Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím. Nějak se mi zvedla spotřeba..Vím,že v zimě trošku se zvyší,ale tohle je docela dost.

Když jsme dal na dlanici tempomat třeba na 110 km/h spotřeba s eklidne dostala na 4,5 l.

Ted když jsme udelal to samé spotřeba je furt kolem 6l. a to pro 110 na dlanici. Nevíte čím by to mohlo být?

Oct II 1.9 TDI r.v 2008. Díky

Vloženo (editace)

ok díky. V tom případě si to "vnitřně" přesunu do složky neřešit :-) . Možná to auto jen zbytečně moc pozoruji :-)

ahoj - ja mám O2 DSG r. 2007 combi, a priemernú spotrebu mám 6 litrov na plnú nádrž

teraz v zime o čosi vyššia. Mám 16 kolesá.

podľa palubáku mi to ukazuje v pamäti za cca 3200 km priemernú spotrebu 5,7 l

samozrejme, že počas krátkych zimných trás je spotreba vyššia.

ale tiež sa mi stane, že pri normálnej jazde na vzdialenosť cca 40 km mimo diaľnice

mi to ukazuje spotrebu 4,5 l. a to mám automat! /ktorý má vraj spotrebu vyššiu ako manuál/

takže ako si písal netreba to siliť, pol litra hore dole :-)

Editováno: , autor: kocur.peto
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Jen doplním své poznatky. Po kontrole rozvodů a hlavně výměně termostatu průměr dle tankování 5,4 L. Auto se o poznání lépe zahřívá a už mi neklesá teplota např. při stání na semaforu, což před výměnou dělalo běžně, i když byly teploty na nulou.

Vloženo

Nedelali ti nahodou nejakou diagnostiku termostatu? At uz noveho nebo stareho. Zda se mi, ze mi mozna termostat zbytecne moc otevira, ale jen o trochu. Viz graf. Rad bych to s necim srovnal... Na spotrebu 5,4 l se prakticky nedostanu...

Pripadne otazka na jine. Co rikate na graf? Zahreje se to dost? Podle me by to melo mit o 10 °C vic. Budiky ukazuji normalne 90 °C... :kol-32:

post-82761-0-52677800-1428056003_thumb.p

Vloženo

Starý termostat šel zrovna vyhodit. U nového by nebyl problém udělat nějaký podobný graf, pokud bych věděl jak :-)

Jinak jsem s tím nic jiného nedělal, ještě pořád mám i zimní gumy. Ikdyž jsem přes diagnostiku dal přizpůsobení ukazatele spotřeby na 110% tak se mi zdá, že palubák pořád kecá vůči spotřeba vypočtené dle tankování.

Vloženo

Puvodne jsem taky dal 110 %, ale nakonec jsem merenim prisel na to, ze idealni hodnota je 108 % (u tebe to samozrejme muze byt jinak, je to zavisle i na stylu jizdy).

Kdybys mohl udelat ten graf, bylo by to super. Je to jednoduche. Prijd ke studenemu autu (ja to delal rano pri 10 °C, takze graf zacina na 10 °C), pripoj diagnostiku, zapni zapalovani. Ridici jednotka motoru -> Measuring blocks -> Group 007. Nastartuj a klikni na tlacitko Log (a mozna potom jeste Start, ted nevim). No a ted proste jezdi, idealne alespon 20 min. Potom das neco jako Stop nebo Save a je to. Ve slozce Logs se timto vytvori soubor LOG-01-007-xxx-xxx.CSV. Potom z toho v Excelu udelas graf. To uz popisovat nebudu. Klidne mi ten csv soubor muzes poslat a ja sem hodim tvuj graf. :kol-28:

