Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Naživo to musí být hezký.

• 2 týdny později...

Ta barva nemá s pistáciovou nic společného. Je to zelená Fantasy, která se normálně dala objednat u FI a je poměrně dlouho dostupná v rámci zvláštního lakování. To bych věděl o "horších" kusech. Taková červená Malinová..

Jo ta malinova byla strasna.

• 1 měsíc později...

Dle odborářů má za rok přijít nová Fabia. Zároveň spekulují o přesunu výroby.

Fabia VI má být 2021 a příští rok FL Kodiaqu, kdo ví ....

Oni kdyby ji zrušili vůbec bych se nedivil - prodeje cca.200tis ks, nechtějí už kombi mají toho ... Kamíka a v koncernu mají to ,,lepší''Polo a krásnou Ibizu.

Upraveno od Jan R.

Myslel jsi doufám Fabii IV ???

Jj, čtvrtou generaci

https://www.autoexpress.co.uk/skoda/fabia/108591/new-2021-skoda-fabia-fast-tracked-for-an-early-arrival

Že by Ti odboráři ve Škodovce měli nakonec pravdu ?

Tím pádem, pokud má článek pravdu, tak definitivně vypadne poslední atmosférický motor Mpi.  Je to škoda, ale zase asi ta ekologie. Takže nyní koupíme nově jen poslední vyráběný 1.0 Mpi 44Kw a pak už nikdy nic takového. 

Upraveno od DušanV

Článek někde vyhrabu, stále uvádí, že MPI Evo bude i v Euro7.

• 1 měsíc později...

Možná až u VI. generace

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/skoda-fabia-odbory-seat-vw-volkswagen.A200123_125227_automoto_fdv

• 2 roky později...

Už to tak vypadá. Kdo se pořád rozmýšlel, jestli ji má koupit, tak jedině rychle zareagovat, než ty skladovky rozeberou. O tom, že je o Fabii III v combi zájem, jsem se přesvědčil nedávno, když mi byla za moji  nabídnuta větší cena, než když jsem ji před cca 3 lety koupil.  

@tom01  Jenže většina prodaných Fabií v ČR nemá první registraci na soukromou osobu. 

Třeba minulý rok (2021) se jich v ČR prodalo celkem 15 450, ale jen 2 399 z tohoto počtu jich bylo zaregistrováno soukromými majiteli. Což je jen 16%.

Jj souhlas, Škodovky se v ČR "fasují" jako firemní. Já měl na mysli, že to je poslední model s jednodušší technikou i pro obyčejného kupce. No nic, je to holt uzavřená věc. Pro zasmátí, četl jsem si pod článkem diskuzi a zaujal mě příspěvek v němž bylo napsáno něco v tomto duchu: "Já ani nevěřil, že může přijít ještě něco horšího než Moskva, ale Brusel to dokázal. Moskva jen direktivně nařizovala co smí vyrábět, v Bruselu šli dál a nařizují co se nesmí vyrábět. No, výsledek je stejný..."

Je my ale smutno, že výrobci v EU ztrácí zájem vyrábět a prodávat obyčejná auta pro obyčejné lidi, protože díky znetvořené legislativě se jim to prostě nevyplatí. Přitom Škoda tato auta uměla a lidi je chtěli. Teď je chtějí přinejmenším stejně, ne-li ještě víc, ale mají prostě smůlu :-/

Tak ono se to auto už vůbec nevyplatilo poté co udělali Tour. Za každou kravinu doplácet. My stihli 14dní předem objednat za starý ceník, to ještě šlo. Bezdětné páry nebo starší jdou do módního Kamiqa a mladé rodiny za stejné peníze pořídí i30 kombi, proč tedy do letité, vzadu malé Fabie …

před 6 hodinami, Jan R. napsal:

Tak ono se to auto už vůbec nevyplatilo poté co udělali Tour. Za každou kravinu doplácet. My stihli 14dní předem objednat za starý ceník, to ještě šlo. Bezdětné páry nebo starší jdou do módního Kamiqa a mladé rodiny za stejné peníze pořídí i30 kombi, proč tedy do letité, vzadu malé Fabie …

Už je vyrobená nebo jsi mezi posledními čekateli? Specifikace základní Tour?

Upraveno od radlat

14.1. už přebraná, 5.1. dokončená, objednaná začátkem června. Stihl se starý ceník po staru Ambition

IMG_3085.jpg?ver=0

Můžu se zeptat kolik to už dnes stojí? 

Dal jsem si tu práci a vypočítal si o kolik se Fabia za svůj cyklus zdražila. Objednával jsem auto v únoru 2015, kdy se ještě ani nevěděla podoba kombíku - přikládám tehdy aktuální ceník.

Aktuální verze by mě vyšla s mou výbavou o zhruba 94tis dráž (374 vs 468tis Kč), což je zdražení o 25%. Nevím, kolik z toho udělala inflace, ale jako číslo do hospody... Mimochodem za 470tis Kč kupoval známý rok jetou Scalu, což se moc nedá srovnávat (Scala je po všech směrech lepší).

nova-fabia-cenik.pdf

To je hrozný! Já dal v březnu za skladovku akční model 125 let 368 000 a teď by to bylo asi o 70 000 víc a to v mám ještě závěs a ten už není v nabídce. Ach jooo!

Já za combi MPi Ambition v 11/15 jsem platil 274tis, v 11/2020 combi StylePlus 70kW za krásných 360 a tato červená 70kW Ambition stála 361t. Letí to nahoru rychleji než inflace

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.