Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Ahoj, zrovna čistím škrtící klapku, můj dotaz zní, jestli je třeba vyčistit i tu část co jde do motoru, ne do vahy vzduchu..Nezkazim tím nic? Škoda Octavia 1 1.6 74kw Dík.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Prosím o pomoc už nevím čím to může být, každou chvílí se mi rozsvítí kontrolka systému výfukových plynů. VAG vypisuje chybu 17700 (P1292). Termostat inteligentního chlazení motoru F 265 přerušení náhodná kontrola, nevíte někdo co s tím?
-
- 10 odpovědí
- 18,4tis zobrazení
-
-
-
mám tento motor, při 90.000km jsem měnil olej, před tím tam byl esso 5w 40, vždy se tam dával tento, teď jsem dával CASTROL RS Formula, a teď při 101000km tedy po 11000km, mi palubká hlasí oranžové světlo, málo oleje, kde může být chyba?diky
-
-
- 104 odpovědí
- 72,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octavku 1, 1.6, benzín, najeto cca 219000km. Nedávno jsem si všiml poklesu výkonu během jízdy. Stalo se mi to už 3x. Dvakrát v obci když sem jel 50km/h a jednou když sem vyjížděl z obce a zrychloval na 90km/h. Jedu si a najednou jdou otáčky dolu i když dávám plyn a jednou to i málem zdechlo ale jinak se zase auto vzpamatuje a jedu dál. Asi v listopadu sem musel nabít baterku jelikož sem dlouho nejezdil a baterky byla bez šťávy. Kontrolka baterky se rozsvítí ale jak otočim klíčkem a nastartuji zhasne. Nevíte čím by to mohlo být? Díky za rady.
-
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, prosím o radu. Octavia 1.6 MPI 2004, ztrácí se olej, asi1l na 1000 km, možná víc.Teď jsem zpozoroval pravděpodobně začínající emulzi na měrce oleje. Na víčku také, tu však přisuzuji mínusovým teplotám. Teď však začal motor fungovat pravděpodobně na tři válce, usuzuji ze zvuku a ztráty výkonu a divných vibracích při rozjezdech. Objevil se také velmi divný zápach, jakoby sirný, jdoucí někde pravděpodobně z pod auta. Mám podezření na prasklé těsnění pod hlavou a špatné gufera či kroužky. Ale proč ten smrad a jen tři válce??? Můžete mi prosím poradit? Děkuju moc....
-
- 9 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdar vsem praskla mi hadice topeni, dolival jsem kazdych par kilometru, abych dojel domu. Muzete mi rict, kde ji sundtat? Tu objimku (pruzinovou) dolu a hadici sundat? Anebo tu celou cepicku, jak je tam vzadu zajistena takovym tim dratkem? J(benzin, 1,6 75kw, rv.2008). Jeste kdyby mi nekdo rekl, jak se presne ta hadice nazyva, abych neobjednal blbou. Za kazdou radu diky
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahojte kluci, mám čisto teoretickú otázku: "Aké závady môžu zapríčiniť snímače otáčok na spomínanom aute". Myslím snímač otáčok na kľuke a vačke. Z vlastnej skúsenosti viem že ak odíjde ten na vačke, tak auto nejde naštartovať. Aké príčiny môže mať ten druhy snímač na kľuke????? Poprosím iba odpovede z vlastnej praktickej skúsenosti. Dík
-
- 54 odpovědí
- 66,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, po rokoch cisteho motora (AEE) som nasiel flak pod autom, najprv kvapka, potom viac a viac a zhorsuje sa to, tak som na to cez vikend mrkol. Zadna strana motora cela od oleja, z olejovej vany to kapalo, ale otazka je odkial to tecie. ci zhora a steka to, alebo zpod vany a vzduch to vynasa hore. Po vycisteni, jazdeni, vycisteni a testovani som prisiel na to, ze to tecie zpod ciernej plastovej krabicky na zadnej strane motora, vedie tam hadica od vzduchoveho filtra. Na fotke som oznacil, odkial mi to vyteka. je tam taka ako dutina. Takze predpokladam, ze tesnenie sa porucalo, otazka je, ci menit tesnenie, alebo cely odlucovac, kedze ma svoje roky.…
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
