Elektrika
Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..
88 témat v tomto fóru
-
Co lze zatím nastavit kódováním na nové Scale: 1. volby ESC Sport /OFF 2. zadní světla s denními + možnost vypnout/zapnout denní světla 3. akustická signalizace odemčení/zamčení vozu 4. dálka funkční i při nastartovaném motoru 5. vypnout start/stop 6. kufr zavírá krátkým stiskem + dálkou ze stejné vzdálenosti jako lze páté dveře otevřít 7. položka: "Množství k čerpání" v palubním počítači 8. protočení ručiček po zapnutí zapalování 9. aktivace čtení značek + přepínání dálkových světel(to jsem nemohl otestovat) 10. paměť nastaveného jízdního módu Většina funkcí se aktivuje hodně podobně jako u celé p…
-
-
- 950 odpovědí
- 314tis zobrazení
- 19 sledujících
-
-
-
Vyměnili mi v práci Fabii za novou Scalu. Když vystoupím, zabouchnu dveře a zmáčknu na dálce zamknout, tak se nic nestane. Resp. je tam prodleva, auto reaguje až tak 1-2s po zabouchnutí dveří. Na to nejsem zvyklý. Budu to nechávat asi nechtěně odemčený. Fábia to určitě nedělala. Je to chyba nebo vlastnost? Dost otravné a nebezpečné. Dá se to prodlení nějak eliminovat?
-
-
- 17 odpovědí
- 917 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Pro ty co by uvažovali o výměně volantu za kapacitní tříramenný (původně jsem měl dvojramenný volant bez kapacitního senzoru) Po výměně za kapacitní volant + Travel Assist [19 - CAN Gateway (J533)] [Kódování - 07] Byte 1 bit3 Sollverbau_KLR,0=neosazen / 1=osazeny zvolit: aktivní (výchozí "neaktivní") [A5 - Přední snímač asistenta jízdy] [Přístupové oprávnění – 16] Zadejte 20103 [Kódování - 07] Byte 5 bit 2 Klr, 0=not_coded / 1=coded zvolit: aktivní (výchozí "neaktivní") [13 - Regulace odstupu (J428)] [Kódování - 07] Byte 15 bit 7 Capacitive_steering_wheel,0=neosazen / 1=osazeny zvolit: aktivní (výchozí "neaktivní") …
-
-
- 9 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Hi, sorry that I write in English. I imported a Scala from CZ and now wants to retrofit a rear view camera to it. Currently I have missleading information about the compatibility. Has anyone a Bolero with a head unit 654035871B and rear view camera in his car? Thanks in advance, Stephan
-
-
- 28 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, mám Škodu Scalu 2019 1.0 TSi a mám "problém" s parkovací kamerou. Když zařadím zpátečku, tak vše funguje, obraz se ukáže a je to v pořádku. Akorát jsem si všiml, že když zatočím volantem, tak ty ukazatele vzdálenosti jsou stále rovně a neukazují mi, kam zatáčím. Je toto normální chování? U dalších vozů to funguje, tak se raději ptám, jestli jsem náhodou ve své Škodě tuhle "vychytávku" nevypnul. Nemám tam i takové ty žluté ukazatele, které by tam měli být. Na fotografii níže můžete vidět, jak to vypadá. Dá se to nějak zapnout, nebo to je dané? Díky moc za odpověď!
-
- 3 odpovědi
- 380 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nevite nekdo prosim, zda se da kodovanim vyradit z funkce inteligentni dobijeni, tzn. aby se baterie dobijela trvale konstantne jako u starsich vozů? Dekuji.
