Přejít na obsah

Výměna oleje v 2,0 FSI


aleshh

Doporučené příspěvky

Ahoj, měnil jsem již 2x ale pokaždé bez adaptéru.. Bohužel ten nemám... Byl jsem překvapen když jsem viděl co tam na nás zase nachystali.. Normálně jsem filtr měnil aniž bych olej z filtru odpustil. Takže trošku nepořádek od oleje ale jinak výměna bez problémů.. Vymyšlené to ale dobře není, když bez si bez přípravku neobejdem a musíme to dělat bez odpuštění a tím je to trošku horší..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to až tak staršné, jen to je je ve filtru a kolem. Ale je třeba počátat že při povolení trocha vyteče.. Kdyby to šlo jednoduše odpoustit byla by ta práce trošku snažší. Takto se u toho člověk trošku naštve. Když tam vymyslí takovou specialitu s odpouštěním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ja jsem si olej zkusil vymenit vloni sam a docela jsem se zasekal na povoleni olejoveho filtru. Pri predchozi vymene do plastove nadoby mi zapomneli vlozit silikonovy krouzek a plast se poradne zapekl.

Nepamatujete si nekdo jaka velikost orechu je treba na povoleni filtru, matne si vpozminam, ze jsem nakonec pouzil 36, ale nejsem si jisty?

Muj postup:

- orech + nasadna tyc pro povoleni, kratsi je lepsi

- povolovat proti smeru nakreslene sipku na plastuve krytce, ve ktere se nachazi filtr

- do plastove nadoby vlozit novy filtr se silikonovym tesnenim, ktere je v krabicce s filtrem

- utahovat ve smeru sipky

- nalit 5l oleje 5w30/5w40/...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Taky bych si rád vyměnil olej, ale když jsem se koukal kde je filtr tak jsem ho nemohl najít. Usoudil jsem že lepší přístup bude asi zespoda. TAkže sundat kryt a vypustit olej.

Nebo vy to dělate že olej vycucnete přes měrku? A co se filtru týče - nějak jsem nepochopil jaký mám koupit. V Eshopu jsou ruzny rozměry a jsem z toho volaký zmetený

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...

žádný přípravek není třeba stač odšroubovat krytku na filtru a jemně vtlačit do vnitř záslepku mírně ohnutým hrubším drátem a olej zachytit do nádoby. Olej 15W30 na max. 15000km. Na vynulování není třeba diagnostika. Celý postup nulování je vnávodu k autu. Velmi jednoduché. Po vynulování naskočí 15000km a 1rok do další výměny. Filtr se mění ze spodu. 2.0FSI 110kW. Nápln 4.6L Píšu o benzinu. Ten drát je ohnutý proto aby mi netekl olej po ruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Musiš ho povolit zespodu. Shodit kryt motoru a v předni časti motoru ho uvidíš. Myslim že je to 36 ale ja to dělám hasákem. V minulém příspěvku popisuji vypuštění oleje z filtru bez přípravku. Pokud ho neodpustíš nevadí ale trochu si naděláš bordel od oleje. Asi to budeš dělat poprvé tak se nemění filtr ale jenom vložka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...