Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Dobrý en všem. Pročetl jsme snad celé fórum, ale můj problém jsem nenašel. Prostě náhodně se stává a je jedno jeslti ZIma či léto, stav, že Jedu normálně nic ani neškubne naprosto krásně. Zastavím na křižovatce a ted zečnou otáčky nahoru jdou na 1500, pak dolu pod 500 a to se opakuje pořád dokola. Někdy to chcípne jak jdou pod 500 tak chcípnou. Nikdy nejdou otáčky výš prostě knahoru 1500 a dolu a to asi ve 2s intervalech. Už nevím co bych vyměnil. Klapa byla v servisu čištěná. Sranda je, že to opravdu udělá náhodně. Děkuji moc
-
- 4 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
Kluci, kde to čidlo je? Kde ho mám hledat? Máte někdo foto umístění? Prej jich je více druhů - 3 a 4 pinový. Manželce totiž špatně startuje Audinka za tepla, respektive když je motor rozpálenej. Jak trošku ochladne, tak je to O.K. Čím studenější, tím lepší start.
-
-
- 23 odpovědí
- 20,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Prosím o radu ohľadne motora, Octavia I 1.6 74 kw, nakoľko niekedy mi začne kolísať chod motora a tento zhasína na volnobehu a pri jazde trhá motorom a nemá výkon, zlé štarty po zhasnutí. Potom to na nejaké dva dni prestane a znovu. Dík za rady
-
- 12 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Octavia 1,6, r.2003, 75 kW. Při zařazení jakékoliv rychlosti se při sešlápnutí spojky zvýší otáčky o 500-1000, pak sami spadnou do normálu. To celé trvá cca 2-3 sek. jen když je auto zahřaté. Když je studené, tak je vše OK. Vyměnil jsem váhu vzduchu, EGR, vzduch. filtr a vyčistil klapku. VAG nic neukazuje. Celkový výkon auta slabý. Zaslepil jsem EGR, odpojil od něj kabely a výkon o 100% lepší. Na přístrojovce se rozsvítila kontrolka ( asi ten odpojený kabel od EGR ) ale otáčky při řazení se stále zvyšují. Za každou radu předem moc děkuji.
-
- 3 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, před nedávnem jsem koupil auto Škoda Octavia Mk1 1.6i z autobazaru. Jde o to, že za studena jde z rozvodů slyšet podivný vrzavý/ždímavý zvuk. Jelikož mají rozvody najeto pouze 10.000 tak se ptám, jestli někdo neví čím závadu odstranit, nebo musím udělat komplet nové rozvody. Díky za pomoc.
-
- 10 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, Hledal jsem tu ve fóru(možná i blbě), tak sem píšu... Máte někdo zkušenosti, jak řešit u Octavie I prodlevu při sešlápnutí plynu? Jedná se o motor 1.6 MPI 75KW(je to tuším lehce vylepšený-poladěný motor který byl původně 74KW). Při akceleraci motor nereaguje ihned, ale je tam prostě taková prodleva na odezvu od plynu. Na www.cimbu.cz jsem našel u této motorizace že je možnost přehrát software ŘJ která tyto neduhy odstraní. Je tu prosím někdo(nebo znáte někoho), kdo si to u této firmy nechal dělat? Pomohlo to? http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&...=42&lng=cze Nejde mi o zvýšení výkonu, chci pouze odstranit opožděnou reakci při sešláp…
-
-
- 213 odpovědí
- 123,2tis zobrazení
-
-
Poraďte odborníci, mám od nova Octaviu 1 tour 1.6 benzín r.v.2008. Pri 150 000 som dal vymeniť rozvody a začali problémy. Auto mi pri menšom množstve paliva začne pri jazde dusiť, dokonca mi aj zhaslo. Keď som otvoril nádrž začalo vybublavať benzín von z nádrže čo je dosť nepríjemné. Po dotankovanií doplna ide auto v pohode ale keď som skúsil pri naštartovanom motore otvoriť nádrž znovu tlačilo palivo vonku. V čom môže byť problém. Ďakujem za rady.
