Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Exteriér

Karoserie, narazniky, designové úpravy, folie atd

Sponzor sekce: Autolepky.cz

1. Zahájeno uživatelem Tomas427,

Řešil tu někdo výměnu čelního okna? Dnes ráno odletěl kamínek od vpředu jedoucího autobusu a rozbil mi ho. Řidič samozřejmě řekl že už jsem to mohl mít dávno a že nemám důkaz že to bylo od něj.Proto to na 90 % jeho zaměstnavatel neuzná a nic mi nezaplatí. Policie mi jen řekla že to není škodní událost protože to vzniklo neúmyslně. Jediná možnost je se domluvit s dopravcem (nemám důkazy a on to zapřel) nebo to musím řešit z mého pojištění skla kde mi asi nebude stačit limit plnění .

2. Zahájeno uživatelem MichalV123,

Prosím o hodnocení vhodných příčníků s upevněním na hagusy u vozidla Š-Fabia combi.

3. Zahájeno uživatelem seliot,

Zdravim predom sa ospravedlnujem ak som to dal do zlej temy ale nikde inde mi to nesedi tak a teraz k otazke ide mi o to ze potrebujem zistit kde na aute sa nachadza cislo farby ? prehladal som cele auto a nikde som nic nenasiel na u jednotkovej fabii to mam vzadu v kufri pri rezerve tusim aj otec to ma u dvojkovej tiez tam ale u trojkovej to tam nemam... viem pouzit internet a najst to podla nazvu ale chcem si byt stopercentne isty teda respektive ani ne tak ja ale lakernik to musi vedet na 100 % aby nenamiesal zly odtien lebo sa mi podarilo zohnat spojlery monte carlo znacne pod cenu len su neni nalakovane (ano viem ze su original cierne len ja to chem dat inak …

4. Zahájeno uživatelem Malotraktor Mates,

Zdravím dnes odpoledne jsem si všiml že mi ,,někdo,, na parkovišti odřel lak. Není to hluboký škrábanec ale ,,jen,, takové to škrábnutí lesklého povrchu. Poradíte mi někdo čím a jak to zacelit ? Popřípadě jestli lze rozleštit a čím? Barva stříbrná metalíza. Díky moc

5. Zahájeno uživatelem suntour,

Ahoj, v Praze auto na ulici mýt nejde. Kam dáváte auto mýt ? Kde je dobrý mycí box s dobrým vysavačem v Praze ?

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 11 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Librus,

Ahoj po dlouhé době a ne zrovna s příjemný tématem :-). Máme 2 měsíce "starý vůz" a už se nám podařilo odřít spodek předního nárazníku pod mřížkou, až na tmavý plast pod lakem. Zvažuji co dál. Varianty jsou takové: 1) vlastní oprava / oprava u lakýrníka 2) oprava v autorizovaném servisu Teď bych se Vás chtěl zeptat, pokud bych zvolil variantu č.1, budu ztrácet automaticky záruku na lak (tzn. výrobní vady jako bublinky apod.) a karoserii (rezivění) ? Jde mi o to, že kdybych si to opravil sám a začal mi rezivět třeba kufr... tak ta naše "nehoda" nemá vliv právě na ten rezivějící kufr... Nevíte na kolik může vyjít taková oprava laku v autorizáku nebo lakýrní…

7. Zahájeno uživatelem Jaboukeb,

Zdravím, máte zkušenost se škrábanci na sklech auta? Nejsou nějak extra hluboké, jen proti slunku jdou vidět, nevím od čeho jsou, jen se snažím zjistit, čím nejlépe “zakrýt”, nebo tak. Mám pastu Xerapol, kterou jsem krásně vyleštil a zaleštil škrábance na přístrojové desce, což je plast, ale nevím, zda použít i na skla. Někdo říká zubní pasta obsahující jedlou sodu... díky za tipy a mějte se :)