-
- 3 odpovědi
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jelikož dorazily nějaké dotazy na zapojení/info ke kameře a určitě to časem bude zapojovat i někdo další, dávám sem pár obrázků: Vybraná pojistka 43 (velikost MINI), spíná po zapnutí napájení a jede na 12V: Zapojení do pojistkové skříně - ukostřeno je na šroubu vlevo dole. Koupena 12V autozásuvka rovnou s pojistkovým pouzdrem s odbočkou. Stahovacími pásky pak přitáhnuto ke kovové konstrukci. Krycí plastový panel je uchycen celkem poctivě, takže jsem se pod něj dostal starou bank. kartou a posléze dřevěnou obracečkou a pak to chce lehce páčit aby se to dostalo ze zámků. Ideálně nic tvrdého a ostrého. . Kamera zevnitř a zvenčí…
-
-
- 129 odpovědí
- 57,2tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravím, přestala mi topit ventilace. Na nastavenou teplotu neodpovídá teplota (pocit chladu) a z výdechu nic nejde, ventilátor běží? Lze nějak restartovat jako u předchozí varianty, např. Octavia II Diky za radu
-
-
- 86 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Dobrý den, tak jsem si na stará kolena udělal radost a zakoupil si nový vůz značky Škoda Scala. Mám ho teprve krátce, zatím jsem velmi spokojen, jen bych se chtěl zeptat, zdali je nějaká možnost vypnout to automatické zamykání po rozjezdu auta. Dříve jsem měl octavii III a tam se to dalo vypnout v menu nastavení auta, ovšem ve scale jsem tam tuto možnost nikde nenašel. Nevíte někdo zdali je to možné či není? Předem děkuji za odpovědi
-
-
- 30 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, jak se dá rozebrat tenhle kryt u zrcátka. Potřeboval bych to, protože když jsem chtěl tam připojit kameru přes USB-C, tak mi to zajelo dovnitř. 😂 Děkuji za každou odpověď.
-
-
- 7 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Ahoj, mám novou Scalu s adaptivním tempomatem. Zjistil jsem, že je to prediktivní adaptivní tempomat a musím říct po prvních 1000 Km, že je úplně k hovnu. Mapové podklady jsou staré několik let a tam kde je už pár let 50 Km/h mi to přepíná na 70 Km/h a mnoho dalších život znepříjemňujících věcí. Dá se nějak změnit, aby z pACC, byl jenom obyčejný ACC? Nikde v nastavení auta jsem to nenašel, jde to třeba přes diagnostiku? Díky
-
-
- 8 odpovědí
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Po montáži 7-pinového tažného (auto má přípravu pro tažné) se v paměti závad objevuje uvedená chyba. U skupiny 19 Diagnostické rozhraní datové sběrnice . Nevím jestli to má souvislost s tím tažným. Jak se toho zbavit? Smazat to nejde.
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Píšu osobní zkušenost s deaktivací Start/stopu u Scaly 1.6TDI(a zřejmě i u dalších modelů Škoda). Tento způsob je na fórech celkem často zmiňován, ale panují kolem toho dohady. Na mínusovém kontaktu baterie je namontován měřák průtoku proudu, díky kterému ŘJ ví kam a kolik proudu směřuje. Pokud se tento senzor odpojí, znemožní to aktivaci S/S a zároveň se akumulátor bude nabíjet ,,po staru". To znamená, že při bežícím motoru bude dobíjen konstantním napětím 14,5V a nebude zbytečně cyklován ,,inteligentním nabíjením“, což mu výrazně prodlouží životnost. Výsledek: z mého pozorování jsem zatím žádná negativa této úpravy nevypozoroval. Nějakou dobu jsem …
-
-
- 176 odpovědí
- 85,8tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
-
Ahojte, chcel by som sa s vami podelit o skusenost s dorabkou kessy pre zadne dvere. nepojde o navod ale skor nejake tie postrehy. Dole prilozim nahodne fotky z montaze a video a aj PPT subor, kde som si ja pre seba spisal navod, cerpal som z videa na utube od humble mechanic kde to dorabal na golfe. vdaka patri aj @richi661 Zoznam veci: kessy klucky-su to tie iste co v predu, cisla 5G0 837 206Q a 5G0 837 205Q pripadne sikmacka alternativa kabelaz: treba sa dostat od klucky do bstlpika od zadnych dveri a potom od B stlpika predne dvere do kessy modulu terminaly: treba terminaly male a female do B stlpika, terminaly do klucky, termi…
-
- 0 odpovědí
- 469 zobrazení
-
-
Zdravím, Nemá niekto skúsenosti s autodiagnostikou pre Scalu ? Je potrebné zakúpiť drahý prístroj od VAG COM za 500 eur ? Lacnejšie diagnostiky neuvádzajú Scalu pri podporovaných vozidlách. Potrebujem to pre bežný servis a mazanie servisných intervalov. Ďakujem za odozvu.
