Přejít na obsah

abyssis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    55
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem abyssis

  1. Podařilo se tuto problematiku nějak vyřešit? Kolega má služební 1.0 TSI 85 kW ve Scale a slušně řečeno mně sedicímu v Karoqu 1.5 TSI 110 kW FWD natrhl prdel, obecně nemám z motoru dobrý pocit, zdál se živější, auto má circa 70 tis km.
  2. Asi tak nejde o cenu, dá se najít na bazarech, spíše se mi jedná o proveditelnost z technického pohledu.
  3. Při zapnutém motoru a otevření dveří auto pípa ke zbláznění na maxidotu hláška "pozor: motor běží" nebo něco v tom smyslu, poradí někdo jak se toho můžu zbavit? Díky
  4. Mám prosbu, zajímalo by mě co vše obnáší přestavba na LED světlomety? V případě, že seženu světlomety včetně řídící jednotky, jedná se čistě o výměnu kus (h7) za kus (led)? Pravděpodobně ne, proto by mě zajímalo co vše je třeba zvážit.
  5. abyssis

    Hlučnost motoru

    Auto s tímto motorem mám krátce, každopádně za mě velice kultivovaný, kolikrát mám problém poznat jestli motor běží. Nicméně čím mám auto déle, tím více člověk začíná sledovat detaily, nějaký podivný zvuk taktéž slyším, nedokážu říct jestli z motoru nebo výfuku, ale zní to jako nějaké bublání, pokud bude příležitost a čas zkusím udělat video.
  6. Jen pevně doufám, že se připojí i další giganti u nás v ČR.
  7. @Martab Zeptal bych se zde - https://forum.skodahome.cz/topic/141089-karoq-k%C3%B3dov%C3%A1n%C3%AD/, jít by to mělo.
  8. Ví někdo jaká je aktuální dodací lhůta? 10 týdnů?
  9. Má někdo vlastní zkušenosti? Vyplatí se připlácet? Některé video recenze tvrdí, že je vůz příliš tvrdý i v režimu NORMAL oproti klasické verzi podvozku, někdo si naopak pochvaluje chování auta v zatáčkách v případě příplatkové verze.
  10. Objednával někdo v rámci tohoto měsíce? Zajímala by mě dodací lhůta.
  11. abyssis

    Termostat

    Poslední dobou si všímám, že při jízdě bez zapnuté klimatizace dojde k zahřátí vody na 85 - 90 C relativně rychle a co je nejdůležitější, teplota drží. Při zapnutí klimatizace jde teplota téměř ihned k 65 - 75 C, může se jednat pouze o nějaké čidlo? Měl bych to řešit se servisem? O pár příspěvků výše jsem řešil teplotu oleje, ale ta nějak tak různě skáče mezi 75 - 95 C, víceméně podle zatížení vozu, každopádně klesající teplota kapaliny mě děsí, předpokládám, že ani pro motor to nebude ideální stav .. Edit: Problém s klimatizací neregistruji, auto uvnitř krásně topí.
  12. V mém případě se tak děje pouze při prvním nastartování, kdy je motor stále relativně studený, tím pádem by se nemělo jednat o regeneraci. Regenerace se u mě naopak projevuje tím, že auto dělá neskutečně zvláštní zvuky při couvání, jak kdybych měl díru v turbu, nevím k čemu ten zvuk přirovnat, ale občas mám pocit, že se celé auto rozpadne ..
  13. Dej vědět jak to dopadlo, řeším podobný problém.
  14. Čistě ze zvědavosti, co bylo do auta tankováno za naftu? Poslední dobou začínám čítat nižší a nižší nájezdy u lidí, kterým právě odchází vstřiky, tak mě to celkem překvapuje. Jsem si vědom toho, že konkrétně u tohoto motoru to není žádná výhra, ale 160 tkm není zrovna moc.
  15. Máš to pekelně zasraný, ale vypadá to na naftu, kolik má auto najeto?
  16. abyssis

    Termostat

    @jipol57 Nejedná se o dálnici, každopádně jsem se rozhodl to zatím neřešit, bylo to tak i minulou zimu, snad mi to auto jednoho dne nevrátí.
  17. abyssis

    Termostat

    @jipol57 Jasně, teplota oleje - teď jsem diag pro změnu propůjčil, tak musím chvíli počkat, než se mi dostane pod ruce.
  18. abyssis

    Termostat

    @jipol57 - Dnes ráno jsem to víc sledoval, na trase 25 - 30 Km při průměrný rychlosti 95 Km/h jsem se nedostal na víc, jak 76 C a to pouze ve chvíli, kdy jsem necelých 30 sekund držel rychlost kolem 140 Km/h při předjíždění, jinak zhruba 70 - 74 C při venkovní teplotě -4 C. Trasa jako taková je bez nějakých větších převýšení, motor jede zhruba na 1900 - 2000 ot/min (5 kvalt). Očekával bych trochu vyšší teplotu..?
  19. abyssis

    Termostat

    Mám i čidlo oleje, na trase 30 km, víceméně bez kopečků, průměrná rychlost 95 Km/h málokdy ukazuje víc jak 80 C, ale musím to ještě víc sledovat a udělat z toho nějaký závěr, chová se to všelijak .. Autorizovaný servis; práce + materiál - 3500 Kč Ne-autorizovaný servis; práce + materiál - 4500 kč
  20. abyssis

    Termostat

    Ještě dotaz, topí auto nebo máš problém i s vytápěním interiéru?
  21. abyssis

    Termostat

    Máš pravdu, přehlídl jsem to, dohledal jsem si podle VIN označení 03L 121 111 S, tím pádem máš pravdu, na skoda-dily za 630 Kč. Z dílenský nevypadá výměna nikterak složitě, ale z toho co jsem pročítal na netu, tak je to práce na 3 - 5 hodin, tak úplně nevím jestli se mi do toho chce. Netuší někdo, na kolik vychází práce v servisu? Emisí bych se nebál, auto jsem sice měl ohřátý, ale nic závratnýho a borec s tím neměl problém, vždy je to o lidech, spíš je smutný, kolik za to ty lupiči dnes chcou ..
  22. @Tomas S Na 160 tkm solidně zasraný :)
  23. abyssis

    Termostat

    Já jsem STK dělal týden zpátky a očividně si toho borci ani nevšimli, na druhou stranu tohle asi nepatří mezi věci, který se dají na STK snadno odhalit. Přišel si už minimálně na to, co je třeba vyměnit? To co si posílal asi úplně nepůjde, vzhledem k tomu, že je obojí do roku výroby 2010.
  24. abyssis

    Termostat

    Tak jak to dopadlo? Zdá se, že mě taktéž čeká výměna, pokud vyloženě nejedu dlouhou trasu, kdy dostává motor alespoň trochu zabrat, tak se nedostanu s kapalinou přes 60 - 70 °C.
×
×
  • Vytvořit nový...