tomu špatnej přístup. Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 12,8tis zobrazení
-
-
Ahoj! Předem píšu, že se v autech vyznám minimálně, tak bych prosila o opravdu JEDNODUCHÉ odpovědi. :D Mám Škoda Octavia II 1.9 Combi z roku 2008. Kupovali jsme ji v roce 2009. Dneska se mi stala taková divná věc - přijela jsem, zaparkovala, vypla motor, vystoupím a z podkapoty slyším divný syčivý zvuk (jakoby únik vzduchu?), napadlo mě, že je to od klimatizace (ačkoli ten zvuk se dost lišil od zvuku na který jsem zvyklá), nechala to být a odešla. Vrátila jsem se asi po 10min auto zkontrolovat, bylo tiché. Poté jsem se podívala pod kapotu. Pohledem naprostého amatéra vypadalo vše ok, žádná prasklá trubka atd., měla jsem chvíli dojem, že mírné syčení stále slyším (ja…
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, předem se omlouvám pokud už to tady je. Jdu rovnou k věci, dnes jsem si všiml divného chrasticiho zvuku jako by kov o kov v motorové části,dělá to za studena i za tepla.Zkusim ten zvuk nahrát a vložit sem, snad mi někdo pořadí, jedná se o Octavie II 2005 1.9 tdi 77kw. Myslím si, že je to dvouhmota nebo volnoběžka může mi někdo poradit jak se projevuje dvouhmota? Děkuji moc za každou odpověď PS jsem amatér..
-
- 4 odpovědi
- 6,5tis zobrazení
-