Přejít na obsah

basso

Uživatel
  • Počet příspěvků

    65
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem basso

  1. Tak jim hlavně neříkej, že ti tam chrastí řetěz. V případě tvýho auta by je to nejspíš dost pobavilo.
  2. basso

    Climatronic

    Až ti to budou měnit, zkus se z nich vytáhnout nějaky informace. Jestli je to vážnej problém, nebo jde jenom o ten zvuk, kterej jiny kompresory samozřejmě nedělají. Pokud by šlo jenom o ten zvuk, tak bych to neřešil, protože v autě to neslyším a ani nevím, jak dlouho mě to dělá, protože nebejt těch informací odsud, tak o tom nevím dodnes.
  3. basso

    Climatronic

    Kdybych si neposlechnul Miklískovo video a pak si nešel poslechnout svoje, tak o tom taky nevím. Chlazení zapínám až po rozjezdu a vypínám před dojetím a v autě nic slyšet není. Takže nevím, jestli to dělá od nova, nebo to začalo až časem. Pokud je to od nova a nebude se to zhoršovat, tak mě to nevadí. Pokud to začalo až později, tak je to samozřejmě problém. To co popisoval slapnahrabe, to už asi bylo dost hlasitější. Vzhledem k tomu, kolik lidí to má, nejenom rapiďáci, ale i v sekci F3, tak bych to možná považoval za vlastnost, než závadu, ale těžko říct. Rozhodně bzučení není zvuk něčeho, co se přidírá, ale co tam bzučí? Třeba je to zvuk toho regulačního ventilu. Jsem zvědavej, co na to řeknou Miklískovi na té prohlídce.
  4. basso

    Climatronic

    Byl bych rád, kdyby mi v tom udělal někdo jasno. To co tady Miklísek zmiňuje na téhle stránce ohledně kompresoru Sanden, to chápu. Ale jde mi o ten druhej problém, to bzučení. Na obrázcích z Miklískova příspěvku na minulé stránce se zmiňuje drážka na seegerovku a potom opotřebená hřídel pod ložiskem. Drážka se seegerovkou podle mě nemůžou vyluzovat bzučivej zvuk a ta hřídel, co je oleštěná, jako by se protáčela v ložisku, tak to by muselo to ložisko bejt zadřeny a to by byl úplně jinej zvuk, než bzučení. Aspoň si teda myslím. Pak je tam zmíněná nějaká tolerance. Pokud bych to pochopil tak, že ta hřídel má např. malý průměr a pak se v ložísku protáčí, i když není přidřeny. To by pak možná mohlo bzučet, ale to by snad mohlo jít vyřešit. Existují lepidla na kov na ,,vymezení vůle/lepení válcových ploch", nebo nějak tak se to jmenuje.(někde jsem viděl, že to používají, když se např. v převodovce protáčí ložisko v hliníkovém obalu) Rozhodně by to stálo za pokus, než dávat 18 000,- za kompresor. Nicméně, pokud je tu někdo, kdo chápe, co vydává to bzučení, byl bych rád za objasnění.
  5. Možná je to blbost, ale zkus přehodit kola z prava do leva a naopak, jestli se ti volant nezačne stáčet na druhou stranu, nebo tam na vyzkoušení dej třeba letní kola, jestli to nezmizí úplně. Pokud se ti volant stočí, jak píšeš a auto jede rovně, znamená to, že kdybys ho držel pořád rovně, auto začne zatáčet doprava. Možná ti to táhne do strany, což pneumatiky způsobují velice často, ale je to v malé míře a víc se to projeví až ve vyšší rychlosti.
  6. basso