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem bichle,

Dobry den. Mam fabku 1,2 tsi 66kw combi a nejde mi zadni ostrikovac. Moturek bezi, dava vodu. Kdyz sundam trysku na zadnim ostrikovaci voda jde az na sklo ale tece to kolem hadicky cerpadla, jako by byla hadicka nekde skripnuta a vracelo to vodu ktera se nevesla do hadicky. Nemate s tim nekdo prosim zkusenost? Nebo nejaky napad kde by to mohlo byt skripnuty? Dekuji

9. Zahájeno uživatelem Bloodyduck,

Ahoj, zkoušel už někdo rozebrat zpětná zrcátka? Chtěl bych vyměnit bílé kryty za černé a nechci to nějak poničit. Nemá někdo zkušenosti s rozebráním?

10. Zahájeno uživatelem Katerinaptackova,

Dobrý den, má prosím někdo zkušenost s dodatečnou instalaci zadních parkovacích senzorů (pouze zvuková signalizace) do fabie iii? Chtěla bych originál, bez zásahu do záruky. Ideálně tip na pražský (Středočeský) servis, kde mi to nainstalují a kolik to zhruba bude stát (samotné senzory stojí na eshopu škody 5800). Děkuji! Katerina

• Líbí se mi
    • 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem gembi99,

Chci se zeptat, zda je normální, že u zadních dveří jsou orezlé šrouby kterými je přišroubována aretace dveří ke karoserii? Auto je staré rok a čtvrt. Zajímavé, že u předních dveří ty samé šrouby zatím orezlé nejsou. Vím že u podvozku se tu řešilo, že ta povrchová koroze na nápravách je bohužel normální, ale překvapuje mě, že je to i u dílců, které jsou vlastně vidět...

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Eric_,

Dorobenie druhého tesnenia dverí. Nešlo by to nejak dorobiť aby to bolo ako príklad na Octavke II ? Náhodou či dačo nerobia číňania .... ?? Mňa najviac štve že sa špinia prahy a aj pri umývaní je to blbé aj pri nastupovaní. Aero hluk by bol nižší...

13. Zahájeno uživatelem mitocross,

Ahoj, FIII 2014, 1.2tsi . Nejde mi odomknut kryt nadrze a rezerva uz svieti. Vedeli by ste poradit, ako to nudzovo otvorit, bez destrukcie? Zamok necvaka. Uz sa to raz predtym stalo, ale podarilo sa asi na 20. raz odomknut. Predpokladam, ze elektricky zamok umrel - relativne casta zavada VW group vozidiel. tak ako som sa to docital na dalsich forach. Zamok objednam a vymenim. To problem nie je. Problem je, ako to vobec otvorim? V navode o tom nie je zmienka. Z interieru uz myslim nie je nudzove otvaranie lankom, alebo ano? Mam doma plastove "pacidla" na plastove diely, ale nechcem nieco ulomit. Ak existuje na to trik, radsej to skusim sam doma, ako to dat …

14. Zahájeno uživatelem barryk10cz,

Zdravím , mám objednanou parkovací kameru , která se dá k osvětlení spz . Potřebuju tedy protáhnout kabel z pátých dveří ke kabelu od zpátečky. Kudy je to nejjednodušší? Sundat zadní světlo? Dostanu se nějakým protahovákem z průchodky mezi pátými dveřmi až ke světlům? Nebo lze nějak sundat ty plasty na bocích kufru a dostanu se touto stranou ke kabelům od světel? Jak jsem pročítal forum tak sundání těch zadních světel je celkem riskantní abych si něco neurval nebo nepoškrábal. Ve dvojkové oktávce jsem se k tomu světlu dostal velmi jednoduše zevnitř kufru , tam byl jen tapec. Díky za rady

• 6 odpovědí
    • 12,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Akrub,

Má někdo zkušenost s demontáží zadních světel na Fabii III ? Já jsem to zkoušel dle dílenského manuálu. Prostě to nejde, při použití větší síly hrozí poškození plastu světla, případně laku na hraně blatníku. Na jedničkové Fabii to taky nešlo úplně lehce, ale šlo to. Tak mě zajímá, jakou zkušenost mají s demontáží ostatní kolegové.

