Přejít na obsah

skoda-roomster

Uživatel
  • Počet příspěvků

    222
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem skoda-roomster

  1. Reklamuj co nejdřív znovu, ať ho ještě stihneš vyměnit za Roomstra s 1.4kou. To, co tvrdí p.Vaculík, je možná oficiálním názorem Škody (jistě tam má známých dost). Nejspíš ani tam neví, co problém opravdu způsobuje a proto ho neumí opravit. Jestli o problému s olejem Škoda oficiálně ví, jak tvrdí Vaculík, myslím, že je dokážeš dotlačit k vrácení peněz.
  2. Nepověsí, ale nějak zvlášť jim to v prodejích neuškodí. Protože neinformovaných hejlů připravených naletět, se najde vždy spoustu. Nové tsi bude asi totéž v bleděmodrém, přesto je natěšených experimentátorů, co si to musí hned za tepla koupit, dost i tady na fóru. Před 2 roky jsem 1.2 tsi rozmlouval 3 lidem, ale uspěl jsem jen u jednoho. Lidi jsou prostě povrchní a s radostí se spokojí s pozlátkem v podobě papírově nižší spotřeby a údajně lepšího zátahu. Stačí, když jim prodejce vemluví, že si kupují "nový, moderní a úsporný" motor, blablabla..., problémy s řetězy už jsou vyřešeny, blablabla..., a to by v tom byl čert, aby domů neodjelo tsi. Tu zastaralou a žravou atmosféru 1.4 16v, která přece vůbec nejede, by si koupil jenom blázen. A když už teď Škoda nic pro blázny nenabízí, budou se muset poohlížet jinde, třeba u Mazdy nebo Hyundaye.
  3. I za 250/litr je to trochu moc. Dá se koupit okolo 180/litr: http://www.autodily-cardo.cz/motorove-oleje/5w-40/ Za stejnou cenu je i Edge 5w30.
  4. Asi to bude válečkový duplex, jestli tedy ilustrační obrázek výrobce nekecá. Prý má vydržet celou životnost motoru, případně ve 250000 vyměnit. Asi Euro 4, tj. z doby, kdy jevrosoudruzi ještě nestihli uplatnit všechny svoje jevronápady.
  5. V roce 2012 ale ještě nedávali ESC systém a další věci. Řekl bych, že nejlepší poměr výkon/cena byl v roce 2013.
  6. Mercedes asi už dávno není měřítkem kvality a spolehlivosti. Auto pro snoby a Albánce.Já mám v autě řetěz už přes 230 000 a na motor jsem nikdy nesáhl. Interval je 250 000. Tolik má vydržet každý "normální" rozvoďák.
  7. Nejjednodušším řešením by byl pořádný poctivý řetěz, všechno ostatní je vyhánění ďáblem čertem. Nevím, proč to jinde jde, jen u VW ne.
  8. A vyšlo to od servisu nebo z MB? Berou to jako novou záruční opravu, tj. opět do 30 dnů?
  9. A jak zdůvodnili, že si auto vezmou na zkoumání, když reklamaci v podstatě zamítli? Jinak koukám, že "držte se tématu" moji předchozí poznámku smazal.
  10. Tady tvrdí, že jich v letech 2011, 12 a 13 ukradli 51, 50, 74:http://www.mvcr.cz/clanek/bezpecnost-a-prevence-kradeze-motorovych-vozidel.aspx Tady mají ukradené kusy přepočítané na počet jezdících a tvrdí že ukradený je každý 500tý roomster, 504tá fabia a 201ní octavia:http://zpravy.idnes.cz/kradene-vozy-v-cesku-vede-octavia-dqa-/domaci.aspx?c=A130311_193734_domaci_ert Takže roomstry a fabie se sice kradou 2,5x méně než octavie, ale tvrdit, že se nekradou, bych si netroufl.
  11. Majitelům fabii a octavek to ale nevysvětlíš.:-)
  12. Mně se dvojka taky dost dlouho nelíbila, ale časem jsem zjistil, že krátká verze je v některých barvách (namátkou zelená, červená, oranžověhnědá) opravdu pěkná.
  13. Já bych si radši vzal FII, čistě z designových důvodů a proto, že se dala koupit s klasickou atmosférou. Ale jinak souhlasím s těmi body, co jsi psal, většina z toho jsou nepodstatné věci, rozhodující je výdrž a spolehlivost. A to se teprve uvidí, jak na tom FIII bude. Její problém bude podle mě hlavně v tom, že je v ní podélně málo místa, takže je nepoužitelná pro rodiny a dál to, že se v ní sedí příliš nízko, proto je nepoužitelná pro starší lidi. A tak jako jediná cílovka zbývají postpuberťáci, kterým je to jedno. A firmy, kterým je to jedno taky.