    Vady a neduhy

    3roky/30000km, 178cm/pásy úplně dole a na pásech vůbec nic. Kluci, jestli ono to nebude rukama. (NIC VE ZLÝM)
  7. Jo, vytahuje se to a pak vrací přes 5 dveře. Je to celkem banalita, nemusíš si dělat starosti, že rozeberou půl auta.
  8. Nechci se hádat, ale Kelly podle mě nebere přímo od Castrolu, ale někde překupuje. V roce 2014 zaváděl Castrol na trh inovované oleje Titanium, psal jsem nějakej dotaz přímo do Castrolu, protože ten olej u nás nebyl nikde v kamennejch obchodech a z e-shopů jsem měl strach, abych nekoupil padělek. Poslali mě seznam prodejců, s kterejma přímo obchodujou, ale Kelly tam není. Možná, že nastala změna a tvoje informace je mladšího data. níže Vám zasílám odkazy na internetové stránky spolehlivých společností, kterým již Vámi poptávaný produkt dodáváme. Většina z nich provozuje jak kamenné prodejny tak i e-shopy. Musím ovšem poznamenat, že přesto, že uvedeným společnostem produkty s přídavkem Titanium dodáváme, není vyloučené, že mají skladem ještě „staré“ produkty bez Titania, které přednostně doprodávají. http://www.elitecat.cz/ https://webcat.apm.cz/naplne.aspx http://www.avauto.cz/ http://www.sheron.eu/Products/ProductList.aspx?PtreeCBActive=1&PtreeBrand=CASTROL http://www.autodily-cardo.cz/motorove-oleje/ http://pneushop.makar.cz/cz-kategorie_95649-0-castrol.html http://www.eshop-car.cz/ http://www.olejspol.cz/kategorie/automobilove-oleje/oleje-castrol http://jaknaauto.cz/Produkty/MOTOROVE-OLEJE-C54/DLE-ZNACKY-C108/CASTROL-C114/ http://www.abv-autodily.cz/?page=dily&z=a&d=1&mid=5&pid=91#nadpis http://eshop.corahb.cz/home/ http://www.cc-autodily.cz/sezonni-zbozi http://www.autodily-remi.cz/oleje-pro-motocykly http://www.adpartner.cz/ http://www.hnmotor.cz/ http://www.auto77.cz/oleje/ http://www.kontakt-eshop.cz/kategorie/oleje/oleje-motorove/osobni-automobily/ http://autollshop.cz/castrol-41/ http://www.eshop.mgparts.cz/ http://www.torriacars.cz/naplne-a-kapaliny/ http://www.olejacek.cz/ http://www.eoleje.cz/?manufacturer=10 http://www.olejeobchod.cz/motorove-oleje-castrol http://www.autobyznys.cz/qx680/olejemazaci-tuky-motorove-oleje http://www.bonatrade.cz/motorove-oleje/castrol/ http://www.pro-oil.cz/motorove-oleje-pro-osobni-vozy/castrol http://www.oleje-mpa.cz/originalni-oleje/castrol-oleje Děkujeme za Vaší přízeň a zájem o produkty Castrol. S přátelským pozdravem / Kind regards / mit freundlichen grüßen, Zoltán Csányi CZ Lubes Lead CSR Castrol Lubricants (CR), s.r.o. BP Global Business Services | 32-34 Soroksári út | H-1095 Budapest Tel.: +420 800 144 001| Fax: +420 800 304 111 E-mail: objednavky@castrol.com | E-mail: Zoltan.Csanyi@ec1.bp.com
  9. Sice je to tak, jak píšeš, že každej motor si tímto cyklem projde, než se ohřeje, ale nejde ani o ten motor, jako spíš o degradaci oleje během těchto krátkejch ,,studenejch" jízd. Pokud se ti olej neohřeje na provozní teplotu a nějakou dobu s ním nejedeš, nestihne se z oleje odpařit zkondenzovaná vlhkost a palivo, ktery se tam dostává při studenejch jízdách. Z toho plyne znehodnocení oleje a rychlejší opotřebení motoru.
  10. Je to tak, jak se tady píše. S polovinou pantu, co je na sloupku se nehýbe, protože by se musel vyndat přístroják. Dá se hýbat i s půlkou, co je přišroubená ke dveřím, ale nevím, jestli to vyřeší tvůj problém. Takže zbývá ta poslední možnost-rasovina. Dva mechoši chytnou dveře za spodek a zaberou. Zní to hrozně, hrozně to vypadá, ale bát se toho nemusíš. Dělá se to běžně a dveřím ani autu se nic nestane. Aby se na straně zámku zvedli třeba o 1-2mm, tak u těch pantů je ten pohyb minimální.
  11. Tak vznikají poplašný fámy. Předpokládám, že spousta lidí měla z této informace nafouklou hlavu. Auto přestane jet, nikdo nic neví, ale je to TSI, tak se to hodí na rozvody. Prostě klasika. Zajímalo by mě, z kolika procent je špatná pověst TSI založená na takovejch informacích, jako byla tahle. A z kolika procent se to zakládá na skutečnejch problémech. Možná by bylo řešením nečíst tyhle fora a většinu problémů nemáte, protože si je jenom vsugerujete, protože jste si o nich tady přečetli.
  12. Já mám Háčko od 02/2014 a slyšel jsem ho už loni v zimě. Na zmrazkách, přesně jak píše Petrrr. Hrbolatá cesta a je to tam.
  13. Pokud to dělá na místě při stojícím autě, tak do toho chlapi nepleťte hom. klouby. Ty klapou při rozjezdu do rejdu, kdy je motor v záběru.
  14. Mám ten stejnej návod jako ty (5/2013), ale víš, jak to chdí. Příchodem novejch verzí ty starší pozbývají platnost.
  15. Spíš mám obavu, že až v laboratoři zjistí, že těsnění bylo něčím namazany, tak bude konec s reklamací. To, že se lak odírá i těm, co nemazali, je asi moc zajímat nebude. Informace, že někdo (vystupující na disk. foru pod přezdívkou) někde něco napsal pro ŠA nebude žádný argument. Vypadá to na další hromadnej tech. problém a podle toho, jak se z počátku ŠA stavěla k silentbloku na převodovce se dá očekávat podobnej přístup i teď.
  16. Spíš je to otázka vytíženosti lakovny a množství objednané práce.
  17. Lakování se neboj, mě v záruce lakovali LZ blatník. Byla tam z výroby zalakovaná nějaká mucha, nebo nějakej podobnej bordel. Nic nepoznáš. Přechody mezi opravovaným a původním místem není vidět.No a když bys to prodával a kupec měřil tloušťku laku a myslel, že je to bouračka, není nic jednodušího, než si to ověřit u každýho prodejce ŠA v jejich databázi. Když to nepřelakuješ, nepoznáš, jestli to nalícování dveří a novy těsnění problém vyřešilo.
  18. Já osobně jezdím 1500 - 2500, občas při jízdě do kopce, nebo při ostřejší akceleraci 3000. Víc točit to nemá smysl. Max. krouťák je v 1550. Na druhou stranu pod 1500 je rasovina právě kvůli řetězu, jak tu někdo psal výše. A když už tak nízky otáčky, tak rozhodně následná akcelerace co nejplynulejší, žádny dupnutí na plyn. To pak řetěz dostává na pr... úplně nejvíc. Někdo se tu ptal, kdy je motor zahřátej. Je to +- 80 stupňů na oleji.
  19. basso

