Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdravím, Škoda Octavia I, 1.6, kód motoru AVU, měl bych dotaz, při prvním, tedy studeném, startu mi z výfuku jde černý kouř + saze (viz video). Po načtení diagnostikou mi vyskočila chyba 17811 -EGR systém (P1403 - 35 10). Co mě zajímá je, zda je jev na videu provázán s výpisem z diagnostiky a mám rovnou kupovat nový EGR. Má někdo podobnou zkušenost, předem díky. VID-20190416-WA0001.mp4
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdar, posledne dni som citil benzinovy zapach pri aute, tak dnes som sa na to pozrel a vidim, ze mi benzin unika po takej tenkej hadicke, asi 15cm dlhej, ktora vedie od regulatora tlaku do sania. Predpokladam, ze v tej hadicke by mal byt podtlak a nie benzin... Kym kupim novy regulator, hadicku som rozpojil a zaslepil ju v smere k regulatoru aj smerom k saniu, moze to kratkodobo fungovat? Neposerie sa tym nieco? Saniu to predpokladam nevadi, a regulatoru neviem... naco je tam ten podtlak? myslel som, ze tlak urcuje pruzina a hotovo... Este otazka, kam vedie ten podlak v sani... co sa mohlo stat, ked mi tam stekal cez tu hadicku benzin?
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj,moc prosim o rady.hledam na netu vsechno mozny ale konkretni problem jsem nenasel.Mam octavii z roku 2004,1.6 75kw. Pri studenem startu asi 5 vterin litaji otacky 1000 az 1500,pak se srovnani,drzi se na cca 700 a pak vylitnou na 1000 a drzi se tam.Zatim je nova klapka a teplotni cidlo.Pred vymenou to bylo jeste horsi. Nemel s tim nekdo zkusenost?Moc diky za rady.
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám takové dilema, auto začalo víc kouřit. pod víčkem se tvoří emulze, říkám si. To bude těsnění pod hlavou tak jsem se pustil do demontáže a pak si říkám, že si radši nechám poradit než se do toho pustím. Včera jsem jel do práce a za mnou bílý dým, říkám to snad ne. Přijel jsem k práci a modlil jsem se ať to tam není. Ale bylo. Kávová emulze pod víčkem. Dnes jsem přijel na garáž a začal rozebírat. Sundal jsem víko a víko bylo od emulze ale motor čistý. Na měrce když jsem přijel k práci byla ta samá emulze, ale když jsem přijel domu už tam nebyla a měrka je čistá jak slovo boží, ani bublinka od ředění ani emulze. Voda uniká zhruba 1dcl - 2dcl na 1000km. A ještě j…
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, jsem majitelem Octavie 1,6 74kW, a mám následující problém. Před zhruba třemi měsíci jsem řešil kolísání otáček, takže jsem vyměnil škrtící klapku, čidlo teploty i termostat, spolu s tím i značnou část chladící kapaliny. To vyřešilo jak kolísání otáček, tak i věčně podchlazený motor (obvykle se nezahřál ani na 1/4), který držel předpisových 85° - 87°. Nicméně má radost nevydržela dlouho. A to do minulého teplého víkendu, kdy jsem si užil popojíždění v koloně na dálnici. Při tom jsem si všiml, jak má ručička teploty motoru ve zhruba 10-ti minutových intervalech vyběhne k červenému pásmu (ne však do něj!) a po krátkém otálení se pomalu vr…
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, dnes jsem navštívil ruční mycí box na shellce, normálně jsem umyl auto jako vždycky, ale zapl jsem i program mytí podvozku(říkam si po zimě proč ne). Nastartuju a chci jet, auto nedrží otáčky, při přidání plynu se dusí, a párkrát se ozvala i divná rána. Nejspíš se asi při tom mytí podvozku dostala voda někam kam neměla... Co stím, nechat vyschnout, pořádně projet, nebo rovnou odvézt do servisu? Předem díky za rady, Octavia I, 1.6 74kw r.v. 1999
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
ahoj,syn neprosel na emisich, zvýšené co , test katalyzatoru v readiness neprosel. Zkusil jsem ho vytvořit vagem,a vyhazuje to chybu nizka účinnost katalyzatoru. Jeho výměnu mu doporucili i na emisich s tim,ze lambdy jsou ok, pres vag testy lambd ok. Chci se zeptat, jestli staci vyměnit katalyzátor za nějaký univerzální euro 4, navařit místo původního, nebo to nejde ? U některých aut jsou pry predkaty někde v potrubí pred hlavním katem,je to i tento případ? Dekuji. Je to Octavia i 1.6 mpi 75kw BFQ s dvěma lambdami.