16. Zahájeno uživatelem Viši,

Dobrý den, mám dotaz jestli nevite, jestli mohu použít strešni nosič(orig) na fabii 3 hatcback, se skleněnou střechou . Nikde jsem to nenašel. Na autě za dveřmi jsou otvory pro šrouby takže pravdepodobne ano. Dekuji za rady a zkušenosti.

17. Zahájeno uživatelem Pepav,

Chtěl bych zakoupit zimní clonu do nárazníku - tu spodní před chladičem (v Autodoplnky.cz ji mají za 600 Kč). Problém je ten, že nemám vyzkoušeno, zda bude správně fungovat radar, když jej clonou překryji. Má s tím někdo zkušenost?

18. Zahájeno uživatelem Honza039,

Zdrávím, hledal jsem ve všech tematech ale ještě jsem se tu s tím nesetkal, sháním tyto dva "spoilery" viz. obrazek chtěl jsem se zeptat jestli je tu někdo kdo to také řešil a poradil by mi kde je sehnat nebo zda někdo neznáte číslo dílu. Děkuji za odpověď.

• Líbí se mi
    • 11 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Miki237,

Ahojte kedze sa mi vypalila ziarovka v zadnom svetle potrebujem ho demontovat nemam sadu torxov tak by som potreboval vediet aku velkosť kúpiť ďakujem 😊

• 16 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Crolax,

Chcel by som zistiť, či zadný nárazník Monte Carlo má difúzor ako súčasť alebo ako samostatný diel. Rád by som ho niekde kúpil a namontoval na svoju fabiu 3 HB. Nevie niekto poradiť? Tiež neviem či sa niekde dajú kúpiť lemy blatníkov.

21. Zahájeno uživatelem juraj79m,

Ahojte, všimol som si jednu zaujímavú vec, po daždi alebo ráno keď je rosa sa na celom povrchu auta drží voda, teda dosť veľké kvapky vody omnoho dlhšie ako na iných autách čo som si všimol. Napr hodinu po daždi na mojom aute sa držia veľké kvapky vody, o ostatné autá naokolo sú prakticky suché. Akoby niečo tú vodu priťahovalo, a nedovolovalo jej odtiecť. Neviete čo to môže spôsobovať, nepáči sa mi to.

• Negativní
      • Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem juraj79m,

Zdravím Vás, viete mi niekto poradiť, prečo sa spolujazdcove dvere tak ťažko otvárajú? Teda samotné dvere idú ľahko, aj zdnuka sa otvárajú v pohode, ale zvonku musím dosť silno trhnúť kľučkou, aby sa dvere otvorili. Manželka to dosť vadí. Auto je už po záruke. Ďakujem za každú radu.

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 5,5tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem seliot,

Zdravim riesili ste uz niekto sportovy vyfuk alebo aspon koncovku na 3kovu fabiu ?

24. Zahájeno uživatelem Kovy98,

Zdravím. Potřeboval bych poradit jak vyndat odrazky v zadním nárazníku Škody Fabie 3 Monte Carlo combi facelift. Jsou tam jen nacvaknuté, to vím, ale nevím jak je vycvaknout. Mockrát děkuju.

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Kuchar7,

Jak je to u F3 FL ve verzi Style s ostřikovači Bi-LED světlometů? Jsou nebo nejsou standardně? Manual říká: Světlomety se ostříknou při každém prvním a desátém ostříknutí čelního skla. Četnost ostříknutí světlometů je možné nechat nastavit v odborném servisu. A umí je opravdu v autorizovaném servisu běžně přenastavit? Četnost vždy, ale s prodlevou? Cena? A nebo raději Carista a naklikat si to (předpokládám, že to upraví stejné parametry)?

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.