    Ostřikovače

    Dobře chlapi, vysvětlili jste mi to, já vám to neberu, ale že by stěrače setřely dřív, než čerpadlo natlačí vodu do trysek. To snad ne? Za dva a čtvrt roku se mi to ještě nestalo.
  20. basso

    Ostřikovače

    Chlapi, když si to chcete vylepšit zpětným ventilkem, nic proti, ale osobně nechápu proč? Přidržíte páčku až začnou ostřikovače stříkat a stěrače začnou stírat až potom. Tzn., až je mokrý sklo. Takže mi uniká smysl. V návodu je napsany a taky to tak funguje, že pokud se páčka stlačí dolů, stěrače setřou jednou, pokud se stlačí směrem k sobě, setře několikrát a pokud se stlačí k sobě na delší dobu, dojde k ostříknutí. Je to už dva roky, co jsem to četl, ale myslím, že to tam takhle někak bylo. Prostě délkou přidržení rozlišíte, jestli několik setření, nebo setření s ostříknutím. Nevidím v tom žádnej problém, ale jak jsem psal, pokud v tom vidíte přínos, tak si vesele ničte hadičky (nebo přesněji plastové trubičky).
  21. Jak jsem psal, intercooler je součástí sacího potrubí. Jasně že voda z něho proudí dál, ale vzduch zahřátej v turbu se chladí v sacím potrubí.
  22. Miklísek: jenom tak pro orientaci, chladič stlačenýho vzduchu není v předu u ostatních chladičů, ale je součástí sacího potrubí, takže celá tvoje teorie je trošku mimo. Teď to nemyslím zle, jenom upřesňuji informace.
  23. Zatím ne, ale přemýšlel jsem, že tam dám něco tech. shodnýho. Třeba zavěšení motoru LEMFÖRDER (LMI 29978 01) - AUDI, SEAT, ŠKODA, VW.
  24. Mě Háčko vyměnili na jaře 2014 jako jednomu z prvních a letos na přelomu zimy a jara už klepal taky.
×
×
  • Vytvořit nový...