zdravím vas asi první lambda že? EDIT: jo jo a ranni start skačou otačky po 10 vteřinach ok
-
-
- 12 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám 1.6 benzín 75kw bfq + lpg naj. 250 tisíc, dost mě trápí ranní starty. Chytne hned na otočení klickem ale buď chcípne nebo si přidá moc benzínu(je cítit) a dusi se. Po vytočení se otáčky srovnají, ale motor nemá na při 1. rozjezdu výkon pak už je to dobrý. Udělá to vždy po delší stání 6h a dýl nebo záleží jak moc je zima. V létě když na to svítí sluníčko je to ok Měněno: Svíčky, kabely, cívka, lambda, pal. čerpadlo, pretesneni sání dole i nahore, termostat i s čidlem teploty(tekl), čištění egr ventilu Závady: příliš chudá směs P0171 Ještě jsem si všiml že sání pro 2 válce uprostřed je dost mastné ty vnější jsou suché a…
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím Mám problém se svojí Octavia 1 1.6 MPI BFQ a už si nevím rady... Motor na volnoběh běží v podstatě na tři válce. Vyloženě ten motor poskakuje. Vynechává válec číslo dvě a často se mi kvůli tomu, když stojím dlouho na volnoběh, rozsvítí ASR+kontrolka motoru. VAG píše chybu P0302. Na neutrál tohle ,,klepání,, trvá do 1500 otáček. Jakmile se rozjedu, motor začne běžet úplně normálně na 4 válce. A za jízdy není nic poznat. Zkusil jsem vyměnit několik nových svíček, nových kabelů, zapalovací jednotku, vstřiky, palivový filtr, čidlo klepání motoru a ŘJ motoru. Váha vzduchu je rok stará, obě Lamda sondy a čerpadlo v nádrži též. Zkusil jsem odpojit čidlo kliky a moto…
-
- 17 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, poradí zde někdo, co se mohlo stát s dobíjením při špatném podřazení? Ženě se nějak povedlo zařadit vyšší rychlost, při které zhasnul motor, následně tam hned dala trojku a pustila spojku. Tím se motor znovu rozběhl, ale hned se objevila kontrolka dobíjení. Je to na octavii 1 (rv2002), 1.6i. Auto opravdu nedobíjí. Na baterce je při běhu motoru pod 12v. Díky za nasměrování, případně radu jak odhalit problém.
-
- 7 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Mám problém s autem, ráno odjedu do práce úplně v pohodě, startuje na "drc". Odpoledne když odjíždím z parkoviště (žádný stín) tak auto na poprvé nechytne. První startování se tak 2 vteřiny kucká a nic. Druhé startování úplně v pořádku a jede. Poradíte po čem jít? Auto mám chvilku.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, měl bych malou otázku - mám O I, r. v. 2002/10 , 1.6i, 75 kw - po nastartování při volnoběhu mi auto nezačne topit, topení začíná fungovat až při rozjezdu (pak topí krásně). Stačí ale někde zastavit, chvíli čekat "na vlak" s manželku a opět valí "chladný" vzduch. Nepřipadá mi to úplně ok. Nemáte někdo s podobným problém zkušenosti? Je to normální jev? ...nebo "vadný termostat" ? Přivítám typy, v čem by mohla být svízel ... . Díky za pomoc
-
- 10 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, hledal jsem - ale nenašel. Prosakuje mi mírně olej kolem těsnění víka ventilů. Chystám se ho o víkendu vyměnit. Můžete mi prosím napsat stručný a výstižný návod jak na to - a na co si dávat pozor ? Díky moc
-
- 9 odpovědí
- 19,8tis zobrazení
-
-
Můžete mně prosím někdo poradit,jak se demontuje rychlospojka u palivových hadic z modré hadičky?(viz foto).Jde to sice i sundat povolením hadicových spon,ale jelikož mám palivové hadice nové,včetně i rychlospojek,tak to chci vyměnit celé.Nerad bych ale něco urval.Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj, sháním funkční silentbloky dmychadla sekundárního vzduchu. Dmychadlo je upevněno 3 silentbloky. Mám 1 utržený a druhý načatý. Cena nového je skoro 400,- Kč, což mi přijde fakt hodně. Kdyby měl někdo silentbloky v dobrém stavu, například z vadného dmychadla, tak bych 2 ks koupil. Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 938 zobrazení