-
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, začal jsem mít problém se svítící kontrolkou ASR (oranžový vykřičník v trojúhelníku a to celé v kruhu se šipkou). Přečetl jsem si zde spoustu podobných článků a chtěl bych tímto požádat o pomoc, protože některé jsou už staršího data. Prosím o shovívavost, jsem nováček, auto servisuji (olej, filtry, STK u kamaráda, který má dílničku + diagnostiku na Škodovky) a já akorát leju bezín a řeším kontrolky … Mám Octavii I 1,6 z druhé ruky (německou v českém bazaru) Už delší dobu mi svítí kontrolka elektroniky motoru ( po přečtení a vymazání naskočí vždy po cca 5 km), hlášení je od lambda sondy nebo nespecifikovaná chyba RJ motoru, sondu se mi měnit zatím nechtělo (STK i…
-
-
- 22 odpovědí
- 65,4tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni řeším problém mám Octavii 1.6 74 kw motor AKL bral olej tak jsem sundal hlavu a že překroužkuji písty a vyměním těsnění na ventilech, ale všiml jsem si že písty mají dost velkou vůli písty se dají koupit jen orig.rozměr neřešil jste nekdo výbrus??? Jiný motor kupovat nechci bylo by to pravděpodobně to samé.Poraďte
-
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím,už si nevím rady s mou Octou..topila trošku jen v otáčkách za jízdy nebo na místě,ale jakmile šla jen na volnoběh tak začala foukat jen studený vzduch.Byl jsem přesvědčený,že to je termostat tak jsem jej včera vyměnil zároveň i expanzní nádobku dolil kapalinu,ale problém přetrvává je to sice o fous lepší za jízdy ale 100% jako zamlada to není.Hlava byla srovnána cca před 2000km. hadice k termostatu byli před výměnou horké jen ty přední a zadní teplé jen od motoru.nyní po výměně jsou horké všechny i ty zadní.teplota se drží na 90 zahřeje se cca po 4 km a drží.Tak nevím no co dál??díky za odpovědi Josef.
-
- 7 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám Octaviu 1.6 74 kW AKL. Dátum výroby 04/2001. Najazdené 204 500 km. Generálka motora robená pri 177 819 km (prebrúsenie hlavy, nové piesty, piestne krúžky, ojničné ložiská, sviečky atď., v podstate nový motor...). Posledných 2000 km sa mi sem-tam v nepravidelných intervaloch pri rôznom počasí (počasie ani teplota nemá vplyv) začína objavovať klepot/búchanie (laicky ťuk-ťuk-ťuk-ťuk-ťuk v relatívne vysokej frekvencii) z priestoru pred spolujazdcom, niekde medzi motorom a pravým kolesom. Nepravidelnými intervalmi myslím to, že niekedy to začne robiť po 300 km, niekedy po 70 km. Na krátkych trasách to nerobí. Po prejdení cca 50-70 km to pres…
-
- 8 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Dobrej chlapy budu delat gufero simerink na prave strane jen se chci zeptat jak ho dat ven diky prikladam foto
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrej chlapy mám takový problém diagnostika mi píše tyto 3 chyby tak se na vás obracím o pomoc vyměnil jsem váhu vzduchu ale po pár kilometrech a vypnutí motoru se rozsvitila kontrola motoru a kontrolka asr ten vykricnik v kroužku tak váhou to asi nebude díky za typy přikládám fotku:)
-
-
- 27 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, již delší dobu řeším příliš velkou aktuální spotřebu. S tím souvisí i velká průměrná spotřeba. Jedná se o škodu octavii, motorizace 74kw AKL, rok výroby 2001. Můj problém je jednoduchý, jakmile jen lehce položím nohu na plyn (je jedno jaký tam mam rychlostní stupeň, ale u 1 a 2 je to vyšší logicky) tak mám aktuální spotřebu např. 7-10 litrů. Nicméně, to mám plyn sešlápnutý na cca 1/8 záběru, opravdu to jen lochtám. Samozřejmě, že na rozjezd / jízdu to nestačí, jedině po úplné rovině. Jakmile sešlápnu plyn cca na 1/2 záběru, hodnota aktuální spotřeby už ukazuje např. 18-25 litrů.... No a když dám plný plyn, hod…
-
-
- 12 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi mam "problém" na mém motoru 1.6 74 kW mám nízkou teplotu i po delší jízdě jsem s ručkou těsně nad tou čárkou co je cca v 1/4 stupnice, přístrojovka je srovnaná-ukazuje dobře, nevíte čím by to mohlo být, jestli např. termostat nebo tak, a může to souviset se zvíšenou spotřebou? větrák spíná tak jak má
-
- 7 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat, mohu do 1 octavie s motorem 1,6i 74kw AKL, rok 2001 tankovat palivo z Benziny s označením VERVA100? Jaký na to máte názor? Nechci to kvůli zvýšení výkonu, to rozhodně ne, ale jde mi hlavně o tu mazací a čistící složku. Už jsem tohle téma hledal, proseděl jsem skoro půl dne u PC, 80% lidí to doporučuje - čistí, maže atd, 20% lidí tvrdí, že je to blbost - zapaluje to ventily a je to zbytečné. Děkuji za názory! :)