Vloženo

Tak já neřeším terén a podmínky , reagoval jsem na to, že někdo uvedl spotřebu 6,3 dlouhodobou, zmínil jsem, že já mám 4,8 4,9 celoročně ať jezdím jak jezdím a kde jezdím, nemám konkrétní tabulky a záznamy nemám na to čas jen data z PP na které během jízdy kouknu a podle tankování jezdím do 5 litrů , nezpozoroval jsem víc a to ani kdekoliv jinde v Evropě, vyjedu motor se zahřeje a do 5 litrů PP ukazuje vždy, neřeším jízdní styl protože ten se na tý spotřebě snad ani nepromítne jedu jak je potřeba a nekoukám na spotřebu, s tím motorem mám naježděné 157 tis km, neřešte mě jen jsem se podivil nad spotřebou vyšší jak 5 litrů kterou jsem během těch km nikdy nezaznamenal, plácnul jsem do vzduchu těch 200km/h abych naznačil jízdní styl který se nezakládá jen na kloboučnické jízdě , mimochodem ta fotka je pořízená na neomezeném úseku v Německu tady jedu jen když je půlnoc dálnice prázdná neomlouvá mě to ale prostě mám k tomu důvod, maximálně využívám potenciál motoru, předvídám, nevím asi jsem jediný s touto spotřebou, asi je to neobvyklý , nemám konkrétní data a podmínky vím jen kolik na plnou nádrž ujedu kolik ukazuje PP a to se celoročně +- nemění to je celé, když mi potom někdo řekne že s tím samým motorem jede za 6,3-6.5 a to ještě že se musí snažit je mi to divný ,

aj mne je to divné a tiež som asi divný ... 

Vloženo

Myslím že na 2,2 nie su gumy dáko podhustené. A určite by to nespravilo spotrebu 9.1L / 100km! Čo sa týka DPF myslím že keby bol dáky problém auto by netahalo alebo by to vypísalo chybu DPF veď to má aj kontrolku sa mi zdá + diagnostika by asi tiež niečo ukázala. Aktuálne som bol dotankovať. Na FULL nádrž (55l) som prešiel 521km + dojazd auto písalo 80km čo bol myslím si reálny údaj tak že spotreba 9,1l čo je extrémne vela na to že v aute je nový olej všetky filtre. Skúšal som ešte na voľnobehu koľko píše a 0,7l/h. 

NEPOZNÁTE NIEKOHO KTO MÁ 1,9TDI + DSG A JAZDÍ VIAC MENEJ MESTO? NEVIEM KOĽKO BY VLASTNE BOLA DOBRÁ SPOTREBA!

Ahoj Morfo

Ja mám tiež O2, 1,9 tdi, DSG, combi, r.v. 2007, DPF. motor BLS, naj. 187000 km
v zime na zimných pneu nahustených tiež na 2,2 mám spotrebu cca okolo 6,0 - 6,5 l.
je pravda, že nejazdím len mesto ale zasa tiež nie stále iba dlhé cesty a diaľnice.
do práce to mám cca 2 km, takže chodím aj takéto krátke vzdialenosti.
ja robím na plnú nádrž cca 850-900 km.
tiež mám vymenené všetky filtre, olej, olej v DSG.
skús palivový filter ešte raz pozrieť. 
si spomínal, že či ti neunika niekde palivo - to zistíš po dlhšom stáni na jednom mieste
či nemáš pod nádržou mláku.
do značkového servisu si s tým skúsil zájsť? Araver, Origo Škoda a tak?

Peter DCA
kocur.peto@azet.sk
Vloženo

ahoj pawouk

viem, že tu nebol už dávnejšie ...

áno - tak som napísal príspevok k jeho téme o niečo neskôr.

snád sa toľko zlého nestalo.

a ak áno a porušujem tým pravidlá tak kľudne tie moje príspevky vymaž

Vloženo

OK zkusím o víkendu, nechám to logovat dokud budík neukáže 90. Auto mi stojí před barákem, takže studené bude dostatečně.

A jaky vikend jsi mel na mysli? Ne, sranda. :kol-138: Jen se pripominam.. :kol-28:

• o 4 týdny později...
Vloženo

zrovna se na vervu diesel chystám. u nás je teď za 22,90 což mi přijde jako super cena. tak uvidím jestli poznám nějaký rozdíl. doposud tankováno maxxmotion diesel.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...