Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Exteriér

1. Zahájeno uživatelem stanmar,

Vzhledem k tomu, že se o to zajímám, informoval jsem se přes infolinku Škoda, zda bude mít i Octavia IV větší výběr laků, než má v současnosti. (Jako příklad kde je poměrně rozsáhlé fleetové lakování karosérie jsem dal třeba S III). Odpověď : "Je pravděpodobné, že paleta barev se v následujícím půlroce bude aktualizovat, avšak určitě to již nebude v takovém rozsahu jako má nyní např. model Superb. Bohužel předem nevíme o jaké barvy a kdy přesně k této obměně dojde." Sám jsem zvědav, jestli k tomu tedy letos dojde, myslím že by si O IV opravdu zasloužila ještě další barvy mimo běžnou nabídku.

2. Zahájeno uživatelem Robes68,

Zdravím, už se vám někomu, něco podobného stalo?? Dnes jsem navštívil autorizák a tam mi řekli,že to vidí poprvé. Buď rozteklé lepidlo,nebo vyhřívací fólie, ví čert. Nafotily,napsali do Škodovky a asi okno na výměnu,pokud to schválí. Auto ještě v záruce.

3. Zahájeno uživatelem mirda1234,

Dobrý den, nezkoušel už tu někdo rozsvítit na OC 4 ambition zadní potkávací světla v 5tých dveřích? Vím, že u některých Superbů 3 před FL, šlo dokodovat, aby při potkávacích světlech svítil i proužek na pátých dveřích, třeba to jde i na OC 4.

4. Zahájeno uživatelem RoBoT0101,

Dobrý den,zatekla mi voda do třetího brzdového světla.Pár diod už nesvítí.Jde světlo vyjmout bez toho aby se musel vyndat spoiler?Dílenská příručka říka rozebrat to.Koukal jsem na videa u jiných vozidel od VW a u některých to šlo.Děkuji za odpověd

5. Zahájeno uživatelem LukášCBR,

Jen pro ukázku, jak ŠA zvládá antikorozní ochranu u OIV. Jelikož jsem si tím prošel u své Octavie (3FL), tak mě následující obrázky jakožto potencionálního kupce OIV hodně znepokojují. Obrázky viz.níže jsou od aut rok výroby 2020,2021 a poslední fotka pochází pd auta starého 8 měsíců. Nevím, možná tu fňukám zbytečně, ale moc v pořádku mi to teda nepřipadá a osobně se divím, co to ŠA produkuje za šotky. Ještě k tomu po nedávném zveřejnění zdražení.

6. Zahájeno uživatelem Austin,

Začalo mi vrzat zrcátko po zamčení, když se sklápí. I při odemčení. Jak a čím to namazat? Určitě ne WD, ale nevím jaké mazivo zvolit a jak ho tam vpravit. 50km do servisu nepojedu. Díky za úvahy.

7. Ahojte, dá sa vymeniť elektricky otočné, stmievateľné spätné zrkadlo za elektricky otočné, stmievateľné spätné zrkadlo s ukazovateľom mŕtveho uhlu? Stačí to potom iba v RJ zapnúť? Spravia mi to v AS? Mám predné aj zadné senzory + zadnú kameru. Vďaka, Martin

• Díky
    • 3 odpovědi
    • 778 zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Patrik369,

Zdravím, na O4 RS (ročník 2023) som si všimol malú prasklinu na pravom svetlomete, po otvorení kapoty ma však stav úplne šokoval, oba svetlomety sú v hornej plastovej časti kompletne prasknuté, tak ako je vidno na priložených foto. Stretol sa niekto z Vás s niečím podobným? Prípadne vedeli by ste to niekto skontrolovať, či sa Vám nezačína diať niečo podobné? Ja som tiež do teraz o tom vôbec netušil, až kým sa prasklina nezačala šíriť do prednej časti svetlometu.

9. Zahájeno uživatelem Jan R.,

Nikde jsem to předtím neviděl, dám i pro ostatní. Originály na LB, teď v akci, pěkné zpracování, nacvakáno za 3 min, hučí od 80km/h. Mohli být o 5cm nižší, jak pěst na oko. Seženu 3 držáky na kola asi Thule 594, by mohli pasovat a vejít se.