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Potrebujem zistit co je to za hadicku dnes som ju zlomil OCTAVIA 1 1.6 SR 75KW
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vospolok,chcem sa podelit zo skusenostou.Octavia 1.6 MPi BFQ,2009 296 000 km od novoty.Na motore menene len spotrebne veci.Sviecky Bosch mali najazdene asi 40 000 km a stalo sa ze na 4 valci sa odpalil kus porcelanu a asi odkusol kus vyfukoveho ventilu.Po rozobrati sa nenasli znamky poskodenia piestu a valcu tak sme vymenili piestne kruzky+ojnicne loziska+tesnenia+zabrusenie a kontrola hlavy.Tymto som nadobudol dva nove skusenosti a to ze BOSCH sviecky uz nikdy viac v zivote a ta druha ze motor mal len CASTROL 5w30 FST po 15 000km a po takmer 300 000km vyzera jak novy ziaden karbon sedla ventilov v stave noveho auta . Po vymene tesneni aj na viku ventilovma moto…
-
- 7 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosim o radu,uz jsem z toho jelen.Octavie 1,6 74kw.Ted,jak zacaly mrazy,studeny motor po nastartovani ma tendence chcipat.Naskoci na 1100 otacek,po vterine klesne na 1000 otacek.Musim chvili drzet pod plynem.Po zahrati vse O.K. asi 820otacek.Ruzne jsem se tady docetl o vadnem snimaci chladici kapaliny.Tak jsem ho vymenil.Zavada porad.Kamarad,ktery neni automechanik, me udelal diagnostiku a rekl mi vadne cidlo teploty vzduchu.Ze pry je nekde v blizkosti motoru.Tak jsem hledal a nic.Pak jsem zjistil,ze by to mohlo byt ono cidlo,ktere je soucasti vahy vzduchu,nebot v ni mam dve cidla.Vahu jsem si vypujcil jinou.A vysledek je porad stejny.Poradite nekdo?Dekuji
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dneska jsem vypustil chladicí kapalinu nalil jsem fridex,od té doby mě přestalo auto topit.Když jsem auto nastartoval tak na volnoběh z toho jde takové pískání,při vyšších otáčkách to přestalo.Když jsem oddělal víčko od nádržky na kapalinu,tak začala voda bublat a cpala se voda ven.Na budíkách byla teplota 90stupnů.Mám podezření na vodní pumpu,je to možné?Děkuji za radu
-
- 7 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny na fóru! Již od prosince 2009 vlastním jako první majitel Škodu Octavii Tour 1,6 MPI - 75 KW. V roce 2016 jsem si nechal udělat plynovou nádrž - LPG. Do nynějška jezdil automobil na plyn i benzín bez problémů (až na dvě výměny vstřikovačů - vadné kusy). Začalo to asi před dvěma měsíci, kdy mi auto jelo jen tři válce a špatně startovalo. Závada byla ve vahadle (vyměnilo se, nebylo v poloze a bylo nalomené) a jelikož už se blížím hranici ujetých 90 000,-, tak se provedla i výměna řemenu, vodní pumpy, nových svíček. Po této opravě už auto startovalo v pohodě a jelo na 4 válce, ale všiml jsem si dalšího problému, který nikdy předtím …
-
- 7 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Na Octavii 1,6 74 Kw me na emisich zjistily vysokou hladinu CO ve vyfukovych plynech,Norma je pry 0,30 ja mam 0,42.Pry,ze to nasvedcuje nejake netesnosti.Technik pri zacpani vyfuku vsak nikde na spodku zadny unik nezjistil.Bylo mu vsak divne,ze motor na zacpani vyfuku nijak nereagoval(zmena otacek,chcipnuti atd.)Jedine kam nekoukal byl vlnovec,ktery je hodne stary.Katalizator je vloni davany novy-univerzalni,navareny mezi trubky.Poradite nekdo na co se mam zamerit a jak zjistit,kde je problem?Diky
-
- 5 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes po cestě z Polska jsem chytl fakt brutální bouřku, vody jak .... no prostě mazec. Nebylo vidět na krok. Po vyjetí z téhle bouřky, kdy spadlo asi 35 litrů vody za vteřinu (fakt jsem to ještě nezažil) jsem si všiml, že ručička teploměru je cca o 0,5-1 cm nad polovinou - takže přehřívání. Tak jsem jel v pohodě dál, teplota se ustálila zpět na střed. V koloně nic, pohoda. Jenže při rozjezdu a jízdě po městě či do kopce, kdy jsem fakt tlačil pod plným plynem, teplota zase lezla nahoru. Tak jsem dojel do ČR a když ručička po jízdě cca 2 minuty na plný plyn lezla nahoru zastavil jsem a otevřel kapotu - zjistil jsem, že ventilátor na chladiči se netočí. Kde mám hl…
-
- 26 odpovědí
- 15,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, jednockovou octavku 1.6 rv2003, kdyz je motor uplne studeny, tak ihned po nastartovani se par vterin motor dusi a otacky se nedostanou nad 500, pak si motor na par vterin zacne pridavat az na 1200-1500ot , pak se otacky srovnaji na 900 a je vse ok. Pri dalsim startu kdyz je uz motor teply nic takoveho nedela. Dela to vzdy jen kdyz je motor uplne studeny. Nemel nekdo podobne zkusennosti , co to muze byt? Diky!
-
- 6 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-