-
- 0 odpovědí
- 476 zobrazení
-
-
Ahoj pri vyssich otackach se zarazenou rychlosti je slyset slaby kovovy zvuk ( jakoby treni dvou kovu o sebe) , na volnobeh to nedela vubec... je to u cca 3000 3500+ Ot/min...nevite co to muze zpusobovat
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, už pár mesiacov jazdím s týmto problémom. V lete po cca 15km vypíše auto chybu "Nízsky tlak oleje - vypnete motor" . Teraz ako sa ochladilo tak je to aj dlhšie 20-25km. Tipujem, že kým sa olej zohreje na prevádzkovú teplotu... 1. Najprv som skusil vymeniť čidlo tlaku oleja - dal som tam Febi Bilstein 18904 - nepomohlo to 2. Potom som teda dal dole olejovú vaňu, kompletne všetko vyčistil. Pričom v sitku som našiel čiastočky niečoho čo vyzerá ako pružina/závit: Dal som aj nový olej a olejový filter , bohužiaľ to vobec nepomohlo 3. Potom som skúsil zmerať tlak oleja - problém je ale v …
-
- 0 odpovědí
- 793 zobrazení
-
-
Ahojte, Dnes som započul tento zvuk pri pridávaní plynu, ako keby ťahal falošný vzduch. Viete mi prosím niekto identifikovať o akú závadu by mohlo ísť? ( Skrtiacia klapka atď....) Ďakujem Viď video https://youtu.be/OsNlZ_Y5YWU?si=723Ce3khRMAkD3xM
-
- 0 odpovědí
- 393 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám octavii na LPG instalováno před 10 lety, nyní najeto 260000( z toho na LPG posledních 110000). Všechno šlapalo, až měsíc zpátky začala blbě držet volnoběh na benzín a reakce na plynový pedál byl do 1/2 tupý a pak až vystřelil a asi 2x mi blbě ukázala ručička benzínu(vyjela nahoru a pak se pomalu vracela ale ukazovala nepřesně). Na LPG bez problému( i ručička benzínu se vrátila tam kam měla). Postupně se zhoršovalo startovaní, chcípalo na volnoběh a během pár dní už nenastartovala vůbec. VAG nic extra neukázal. Měnilo se palivové čerpadlo + hadičky od čerpadla k motoru (bylo zanesené a byla dírka na hadičce), relé čerpadla, svíčky, teplotní čidlo, lambda, komp…
-
-
- 7 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, hledám další názory na zdroj zvláštního zvuku od motoru / vyfuku vpředu. je to takové šustěni, na volnoběh i za jizdy, zvyšuje se s otackami, pri asi 2500 ot mizi. Mechanik vyměnil střední a zadní zadní díl výfuku, protože už byli sežráne rzi, ale toto zustalo. Myslí si že pomůže výměna katalyzátoru díl za 5000. Zvuk v příloze Octavia 1.6 mpi, tour 2009 20240812_203738.m4a
-
- 0 odpovědí
- 919 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čím odstranit usazené nečistoty karbonu z prostoru bloku motoru? Dnes jsem po cca 4000 km menil svicky... špatně pálili, za jízdy se rozblikala diagnostika motoru a výkonu byl jakoby jel na tři válce. První svíčka byla naprosto v pohodě, za to ta ctvrta byla celá obalená karbonem. Auto Docela žere olej zhruba 1 l na 2000 km. Dá se vyčistit prostor pod svíčkou bez toho aniž by se rozebíral blok motoru? Má s tím někdo zkušenosti Děkuji za rady
-
- 16 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mám problém že kdykoli co se rozjíždím a mam plyn v té samé poloze a držím záběr tak mi automaticky vylítnou otáčky myslel jsem, že je vadná svíčka, protože motor měl taky nepravidelný chod, ale to jsem vyměnil a motor jede jak má ale problém s plynem při rozjezdu zůstává plus sem tam na neutrál mi klesnou otáčky a motor se asi dusí a když jedů konstantní rychlostí tak auto lehce škube, Auto jsem koupil nedávno a nevím si s tím rady za každou radu předem děkuji.
-
-
- 1 odpověď
- 446 zobrazení
-
-
Ahoj, neměl někdo stejný problém? Případně netuší oč se jedná? + Svítí kontrolka motoru, na maxidotu se píše emise - do dílny IMG_7181 (online-video-cutter.com).mp4
-
-
- 6 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
zdravim, mam 7-rocnu oktaviu 1,6 74kW, benzin - som druhy majitel (mam ju uz pol roka). Dnes som bol 1.krat na povinnej emisnej kontrole - a nepresiel som!!! Zle emisie - podozrenie na vadny katalyzator, alebo lambda sondu, alebo nejake cidlo. Da sa zistit, ci je vadny katalyzator, alebo sonda aj z diagnostiky? Novy katalyzator sa mi kupovat velmi nechce - do original. Skoda servisu tiez nie. Ako by ste to riesili vy? Auto mi slape ako hodinky - az na tie emisie! PS. Nabehanych mam presne 107.000 km - nebol este meneny rozvodovy remen (zevraj v servise Skoda tvrdili, ze je este dobry...) Chystam sa teraz na dovolenku do CRO - nemal by som ho dat preventivne vymen…
-
- 25 odpovědí
- 24,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřeboval bych poradit s prasklou hadičkou. Nevim k čemu hadička jde, a pod jakým názvem jí vyhledat. Děkuji moc za pomoc
-
- 0 odpovědí
- 707 zobrazení
-
-