10. Při zavírání zadních dveří po dovření dojde ještě k dodatečnému zaklepání nečeho dalšího. Nejdříve jsem si myslel, že to klepe něco spadlého ve spodní části, ale po několika zkouškách jsem usoudil, že to jde z nejkrajnější části nad klikou. Mrknul jsem tam kamerou a je tam nějaký kovový bazmek. Nějaká packa. Nevíte k čemu slouží. V servisním manuálu jsem nic nedohledal. Omluva za kvalitu foto. Díky.

• 1 odpověď
    • 595 zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Karlos_vRS,

Zdravím, vlastním o4RS a už se mi trošku okoukala. Koupil jsem na celé auto difuzory od Maxtonu ale bojím se, abych po montáži na vůz neztratil záruku. Mám najeto 20k tak to nechci úplně riskovat. Nejvíce se bojím zadního difuzoru protože se musí předělat Elektrika na virtuální pedál (kopnutí pod zadní nárazník pro otevření kufru) předek a boky tam se řeší jen šroubky. Díky za odpovědi a ať to jezdí 🤙🏼

12. Zahájeno uživatelem OZracing,

Ahoj, zkoušel jste už někdo vyměnit přední sériový nárazník za verzi z RS? Budou pasovat držáky, podběhy pokud bych sehnal kompletně osazený nárazník? Děkuji za rady

13. Zahájeno uživatelem sanders2221,

Zdravim, Chcel by som sa opytat aku mate skusenost vy, ci vam horna cast - cervenym na druhej foto - kde som odstranil manualne namrazu , ci vam tu cast odmrazuje - ci to je chyba skor od vyroby v skle alebo normalka - mam octaviu facelift 2024. Som volal s predajcom on vravel, ze to by malo byt ok kedze horna cast by mala byt na antenu tam kde je hornych par pasikov ktore v podstate nie su na omdrazovanie podla predajcu. Ak by niekto prilozil svoju foto bolo by super na porovnanie

14. Zahájeno uživatelem Z3ro,

Ahoj, řešil jste někdo uchycení RZ pomocí suchého zipu místo rámečku? Vzadu by to asi neměl být problém, ale vepředu RZ celkem přesahuje do mřížky, takže by nebyla ve spodní části přilepená. Máte někdo zkušenosti?

15. Zahájeno uživatelem zuzina80,

Ahoj, mám Octavii IV combi. Pozoruji, když otevřu 5-té dveře a je třeba druhý den po dešti, tak mám na zadním nárazníku uvnitř vozu poměrně dost vody. Přijde mi, že neodtéká, jak by měla. Mám zkušenosti s Fabii 1,2 a tam jsem takový problém neměl. Jde mi o tohle viz foto. Myslím, že z důvodu, že se tam drží voda, je poměrně velké riziko vzniku koroze. Byl jsem na reklamaci, ale byla to pouze povrchová rez. Pouze vyleštili. Máte s tím někdo zkušenost?

16. Caute, mám takýto problém, octavia 4 2020 po autonehode kde sa menili v autorizovanom servise celý predok vrátane metrix xenonu či ako to ma škoda nazvané škoda cristal LIGHT som už bol dať 3x reklamovať svetla. Problém je v tom že niekedy mi nevyrezava oprotiiduce autá keď sú zapate diaľkové svetla, skôr vy som to prirovnal spojujazdcovemu xenonu že nedokáže dostatočne vyrezať auto aby ho neoslňovalo. Svetla sú 100% čisto nové. V škodovke mi ich prenastavovali už 3x q nič. Ma s týmto niekto podobnú skúsenosť ? Predošlé svetla pred nehodou boli úplne tak ako mali byt všetko fungovalo aj z vyrezavajuceho hľadiska aj normálne svietenie na stretavackach. Ďakujem

• 2 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem roman.kol,

Dobrý den, mam O4 Rs a chtěl bych vyměnit ty chromové prahové lišty za nové, poradil by mi někdo prosím jak sundám ty staré ? Nahřeju horkovzduškou ? Moc děkuji za info

• 1 odpověď
    • 909 zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem pajiq,

Ahoj, měnil někdo z Vás rámeček masky ze stříbrného za černý? Musel dolu nárazník? Zkoušel jsem to lehce o víkendu a přístup zespodu je nula nula nic. Kdyby měl případně někdo fotku. Nebo alespoň návod na sundání nárazníku. Děkuji.