-
-
- 34 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Chlapi, vedeli by ste poradiť s bezdrôtovým nabíjaním, číslo dielu, popr. link na diel. Chcel by som si ho dorobiť, no nikde na nete neviem nájsť diel - indukčnú nabíjačku, resp. jeho číslo. Našiel som len O3, S3 ale Scalu nie. V SA to vedia vytiahnuť z VIN vozidla, čo ho má, no žiaľ ja to nemám.
-
-
- 23 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Kedže som doteraz nemal parkovacie senzory potrebujem poradit. Dnes ked som cuval zacala mi signalizacia hlasit, ze nieco je za mnou a ked som bol na cervenej ciare auto samo prudko zabrzdilo. Siel som pozerat do zadu a bol tam len konar z krika. Tak funguje parkovaci senzor, ze aj sam zabrzdi?
-
-
- 21 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
-
-
Řešil někdo u Scaly mrtvý úhel na levém a případně pravém zrcátku? Já měl dříve Fábii rv 2006 a ta měla na levém zrcátku úplně nalevo takový pruh pro mrtvý úhel. Scala to nemá a celkem mi to dost chybí. Lepil si tam někdo ty externí dokoupitelné? Je i nějaká lepší možnost? Třeba výměna skla v originálním servise s tím "lomem"? Díky moc za info.
-
-
- 15 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Nazdar chlapi, zacalo mi svietit tlacitko SOS na cerveno a vypisovat chybu SOS volanie obmedzene, servisne stredisko. Lenze po par dnoch to zmizlo a uz svieti zase na zeleno. Stalo sa to niekomu? Treba s tym ist do servisu?
-
-
- 54 odpovědí
- 28,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Scala FL 05/2024 byla předána s deaktivovaným virtuálním pedálem kvůli ladění systému. Svolávačka resp. aktivace měla být nabízena někdy během léta 2024, ale dodnes žádná není a funkci nelze využívat. Otevírání / zavírání funguje pouze přes tlačítka nebo dálkový ovladač. Člověk za to zaplatí a funguje to na 50%
-
-
- 1 odpověď
- 922 zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Vlastním Scalu po faceliftu s matrixovými světlomety a cca jednou za měsíc na mě vyskočí hláška zkontrolujte pravou/levou přední směrovku. V servisu si nevědí rady. Nejprve to dělala pouze pravá směrovka, poté levá a teď už to dělají obě. Po znovunastartovaní hláška zmizí. Má někdo stejný problém?
-
- 0 odpovědí
- 504 zobrazení
-
-
zaujímavé, že na toto vylepšenie žiadna téma tak asi začnem, keďže som mal požiadavku na dorobenie svetielok s nápisom ŠKODA. tento krátky postup sa dá využiť aj pre iné svetielka, nemusia byť originál. použiť sa môžu aj čisto biele svetielka (napríklad kufrové moduly), či varovné svetielka smerom dozadu (ako majú vyššie modely). pôvodne som bol v tom, že Scala už má dverné jednotky ako Octavia III a vyššie, no nie je to celkom tak. dvernou "jednotkou" je označovaný motorček sťahovania okien (J386, J387). princíp zapojenia je teda takmer identický ako má Fabia III - pripojíme sa na sťahovanie okien a zámok celý postup sa mi vypisovať nechce, skôr to bude o obrázko…
-
-
- 6 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte na pristrojovke ma upozornilo na vymenu baterie v kluci lebo je slaba. Mam bezklucove startovanie. Viete aka bateria tam ide? V navode to neviem najst a kluc otvsrst zstial nevhcem dokedy nemam novu bateriu
-
-
- 32 odpovědí
- 16,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, je tu nějaký šikovný elektrikář, který by dokázal zjistit, zda by byla možná výměna hlavně zadních "normálních" světel za "TOP LED" zadní světla (s animovanou směrovkou). Nebránil bych se ani výměně předních LED za FULL LED. Je mi jasné, že to nebude pouze o světlometech, ale také o dalších komponentech. Vozidlo Škoda Scala Ambition, 1.0 TSI 70kW, infotaiment Swing 6,5" + multifunkční volant + digiklima + startování tlačítkem... Děkuji za odpověď, s pozdravem Lukáš.
-
-
- 61 odpovědí
- 19,8tis zobrazení
- 1 sledující
-