zdar kluci, nenašel jsem nikde odpověď, kde by současně s egr ventilem svítili i lambda sondy, proto zde zakládám téma. Auto mi odnastartování jde divně. Chod motoru je nepravidelný, auto mám necelý rok - měnily se zapalovací kabely, 2x zapalovací svíčky, termostat (chcala z toho voda), komplet rozvody, zapalovací cívka (naposled). Teď jsem auto připojil k diagnostice a píše tohle. Máte nějakou představu, co by s tím mohlo být? Škoda Octavia 1 1.6i (2001) facelift (kod motoru AVU) Před smazáním chybových kodů: 17524 - 4474 - Sonda 1 - řada válců 1 - vyhřívání přerušené 16522 - 408A - sonda 2 - řada válců 1 - příliš vysoké napětí 17…
-
- 0 odpovědí
- 785 zobrazení
-
-
Ahojte, v octavii 1.6 2002 se mi znovu rozsvítila kontrolka motoru ohledně sekundárního vzduchového čerpadla. Už jednou jsem čerpadlo vyměňoval a chyba vyskočila znovu, ale teď to čerpadlo bylo plné vody, takže usuzuju (i podle info na internetu) je problém s ventilem sekundárního vzduchu (dále jen ventil) nebo AGR ventilem (dále jen AGR). Dočetl jsem se, že ventil by měl být čistý ze strany sekundárního vzduchového čerpadla, ale můj je špinavý s hrubými nečistotami. Takže můj dotaz je, zda můžu nějak ozkoušet ventil (ale počítám s tím, že ho budu muset vyměnit) nebo AGR, abych je nemusel kupovat oba, kdyby byl jeden funkční. Díky za jakoukoliv p…
-
- 0 odpovědí
- 648 zobrazení
-
-
Zdravím, mam menší problém s octavia 1 75kw. Občas při vyšší konstantní rychlosti cca 110-130 km/h se stane, že plynový pedál přestane reagovat, když pozvolna zrychluji. Někdy prostě chvíli nereaguje a pak za malý moment zareaguje, následuje menší škubnuti a auto opět zrychluje, ale někdy vůbec. Dnes jsem musel vyřadil rychlost (rychlost klesla na volnobeh) a znovu zmáčknout plynový pedál, který již pak reagoval na zmáčknutí. Po opětovném zařazení bez problému. Neděje se to často, ale teď to bylo asi po 2. Ještě jsem si všiml, že při klesání z kopce, plynový pedál udržují ve stejně poloze, tak auto občas mírně zrychlí, i když pedál držím ve stejně poloze, násle…
-
- 0 odpovědí
- 738 zobrazení
-
-
Dobrý deň, potreboval vy som poradiť kde sa nachadza v aute Skoda octavia1U 1.6 55KW RK 1998 typ motora Volkswagen AG, DEU / AEE snimac kluky a Vačky. Ďakujem za odpovede
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, neměl někdo problém s krátkodobým přepnutím LPG na benzin? Dia píše nízký tlak LPG, ale ten je OK na volnoběh i při prudkém přidání. Navíc se to stává nahodile( dříve 1x tydně, pak ob den, nyní i vícekrát denně). Nemusím ani přidávat plyn. Někdy se po chvíli přepne sám zpět, někdy musím tak na cca 1 minutu vypnout motor a pak OK Filtry jsem vyměnil, nádrž , vstřiky i reduktor jsou nové( vše asi 2 roky, ale sporadicky to dělalo hned od začátku( a se starými komponenty také+ spousty dalších věcí). Už mě z tady toho systému trefí šlak... Podezdření mám na čidlo tlaku, multifunkční ventil, cívka, ŘJ.- prostě všechno ostatní, neměněné... Něco asi mžikově kom…
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, potřeboval bych radu. Mám Octavii 1 1,6MPI R.V2004. Auto mi ztrácí výkon při zapnutí pravého blinkru, výkon se propadne a poté zase naskočí. Myslel jsem si, že to dělá při nízkých otáčkách, nicméně včera jsem jel po dálnici, chtěl se zařadit doprava, zapl blinkr a výkon auta se propadl(bylo to cítit a otáčky jsem měl okolo 5000). Ten výkon se propadne jen na chvilku. Dnes jsem to znovu testoval, kdy jsem jel rovně, zapl pravý blinkr a výkon se na chvilku propadl. Nevíte po čem jít? Když zapnu pravý blink a u toho stojím na brzdě například na světlech, tak mi i světlo vevnitř a to lupání(znamení zaplého blinkru) dělá splašené zvuky a je t…
-
- 1 odpověď
- 672 zobrazení
-
-
Zdravím, mám octavii 1.6 55kw motor AEE bezprostředně po nastartování mi z výfuku vyběhne malý oblak modrého kouře (olej) a lehce zasmrdí v kabině spálený olej. Do 3 vteřin je po všem a motor běží normálně a vůbec nekouří, olej zdá se nemizí a ani nevidím zjevný únik. Nevíte někdo o co jde?
-
- 0 odpovědí
- 689 zobrazení
-
-
Dobry den. chcel by som sa vas spytat, ci by ste mi nevedeli poradit. mam octaviu 1.6 75KW r.v. 2002. je to octavia s lpg solaris. rano ked nastartujem auto cuka, a snazi sa zdochnut, ked mu pridam (staci iba trosku) uz necuka na volnobeh ide vyborne. vykon nestraca. vymeneny palivovy filter, sviecky, vycistena a nastavena škrt.klapka, vymeneny olej a olejovy filter. Toto cukanie robi cisto iba za studena. sytič asi zapina lebo otacky idu na 1200 ale dakedy aj na 1500 a potom to spadne na 800 a cuka to medzi 800 az 500. prosim poradte
-
- 19 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
- 1 sledující
-