-
-
Ahoj, nezabýval se někdo opravou ovládání klapek proměnného sání u motoru 1,6 /75kw ? Mám najeto 380tkm a přišlo mi, že motor v otáčkách, kdy se sání přepíná z dlouhého na krátké, už nejede, jak by měl, takže jsem sání vyndal kvůli kontrole klapek. Přepínací ventil je v pořádku, membrána taky, podtlak se neztrácí, klapky jsou (navzdory občasnému šlehnuté LPG do sání) celé a hýbou se, ale problém je v převodu z membrány na klapky, který je tak vyběhaný, že už je nezvedne až do horní polohy a skoro půlka průřezu krátkých sacích větví tak zůstává zakryta :-( Bohužel plastové sání je svařené, takže se k ničemu kromě membrány nedá dostat. Neřešil už někdo opravu…
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
chtěl bych se zeptat jestli nevíte o nějaké upravě nebo něčeho na zvíšení výkonu motoru u ty mí 1.6.75kw, rok mám 2001.díky
-
-
- 12 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prehrieva sa mi motor (1,6 74kW) nemáte nejaké skúsenosti co to može spôsobovať (termostat,tesnenie pod hlavou, vodne čerpadlo......) DIKES
-
- 4 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, řeším, jako ostatní zde, zapeklitý problém. Na oktávce jsem doposavaď měl origo převodovku DUT, kde se mě střihly nýty. Žádná katastrofa se nekonala, jenom to dělalo hrozný zvuky. Inu, posháněl jsem jinou, mechanik nasadil a konstatoval, že má stejnej problém. Takže vybírám již druhou převodovku a je to docela problém něco vybrat. Má někde z vás povědomí, co vše lze nasadit na tenhle motor? Převodovky typu 02K jsou s těmito kódy - CZE, DRY, DUT (55kW); CZD, DLP, DNZ (74kW); DUU, DUV, DUU (74 a 75kW); DUS, DRZ, DUW (50kW SDI a 1.4 55kW). Dá se na AEE, bez problému dát DUU ze 74kw? Nechtěl bych tam dávat z 1.4ky, nebo SDi, neboť to jsou …
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Mám 1.6 74 kW ,r. 98 Stále mi píše chybu snímač otáček G28,koupil jsem nový,nic, proměřil jsem kabely od čidla,všechny kostry až ke konektoru ŘJ,zkontroloval rozvody a právě vyměnil ŘJ (z jezdícího auta).Kdo poradí?Co s tím?
-
- 29 odpovědí
- 49,1tis zobrazení
-
-
Ahoj. Chápu že takto na dálku je to spíš věštění z křišťálové koule, ale třeba to bude někomu povědomé, tak se zeptám. V poslední době vnímám nějaký problém na mojí octavii. Jde o škubání (citelná chvilková ztráta tahu). Pomůže pustit plyn a znovu sešlápnout - v krajním případě, ale někdy to přejde samo. Tak rok zpět jsem vnímal opravdu mírné "poškubávání" při vytáčení motoru ve vyšších rychlostech, nic zásadního, tak jsem to ignoroval. V poslední době se to ale projevuje mnohem výrazněji. Typicky když se třeba napojuji na dálnici a je třeba motor více vytočit, když zrychluji třeba na 4. rychlostní stupeň na 80km/h+, tak motor na moment úplně ztratí tah. Někdy to dokonce …
-
- 7 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám nového toura 1,6, koupený 05/09, najeto cca 9.000km a asi poslení 2000km jsem si všiml že mi lehce cuká motor na 3.-5. r.s. pod minimálním plynem - jen ho lechtám a udržuju stejnou rychlost. Byl jsem s tím 2x v servisu - VAG závada žádná, poprve mi doporučili jiné palivo, tankuju shell v-pover cukání se zmírnilo, při 2. návštěvě řekli že to nic nedělá - v okolí jsou jen kopce tak vyjeli semnou a neochotně uznali že to škube. Přinutil jsem je aspoň vydělat svíčky ale byly všechny stejně opálené. Odjel jsem s tím, že bych jim musel nechat auto které potřebuju na delší dobu a oni to budou konzultovat s M.B.. Může mě někdo poradit co to může být ?
-
-
- 40 odpovědí
- 62,5tis zobrazení
-