• 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  19. Zdravim, muj prvni prispevek tady na foru a bohuzel pro me ne az tak prijemny. Po objednani O4 (RS, seda graphite) cekam tento tyden (pokud pujde vse dobre) na prevzeti vozu od prodejce. Bohuzel mi v patek volal, ze pravdepodobne pri transportu doslo k poskozeni laku na dverich spolujezdce. Vyptaval jsem se, zda se to bude resit rozlestenim, bohuzel dnes dosel email, ze se dvere budou muset prelakovat (poskozeni bylo videt i po prelesteni). Zadal jsem i o zaslani fotky poskozeni, ale tu mi prodejce neposlal, pouze info o reseni poskozeni. A navic mi nabidl jako "kompenzaci" platbu za natankovani nadrze po prevzeti. Jaky mate nazor na kompenza…

20. Zahájeno uživatelem loki83,

Prosim vas na Octavii 4 z ktorej strany treba vypacit zrkadlo aby to neprasklo? Na MK3 to ide zlava, Superb 3 z vrchu a O4? Chcem dat nove krytky spatnych zrkadiel.,.

21. Kopal jsem pod auto a v podstatě z 90% úspěšně otevíral. Jenže teď jsem aktualizoval software a nastal problém. Auto uzamknu a vyjdu ven s klíčkem v kapse. Kufr kopnutím v pohodě otevřu. Tak ho zase tlačítkem zavřu a opakovaně zkusím kopnutí a opět otevřu. Jenže přijdu k autu druhý den se stejným klíčkem v kapse a kopnutí nefunguje. Pořád jsem optimista a říkám si, že to není chyba softwaru, ale že se jen někde přepsalo nějaké nastavení. Bohužel mě nenapadá jaké.

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 7,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Emil-Z,

Tak si představte, že se nová Octavie nedělá se stmívatelným zrcátkem na straně spolujezdce! ... k čemu je stmívání jen na jedné straně, když druhé zrcátko stále oslňuje? PS: Jde to nějak od deseti k pěti. Přeci nová Octavie by v takových "základních" funkcích měla být srovnatelná s předchozím modelem. Nyní aby se jeden bál, že např. elektrické stahování oken nebo vyhřívání sedadel bude také jen pro stranu řidiče a u spolujezdce nikoliv... :(

23. Zahájeno uživatelem Serg,

Zdar, uvažuji dát přední lapače nečistot na octaviji 4. Nebo aspoň na zimu. Prosím, kdo má zkušenosti?

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem cross,

Ahoj, máte někdo zkušenost s konkrétní ochrannou plachtou, která je navíc určena proti kroupám? Verze pro kombi. Nějaké jsem našel, ale recenze byly nic moc - např., že se ve větru z auta svlékla a byla tak k ničemu. A často to byly spíš univerzální plachty, takže recenze nemuseli psát majitelé Octavií. Díky.

25. Zahájeno uživatelem xstastnyr,

Zdravím, chystám se na výměnu předního nárazníku RS (bez loga RS, logo vytrhnuto). Mám jej už doma.. S tím by neměl být problém, ale u zadního nárazníku, který ještě nemám, předpokládám, že bude problém. RS nárazník má výfuky 2 a koncovka výfuku je v rovině. U Normal nárazníku je výfuk směrován dolů, protože oproti RS nárazníku nemá koncovky v nárazníku. A normal auto má jen 1 výfuk oproti RS autu. Ale to by neměl být problém. Nemáte prosím někdo zkušenost s touto montáží? Co všechno se musí provést, aby to pasovalo? Děkuji

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.