  14. Píše se, že se nekradou, ale známý policajt říkal, že se kradou taky.
  15. Tak ho kup už teď a nech si ho "do zásoby". Najezdit s ním pár tisíc ročně, aby nezarezl, a starý dojezdit. Já jsem to takhle udělal, protože se taky žádnýho povozu nedokážu zbavit.... :-)
  16. Teoreticky možná, ale v praxi (podle toho, co jsem viděl) rozdíl není. Ve druhém autě potkávací xenony mám, ale od začátku svítí prachmizerně a po přepnutí na halogenové dálkové je to nebe a dudy.
  17. V čem je výhoda xenonů? Líp než halogen nesvítí, výbojka je drahá a ještě se blbě vyměňuje.
  18. Faceliftové projektory jednak dobře vypadají a stejně dobře svítí, ať na dálkový nebo tlumený. Není nad normální halogenku, žádná ledka nebo xenon je nemůže nahradit. Je to marketing, aby se lidi měli na co chytat a proč utrácet za vyšší výbavy.
  19. Mně se zase líbil už od začátku, nejen vzhledově, ale i vyndávacími sedačkami, tj. možností přespat, prostě vyjet kamkoliv a nestarat se, kde a jestli seženu nocleh, prostě svoboda, nezávislost atd. Jenom se mi vždycky zdál poněkud předražený. Což padlo s akčními modely a teď už opravdu velmi solidní cenou (i když ho od roku 2013 o 10k zdražili). Přesto je to od Škody nejlepší současná nabídka z hlediska cena/výkon a bude ho škoda. Jeho smůla byla i v poměrně malé reklamní kampani (když srovnám s tím, co se děje okolo F III), někde možná skoro až protikampani, takže mantru o nenavazujících oknech a tím pádem ošklivém autě, se naučil omílat kdejaký blb. A tak se holt prodávalo víc Fabií než Roomstrů, přestože je Roomster objektivně skoro ve všem lepší. Měl smůlu, ale budoucnost ho docení.
  20. Něco extra nabízí, alespoň z pohledu majitelů tsi - spolehlivost řetězového rozvodu. A nejede špatně. Přesto se ale podle mě proti 1.4 16V nevyplatil - vyšší cena i spotřeba - a zase o tolik líp nejede. Ale je ho škoda, s novým úspornějším softwarem by dnes mohl být zajímavou alternativou.
  21. Přidat Varioflex asi nebude problém. Ale spíš to poutko na zavírání zadních dveří se nepovedlo. Že by ve VW neuměli udělat prolis naspodu dveří? Ten trčící gumový trn současného roomsteru je taky dílo, jedna z mála věcí, které mi na tom autě opravdu vadí.
  22. U Citigo je spíš problém v ceně. Kdo by si za 200000+ Kč koupil nepraktické miniauto, do kterého se 4 lidi nevejdou, nemá motor a do kufru se stěží vměstná přepravka? Zvlášť když jen o pár tisíc dráž stála F2? Miniauta jsou pro německý apod. trh, kde mají kupní sílu mít v rodině 3 auta.
  23. Neviděl. A kde jsou ty zázraky k vidění?
  24. Myslím, že většina lidí ví, s čím tady kdo jezdí, ale budiž, já jsem si to tam stručně doplnil. Ale zase ty dlouhé podpisy, co máš ty, zabírají půl stránky a když se to potom kopíruje a načítá z databáze neustále x-tisíckrát, zabírá to zbytečné bajty. Tj. hlavně všeho s rozumem a bez zbytečných regulací.
  25. No, nevím. Dlouhodobá spotřeba spíš proměřuje. Dokonce mám podezření, že čím víc tras a delší čas od vynulování, tím víc si to dělá, co chce. Na nádrži mi to někdy udělalo až 0,7l. Mně hlavně zajímalo, o kolik mi pp kecá, když najedu např. 100km a ukáže mi to třeba 5,5l. Dotankováním to přesně nezjistím, vzhledem k odchylkám u pump. Tak mě napadlo zapisovat si ujeté vzdálenosti a jejich pp spotřeby, potom je zprůměrovat a porovnat se skutečnou spotřebou. A zjistil jsem toto: 1.trasa 150km/6,2l pp (dálnice Praha-Jihlava) 2.trasa 51km/5,2 (okresky) 3.trasa 110km/6,2 (okresky směrem do hor) 4.trasa 125km/5,2 (okresky z hor) 5.trasa 47km/6,0 (okresky) Po zprůměrování 5,82 a podle dotankování přesně 6,2. Rozdíl vychází na 0,4. Řekl bych, že to bude celkem "směroplatný" :-) , ale ještě to budu chvíli sledovat. Že mě to nenapadlo dřív.
×
×
  • Vytvořit nový...